31/1 2017 Vad kan du?

Fick en fråga om vad jag egentligen har gjort och hur många jag utbildat.
Frågan var inte direkt trevligt formulerad så jag väljer att inte publicera den men jag väljer att svara på det viktigaste i texten som jag kan förstå att flera undrar över.
--------------------------------------------------------------------------------
Jag började rida tidigt och har haft egen ponny så länge jag kommer ihåg.
Jag började som de flesta med siktet inställt på hoppning men som mamma säger själv jag fick lite för tuffa ponnys och råkade ut för olyckor och var på väg att sluta. Jag har alltid gillat att spela fotboll och det lockade då...
Mina föräldrar köpte då Forlan Conquest till mig jag 8,5 och han 4 år. Perfect match? Njaaaa inte direkt i starten. Vi kunde inget om unghästar osv så vi tog den långa vägen med honom men jag lyckades med tränare utbilda honom upp till SM-nivå. Det gäller att inte ge upp!
Jag har hela tiden hoppat med mina hästar för jag fick inte sluta hoppa för mina föräldrar. Quest tog jag t.om fälttävlanskortet med.
Quest är den som fick mig insnöad på dressyr och min dåvarande tränare Sarah Fallström.  Ni kan läsa mer om mig här.

Marie Wickströms foto.

Jag red mitt sista SM på Quest 2014 och jag hade foten i en förpackning på kryckor efter att ha gått omkull på en terrängträning med en annan häst 1 vecka innan. Fick ok av mamma att ta av "foten" på invigningen nedan :)
Marie Wickströms foto.


Jag red Quest utan 1 fungerande vänsterskänkel och vi lyckades vinna B-finalen. Att jag fick i foten i stöveln är ett mysterium.
Marie Wickströms foto.

Vi köpte Quest från Stuteri Micks och de kändes som min extra mormor och morfar direkt! Jag fick äran att rida in och utbilda flertalet av deras ponnys och sen har det bara rullat på med träningshästar. Ni kan läsa om hästar som varit hos oss här. 

B Cupid som vi sålde till Jorina då Cupid tydligt visade att hoppning var roligare än dressyr. Nu har han kvalat till semifinalen i Sverige ponnyn (tidigare GP-ponnyn)
Marie Wickströms foto.

Jag har ju turen att ha en engagerad familj som alla hjälps åt. Moa och Mimmi rider ju också och mina föräldrar vänder sig in och ut för att ge oss mycket träningar mm. men pengarna tryter. Inte så konstigt det är dyrt att ha 1 häst och vi har mer än 1 var plus träning och tävling. Vi är så tacksamma att de ger oss denna möjligheten!

Kort om mina meriter
Jag har utbildat mina egna hästar och jag har utbildat andra och tävlat upp dem i klasserna.
Jag har tävlat SM på B-ponny och D-ponny, Ungponny SM på B- och D-ponny där jag vann ungponny SM med D-ponnyn, jag har ridit NM i dressyr lagsilver, jag har utbildat och blivit ungponnychampion i dressyr med 5-åriga Matteus. Min första storhäst fick jag inriden och utbildade honom till att vara startklar MSV klass i dressyr sen såldes han för att delfinansiera B-korts lastbilen vi har.

Jag och Matteus 683 2016
Marie Wickströms foto.

I början när allt startade så var vi absolut alldeles för snälla i prissättning och vilka hästar som togs emot. Slutade ofta med att vi betalade för dem också.
Vi måste helt enkelt bättra oss men samtidigt är vi unga oerfarna och går i skola alt. jobbar heltid och gör detta arbetet på ledig tid. Svårt!
Som läget är nu får vi höpengar till några av våra för de hästar vi har i bästa fall. Jag längtar tills den dagen jag kan börja jobba hemma med det på heltid enklare att ta betalt då. Olivia en kompis gör det och jag är allt lite avundsjuk.

Jag påstår inte av vi är proffs men vi tycker det är väldigt roligt att jobba med hästar och tillsammans och det lilla det drar in gör att vi kan träna och vidareutbilda oss då och då.

Vi tar naturligtvis hjälp av tränare som jag skrivit flera gånger innan.
Vilka just nu? Emma Lindqvist, Therese Överlien, Pernilla Engblom, Elin Göransdotter och Traudi Björling.

 

31/1 2017 Hästarna igår

Igår var det fint väder ute men tyvärr så blev det lite kallt på kvällen. Glad att det inte blåste i alla fall.

My & Matteus
My och Matteus tränade ett mycket bra pass och det sista red vi igenom programmet Lc1. Hon kan det riktigt bra nu och jag bara myser när de tränar tillsammans <3

Schamoon
Mimmi jobbade henne från marken. Sakta men säkert kommer konditionen.
Valentina
Moa åkte med Valentina på hoppträning i Husaby för Therese.
Sist Moa hoppade henne med tränare så blev hon ju lite tveksam och motade lite inför hinder och det fanns kvar lite igår men Moa fick bra hjälp så det sista var hon som vanligt.

Moa & Valentina
 
Fröken röd 
Mimmi åkte med Bella "Fröken röd" på hoppträning i Husaby för Therese. Mimmi var riktigt nöjd med henne.  
Fröken blev så glad att hon hade svårt att sluta studsa när hon fick mjukt underlag under fötterna. Vi har henne oskodd nu och ska försöka ha det i alla fall februari ut.

Collin
Jag red ett pass på Collin på banan. Nu är han definitivt tillbaka! Han driver på i alla gångarter borta är trippigheten. Han kan ju se lite spöke när man rider men efter att Traudi påpekade om mina fladdrande fötter så känner jag mig säkrare i sadeln.  

Hoopy
Hoopy fick se gå ett pass. Han kändes fin från start men sen hamnade vi i kommunikationssvårigheter och då började han trippa. Fram med mina händer och rida på var lösningen. I slutet så var vi riktigt samspelta och jag kunde njuta en stund :)

Guling
Guling gick ett pass på lina.

Tror jag fick med alla som jobbade igår.

 
 
 
 

30/1 2017 Livet blev helt plötsligt enklare

Helt plötsligt blev livet så mycket enklare för min familj och mig!

Varför? Jo jag har fått nya sponsorer :)

Jag och familjen tackar er och jag lovar att göra mitt allra bästa med alla hästarna och försöka nå alla mina mål 2017!


Alla sponsorer kan ni hitta här!

Engblom Stable. Kvänum
Engblom sponsrar med Biolightbehandlingar till Money Boy.

Thelin Data. Lidköping
Thelin Data sponsrar med pengar till tävling. En summa sätts in på min TDB.

Ytterligare en sponsor av utrustning är på gång, kommer presenteras när utrustningen kommit hit :)


Privata sponsorer till träningar!
Anneli Alfredsson swishat under 2016 
Anna Nordenberg swishat 170128 
Emilia Öije swishat 170128
Caroline Johansson swishat 170129 
Görel Hahne swishat 170129 

Stort tack för er engagemang och ert bidrag, alla bidrag är guld värt för mig!  

 30/1 2017 My & Matteus P&J i bilder

My och Matteus tävlingsdag i bilder och film.

Hemma på gården innan avfärd

2a rundan 50 cm


Ja som ni säkert förstår så är jag superstolt över min lilla småstjärna och lika stolt över att få vara med och utbilda Matteus 683!
 

My fick verkligen kämpa som ni kan läsa lite om här. och då beslutade mamma Emelie att hon skulle få en "kämparrosett". Bra beslut! Kolla Mys ansiktsuttryck, en happy rider!

Jätte duktig tjej som inte gnäller alls fast det är lång dag utan ordentligt med mat och kallt ute. Ridning ger starka målmedvetna ryttare!

 

30/1 2017 Pay and jump i Skara igår

Här kommer filmer på några av ritterna igår i Skara för Chanel, Hoopy och Harry

Jag och Harry


Duktig kille som bjuder fram och svarar upp på mina hjälper så mycket bättre nu mot i höstas. Det är så roligt att rida när man märker framstegen.


Mimmi & Hoopy


Mimmi hade lite otur på framridningen där det var väldigt rörigt och hon rider ju en hingst och då har man extra ansvar. Så tråkigt när andra inte förstår att man inte rider upp nära en häst och definitivt inte en hingst. Vi sa till att han är en hingst men svaret var att "han har ingen röd rosett i svansen" konstigt att man inte är rädd om sin egen häst, hur lätt är det inte att få en spark liksom.


Moa & Chanel, till salu


Chanel var överladdad på framridningen och det blir inte bättre när Moa måste tvärnita ett flertal tillfällen pga rörig framridning. Allt gick bra och Moa fick göra som Mimmi ta ett par skutt och sen hoppa banan direkt.

Det var många starter igår och jag måste säga att funktionärerna är fantastiska. Heja er! Som utövare av sporten så har vi ett ansvar att tänka säkert för alla runt oss.

