28/2 2018 Inte så kul nu

Nu måste jag få gnälla. Detta väder är inte så kul, -14 och kraftig blåst ger kanske -20 det funkar inte för mig. Vi har ganska öppet hos oss och det gör ju inte att det hindrar blåsten nåt direkt. Fantastiskt fint med sol annars men pga blåsten vill man inte vara ute. Vissa hästar fryser lätt och maten blåser bort. Stor del av Sverige verkar ha drabbats av blåsten och kylan. 

Häromdagen, kallt och lite blåst.

Ja ja det är lika för alla men dagar som dessa längtar jag ännu mer efter ridhus. 
Jag skulle valt att jobba med nåt annat känns det som men när man väl är där med hästarna så vet jag att jag har valt rätt. Vi kämpar på tillsammans så är våren snart här! 

 

28/2 2018 Månadens lyft

Månadens lyft måste denna månad bli Nellie

Nellie tränade för första gången hos mig i söndags den 25/2 i värsta kylan på guldklimpen Matteus 683. Villken kämpe! 

 

27/2 2018 Isande blåst26/2 2018 Nya bilder på Collin

Fina prinsen Collin fastnade också på bild igår. Byten var lite för kul att greja med ute på ridbanan i snön så det får vi ta när det inte är fullt så roligt :) 


Provade kandaret igår igen och jag är inte 100 nöjd. Han blir väldigt gapig och grejer med tungan. Kanske ska ha en annan modell på stången än den jag har. Kan inget om detta så vi känner oss lite vilsna i denna frågan.
Nån som kan?

 
26/2 2018 Nya bilder på Wizt

Här kommer nya bilder på Wizt "the gentleman" från igår. 


 
Jag tycker att han sakta men säkert går upp i vikt och att jag lyckas rida honom bättre med längre hals, bättre välvd hals och näsan mer framme. Tar ju tid att rida in sig på en häst. Jag rider mest utan sporrar men ska börja rida lite med ett par sporrar med bred kula som rullar efter att ha blivit rekommenderad detta av flera. 

 
 
 

25/2 2018 Svinkallt

Nu är det verkligen svinkallt ute. Kyla plus blåst är inte mysigt. 

Mimmi hoppade upp för 1a gången på Berty igår

Jag red också så klart och mina fuxkillar hamnade på bild.
 
Fler bilder kommer i egna nlägg.

Tränade en tjej som heter Nellie igår.
1a gången Nellie var här och det var minus 9 när hon red. Lika glad trots kylan. Matteus uppförde sig perfekt med denna nya ryttare. 

Påminner om SWART

Hoppas att ni orkar fortsätta att rösta på mig hos SWART. Det är en hoppryttare som har toppat i 3 veckor nu så det är väl dags för en dressyrryttare? ;) 


 


 

25/2 2018 Länge sen

Jag har slarvat... det var några dagar sen jag skrev nåt här. Fint väder men oj oj så kallt.

Vi börjar med att hälsa Clashgannon Berty välkommen!
Mamma och Mimmi var ute på tur igår till Skåne och kem hem med Berty.
Berty är en 8-årig irländare på ca 1,70 som förhoppningsvis bli Mimmis nya egna häst. Berty ägs av Camilla Mäntyvuo Stall Sjöholmen som också äger Athena Vuo. 
Berty i en av våra uteboxar igår.
 
Arhena Vuo
Athena har gått några pass nu och hon blir bättre och bättre. Orädd men saknar bjudning. Inte så konstigt med bjudningen för de förstår inte riktigt vad vi vill i början. Athena är inte stor, runt 1,60, så hon passar mig perfekt. 

Jag hann rida alla "mina" själv igår utom Collin som fick gå ett pass på linan. Mycket snöjobb just nu så det finns inte mycket mer att skriva. 

I fredags var vi på Göteborg Horseshow och såg Morgondagens vinnare plus küren på eftermiddagen. Magisk ritt av Catherine Dufor, vilket fint ekipage! 

Shoppade gjorde vi också såklart :) 
En grön outfit och en orange outfit till mina fuxkillar bland annat.

Idag ska jag rida på och ha en träning för en ny tjej, spännande.

 

22/2 2018 Om Smoqing "Smurre"

 På vägen hem från Stockholm Horseshow så hämtade min familj hem Smoqing eller Smurre som han kallas från Djursholms ridklubb. 

Smurre är ett russ som ledsnat på livet som ridskolehäst tyvärr då han var verkligen omtyckt. 

Han fick gå i lösdrift hos mig efter att vi provat att rida och hantera honom. Vi fick känslan av att denna kille totalt ledsnat på att bli riden så vi bestämde att han skulle få "semester". Det var rätt beslut. 
Siv som var med och hämtade hem honom förälskade sig i den lille busen så nu har han flyttat hem till Sivan. Barnbarnet rider honom någon gång i veckan och resten får han mest ha semester. Helt rätt plan då han måste komma över att det är tråkigt att jobba med människor. Man vill ju att han nyfiket ska komma till oss och ställa frågan "vad ska vi göra idag?"  när vi kommer. 

Jag är övertygad om att detta kommer bli bra för Smurre och vi har också blivit kontaktade av tidigare ryttare/utbildare som gärna tar emot honom senare om han ska säljas. 

Stort lycka till med Smurre Sivan med familj!


 

21/2 2018 Hur uppför du dig?