Framridning/hoppning diskuterades hemma sen. Vi kom fram till att önskvärt vore att ha ponnyer först/sist i alla höjder, alltså 50 cm först ponny sen häst sen 60 cm först ponny sen häst då är det inte blandat hela tiden det skulle nog fungera. Framhoppning i samma varv är också mycket säkrare, ska man fixa nåt med hästen måste man gå undan med hästen så man inte stoppar andra som hoppar fram. Rid aldrig upp för nära en annan häst vare sig framför eller bakåt, en hingst kanske inte sparkar men den kan börja "hingsta" sig och då kan det bli farligt om man inte lyckas få stopp på det. Hingstar styrs av hormoner inte hjärnan alltid....

Inga hingstar inga nya föl.

Det konstiga är att om man säger till att det är en hingst så tar ofta andra det som provocerande och det är ju absolut inte därför man säger det utan man vill ju göra andra uppmärksamma. Om alla tar hänsyn flyter det ju bra. På lite högre nivå i sporten tas det mer hänsyn men det beror kanske på erfarenheten också. Det är alltid påfrestande för ryttaren på hingsten för du kan aldrig slappna av utan måste ha koll på alla på framridningen. Alla är ju värda en bra framridning.

 

30/1 2017 Hästarna igår

Full fart igår.

Började dagen med att åka på pay and jump i Skara. Vi åkte 9.30 och kom hem runt 15.00 så det tog lite tid men det var många starter.
Vi som hoppade:
Mimmi-Hoopy
Moa-Chaneline   Filmer på Hoopy, Chanel och Harry hittar ni här.
Jag-Harry
My-Matteus Film på Matteus & My kan du se här.

Kommer inlägg om starterna med filmer senare.

Väl hemma så var vi väldigt hungriga men nöjda. Sen var det dags att jobba på med de andra hemma i mörkret. 

Stings Testarossa "Guling"
Jag red på Guling idag igen och han är så fin. Det går ganska fort in i galoppen som det alltid gör med outbildade hästar men så fort han hittar balansen så samlar han ihop galoppen lite :) 
Det sista så red jag utan att Mimmi höll oss i linan och jag måste ge honom beröm för han lyssnar mer och mer på ryttaren. 

Valentina
Moa red Valentina på banan. Ett bra dressyrpass på en himla fin Valentina. Har aldrig bockat eller busat men hon har ett snabbt tempo. Moa är duktig på att få henne att slappna av. 
 

Schamoon
Mimmi red ett dressyrpass på Schamoon och hon blr bättre och bättre. Duktig på galoppombyten!

Money Boy
Jag red ett pass på Boy och jobbade med samma som vi gjorde på träningen igår, det var läxan. Han ska driva på med bakbenen. Lyckades få till ett pass som kändes som det gör när jag har hjälp av Emma. Den känslan är så härlig. 
 

Collin
Jag jobbade Collin från marken idag. Lite busig men samtidigt lite bekväm. Han har en sån härlig personlighet Collin.
 
 
 
 29/1 2017 My & Matteus

Idag var då My och Matteus på pay and jump i Skara. Detta var den pay and jump hittills som är mest lik en riktig tävling. Det var riktigt många starter vilket är kul men det blir alltid lite stökigt på framridningarna och det tyckte My var lite jobbigt. 

Vi är ju på My ofta om att Matteus är en hingst och att hon som ryttare måste ha koll på honom hela tiden, inte rida nära andra mm. Ryttare på hingst måste alltid tänka på var man rider m så det kräver lite mer av ryttaren. Vissa framridningar har inte jag kunnat rida fram ordentligt i dressyren utan jag har varit tvungen att rida undan hela tiden. Ofta rider andra alldeles för nära, håll avstånd oavsett vilken häst du har runt dig.
 
På framridningen så stannade folk och grejade med hästarna mm så att vägen blev väldigt snäv för henne och då kom de dåligt på hindren. Inte bästa starten men hon var väldigt duktig i första rundan fast det blev lite av och på nån gång och Matteus sprang förbi nåt hinder. Jag var med inne på banan och hjälpte henne runt. Hon är duktig på att hålla fokus och ger inte upp.

Ändrade 2a starten till 50 cm för det är ingen ide att höja 10 cm och det känns lite gungigt första rundan.

My pratar alltid med Matteus och jag hörde henne säga innan andra starten att " hoppar du alla hinder igen så är du min älsklingshäst" hur gulligt?!?!

Andra starten red hon på fram som hejsan och en gång nära utgången drar han förbi hindret. My tar om hindret och fortsätter hela banan.

Jag tror att jag kan säga att vi alla är fulla av beundran av denna lilla tjej och likaså den unga Matteus. Jag är en stolt tränare! 

Bjuder på film, be nice!  

29/1 2017 Bra tränare är nyckeln

Nyckeln till framgång är bra tränare som tror på ekipagen och gör ett upplägg efter ekipagen.

Emma Lindqvist, dressyr
Emma och jag rider lika så vi är en "perfect match" som mamma säger. Emma du är bäst! 
Jag tror inte Emma gått bet på någon av alla hästar vi tar hjälp med av henne. Skickligt leder hon oss framåt på alla hästar. Lika engagerad oavsett ekipage. 
Marie Wickströms foto.


Therese Överlien, banhoppning
Therese har vi tagit hjälp av sedan i somras (2016) och vi är alltid nöjda efter alla träningar oavsett häst. Min lilla stjärna Ellen hade ju sin ponny Tivall på tillridning hos oss i somras (2016) och när det sen var dags för lilla Ellen att börja hoppa honom själv så bad vi Therese om hjälp. Hon har guidat Ellen på bästa sätt och fått henne att lita på sin ponny så nu hoppar de banor på 70 cm utan problem. Tivall var lite tuff mot Ellen och då tappade hon självförtroendet och det hjälpte Therese henne med. Therese lär ut geonm att hjälp till att skapa ett förtroende mellan häst och ryttare utan att bli hård/tvingande. 
Therese har gett mig bästa råden med hur jag ska utbilda Harry på hoppbanan! Nu har jag en pigg vaken men reglerbar Harry som är superkul att rida. 

Ellen och Tivall i sept-16
Marie Wickströms foto.


Traudi Björling
Inget undgår hennes skarpa ögon. Grym på detaljer och vill oss alltid det bästa. Längtar till nästa träning.
Traudi har varit landslagstränare för ponnydressyren i 7 år, dock före min tid på banorna. 


Vi använder oss av tränare hlöa tiden när vi utbildar hästar och vi är väldigt nöjda med de vi har nu. Bra samarbete är guld. Vi kommer aldrig bli fulllärda och de vi har runt oss nu hjälper oss framåt. 

 

29/1 2017 Vi är på pay and jump

Vi är på pay and jump i Skara idag. Hoppas att mamma kan filma några rundor som ni kan få se sen.

Vi som ska hoppa är: 
Mimmi-Hoopy
Moa-Chanel
Sandra-Harry Barry
My-Matteus, småstjärna
Ellen-Tivall, småstjärna

Marie Wickströms foto.

Harry Barry är till salu om nån letar en bra fälttävlansponny. Han kan bli bra i alla dicsipliner helt klart men jag tror att han skulle trivas att få träna mycket varierat.

 

29/1 2017 Tårarna rinner...

Tårarna rinner av glädje. Tänk vilka fina människor det finns. 

 
Caroline med fina hästen Stina har skrivit ett så fint inlägg om oss här hemma som ni kan läsa här. 
Inlägg hos Caroline & unghästen Stina

Här kan ni se mina sponsorer och i listan över swish ska Caroline läggas till <3 


 

29/1 2017 Träning är livet!

Jag älskar att tävla men jag älskar att träna mer. Det är nog ett måste att man älskar vägen till tävlingsbanan om man ska ha en ärlig chans att nå toppen. Ingen träning - ingen framgång

Idag red jag Money Boy för Emma
Så här ser det ut i Emmas stall på sommaren
Marie Wickströms foto.

Vi jobbar med styrka och att han hela tiden ska driva med bakbenen. När jag ber honom samla sig så sätter han sig korrekt men sen liksom dör han i rörelsen istället för att driva framåt om man säger så. Svårt att förklara hur det är för jag går på känslan.
Jag har haft lite jobbigt med att fånga upp hans bog på ytter men idag så fick jag andra instruktioner och fick jobba med att hela tiden ha honom uppe på ytter. Då var det helt plötsligt enklare :)

Marie Wickströms foto.

Emma och jag är en "perfect match" jag fattar vad hon pratar om och hon kan verkligen förmedla känslan jag ska leta efter.


 

29/1 2017 Hästar igår

När jag lyxade mig med träning för Emma och var borta flera timmar jobbade Moa och Mimmi på hemma.