Hur uppför du dig runt ditt team och andra?

När vi var små fick vi tidigt erfara att om vi inte uppför oss mot de närmaste så åker hästen in i transporten och vi i bilen och full fart hemåt. Det var en nyttig läxa. 

Nu när man är lite äldre (ja bara lite) så kan man se och höra otrevligheter på tävlingar och träningar. Varför egentligen? De som är med och står dig närmast vill ju dig mest väl av alla. Jag förstår att det blir så men man måste ändå försöka uppföra sig. 
Jag vet tex att min mamma blir nervös när jag ska tävla och då kan man få korta svar av henne men nu vet vi och om vi accepterar det plus att hon måste ta om jag är kort ibland på tävling så är en kort ton inget mot vad man kan få höra. Nåt att tänka på för alla i teamen runt oss ute på banorna.

Det är bra att prata om hur man vill ha det på tävling hemma innan det blir skarpt läge. 

Jag tror att vi alla vet hur tråkig stämning det blir när nån får ett utbrott och det är inte alltid ryttaren utan det kan vara nån annan i teamet. 
Ingen planerar att få en dålig ritt eller att tex glömma kavajen eller vad det nu kan vara. 
 
 Viktigt att vi lite äldre föregår med gott exempel för de yngre om hur man bör uppföra sig. Jag längtar verkligen efter att få ut och tävla nu det var ju nästan en vecka sen :) 

 

21/2 2018 Hoppträning

Igår var det dags för hoppträning igen. Jag har missat de 2 sista träningarna men nu var det dags. 

Jag har inte sett Moa och Walencia på 2 veckor och oj vilket framsteg de gjort! Jätte kul att se deras utveckling tillsammans. Walencia är ju inte en ungdom längre och det är så roligt att man kan utveckla även de äldre snabbt med bra ridning. 

Godingen Curre och Mimmi tränar på och Curre är en guldklimp!

Collin gillar att hoppa och han tar i ibland så jag inte kan sitta i sadeln :) 
Igår slutade vi på 1,05 (ja jag såg hur högt det var) det tycker jag är högt men jag bet ihop och red. Känns bra att "dressyrtanten Sandra" tränar på samma svårigheter som andra som har hoppning som nr.1
De som hoppar har min största respekt, det är inte enkelt. 

Bra tränare och bra träning är alltid viktigt men i hoppningen behöver jag verkligen en tränare som peppar mig och som tror att jag kan. Nils är väldigt bra på att få mig att hoppa en nivå högre än vad jag är 100% bekväm med. En bra tränare lyfter sina elever och man som elev är trygg och tränaren får oss då att göra det lilla extra. 

Bjuder på film, be nice!
 
 

20/2 2018 Molly på GHS

Isabelle Fredholms Cristalls Moviestar "Molly" som jag red förra året med målet Ungponny-SM ska få visa upp sig i paddocken på mässan i veckan på Göteborg Horseshow

Är ni där så passa på att titta på detta fina ekipage som representerar Svenska New Forestföreningen. 

Tider i mässpaddocken för Isabelle och Molly:
Torsdag 9.30 och 20.30
Lördag 12.30 och 20.30
Isabelle Fredholms foto.

\n
\n
 
\n


20/2 2018 Bra på olika saker

Skönt att vi alla systar inte är bra på samma sak utan vi är bra på olika saker.

En som jag vill lyfta lite extra är Moa. Moa har blivit så duktig med de unga hästarna i hantering och inridningen. Mimmi brukar hålla i vid uppsittning och Moa är den som sitter upp. Mimmi är snabb på att läsa av hästarna så det är tryggt med henne på backen. 

 
Moa har mitt största förtroende med Barbie framöver. Vi har en plan hur hennes utbildning ska genomföras. 

Igår fick hon schabrak och longergjord på sig och när vi gick ur stallet fick hon stå still på stallplanen och jag hoppade upp och bara stod på en pall brevid henne. När hon stod lugnt hoppade jag ner och sen gick vi ut i skogen en sväng. 

Jag önskar att jag var som Moa och Mimmi, alltså ganska orädd, men så är inte fallet. Jag ska inte vara den som först sitter upp om inte jag är trygg med hästen. 

 

20/2 2018 Måndag vecka 8

Dagen började extra bra för Moa var hemma till eftermiddagen då hon gick på kvällsskift på sin praktikplats. Alltid kul med sällskap.

Hästar vi jobbade med:

Heba
Inridningsponnyn som vi fått förtroendet att rida in. Jätte trevlig.


Barbie "Dockan"
Barbie som är 2 år i år har börjat skolan. Igår fick hon schabrak och longergjord på sig innan promenad med mig och Moa. Helt allvarligt är 2-åringar inte vackra. 
 
Money Boy
Boyan fick gå ett pass i snön på ridbanan. Lite för pigg för min smak på travbanan. 

Collin
Collin fick gå ett pass i snön på travbanan i sällskap med Moa och Walencia.

Puzzel, Chili och Curre
Fick jobba på lina i snön.

Wizt
Wizt fick jobba i snön på travbanan. Han halkade en gång och då blir jag feg. Han får inte skada sig min fina lärare. 

 19/2 2018 Svar på kommentar om Money Boy

Judith skriver:
Hej! Ni håller ju på och sälja boy nu. Men jag undrar varför du inte vill ha kvar honom och tävla junior klasser på honom? Han verkar väldigt välriden och du rider ju t. Ex passage på honom. Skulle vara kul att höra hur du tänker🎈.
------------------------------------------------------------

Vill börja med att tacka för att du läser min blogg, tack!

Money Boy som juniorhäst?
Om Boyan skulle gå juniorklasser måste han kunna byta galopp och det har jag inte lärt honom sen kommer han inte kunna hävda sig där som bland ponnysarna så nej han ska inte gå som juniorhäst. Passage och piaff kommer senare i klasserna. Har fått rådet att inte lära Boyan byten för det kan ställa till det för nästa ryttare. 

Money Boy borde få vara någons läromästare och förhoppningsvis snart vara i toppskiket igen för det kan han. Den jämnhet han bjuder på och otroligt fina galopp tar man sig långt med. Så länge han är hos mig kommer jag träna och tävla honom. Han är inte glad att bli lämnad hemma när de andra får åka och träna och tävla. Den killen vet vad han vill :) 
\n
\n
 
\nHästmaterial
Det är i mina ögon helt ok att rida ponny bland stora hästar om det är det man vill men en ponny har svårt att mäta sig med de stora hästarna nationellt och högre. 
Jag startade ju en nationell FEI Lagtävl. MsvB för juniorer i helgen som gick och ja helt ärligt så blev man nästan lite nedstämd. De har otroligt fina välutbildade hästar i dessa klasser. Man känner att man inte alls passar in om jag ska vara helt ärlig och då har jag inte sett alla fina ekipage än. Det är helt enkelt så att man får gratuelera dessa tejej och killar som fått så fina hästar och försöka hänga med själv. Juniortiden är så kort så vi får se hur det blir för mig men hästen måste vara med mig och tycka att det är kul. Avelsarbetet har verkligen gett fina hästar med massor av kapacitet.
Observera att det inte är synd om mig. Jag har många fina hästar att utbilda och rida men när den ena finare än den andra dansade in så tappade jag nästan hakan. De rör sig helt fantastiskt och vi är inte riktigt där än jag och mina kusar :) 

\n
\n
 
\n
 


18/2 2018 Igår MsvB2 på Collin

Igår red jag en programridning på Collin, spännande kan jag säga :)

Nästa start ska han ha röda rosetter i svans, pannlugg och båda sidor. Värmde länge och det är nog det han behöver. Han är lite mötesskygg och just 1 häst reagerade han starkt på mer än en gång igår. Vi kan vara på väg åt ett håll och på nån sekund så är vi på väg åt andra hållet. 

Inne på banan är han lite tittig och tappar då och då fokuset på mig men jag tror nog vi ska ta oss förbi detta. Resulterade i 65,69%. Det han gör bra får han bra poäng på. 

Domarkommentar: Trevlig häst med positiv utstrålning och arbetsinställning. Fina vägar - ganska smidig - rena byten och planerande ryttare som ger hästen en positiv upplevelse. 

Bjuder på film, be nice!


Tänk vilket kliv han tagit i utvecklingen under vår tid tillsammans! Han är inte ens riden i 2 år av sitt 7-åriga liv. Att ta sig till Medelsvår nivå på så kort tid är bra jobbat. Ja jag vet att han inte alls är så stark som behövs mm men han är på rätt väg och han är arbetsvillig. 

Han är en spänd och tittig häst med mycket energi och bjudning. Efter galoppökningen när vi vänder upp på medellinjen tappar han fokus och börjar bromsa och då byter han. Hade jag bara fångat upp det snabbare hade vi klarat det. han får inte bromsa upp för då börjar han byta hej vilt. För nåt år sen tyckte jag det var riktigt otrevligt när han for omkring medan jag nu lugnt väntar ut honom. Tänk vad jag lär mig mycket på denna häst :)

 
:)  

17/2 2018 1a nationella starten

Idag provade jag och Wizten oss på vår 1a nationella start tillsammans och vår 4e tävling. 
Vi har nu jobbat ihop oss några månader, han kom hem till oss 24 november 2017

Jag är nöjd med honom och helt klart nöjd med resulatet 64,343%

Måste säga att jag är helt förstummad över vilka fina hästar alla har. Klart avundsjuk. Jag hoppas på SWB-fölet som man kan få via SWART-nomineringen :) 

Bjuder på filmen från idag, be nice!


Vi slutade på 7e plats av 13 starter, vann gjorde Anton på 68% och det var han väl värd! Grattis Anton! 

 17/2 2018 SWART är inte en utslagstävling

Jag hade fel om SWART jag trodde nämligen att om man fick minst röster 1 vecka så "åkte man ut" så är inte fallet alltså.

Kopierat från SWART-info:
Det är viktigt att ni förstår att detta INTE ÄR EN UTSLAGNINGSTÄVLING, utan att även de gråmarkerade kan vinna hela rubbet i en slutomgång om de fått flest röster under perioden.

Det är ju helt fantastiskt att man faktiskt är med hela vägen även om man fick minst röster 1 vecka.
Känns bra för lilla jag är inte alls lika känd som många av de som är med. 

Därför ber jag Er igen om att rösta på mig så att jag har möjligheten att få ett SWB-föl i år. 


 

16/2 2018 Torsdag vecka 7

Så kom då torsdagen och jag känner mig inte 100 i form men jobbar på som vanligt. 