Tasty & Brorsan (pappas travhästar)
Longeringsarbete

Hoopy & Chanel
En skogstur

Schamoon & Fröken röd (Bella)
Moa red på Schamoon för 1a gången och hon gillade henne. 
Mimmi red Fröken röd men hon går barfota så det hårda underlaget som vi skrittar fram på uppskattas inte.

Denice
Idag var det dags för ytterligare steg i nu 2-åriga Denice liv. All utrustning på och fick jobba på lina först. Hon var väldigt pigg och glad. Sen var det dags att hoppa på båda sidorna om henne och slutligen hänga lite. Moa tyckte det var lite högt att hänga på Denice mot de mindre som Matrix och Giuling. Mimmi höll full koll på hästen hela tiden.  

Ny häst, Camaro 
När jag och mamma var på Billinge hus för uppvakning pga SM-placeringen så var Mimmi, Moa och Siv och hämtade hem ett avlessto. En SWB på 21 år. Jätte fin för sin ålder och i bra hull.
Mimmi ska ta föl på henne och valet har hamnat på Editions High Five som ägs av Anneli Alfredsson i Hällingsjö
Eddie har licens nr 87-0041
Anneli Alfredssons foto.

Anneli Alfredssons foto. 28/1 2017 Uppvaktning

Idag har jag varit på Billingehus där Västergötlandsridsportförbund hade bjudit in mig och många fler på lite uppvaktning för DM och SM placeringar.
Jag har nog hamnat fel egentligen borde väl vara Hallands ridsportförbund eftersom jag rider för Särö RF men Förbundet är väl i hela Sverige så jag är glad och tacksam för uppmärksamheten. Tack!

Jag är nr 2 från höger som fått presenten och håller i den.
 
Denna fina fick vi :)


Grattis till alla och bra jobbat! Speciellt en kram till Lova (4a från höger) dressyr är grejen <3 

Mitt största tack till denna killen, utan honom ingen SM-placering
 

 

28/1 2017 Sociala medier

Ni kan hitta mig och min familj på lite olika sociala medier:

Vi allihop finns på Facebook:
Sandra Andersson Wickström
Moa Andersson
Miriam Olsson
Marie Wickström, mamma
Urban Andersson, pappa

Vi har en sida på Facebook: Wickströms Utbildningsstall 

Jag, Wickströms Utbildningsstall och mamma har instagram:
01sandraaw
wickströmsutbildningsstall
mariew70


Hoppas ni vill följa mig och min familj framöver. Välkomna!

Marie Wickströms foto.


 

27/1 2017 Swisha

Jag har fått sån fin respons på detta inlägget om sponsring vilket gör mig otroligt glad! Att det finns okända människor som är snälla och bryr sig och vill hjälpa mig i min satsning känns fantastiskt :) 

Som jag skrev i ett inlägg... hur ska man kunna betala tillbaka? Jag har ingen aning egentligen men alla som hjälper mig kommer att redovisas på bloggen. 


Om ni skulle vilja Swisha mig så kan ni göra det på min mammas telefon 0705 418092 Marie Wickström

Stort tack från mig och hela min familj! <3 


Var allt började....
Jag och min kung Forlan Conquest. Fick honom insutten när jag var 8,5 år när jag var 10,5 red vi ungponny-SM och sen red vi 2 vanliga SM åren efter. Quest har sen sålts till Alma som red SM på honom 2016 och nu 2017 finns han hos sin nya ryttare Philippa i Ängelholm. Quest var starten på min dressyrkarriär.
Marie Wickströms foto.

Nu: 
Jag och Money Boy
Kungen och stjärnan! Jag har utbildat honom upp i klasserna själv och jag är otroligt tacksam för vad han gjort för mig. 
Marie Wickströms foto.

Jag och Jebeth Hitchhikers Guide "Hoopy"

Hoopy har kommit långt och vi har ett nationellt kval kvar i dressyr sen så kan vi ha kul på den nationella banan :) 
Marie Wickströms foto.

Jag och min storhäst Collin som jag håller på att utbilda nu.
Han är riden i 5 månader totalt i sitt 6-åriga liv men vi har kommit långt ändå. La-nivå nu och vi har provat att byta och det gick bra :) 
Marie Wickströms foto.

Jag och Matteus 683
Jag och Matteus blev ungponnychampion i dressyr 2016 och jag har honom på utbildning nu också. Jag har också introducerat My på honom, min ena "småstjärna"
Ja jag vet att jag är lång (hela 1,56 kanske) och inte pinnsmal och vad jag tycker om utbildning av mindre ponny kan ni läsa här
Marie Wickströms foto.

Jag och Harry Barry
Denna kille har jag på utbildning och försäljning. På hans första fälttävlan i höstas så blev han 3e placerad i P70. 69% i dressyren, nolla i banhoppningen och nolla i terrängen. 

Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene, 

 

27/1 2017 Hur ska man kunna "betala" tillbaka?

Jag är världens lyckligaste just nu... Jag har fått några nya sponsorer och jag är så tacksam.

Stuteri Micks, Falköping
Sara & Michael Strömberg sponsrar ett antal träningar för Emma. 

Kungsbacka Bilservice, Kungsbacka 
Kungsbacka Bilservice sponsrar resor och boende till internationella tävlingar. 

Traudi Björling
DressyrtränareTraudi Björling har gått in och sponsrat mina träningar 2017 för henne. 

Jag går just nu i ett lyckorus och är så tacksam för att Ni tror på mig! 
Ovärderlig hjälp i min utveckling som ryttare. 
 

Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice


 

27/1 2017 Torsdag

Efter småstjärnorna så satte vi igång med de andra hästarna.

Stings Testarossa
Det går framåt med Guling och jag tycker nog att han har lite mer koll på mig och vad jag ber om än för 1 vecka sen. Skönt att det går åt rätt håll, hästen behöver kunna fokusera på ryttaren innan man släpper linan. Gäller att tänka säkerhet i alla lägen. Trevlig hingst som jag tror kan komma att gå långt i sporten med rätt utbildning. Han bryr sig inte om att ridbanan är kladdig och att det skvätter om hovarna det är bra för då bryr de sig inte på tävling heller. 

Bjuder på en film från idag där vi idag gav oss på uppsutten galopp för 1a gången.
Be nice!


Collin
Bästa hästen! Han har utvecklats till det bättre och vilan var bra. Jag är så lycklig över att vara igång med honom igen. 
I öppningen till ridbanan så ser man ingenting om man rider på banan och har på lampan. Kommer det nån och Collin inte riktigt ser så kastar han sig runt och springer från "faran". Igår var det Matrix som skrämde honom. Ungefär så här :)


Matrix
Matrix linades och sen fick han ryttare på sig igen. han bryr sig inte direkt om ryttaren på ryggen så det ska nog gå ganska fort att rida in honom. En gång kollade han till på Moas lååånga ben och undrade vad det var för nåt, ha ha ha. 

Carisma 
Moa red ett pass på Collins mamma Carisma och hon gick fint. Väldit pigg i galoppen som vanligt men inte lika dragig och stark längre säger Moa. Bra jobbat som vanligt Moa! 
Marie Wickströms foto.

Schamoon

Mimmi jobbade Schamoon på lina idag och det är en väldigt arbetssam liten häst. Konditionen är på väg att bli bättre. 

Denice
Denice grejades  med på gången idag. Det är viktig att greja med unghästarna mycket så att de vänjer sig vid människor och blir helt avslappnade och litar på oss. 


Kvällen avslutades med våfflor det var mumsigt. 

Tänk den dagen man slipper skola och kan jobba heltid med hästarna. Som det är nu så går vi skolan eller jobbar först och sen jobbar vi en havtid till i stallet. Jag älskar inte skolarbetet heller så jag måste avsätta läxtid så att jag inte blir efter. Vet inte om jag sa det men jag höjde mina betyg i julas i fem ämnen. Hur gick det till? 

 

27/1 2016 Småstjärnorna igår

Igår var det småstjärnornas dag.
My med mig hem från skolan, hennes mamma och mormor var på sjukhuset med en kontroll på hennes lillebror Billy som brutit armen för ett par veckor sen. Kul att vi kunde hjälpa till så att hon kunde träna som planerat.

Först ut att träna var Nicole på Harry
Nicole är en försiktig tjej som behöver lite tid. Det var 3e gången hon red för mig igår och hon har gjort ett stort framsteg. Guldstjärna för det!
Vi koncentrerade oss på ridvägar, bommar och att få Nicole att lita på Harry och våga galoppera. Min plan gick vägen och jag tror och hoppas att hon var stolt över sig själv när hon åkte här ifrån. 
Nicole med Harry Barry 

Vem kunde tro att Harry är en så bra läromästare?! 
Hästar slutar aldrig att imponera på mig. 


My & Matteus
My och Matteus utvecklas fint tillsammans och jag skulle lätt kunna träna henne varje dag. Hon har känsla den unga damen :) Idag hade vi markarbete på schemat och det gick fint i mörkret. Mamma filmade lite och en film kan jag bjuda på men ni får ursäkta ljud och ljus. Det sista på filmen så ropar My på hjälp men ingen av oss (jag och mamma) reagerar utan vi skrattar åt dem bara, stackars My. 
 
Bjuder på film, be nice! 

Tänk att det kan vara så roligt att lära ut det lilla man kan :) 
Stolt som en tupp! 

 

26/1 2017 Hoppträning igår

Igår kväll var vi på hoppträning med 3 st D-ponnys. Det var ny tränare igår, Emeli Överlien och hon var lika bra som sin mor Therese.

Mimmi-Hoopy
Moa-Chanel
Jag-Harry

Emelie, jag-Harry, Mimmi-Hoopy

Jag tycker att Harry vaknat till det sista på sin omgivning. Innan har han varit ganska obekymrad om allt runt och man upplevde honom som något trög. Nu har han mer koll på saker runt om på gott och ont.... igår reagerade han med att bli lite spänd och ville inte hoppa ner mot öppningen i ridhuset. ytterporten stod öppen och det kom in några hästar i ridhuset och sen var Carros häst väldigt studsig. När vi är på väg mot ett hinder ner mot öppningen så vill han dra mot vänster för att slippa och jag får över honom över hindret men då kastar sig Carros häst Cookie och Harry väljer att gå mot vänster och jag är på väg åt höger så vi skiljs åt innan sargen :)
Detta betyder att Carro är skyldig och får bjuda på tårta! ;)

Bjuder på film, be nice!


 

26/1 2017 Svar ang sponsring

Caroline har skrivit och frågat mig:

Förklara gärna hur och vad som man sponsrar med? Är det något man redovisar tex som företag förstår jag men som privatperson om man sponsrar måste man redovisa. Hoppas du förstår min kommentar.
-------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du läser min blogg och din kommentar!

Jag har en flik "Mina Sponsorer" där jag kommer redovisa alla som sponsrat!  Här kan ni se det.

Jag sparar också ner inläggen i kategorier som passar, där finns bl.a Sponsorer, Sponsorer 2017 mm.
I inlägg som handlar om EM 2017 mm så kommer jag skriva ut vilka som sponsrar vägen mot mål 2017

 26/1 2017 Kriterier för landslagstrupper

Nu är kriterierna för de olika trupperna i ungdomsdressyren förtydligade det är bra!

Kopierat från Svenska Ridsportförbundets hemsida:

Kriterier ungdomstrupper
Följande kriterier gäller för uttagning till ungdomsdressyrens trupper, internationella tävlingar och mästerskap.

Trupper:

Spetstrupp - Ekipage som är aktuella för internationella tävlingar och mästerskap. 
Utmanartrupp - Ekipage som under året kan bli aktuella för internationella tävlingar och mästerskap.  Observationstrupp - Ekipage som under året eller nästkommande år kan vara aktuella för internationella tävlingar. Minst 66% i lag eller mästerskapsklass vid flertalet tävlingar på lägst nationell nivå. OBS-tävlingar prioriteras.

Kvalificering till trupperna sker genom goda tävlingsresultat. Trupperna kommer att uppdateras fortlöpande.

Internationellt tävlande:

 • Ekipaget måste ingå i någon av ovannämnda trupper.
 • Resultat på nationella tävling väger tungt. Hänsyn tas i första hand till lagtävlansprogrammet, därefter mästerskapsprogrammet och S:t Georg för young rider.
 • Hälsostatus på ryttare och häst.
 • Hur häst och ryttare klarar ett meeting.
 • Tidigare erfarenhet.
 • Attityd till hästen och medtävlare.
 • Välplanerat tränings- och tävlingsupplägg.
 • Tydlig kravprofil/målsättning.

Mästerskap:

 • Kriterierna för internationellt tävlande ska vara uppfyllt.
 • Resultat på internationella tävlingar.
 • Formkurva

Att tänka på:

 • Kom igång i tid, första internationella tävlingen är redan i mars/april. Det är ganska få möjligheter till internationellt tävlande.
 • Kontakta din respektive teamchef med information som kan vara viktig.
 • Kür-klasser är inte kvalificerande.
 • Ingen hänsyn tas till SvRF:s poängrankinglista.
 • Ingen hänsyn tas till resultat mot lägre kvalitativ konkurrens på regional tävling.
 • OBS-truppen är inte del i landslaget, utan en grupp under landslagsledningens observation. Det innebär att OBS-truppen inte alltid är inbjuden till verksamhet anordnad av landslagsledningen.
  ----------------------------------------------------------------------------
 
Jag och Money Boy har alltså tagit oss från Obs-truppen till Spetstruppen och här vill vi så klart ligga kvar hela året. Nu ska vi jobba på och visa att vi är värda platsen där.

Målet är EM 2017 men vet ni vad skulle vi inte ta oss hela vägen så ramlar inte min värld ihop för det, det är vägen dit som är min vardag och jag älskar den! Jag tror också det är viktigt att visa mina Småstjärnor att livet inte rasar samman om man inte lyckas uppnå ett mål utan att det är vägen dit i vardagen som man måste älska för att orka. Vi är ju inte ensamma idrottsutövare heller utan vi har en häst som måste vara på g samtidigt som du och det ska matchas till Mästerskapen mm. Allt kan hända och älskar man inte arbetet på vägen dit kan det bli väldigt jobbigt och säkert knäckande att inte ta sig hela vägen dit. Viktigast är att ha ett mål och att lära sig att man kan ta att man kanske inte når målet men att ha jäklar anamma och jobbar på med att komma tillbaka och försöka!

Jag tycker att 2017 ska bli ett väldigt roligt år där jag samtidigt ska utbilda Collin och mig själv på storhäst :)
Vi vill ju tillhöra nån av trupperna så fort det bara går. Mycket arbete framför mig men det är ju det som jag tycker är roligast.

Vill Ni hjälpa mig att nå mina mål? Läs gärna detta inlägget.  Glad och tacksam för all hjälp jag kan få.<
 
Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping,

 

26/1 2017 Bra vinter

Man vågar väl knappt skriva detta men vi är så tacksamma för vintern som varit hittills.

Vi sparar pengar och massor av tid på att kunna rida hemma på banorna. Pappa har ju hållit stora banan ridbar hittills och det är vi så glada och tacksamma för. Mycket jobb men det går.

 

25/1 2017 Tisdag

Så var det tisdag igen och vi firade lite min och Boyans plats i Spetsgruppen med fika och jag fick en söt blomma. Tack alla! Hoppas att jag inte kommer göra er besvikna framöver.

Collin
Jag red Collin ett pass och man kan inte sluta le när man rider honom. Han är så rolig att rida och han känns väldigt fin.

Matrix
Mimmi och Moa jobbade med Matrix och Moa satt upp för 1a gången på honom. Okomplicerad ponny!

Valentina
Gick ett pass på banan med Moa. Härlig energi i den ponnyn. Vet inte att vi sett henne trött någon gång.

My & Matteus
Min lilla stjärna My kom och tränade ett pass på Matteus. Alltså jösses vad de utvecklats... framförallt My. Nu 4 månader efter att hon började så rider hon Lc1 själv utan påminnelse hjälp på banan av oss. Om hon vill och är redo att kämpa så rider hon SM i dressyr på Matteus om 2 år tror jag. Tänk va roligt det skulle vara.
My fixar i ordning Matteus när jag gör i ordning Collin efter vårt arbetspass.

Stings Testarossa "Guling"
Guling är en fantastiskt fin ponny och jag är så glad att ha fått möjligheten att utbilda honom.
Mimmi gör i ordning Guling till mig :)

Hoopy
Mimmi linade en Hoopy som hade lite träningsvärk efter Emma-träningen igår.


 

25/1 2017 Det tråkiga och jobbiga

Med glada beskedet om att jag och Money Boy är med i Landslagets Spetstrupp (1 av 7 D-ponnyekipage) så kommer det tråkiga... pengar.

Bekymrad
Jag får helt ärligt ont i magen av att tänka på hur man ska få möjligheten att kunna åka på några internationella tävlingar och ha möjlighet till mycket träning. Utan träning och tävling kan jag inte visa att jag hör hemma i Spetstruppen och visa Pytt Hamberg (landslagsledaren för ponny) att vi är att räkna med.
Sponsorer behövs.

Jag vill åka på flera internationella och det kostar mycket pengar, boenden, mat, färjor, bränsle mm.
Mina familj gör verkligen sitt yttersta för att hjälpa mig.
Marie Wickströms foto.

Vad gör jag själv då?
Jo jag tar emot hästar på träning och det ger höpengar till mina egna hästar. Kan inte ta massor av betalt då jag saknar erfarenhet, går i skolan och är bara 15 år. Jag tränar mina "Småstjärnor" också sen tar tyvärr tiden och orken slut. Tack till mina närmaste som jobbar för att hjälpa till hela tiden.
Marie Wickströms foto.