Hemma var det galoppjobb i snön för flera stycken. Boyan fick jobba lite passage det har han ganska lätt för och jag tycker att det är kul med lite nytt på honom. 

Curre
Var inne på Axevalla hästklinik med Curre som skulle mätas. Oj oj vilken tid sånt tar och så tråkiga pengar att lägga ut. Curre blev maxad C-ponny 1,40 över havet.
Fantastisk ponny att ha med sig det var lång kö med många ponnys men han står snällt med mig oh mamma och gör inget väsen av sig alls. Nästa mätning är när han blir 8 år alltså 2020.

Då det tog tid i Axvall så var vi lite stressade att hinna i tid till träningen med Collin och Wizt för Emma. Vi ringde pappa så han tog in grabbarna grus så sparade vi tid där. 

Collin
Jobbade mycket med att han ska bli mer bärig och jag ska våga utmana honom att samla sig några steg och sen fram igen. Han har så mycket enklare i ena varvet där han är starkare. Väldigt tydlig skillnad på Collin i oliksidigheten men det ska vi träna bort. Jobbade också på rakriktningen, det är riktigt svårt att rakrikta. 
 
I början av passet var Collin väldigt speedad och hittade ursäkter att kasta sig runt mm då tänkte jag att "Anneli, vi kommer med honom i helgen" men sen när överskottsenergin var borta så är han så fin och han är så rörlig. Älskar att sitta på honom och få dessa "wow-känslor"
Han tar träningen bra och han utvecklas hela tiden. Igår jobbade jag ju med steglängden mm så ett byte från ena varvet till det andra i galopp blev inte så bra som bara går om man säger så. Kändes som om vi var tillbaka till i somras när han sköt rätt upp i bytena. Tror nog det var för att han tycker att detta är jobbigt och då snurrar det till. 

Wizt
Sist ut för Emma var den gamle. Vi började med att rida igenom Lagtävlansprogr, MsvB för juniorer för jag tänkte mig på att prova en nationell tävling snart. Det gick lite så där. Jobbade på med olika programdelar och avslutade passet på honom riktigt nöjd. Ja jag vet att det tar tid att rida in sig på en häst men ni som känner mig vet att jag vill att det ska ske NU. Om ett halvår eller nåt kanske det börjar bli ett ok ekipage av den gamle och mig ;) 

Till er som läser bloggar osv vill jag bara säga att det är inte så att det går 100% bra hela tiden. Det är inte alls som det ser ut på bilder mm. i flöden på sociala medier. ALLA har svårigheter och har det jobbigt. Vissa dagar känner jag att jag inte kan rida alls. Nån har påpekat att man inte ska skriva allt speciellt inte när man inte är nöjd. Jag skriver kanske om max 10% av allt med hästarna och jag vill att ni ska se alla sidor av min vardag. Viktigt att ni vet att det inte bara är guld, gröna skogar, fantastiska träningar och solsken. 

Jag vill önska er en trevlig helg!

 15/2 2018 Gick på halvfart

Gårdagen gick på halvfart då jag inte var ok i tisdags och jag hade inte direkt någon ork igår. Då tar det tid att mocka 14 boxar mm.

Hann med lite hästar ändå och det är jag nöjd med. 

Chili
Ett pass på lina i snön.

Matteus
Ett galoppass i snön.

Puzzel
Ett galoppass i snön.

Money Boy
Ett galoppass i snön
 
Curre
Ett galoppass i snön med Mimmi.

Collin
Ett joggpass i ridhus. Alla byten satt utom ett då han var före bak men fick inte med fram. Pigg kille som vilat nån vecka. 

Wizt
Joggpass i ridhus för den gamle också efter 2 dagars vila efter tävling. Jag red också igenom Lagtävlan MsvB för juniorer. Det gjorde jag inte så bra men nu har vi ridit igenom det i alla fall. 

 

15/2 2018 Klivet upp på häst

Att nu ta klivet upp på häst och ha det som fokus gällande mig själv känns nervöst och osäkert. Ponny har vi ju gjort i några år och där känner man sig mer säker. 

Vi kan inget om "storhäst"klasser eller hur man bör tänka och planera sina tävlingar.
 
Wizt
Vi har klarat av kvalet upp till MsvB och sen kvalet till nationell MsvB med Wizt på 3 starter det känns ju skönt. 

Jag har för 1a gången en häst som kan mer än mig så han kan lära mig om jag gör rätt, känns tryggt. Tyvärr är han i år 19 år så man vet aldrig hur länge han har lust att träna och tävla eller om hans kropp orkar. 
 

Collin blir 7 år i år så han kan jag tydligen starta i msvB utan att kvala via MsvC. Konstig regel då Wizt är den som kan och Collin lär sig. 
 
Gäller att ha roligt på vägen också inte bara stirra på resultat. 

Sen har vi unga Athena Vuo som ska matchas mot kvaliten det ska bli väldigt roligt och lite nervöst :) 

Sen vill jag också säga att jag verkligen saknar alla kompisar med deras familjer som man hade runt sig på ponnytävlingarna. 


 

14/2 2018 Min kärlek

Vad passar bättre på alla hjärtansdag att skriva om? Jo det måste vara min kärlek Money Boy


Tänk vad vi varit med om tillsammans. Så tacksam, läs mer här. 

Kungen är till salu och han påbörjade sitt tävlingsår 2018 med vinst i FEI Mästerskapsprogrammet på OBS-tävlingen i Halmstad. 