Lagsilver på NM i Ypäja 2016
Marie Wickströms foto.

Jag vill ju kunna genomföra min plan för 2017 med det slutliga målet EM 2017 som jag vet att många duktiga ryttare vill. All respekt till alla som kämpar och jag önskar er stort lycka till 2017!

Vill visa...
Jag vill kunna visa mina Småstjärnor att om man jobbar hårt är sparsam och sätter hästen i 1a rummet så kan man komma långt. Framgång är ju olika för olika människor men jag vill visa den framgång jag sätter högst för dem. Deras framgång kanske just nu är att våga galoppera eller starta sin första lokala tävling. Det är inte jätte länge sen jag själv hade de målen. 

Hjälpa till?
Vill och kan ni hjälpa mig och Money Boy som sponsorer? Ingen vore mer tacksam än jag :)
Jag kommer visa upp er på bloggen och andra socialamedier och t.ex lastbilen/transporten mm.
Kontakta i så fall oss på mail: sandra.beata@hotmail.com
Det går också bra att swisha till min mamma Marie Wickströms mobilnr 0705 418092, tack

Mot mina mål 2017


Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling

 


 

24/1 2017 Upp ett snäpp!

Jag och Money Boy är nu i Spetstruppen för ponnydressyren, wiiiihooo!

Ellen Olsson och Felicia Bermar Vistedt har C-ponnys resten i spetstruppen är D-ponnys :)

Grattis till alla, bra jobbat! Nu satsar vi på ett bättre 2017.

Grattis till min klubbkompis Cornelia Johansson med Ramses som kom med i OBS-truppen!


 

24/1 2017 Vilken tävling var roligast 2016?

Att svara på frågan "vilken tävling var roligast 2016" är inte det lättaste, alla tävlingar har sina höjdpunkter... 
Men efter eftertanke så måste det ändå bli SM 2016 i Dagstorp Skåne. Ny sadel på Boy och jag höll ett bra fokus.

Dag 1 red vi ihop 70,04% i FEI Lagtävlansprogrammet
6a av 46 starter
Marie Wickströms foto.

Vårat SM är igång!
Marie Wickströms foto.
Marie Wickströms foto.


Dag 2 red vi ihop 70,77% i FEI Ind.Mästerskapsprogrammet
8a av 45 starter
Marie Wickströms foto.
Marie Wickströms foto.

Dag 3 A-final 72,3% med min "Taylor Swift" kür
4a av 15 starter, Totalt också 4e placerad i totalen!
Marie Wickströms foto.
Marie Wickströms foto.

Sista uppridningen för att säga tack för oss!
Marie Wickströms foto.

4e bäst i Sverige på ponnydressyr upp t.om 16 år! Vilken ponny jag har <3 
Mitt mål för 2016 var topp 5 på SM
Marie Wickströms foto.

Detta skulle aldrig gå utan mina närmaste... TACK!
Marie Wickströms foto.

Nu siktar vi på ett minst lika bra 2017!
Ni hänger väl med oss här på bloggen, Instagram, Facebook mm.?

 

24/1 2017 Våran måndag

Igår var det dags för vardagen igen och skola, trött efter helgens intryck men laddad inför 2017!

Hästarna fick jobba på under dagen. Mimmi var ledig och Moa jobbade kväll på praktiken så de hade tur att rida i det fina vädret i dagsljus.

Denice, Carisma, Collin & Matrix
Denice linades ett kort pass och fick ha sadel och träns på. Mimmi började med att hoppa vid sidan om henne mm.
Matrix linades med sadel och träns.
Carisma jobbade på lina likaså Collin

Schamoon, Chanel, Valentina och Bella
Ett markarbetspass med bommar och sen avslutades det med hoppning. Det gillade tjejerna!
Mimmi har bytt bett på henne och ridit med det ett par gånger nu och vi tycker att hon går bättre på det och inte biter ifrån och drar i munnen med det nya.
Bella var väldigt glad när bommarna kom fram :) Hon hade svårt att slappna av och lyssna på ryttaren i början men blev bättre i slutet. Studsade runt på alla 4 vääääldigt glad.
 
Money Boy
Boy tränades för Emma.
Igår var det lite klurigare igen att rida honom.
Yttersidan ställer till det lite för mig då han trycker utåt och jag vill då låsa min ytter men ska leda mer med inner och gör jag et rinner han iväg inåt istället. Svårt är bara förnamnet.
Jag släpper gärna efter i galoppfattningarna också så att han tappar lite av sin fina runda form. Nåt att jobba med!
 
Hoopy
Hoopy tränades också för Emma igår. tack Mimmi som körde honom!
Jobbar med att Hoopy ska bli stabil och inte dra sig ur formen i övergångarna mm. Vi har ju jobbat med bjudning och framåtandan hela hösten och då har vi struntat i formen då bjudningen var viktigare... det får vi jobba igen nu. Fick också träna på att flytta undan bakdel mm och det tycker han är super jobbigt. Här gäller det att rida lagom så att han inte tappar glädjen i träningen. Ni vet ju själva hur "kul" det är att träna om man är spyfärdig varje gång. Då och då måste man få avsluta och känna att "jag skulle lätt orka ett pass till". Gårdagen var nog ett "spyfärdigt pass"
 
  
 

23/1 2017 Helgen som gick

Jag mamma och Mimmi har varit på Strömsholm på landslagsträff för ponny och det har jag inte varit på förut. Vi har fått en ny ledare inom ponny, Pytt Hamberg, och det tror vi kommer bli bra. Hon är väldigt engagerad i ponnys, kul.

Vi får se i vilken grupp som hon placerat mig i men troligen OBS-gruppen som innan. Jag fick inget besked på att jag gått ned ett snäpp i grupperna i alla fall.

Jag är så tacksam för att Money Boy hjälpt mig nå mitt mål!
Tänk att vi tog oss dit på 2 år tillsammans, Boy ville inte gå fram alls på en tävlingsbanan när jag fick honom och mot att komma till att rida NM och ta ett lag-silver, 4a på SM plus en nominering till EM är stort på 2 år! Lilla jag på min oerfarna ponny har gjort en bra utveckling tillsammans med mina tränare och familj. Vi har inte gott ställt och alla kämpar tillsammans. Det är väldigt lätt att glömma allt man gjort när man står mitt i det.


Vi kom hem på söndagseftermiddagen så vi hann med ganska många hästar sen trots att vi alla var sega och trötta. Anneli (Collin, Denice och Carismas ägare) var och hälsade på när vi kom hem <3

Money Boy
Gick ett pass där fokus låg på lösgjordhet.

Collin & Denice
Linades. Härlig energi i båda :)

Stings Testarossa "Guling"
Jag red för 1a gången på denna fantastiskt fina ponny. Han var mer koncentrerad på mig som ryttare än vad jag sett innan när Mimmi och mamma jobbat med honom. Deras arbete hade nog sjunkit in med minivilan nu när vi var borta. Ev. får vi sätta skor på honom då han gick mycket bättre idag när det var mjukt överallt ute.

Schamoon
Hon får bättre och bättre kondition och magen har krympt lite grann :)
Hon har nu varit hos oss ett tag och Mimmi kör Novafonen på henne innan ridning mm men vi tror att hon har låsningar i kroppen. Hon är stel och det är svårt att rida loss det, det går inte att rida loss till 100% tyvärr.

Hoopy
Pigg kille fick gå på banan ett pass.

Bolt "Gullet
Vi har fått uppdatering gällande Bolt eller Gullet som vi kallar honom. Han är hemma på Stuteri Vittra och körs just nu in. Bra jobbat!

Nu ser vi fram emot en ny vecka med fortsatt jobb med alla hästar och träningar.

 22/1 2017 På väg hem.

Nu är vi på väg hem från Strömsholm. 

Nu har man varit på detta och sett hur det går till :) 21/1 2017 Helg

Igår var det äntligen fredag och det var riktigt skönt! 


Det blir minivila för hästarna nu i helgen när vi är iväg på Strömsholm. 

Måste berätta om Matteus igår... Fick jobba på lina och för första gången blev han busig och bockade och drog runt. Det var riktigt roligt att se! Tacksam att han inte gör så med My på ryggen. 


20/1 2017 Träning?

Vill du träna för mig? 

Hör isf av er till mamma Marie 0705 418092 hon sköter all planering.
 


20/1 2017 Strömsholm

Denna helgen ska vi åka till Strömsholm.

Vi ska på föreläsningar och planeringsmöten för ponnydressyren :)

Bildresultat för strömsholm häst

 

19/1 2017 Onsdag

Igår så jobbade vi med hästarna hemma i stallet som vanligt kolsvart ute och söligt. Snön som kom i tisdags var borta på onsdagsmorgonen men det stod vatten överallt.  