Letar du ponny så tveka inte på att höra av dig . Boy är en av Sveriges jämnast presterande ponnys och det är guld värt om man siktar på att rida mästerskap. 

Läs mer här. 

 

 14/2 2018 Så tacksam för att ni röstar

Jag är så tacksam för att Ni röstat på mig hos SWART, tack!

Nu är det ny vecka och jag oppas ni vill och har möjlighet att rösta denna veckan också. Stort tack!

Här kan ni läsa om mina tankar kring SWART

Tänk om man fick vara med till slutet vilken dröm. En yngre förmåga att få utbilda och ta upp i klasserna. 
 

13/2 2018 Ny häst

Jag glömde ju att hälsa nya hästen välkommen igår. 

Välkommen Athena Vuo.
 
Athena är Camilla & Robert Mäntyvuos uppfödning som jag fått äran att matcha framöver. Athena är 5 år men kommer gå som 4-åring då hon fick föl 2017.

Athena Vuo (SWB)
född 2013
ca 1,60 hög 
e. Züdenwind
u. Wayana
ue. Walt Disney I
Uppfödare & ägare: Camilla Mäntyvuo, Stall Sjöholmen
Athena ska utbildas och tävlas av mig och sen ska hon in i avelsboxen igen.

Ni kan se hela stammen här.

Stort tack Camilla och Robban för förtroendet att få ha Athena som min egen och utbilda och tävla! 

 

12/2 2018 Söndagens start MsvB2

 Då var det dags för 2a starten i regional MsvB2 i Ängelholm. 2a starten med kandar.

Jag och mamma ensamma idag igen och det gick bra i det förberedande arbetet. Denna starten var alltså vår 2a regionala MsvB2 start och denna start var det fler i klassen. Några ekipage startade sen MsvB5 såg jag.

Denna runda kändes jämnare än dagen innan och man blir så glad när resultatet speglar det man känner. Känns också extra bra att man ökar på resultatet dag 2 på meetinget. 

Vi slutade på 69,302% och en 2a plats i klassen. 
Domarkritik: Väl ridit på en fin häst :)

Bjuder på film, be nice!
\n

Jag i mitten
\n
\n
\n
\n
 
\n
\n
\n
Nu har vi startat 4 starter tillsammans och har 1 vinst och 3 stycken 2a platser. Helt otroligt och ja jag är fullt medveten om att detta är inget jag kan ta som självklart. Otroligt tacksam att jag fick låna hem Wizt av Fam Kristina Elner och verkligen känna på om vi kunde fungera ihop innan vi bestämde oss. 

Vet inte om jag skrivit så mycket om Wizt temprament men de som har lite koll vet att pappan Warsteiner har lite temprament och att det kan snurra till hos dem. Collin har Warsteiner som morfar :) 
Jag tror att om man bara är lugn och inte blir arg på dem när det snurrar till så kommer de göra allt för piloten.

Helgen i skåne har gått riktigt bra och vi har lyckats hålla Wizt lugn och han har ätit och druckit precis som han ska. Han har varit enkel att hantera hela tiden. Resan hem fanns väl lite mer att önska men vi får hoppas vi kan komma på hur han ska fodras och ska prova att lägga till magnesium i hans foder. Jobbigt när han är stressad på vägen hem för det är ju en bit hem fårn Skåne och vi tycker så synd om honom när det snurrar till och han stressar.  När vi kom hem och klev in i stallet blev han genast lugn och såg mycket nöjd ut att få komma hem. 
Vi hade Athena Vuo med oss hem och hon hade nog lite lugnande effekt på honom tror vi.

\n
\n
 
\n
  


12/2 2018 Lördagens start MsvB2

I helgen var det dags för mig och Wizt att debutera i MsvB2 regionalt. Vi åkte ner till våra vänner Camilla och Robban med deras 3 grabbar och alla hästar. Så snällt att vi kan bo hos dem med häst och allt. Jag var anmäld till 2 MsvB2 starter i Ängelholm. Jag och mamma var de som åkte hemifrån. Mimmi och Moa var på inomhusterrängträning med Walencia, Annikas Ture och Curre. 

Känns ovant att starta bland storhästarna måste jag säga men så roligt. 1a starten med kandar, det var roligt!
Vi är bortskämda med att ha Mimmi med oss allt som oftast så detta med att fixa hästen innan tävling är lite ovant. Ni vet alla har liksom en uppgift när ekipaget ska göras i ordning och då försvinner en. Det är mycket i Wiztens huvud så man får vara lite vaken när man ska göra i ordning honom. Du får inte bli arg på honom utan ha tålamod då trivs han. 

Slutade på 67,791% 
Domarkritik: Bra ridning på lydig häst. Visas i fin form. (ibland något lång) men i balans med nosen framme. Trevligt att se! :) 
 
Bjuder på film, be nice!


 Jag är nöjd med honom då han lyssnade på mig även om han varvade upp lite för att det var tävling. Inte svår att hantera på tävlingsplatsen kommer bara bli bättre ju mer vi lär känna varandra. Bryr sig inte om andra hästar på framridningen även om nån skar av vår väg mer än en gång. Inne på banan känns det som om han tänker "nu kör vi jag vet vad jag ska göra". 

Red fram utan sporrar, de sätts på precis innan jag ska in på banan.

Nu är vi kvalade för att få strarta nationellt :) 

Tänk när han kommer biffa upp sig lite och jag får till bättre rundad överlinje, då kommer han vara riktigt snygg. 

 
 

11/10 2018 4 av 4a möjliga

Har haft Wizt sen 24 nov och har gjort 2 Msvc1 starter och 2 MsvB2 starter. Alltså 4 starter och 4 placeringar. 😁💪🐎😍

Stolt över fine gamle Wizten 💕💕
Tack Kristina Elner med familj. 10/2 2018 Där satt det

Idag provade jag att starta en MsvB2 och satte kvalet direkt att rida nationellt. Glad pilot ☺🐎🐴
Provade att starta med kandar idag och det gick fint. Vill ni se film? 


9/2 2018 Idag full fart mot...

Idag jobbar vi på hemma på fm för att sen åka med "den gamle" till Skåne. Har förhoppningsvis med oss en häst extra hem.


8/2 2018 Vem driver dig?

Detta med hästar tar så mycket tid och det kräver mycket av oss som utövare. Man måste bita ihop de där dagarna när vädret inte är på vår sida och man har 6-8 hästar att träna t.ex 
 
Funderar lite extra på detta efter att nån antydde att det var min mamma som står för drivet. Man kan inte ha mer fel. Om hon skulle få välja skulle vi aldrig tävla och det är ju det som är min morot i vardagen. Jag är otroligt lyckligt lottad som inte har nån press alls på mig hemifrån och att de väljer att stötta mig till 110% trots deras ointresse för tävling.

Vi har dock krav på oss att ta god hand om hästarna som är våra arbetskamrater från mina föräldrar. Visst har det hänt att de sagt till oss att gå ut och rida fast man verkligen inte hade lust just då men när man väl sätter foten i stallet så försvinner den känslan av att det är jobbigt. Om nu de inte skulle fostrat oss på detta vis och gjort allt åt oss och låtit oss chilla när vi hade lust mm då hade jag i alla fall inte varit där jag är idag. Moa och Mimmi hade säkert inte jobbat på så ihärdigt efter skola och jobb på heltid. 

Vi har också fått höra att det går att lyckas även om man inte har allt som man tror behövs. Man får anpassa träningen efter väder helt enkelt och sen kan man vila nån häst extra när vädret inte är på vår sida mm. 

Vad är det då som driver mig? 
Mycket skulle jag säga men framförallt när jag inne på tävlingsbanan känner att jag har en bra kommunikation med hästen och vi jobbar på tillsammans. Tävlingarna är helt klart mitt driv. 
Känslan att vara i stallet när alla hästar står inne och mumsar på hö och har det bra, att då ha hästar som propsar på min uppmärksamhet det är också mitt driv. Hade de inte tyckt om mig hade de ignorerat mig. 
Att aldrig vara fullärd gällande hästarna driver mig.
Att få utbilda hästarna från inridning och uppåt - det är en fantastisk känsla som jag gärna upplever om och om igen. Visst vissa dagar så kan jag känna hopplöshet om det inte går som jag tänkt men då brukar poletten trilla ner nästa pass och det är en härlig känsla. 
Att se mina elever utvecklas tillsammans med sina hästar. Att se glädjen hos dem när de som ekipage utvecklas är oslagbar. 
 
 
Jag tror att man har svårt att orka med och kämpa 110% om inte drivet kommer från dig själv! Är intresset 100% om nån annan måste pusha dig hela tiden? Lägger man ner det där lilla extra när man inte är 110% driven?
 
 
 

 


8/2 2018 Gårdagen

Gårdagen var kall och jag fick mycket gjort.

Heba
Jobbade med Heba på lina på förmiddagen. trevlig häst!

Wizt
Wizten fick gå en sväng ut i skogen. Han älskar det!

Money Boy
Kungen fick följa med till ridhuset på eftermiddagen. Han är så fin, red igenom MsvB-program med honom. Han behöver bara lära sig byten sen kan han ge storhästarna en match :)

Curre
Galopp i snön men jag valde att inte rida honom trött utan jag ville att han skulle känna sig stark när vi var klara. 

Matteus
Jobbade på lina. Matteus får mig alltid på bra humör. 
Jag har fått Matteus extra på mitt ansvar att hålla igång för fullt och det var inte planerat så tyvärr. Jag älskar verkligen denna hästen men det var inte planen att jag skulle ha fulla träningen på mitt ansvar så jag kan känna mig lite stressad över detta. Måste tänka om och ha en ny plan för min träning av honom då kommer det inte stressa mig längre. Att ha en plan/mål är viktigt för mig det styrar upp livet. 

Matilda och Mazzetti
Tränade Matilda på Mazzetti i ridhuset. Mazzetti är så fin i kroppen nu och hon är stark. Bra jobbat Matilda! 

Collin
Ni som undrar över vad Collin gör så vilar han denna veckan då han kännts trött i framförallt bakbenen. På måndag nästa vecka är planen att han joggar igång igen. Saknar att rida min prins. 

 7/2 2018 Kan erbjuda träning

Jag kan erbjuda träningar på Matteus 683
B-ponny på 1,25, godkänd russhingst på 7 år som är utbildad La-nivå.
Matteus ägs av Barbro Andersson Millomgården Falköping.
Vi visar er i början hur han sköts och förberes inför träning och sen hjälper vi er efter. När man är varm i kläderna så fixar man i ordning honom före och efter själv. 