Money Boy kändes väldigt fin att rida och det var skönt att jag inte fick 2 dagar när det känns så fruktansvärt svår att rida.

Pappa (mamma hade migrän) var inne med Chanel på slutmätning och hon är maxad D-ponny som vi hoppades på :) Tack pappa!
Chanel ska säljas. Det är dags för stor häst för Moa som ju är lång hela 1,74 nästan 20 cm längre än mig.
Moa och Chanel till höger nedan

Usch det är det värsta med sporten att man behöver sälja och skiljas från sina bästa vänner.
Moa fick Chanel för 3 år sen och då var hon hanterad men inte mer. Jösses vilket jobb Moa lagt ner på henne. Bara att få på henne benskydd var ett projekt... Hon är en speciell donna som är lite stoig men ger sig om man är konsekvent. Hon vill gärna byta galopp och ha sig men här får man vara noga och inte bara rida på utan korrigera henne och hon har lärt sig mycket på denna tiden. 
Letar ni hopp-/fälttävlansponny så kanske Chaneline är er nya stjärna? Maila gärna i så fall till sandra.beata@hotmail.com

 


 

 

18/1 2017 Chaneline

Moas Chaneline eller Chanel som vi säger är nu 8 år och idag slutmätt till maxad D-ponny! 
18/1 2017 Igår var det svårt

Igår var jag och tränade med Money Boy för Emma igår. Red ute i värsta snöfallet, vi var blöta efteråt kan man säga :)

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva passet utan jag säger bara "det var svårt"
Han känns väldigt fin stor del av passet men där emellan ska jag försöka få ordning på allt och det är svårt.
Ni som rider vet vad jag yrar om eller hur.

När detta inträffar så är det så skönt att ha Emma. Hon ser allt och känner av hur jag känner det.

När vi åkte hem så pratade vi om att jag ändå är så glad att det är jag som utbildar och utvecklar Boy själv även om det är svårt. Jag lär mig så otroligt mycket och det måste jag påminna mig om. Alla hästar lär man sig mycket av och det är ju det som är den stora behållningen.

Collin var iväg och fick nya skor igår. Här är bild från skoningen som mamma tog.

 

17/1 2017 Hästar igår

Igår jobbade många hästar hemma. Man kan inte annat än att känna sig nöjd då.

Harry
Harry gick en träning med Nicole.
Sköter sig perfekt!

Matteus
Matteus gick en träning med My. Jag tror att Matteus börjar få en ny favoritryttare.... My

Money Boy
Boy fick jobba ett pass på lina. Det var länge sen vi gjorde det och det märktes kan jag säga, han sprang på länge innan han lugnade sig och lyssnade.
 
Collin
Började att longera Collin då han ofta har energi för 10 st och det är inte kul att sitta på en tickande bomb. Kändes fin i alla gångarter, härligt!

Bella
Fick jobba ett pass. En tjej som blir bättre och bättre att hantera av alla. Hon börjar lita på oss alla. Älskar verkligen sin lösdrift. Lösdriften är perfekt för henne men det gör det lite segt att få upp hullet på henne men det är viktigast att hon trivs!

Shamoon

Fick jobba på lina. Hon är fortfarande lite för rund för sitt eget bästa men hon är alltid med på allt arbete. Har aldrig protesterat när vi jobbar med henne.

Valentina, Denice och Chanel
Moa jobbade med Valentina, Denice och Chanel innan hon åkte på sin praktik på sjukhuset på eftermiddagen/kvällen.

Hoopy
Mimmi red ett bra pass på Hoopy. Jag säger det igen, han har aldrig varit så pigg/arbetsglad som nu.

Guling & Matrix
Fick jobba var sitt pass på lina. Duktiga unga killar!

 17/1 2017 Småstjärnor

Igår kom jag hem 16.00 och sen var det fullfart.

Började med en träning för Nicole.
Nicole red sitt 2a pass för mig och hon har gjort framsteg sen 1a gången.
Nicole har nått års erfarenhet från ridning nån gång i veckan och vi jobbar på grunder just nu. Mycket repetition av ridvägar som behöver sitta så att vi kan komma vidare.

När man har ridit ett tag så glömmer man av hur det var i början och hur mycket det är att hålla ordning på. Bildresultat för ridvägar


My
My red sen ett pass efter Nicole och här jobbar vi med form, bjudning, sits mm.
My red igenom Lc1 programmet det sista på träningen och ho är så duktig! Hon satt ner i traven hela programmen och kan vägarna glömde en enda sak och det är halten mitt i programmet. Ska bli så kul att få hjälpa henne och debutera på dressyrbanan!

Här kan ni se programmet uppritat som My tränar på

Stolt och glad kunde jag efter träningarna ta mig an min kronprins och kung.

 

16/1 2017 Min helg

I lördags var jag och mamma iväg hem till Ann (Hoopys ägare). Vi har lyckats ordna till träning för Emma på Humlegården.

Jag red Boyan för Emma där och hade med mig Collin också.
Collin kändes väldigt spänd för han reagerade på alla hundarna i hundgården. Vi har ju hundar hemma men ingen av dem skäller speciellt mycket. Nyttigt att han blir utsatt för det.

Collin och jag myser lite innan vi ska jobba.

Så till kungens pass då i bilder
Jag har inte tränat för Emma sen precis innan jul så det var efterlängtat!


Denna fantastiska lilla ponny! Finns mycket i honom som jag börjar kunna ta fram då och då nu :)

Fick lite beröm av Emma för utvecklingen sen senaste träningen, det var väldigt roligt att höra!
Red Matteus ett pass när vi kom hem från Ann.

Igår söndag så var vi, Mimmi Moa och jag, på Gustavsvikbadet i Örebro.
 

15/1 2017 Julklapp

Idag får jag och Moa vår julklapp av Mimmi.... bad i Örebro :) 
15/1 2017 Igång

Nu är Collin igång igen 😍
14/1 2017 Fredag

Skolan till 15.25 och sen mat. 


Ut i stallet. 

Collin
Fick jobba på lina idag. Idag var han lugn och sansad. Han är så rolig vissa dagar spritter det i honom av energi andra dagar helcool.

Money Boy
Red ett bra pass på honom. Älskar min kung. 

Hoopy
Jösses vilken energi

Guling
Jobbade bra idag på lina efter nån dags vila.


13/1 2017 Oops ☺

Kolla vad jag fick skickat till mig idag från Lilla Veterinärinrättningen i Skara. 


Glad och stolt över min fina Money Boy! 


13/1 2017 Torsdag

Då var vardagen här igen med skola för mig. Vi har fått en schemaändring på onsdagar så jag går länge då också och får en lång håltimma på fredagen men slutar lika sent, trist.

Jag tränade My efter skolan och hon utvecklas snabbt just nu.
My fick rida Money Boy efter sin träning på Matteus.
 

 
 

12/1 2017 Familjen hälsar!

Alla i familjen hälsar till Emelie med familj och hoppas på snabb bättring!

Emelie Carlssons foto.

Tänker på dig Emelie!

-Sandra med familj

12/1 2017 Ska bli så gött

Det ska bli så gött att komma igång idag. Skola först det är ju sådär men ska bli kul att träffa kompisarna :)

Sen ska jag klippa mig och sen hem och träna My och Matteus ett pass sen är det dags för Money Boy och Collin

Life is good!

 

11/1 2017 På väg mot...

På väg mot mina mål 2017

 
 
 

11/1 2017 Urless

Nu är jag urless på att inte må bra.

Igår så joggade jag Money Boy ett kort pass det var det jag orkade :(

Gamla bilder

Sen kom Lilla Veterinärinrättningen i Skara och vaccinerade, tack Anders!

Som tur är så är Moa och Mimmi friska och pigga. Tack för all hjälp med alla hästar!

Jag har kunnat äta och få behålla det lilla idag så hoppas inte det blir mer bakslag nu. Hatar att få maginfluensa och sen ska jag vara dålig i nån vecka mer än andra.

 

10/1 2017 Presentation av Stall Wickström

Sandra Andersson Wickström
Född 2001

Sandra jobbar hemma i stallet sen nåt år tillbaka. 
Sandra har ridit lika länge som hon är gammal. Satt på häst 1a gången när hon var 6 veckor gammal. Sandra har ärvt ponnyer från Moa men fick sin 1a egna ponny som 8,5-åring. Forlan Conquest som då var en insuttet 4-åring. Ett lyckokast kom det att visa sig då ekipaget red Ungponny-SM i dressyr för 6-åringar när Sandra var 10,5 år. Ekipaget red sen 2 st dressyr-SM innan han såldes. Sandra fick sen Money Boy som hon tävlat internationellt i landslaget i dressyr med. 2016 blev Sandra och Money boy 4:a på SM. Hon startade sen sin Money Boy på EM i Ungern i juli-17. Hon fick storhästen Wizt i slutet av Nov-17 och red SM på hoom i juni-18 och de slutade på en 7e plats. Sandra har också hästen Collin som nu är 8 år, riden i snart 2,5 år och ligger nu på MsvA-nivå i träning. 