Matteus är en underbar ponny som man med glädje lär sig rida på. Snäll och lydig. 

Jag har utbildat honom i 2 år och vi har vunnit championatet i dressyr 2 år i rad för B-ponnys. 
 

Om man vill och är redo kan man också få tävla Matteus. 
Trivs ni tillsammans kan ni också vara med på mina läger och ha ansvaret för Matteus som sin egna ponny. 

Om du vill prova att träna med Matteus så boka gärna tid med "min sekreterare" mamma Marie på 0705 418092 eller sandra.beata@hotmail.com 

Välkommen! 

 

7/2 2018 Min tisdag

Nu är det väldigt kallt ute och snö så jag fokuserar på att galoppera i snön.

Igår red jag Money Boy, Puzzel, Chili och Matteus. De gick ut i skogen och galopp i snön på travbanan hemma. 

Heba gick ett pass på lina. Jätte mysig häst!

Ingen hoppträning för mig igår men Moa och Mimmi var iväg. De hade haft en bra träning. Planen är att jag är med nästa träning med Collin :)   

Jag red Wizt i ridhus igår med kandaret. Det var länge sen jag hade det på.

Visst är schabraket snyggt?! Det är nytt frn min ena sponsor Mörk & Söber i Götene, 

Jättenöjd med Wizten. Jag tycker att jag fick fram näsan bättre än jag fått innan med kandaret. Red programdelar ur MsvB2. 

Joline & Lady 
Jag hade en träning för Joline och Lady också. Joline är fantastisk som kämpar på och Lady är bättre för nästan varje gång vi ses. 
 

 
 

6/2 2018 SWART

Om jag tolkar hemsidan rätt för SWART-nomineringarna så är jag kvar 1 vecka till. Rösta gärna på mig genom att SMS 72456 och skriv SWART 4  

Varje vecka nollställs alla röster och man får rösta igen. 

STORT TACK PÅ FÖRHAND!
 
Ni kan läsa mer om mina tankar om SWART här. 
 
Kanske kan det bli en unghäst som i framtiden får ersätta min nu 19-åriga Wizt (SWB) - dröm! 
 
 

5/2 2018 Detta med formen

Detta med formen på hästen är ett ämne för diskussion hela tiden. 

Jag börjar alla pass med att jobba hästen i lägre form. Vill hästen krypa lite bakom är inte det hela världen för det är han som väljer att gå och ta stöd där.
 

Wizten te.x vill gå högt med nacken och då lägger jag fokus på att runda ner. 
 

Sen under passet så plockar jag upp hästarna i formen efter deras förmåga. Bara korta perioder sen ner igen.

 
 
Lösgjordhet och att de inte trycker i nacken är viktigt för mig och jag tror det är det bästa för alla hästar. Ryggen måste vara med under hela passet. 
 
Sen ner igen...
 
Jag är nog inte jättekul att titta på oavsett häst under en framridning... Jag är noga med detta för att om jag inte klarar det på träningen/framridningen så kommer jag definitivt inte klara det på en tävlingsbana. I MsvC1 ska man tex länga ut formen nu. Kan ju inte vara så skönt att jobba ett helt pass med full spänning i kroppen. 

Bilderna är ifrån 3 februari på grabbarna grus (grabbarna röd) Collin och Wizt 
 
 

5/2 2018 Igår tävling med Wizt

Vi håller på att lära känna Wizt och se hur han vill ha det i livet.
Igår åkte vi till Jönköping och planen var att lära oss hur han fungerar på tävling och förhoppningsvis få sista kvalet till MsvB-nivå. 

Vi tog oss igenom programmet på 66,786% och det gav en 2a plats. 
\n
\n
 
\n

Jätte nöjd med hur han var på tävlingen! Finns mycket att förbättra men jag är nöjd med honom. Inte ett dug stressad på plats och jag kunde utan vidare rida honom på träns med ett vanligt 3-delat tränsbett med rörliga ringar. Lite stressad påväg hem men det vet vi om att det kan hända. 
\n
 
\n
Bjuder på film, be nice!
\n
Prisutdelning
\n
\n

Det roliga med Wizten trots hans ålder är att jag känner att jag kan utveckla honom samtidigt som han definitivt utvecklar mig. Han jobbar på i en bättre form och jag jobbar med att få honom att gå i en rundare form. Han kryper gärna bakom men jag tycker att det blir lite bättre sakta men säkert. Han äter bättre och går sakta upp i vikt. Så roligt att få ha en läromästare, tack Kristina Elner! 

\n
\n
 
\n


5/2 2018 Igår tävling med Collin

Igår var det dags att prova en Msvc1 med Collin. Det är 1a riktiga MsvC1:an på honom, vi har bara provat en pay and ride innan. Måste säga att jag är stolt över honom han var först ut i klassen och fick 62,262% och då hade vi grova fel pga att Collin vill så mycket.

Han blir mycket bäbis när man kommer ut så här men jag måste berömma honom för vi hade lite strul i bussen dit och då blir vi runt lite stressade men han klarar det bra. Finns ju inget annat sätt än att tävla för att komma ifrån detta med att han varvar upp i tävlingssituation. 

Vi knep plats 7 av 13 totalt.

Bjuder på film, be nice!
 
 
Stolt över hur långt vi tagit oss på väldigt kort tid. Visst han har varit i 1,5 år hos mig men hela förra vintern stod han pga att han sträckte sig i ryggen och bogen. Nu i höstas hade vi sträckningar igen. Han är så rörlig så han vrider sig i luften som en skruv när han busar i hagen. Kan ju inte ha honom inne hela tiden utan han måste få röra på sig och då får jag ta att han busar. 
 
 

3/2 2018 Alla hästar hos oss nu

Ska skriva lite om alla hästar som nån bett om. 
\n

Moas hästar:
\n
Walencia 
Walencia är 19 år i år och har en härlig energi. Älskar att hoppa och Moa lotsar runte henne på hoppträningarna riktigt bra. 

Chaneline
\n
Moas maxade D-ponny som hon älskar mer än allt annat. Chanel blir nog aldrig till salu.  

\n
Mimmis hästar:
\n
Schamoon
\n
Kallas Fläskis. En häst som lätt blir missförstådd och felhanterad. Trivs som fisken i vatten hos oss. 

\n
Camaro 
\n
Avelssto på 20 år i år har jag för mig. 

Carro och Idas hästar:
\n
Vilda 
Idas travhäst som numera bara är ridhäst. En dam med humör. 

Cookie 
\n
Carros hopphäst. Cookie vet precis hur hon vill ha det och passar bra med Carro.  

Pappa och Mimmis travhästar:
\n
Mr Amende
\nKallas Brorsan. Förhoppningvis kvalar han i vår och kan starta sen, 

\n
Heart of love 
\n
Kallas Hjärtat. Ett sto vi precis lär känna då hon är ny hos oss.  En dam med humör. 

\n
Taste of legend 
Tasty är pappas starthäst. Just nu lite vintervila. 

Utbildningshästar:
\n
Chili 
\n
Ulrikas fina New Forest sto på 6 år.  

\n
Dinelli 
\nKickis fina sto. Ska sättas igång snart efter Eq-behandlingar. Till salu.

\n
Micks Kru-Ellen 
\n
Stuteri Micks ponny som ska ridas in. Vi har suttit upp och skrittat och tagit några travsteg. Tar det lugnt med dessa småtjejer.  

\n
Micks Aronia 
\n
\n
\n
Stuteri Micks ponny som ska ridas in. Vi har suttit upp och skrittat och tagit några travsteg. Tar det lugnt med dessa småtjejer. 
\n
\n
\n
 
\n
\n
Puzzel 
\n
Felicia Jonssons ponny som är här på tillridning. Till salu! 

\n
Heba 
\n
Heba kom idag och ska ridas in. Jätte trevlig ponny. 
\n
\n
 
\n
\n
Chanel No5 
\n
Femman som hon kallas ägs av Anneli Alfredssons 3-åriga sto som ska ridas in. Dam med mycket humör. Sadelvan och tömkörs. Collins halvsyster. 

\n
Horsemosens Coriander 
\n
Curre är i år 6-år och ägs av Erika Book. Underbar New Forest som är rolig att rida alla dagar i veckan.  

\n
Matteus 683 
Lilleman är en fantastisk 7-årig godkänd russhingst. Ägs av Barbro Andersson Millomgården Falköping

Mina hästar:
\n
Money Boy
\n
Kungen har ni alla hört talas om tror jag :) Till salu
\n
 
\n
Wizt
\n
Min nya häst som är en läromästare. 1a hästen jag får som kan och jag inte behöver utbilda.  
Vi har ett kval klart för MsvB snart 2 hoppas jag. 

\n
Collin  
\nPrinsen Collin... underbar häst med en så rolig personlighet. Alla som Collin träffar berör han. 
Vi tränar byten nu förfullt och hopptränar på ca 90-1 m. 

Barbie 
\n
Mitt i år 2-åriga fuxsto som är e. Heston for U och morfar: Gigolo
Uppfödare: Barbro & Dag Andersson Millomgården Falköping
\n
 
\n
\n
\n
 
\n  
\n
 
\n
 
\n
 
\n
 

</div

2/2 2018 Bästa på länge

Igår var det dags för träning med grabbarna grus (Wizt och Collin). Det var den roligaste träningen på länge. Jag måste tagit ett stort steg framåt som ryttare för Emma var väldigt positiv till min ridning ☺💪

Så nöjd med alla hästar i stallet, alla jobbar på bra nu. Collin känns lite trött så det blir en kortare viloperiod för honom efter helgen.  

1/2 2018 Onsdag

Veckan rusar fram. Igår var en dag som de flesta.

Jag red Puzzel och Chili hemma. 
Puzzel var riktkgt pigg och Chili kändes trött. Vila för denna dam nu några dagar. 

Kung Boy
Money Boy fick åka till ridhuset efter att han vilat mån och tis efter tävlingen, han känns jätte fin och inte ett dugg trött. Ett lösgörande pass fick det bli plus bomjobb. 
 
Villmer
Red Pias Villmer och han blir sakta starkare och starkare. Har lite bett funderingar på honom. Skulle vilja prova ett vanligt tränsbett med rörliga ringar för att se om han blir mjukare av det. 

Matilda & Mazzetti
Matilda kom och tränade på fina Mazzetti. Hon är så snygg i kroppen nu Mazzetti, stor skillnad än 1a gången vi såg henne. Matilda gör som vanligtett bra jobb i sadeln. 

 

RSS 2.0