Sandra är en försiktig ryttare. Duktig på att utbilda hästar upp i högre klasser. Sandra har en fin känsla för ridning. Sandra fick sin 1a outbildade stora häst våren 2015 och sålde honom våren 2016 då gick han stadigt i La-klasser. Sandra har utbildat flertalet ponnyer och hästar upp i klasserna. 

 
Moa Andersson
Född 1998

Moa läser på Högskolan i Skövde till sjuksköterska.

Moa började rida som 3-åring och det har passerat många hästar genom åren. Hoppning är den disciplin som dominerat Moas intresse. På senare år har hon hittat en ny favoritgren, fälttävlan.

Moa är en lugn tjej som är väldigt duktig på de hästar som har mycket energi och är "vakna". Moa  är den som jobbar mest med inridningshästarna hos oss.

Moa har 2 egna hästar just nu, Chaneline och Walencia. 


______________________________________________

Våra tjejer tränar och tävlar i hopp, dressyr och fälttävlan.
Det har passerat ett antal hästar hos oss genom åren och ni kan läsa om dem på denna sidan i bloggen.

Vi tar hjälp av Pia Björk, Nils Strid Svensson och Elin Göransdotter i vårt arbete med hästarna.

Stall Wickström 


 
10/1 2017 Måndag kväll.

När jag inte gör mycket nytta så jobbar Mimmi och Moa på!

Denice
Moa lägger ner ett stort arbete på Denice som blev 2 år nu i årskiftet. Hon får ha utrustning på sig plus att hon har skydd på benen mm. När hon kom fick vi inte ta på benen utan att hon blev lite upprörd och det blir bättre och bättre.
Denice är ett halvblod som är till salu
e. De La Gardie-Friendship-Regazzoni
Blir nog runt 1,70
Ägare: Anneli Alfredsson
Intresserad? Maila gärna sandra.beata@hotmail.com

Carisma & Chanel
Moa red sina båda tjejer.

Shamoon
Fick jobba ett pass på banan. Mimmi gör ett bra jobb med henne.

Bella
Jobbade med övergångar.

Hoopy
Vi trodde Hoopy skulle ha lite träningsvärk efter inomhusterrängen men nej det visade han inte. En riktigt pigg Hoopy.

Matteus & Harry
Gick en träning med småstjärnor.

Hoppas att jag fick med alla som fick jobba igår.
 10/1 2017 Småstjärnor

Jag har haft en ny tjej på träning och hon red samtidigt med My.

Duktig tjej som jag tror kommer utvecklas fort. Behöver lära sig ridvägar och lämplig tygellängd nu i början. Inom ridsporten har vi ju ett eget språk som inte alltid är så lätt att förstå om man inte hört det innan.

Underbara Harry fick rycka in som "ridskoleponny" och han gör det såååå bra!
 

 

9/1 2017 Våran helg

Ja vad ska man säga om helgen som gått?
Började med magsjuka för mig och Carro. Carro har säkert smittat mig ;)
Nu har vi ju detta med min komjölksproteinallergi som tyvärr gör det att en maginfluensa för mig är riktigt jobbig. Jag orkade inget i lördags och åt nästan ingenting men igår var vi iväg på terrängträning och jag trodde att jag var ok igen. Kom hem och å och nej jag spydde igen efter maten. Kul vecka framför mig alltså. Jag är osäker på om det smittar nu för nu är det allergin som spökar.

Mimmi har varit flitig, tack bästa Mimmi <3

Guling
Mimmi har ridit på Guling både lördag och söndag och mamma höll i linan. Han är lite ofokuserad på ryttaren men det kommer.

Denice
Moa har jobbat på med Denice och nu börjar hon förstå longering. Är men 2 år i år så är det dags att ha bensydd :)

Shamoon
Fick jobba på lina i lördags, massor av övergångar. Igår reds hon på banan.

Bella
Mimmi jobbade Bella på lina i lördags. Dagen till ära med benlindor :) Det var äckligt att ha på benen till en början.

Carisma och Chanel
Moa jobbar på med sina tjejer.

Matrix
Matrix fick jobba på lina i lördags. Han tar det påbörjade jobbet på ett väldigt bra och positivt sätt.

Boy, Collin och Matteus
Min kung, kronprins och lilleman har fått vila. Lilleman har verkligen förtjänat en 2 dagars vila!

 

9/1 2017 Inomhusterräng

Igår var vi allihop iväg på träning för Elin Göransdotter på Grevagården. Inomhusterräng är verkligen superkul.

Vi började med träning för alla ekipage på förmiddagen.
Moa-Valentina
Valentina var inte riktigt med på vad vi skulle göra där alls. Var är mina vanliga hinder tror jag hon tänkte. Valde att inte starta henne i pay and crossen på eftermiddagen eftersom Moa fick till en bra linje där hon var helt avslappnad det sista på träningen.

Mimmi-Hoopy
Killen har fattat grejen... detta är kul. Tänk vilken skillnad sen vi var på liknande för ett år sen. Han är som en ny häst att rida.

Jag-Harry
Jag vet inte vad som hände med Harry igår men har var lite tittig och spänd inne i ridhuset. Inga problem på hinder alls men jag har inte varit med om det innan. Skönt att veta att han gör sitt jobb ändå :)

Här är en film ihopsatt av sekvenser från träningen:


Pay and cross på eftermiddagen
Mimmi & Hoopys runda


Moa & Harry


Jag & Harry


Här kan ni få följa med från hästryggen och se Moa & Harrys runda


 

7/1 2017 Väl förberett

Det är så roligt när hästar är väl förberedda för sin kommande uppgift som Stings Testarossa eller Guling som vi säger.

Han är här för inridning och ev en fortsättning om allt går som planerat. 
Han är sutten på i skritt och trav förra våren. Vi har börjat jobba med honom på lina med sadel på osv för att ge honom en bra början igen.

Idag var det då dags att sitta upp. 
Mamma och Mimmi var de som jobbade med honom, jag är inne magsjuk :(

Det blev ingen bra uppsutten bild för mamma höll i lina samtidigt. Man får inte släppa fokus på gröna hästar då är tyvärr olyckan framme fort. Han hade svårt att förstå skänklar av förklarliga skäl men väldigt duktig ändå. Han lyssnar just nu mer på den på backen än ryttaren men det brukar de lära sig snabbt. Mimmi vågade sig på trav till och med, Han rör sig härligt! 

Guling ägs av Susanne Gustavsson på Lillemons Stuteri och han kommer stå till förfogande för fina damer i vår/sommar. 

 

6/1 2017 De gör det igen!

Kolla!Imponerad och väldigt stolt!
 
Vem kan tro att han är 6 år i år och My 9 år. My rider Matteus 1 gång i veckan och har gjort så i 3-4 månader nu. Innan det red hon inte på över ett år. Grundridning är superviktig för både häst och ryttare! 

 

6/1 2017 Fick ge vika för kylan

Dagen igår började med stallet med My och Sara. My fick sen rida Bella och det gick riktigt bra. 


På eftermiddagen blev det kallare och kallare men My red ett pass på Matteus och vi tränade på program, Lc1. Hon fick rida hela och sen delar/linjer. Gick riktigt bra, inte lätt att börja lära in program. När My var klar så var det 10 minus. 

Äntligen dags för träning för Emma och jag började med Hoopy. Han blev riktigt fin efter värmningen och lite lösgörande. Ska bli så kul att tävla sen :) 

Hoopy fick biolight-behandling idag också. 

När jag klev av Hoopy var temperaturen nere på 15 minus brrrrr. 

Jag red inte Boy sen utan vi tar träning någon annan dag i stället bestämde vi. 
Jag brukar inte ge upp men jösses va kallt det var! 5/1 2017 Bella

Vi tog med oss Bella till P&J igår och hon fick hoppa 2 rundor, hindern låg på 70-80 cm

Vilken härlig ponny, spetsade öron, söker hinder och hoppar med sån lätthet. Här gäller det att utbilda rätt :)

 5/1 2017 My & Matteus testar sina vingar

Igår var det dags för My att få prova att hoppa en bana som en pay and jump i Kinnekulle Hästsportklubbs regi.

Det var en lite nervös My 9 år som kom hem i finaste tävlingsutrustningen. My kommer att tävla för nya klubben Kinnekulle Hästsportklubb och det ser ut som om det blir en aktiv klubb, kul!

Matteus var redan inne i stallet när familjen My kom men My fick vara med och göra honom fin. Vi gjorde fina dressyrknoppar på honom dagen till ära.

Vi fick börja med att gå banan och sen hoppa fram på valfria hinder. Jag valde 1an och 2an att hoppa fram på.
My har ju inte ridit speciellt länge och Matteus är bara nyss fylld 6 år så det är ett "grönt" ekipage som ska ut och lufta sig. Kändes extra bra att Therese Överlien var på plats och kunde hjälpa oss om det inte hade gått så bra.

Här kan ni se en film på hoppningen och vi alla runt ekipaget kan inte vara mer stolta tror jag.


Visst var det en fin runda på en väldigt fokuserad My?!

Tänk vilket roligt jobb alla tränare har!
Jag tycker det är jättekul att få dela med mig av det lilla jag kan i sporten och jag vill först och främst visa att dressyr är kul och all träning är viktig. My har inte hopptränat mycket på Matteus under de 3-4 månader som de tränat ihop. Vi trimmar mest dressyr så att hon lär sig att kontrollera honom i alla situationer och det har gett resultat.
Ni kan ju också se att med en bra utbildad häst kan barnen lära sig hur mycket som helst även om hästen fortfarande är unghäst. Unghästar kan man ju forma som man vill.

Det var mer än en tjej på hoppningen igår som var utan häst. det skär i hjärtat att höra att de fått ta bort sina hästar pga skador mm. Synd att vi inte visste då kunde de kommit och tränat hemma och startat tex Harry igår.

Vill speciellt tacka bästa Barbro för att My får låna Matteus!
Matteus 683 är ju en hingst och han kommer finnas till förfogande för ston hemma på Millomgården i Falköping i vår/sommar. Lyxigt för då kan vi fortsätta träna :)

Nu ska jag sova för My sover över hos oss för imorgon (läs idag, jag har tidsinställt) så ska vi jobba i stallet och rida. Kallt ute tyvärr men det finns kläder :)

 

4/1 2017 Att få en fin möjlighet

Det är inte alla som får en fin möjlighet att få träna och tävla en fin häst men det har My fått! Stort tack till Barbro.

Jag är så glad att kunna hjälpa henne med att få träna och tävla fina Matteus 683.

Jag kommer fortsätta att utbilda honom i år och det är jag jätte tacksam för. Jag älskar att jobba med Matteus!

Nu är det dags att kolla på lämpliga tävlingar för det unga ekipaget :)


 
4/1 2017 Hästarna, tisdag

Då var det onsdag igen och veckorna går supersnabbt tyvärr.
Igår tisdag så jobbade vi på enligt plan det är sämre väder på gång så då får vi jobba på extra innan.

Money Boy
Jag provade att rida igenom den nya küren som vi ritat ihop. Det var inga stora ändringar som behöver göras. Härligt att vara ute i ganska god tid för nu kan vi träna på det och be om hjälp med musiken ganska snart.

Harry
Harry fick gå ett konditionspass.

Matteus
För första gången red jag honom barbacka och vi klättrade i skogen.

Guling
Fina killen fick jobba på lina. Duktig och hej vad han kan röra sig.

Valentina
Moa och Valentina red ett bra pass på banan. Piggelina är ett bra smeknamn :)

Schamoon
Uteritt men tyvärr så regnade det så det blev väldigt halt.

Hoopy
Uteritt men tyvärr så regnade det så det blev väldigt halt.

Som jag skrivit innan så kan fler ha jobbat men saknas här ovan pga att jag inte är med överallt och då inte har klart för mig vad de jobbat med.

 

3/1 2017 Mål med Money Boy - uppnått 2016?

Har kollat på mina mål för förra året (nåt är satt på längre tid också) och kan konstatera att jag uppnått målen med råge!

Mål med Money Boy                              Uppnått?
Rida i landslaget innan 2018 på ponny   Ridit NM 2016 i Ypäjä Finland. Lagsilver. 
NM & EM                                                 Red 3 jämna resultat på 65%

Kvala in till Falsterbo                               Kvalade in men kunde inte delta pga NM

Topp 5 på SM                                         Blev 4a på SM

Kvala in till semifinalen kür SIHS            Red semifinalen 
----------------------------------------------------------------------------------------------
Detta resultat på mina uppsatta mål kan jag inte vara missnöjd med.
Stort innerligt tack till alla inblandade!

Money Boy är född 2007 så han har sina bästa år framför sig till skillnad av piloten som blir 16 sent 2017 tyvärr.

Nu har vi 2017 framför oss så det gäller att träna stenhårt för att nå målen jag satt upp nu och hålla alla tummar att vi får vara friska och det gäller alla i teamet inte bara jag och Boy. Allt måste fungera från foder, hovslagare, tränare till mig.
Vill du vara med och stötta min satsning 2017 och framåt i nåt samarbete? Kontakta mig på sandra.beata@live.se

Självklart har jag satt upp mål för alla hästar jag tävlar men håller gärna årets mål för mig själv. Inga mål är för små. Jag gillar att jobba med mål.

Sätter ni mål?

 

3/1 2017 Måndag

Så här såg min måndag ut :)

Jag gjorde stallet först och det tar sin lilla tid. 10 boxar som vi mockar plus lösdrifterna att ge vatten mm.
Sen var det dags för ridning :)

Money Boy
Jag red ett lättare pass på Boy. Underlaget var inte 100 heller då det är kallt ute nu.

Skrittade av i skogen där underlaget är mjukt fortfarande.
 
Collin
Collin kändes sådär att rida men jag rider på som Charlotta ville. Bättre att han rids än att han ska explodera den dagen han ska börja jobba igen pga överskottsenergi.

Bella
Bella the one and only... eller fröken röd, vilken personlighet den ponnyn har!
Vi jobbade ett pass i skogen med att klättra.

Harry, Hoopy och Chanel
Barren fick åka på hoppträning tillsammans med Hoopy, Chanel och Sharon.
Alltid lika bra träningar för Therese, engagerad tränare.

Pappa jobbade med underlaget större delen av sen eftermiddag/kväll igår å jag hoppas banan är bra idag. Tack pappa.

Vill förtydliga att det oftast är fler hästar som jobbar hemma men jag är inte med på alla och då har jag dålig koll på vad de gjort.
 
 
 
 

2/1 2017 Våran nyårsdag

Hemma gick nyårsdagen i ett kan man säga.

Matteus
Stallet först sen så red jag bästa Matteus. Tänk att "Lilleman" blev min 1a häst 2017 :)
PÅ de flesta bilder är jag väldigt koncentrerad när jag rider men på Matteus då hinner jag med att le också :)

Schamoon
Mimmi red Schamoon när jag red Lilleman

Money Boy & Collin
Sen var det dags för årets första uteritt. Jag tog Boyan och Mimmi red Collin. Det var en något laddad Collin som verkligen ville ut och se sig om. På vägen hem när Mimmi slappnade av lite mer så tvärvände han pga en liten fågel eller nåt så Mimmi fick markkänning. Hon satte sig så fint på baken på grusvägen. Tårta!

Innan avsittningen..... och Collin gick ur bild

Matrix
Matrix fick börja nya året med att bli stor kille. 4år då måste man klara att ha sadel och träns på sig. Det gick väldigt bra. Han är hittills väldigt försiktigt och lite vaksam på oss så vi blev lite förvånade att han inte protesterade alls.

Stings Testarossa "Guling"
Fina Guling fick ta på sig sadel och träns och jobba lite på lina. Det var uppskattat, en väldigt glad nybliven 5-åring hade lite svårt med koncentrationen. Det är mycket nya hästar hemma som han måste ha full koll på. Han gör inget men skriker en del.

Hoopy
Hoopy fick gå ett pass på lina och jag är riktigt glad att jag inte satt på den killen kan jag säga... herregud vad han levde! Vi fick några goda skratt när han visade cirkuskonster. Ann det är dags att komma och rida nu ;)

Bella
Jobbade vidare med övergångarna. Pigg liten tjej.
Bella är en väldigt ridbar och rolig tjej att rida. Lite speciell i hanteringen men en dröm på ridbanan.

Harry
Barren var riktigt riktigt fin och det var med ett stort leende man red honom. Carros konditionspass med honom har gett resultat! Bra jobbat Carro.

 

 
 

2/1 2017 Hej då Gullet

Igår vinkade vi hej då till Bolt eller "Gullet" som vi kallar honom. 

Han är inriden och kommer nu att köras in av ägarna, Anna och Micke Åhman Stuteri Vittra, direkt när han kommer hem. Bolt är till salu. Är ni intresserade har ni deras hemsida här med kontaktuppgifter.

Stort lycka till med lille Bolt!

 

1/1 2017 En ny häst till

Idag kom en ny häst igen. 

Schamoon
född 2001
Registrerad som svensk ridponny men kan vara liten häst.
e. okänd
u. okänd
Ägare: Elisabeth Larsson, Lidköping
Schamoon ska ridas till och säljas.

Mimmi hoppade upp direkt och kände på henne. 

Välkommen hit Schamoon!

 

1/1 2017 Vad tror ni?

Vad tror ni om 2017? Kommer nån av era drömmar bli uppfyllda? 
RSS 2.0