30/9 2015 Tankar om ålderindelningen 2016

Nu har det då informerats om att åldergrupperna på ponny kommer försvinna nästa år men man går inte tillbaka till det gamla utan det blir:

Upp till 13 år i hoppning & dressyr på B-ponny (14 år i dressyr tas bort)
Upp till 20 år på C & D ponnys
Ålderindelningar i fälttävlan kvarstår nog tror jag då det fanns innan 2015.

Jag kommer alltså få fajtas om tex SM plats med en 20 åring!!!
Klart att det är skillnad på en 14 åring och en 20 åring.

Inom hoppningen förstår jag glädjen av att detta försvinner för det tar sån tid på dessa tävlingar och det är inte många i gruppen 17-20 som startar. I dressyren är det lite annorlunda, på SM startade det 38 st (tror jag) i grupp 1 och 35 st i grupp 2.... hur blir det nästa år? Tänk om de yngre som kan få rida i landslaget mm inte kommer med på tävlingarna. En domare får ju bara bedöma 40 ekipage på en dag om jag fattat rätt.

Jag tycker man kunde gått tillbaka till samma som innan upp t.om 18 år inte 20 om det ändå ska ändras.

Olivia och jag på DM i dressyr. Jag i grupp 1 och Olivia i grupp 2

 

30/9 2015 Finns inget bättre!

Längtar...... 

Finns inget bättre! 

- Sandra 

30/9 2015 Att satsa

Vad betyder "att satsa" för mig?
Träna, träna, träna och vara mycket noga i allt som gäller hästen. Jag ska ha både mig och häst i form för att ligga i topp och det är inte det lättaste, svårt nog att hålla sig själv på toppen.

Jo jag vet precis vad jag vill uppnå innan jag dör - Jag vill rida OS i dressyr

Kortsiktigt har jag ju inte så stora mål men jag vet att jag vill rida i landslaget för Sverige.

Vad vill ni?

 

30/9 2015 Hoppning är grejen

Hoppning är grejen för Money Boy :)

Igår var det dags för hoppträning igen. Vi som tränade:
Felicia-Delight
Emla-Colibri
Malin-Lille Måns
Carro-Diamant
Mimmi-QP
Jag och Boyan

Tyvärr inga dagsfärska bilder.
Diamant skötte sig skapligt men när Carro skrittade av så började han tjafsa lite men mamma sa att hon löste det bra. Tack Carro!

Boyan älskar variationen i träningen och taggar igång ordentligt när det är hoppning.

 

29/9 Diamants träning

Diamant gick ju inte som förväntat i helgen och sånt måste man kunna ta men frågan är hur vi lägger upp hans träning ett tag framöver nu.

Hans krångel tror vi kommer från att han ridits ihop för mycket veckan innan tävlingen. Precis så här uppförde sig Quest när jag satte honom för mycket på bakbenen för länge/ofta. Ingen skada skedd men han måste få känna att han orkar igen. Nu så vill han uppåt och byta gångart när man ber om minsta lilla och det tyder på att han känner av träningen förra veckan. Han stressar upp sig tyvärr.

Nu ligger fokus på att han ska gå fram och Carro började jobba med det direkt igår. Stort tack till Carro som hjälper mig med min ädelsten :)Glad att vi känner igen beteendet som han visar och kan stoppa upp nu så han inte blir JÄTTE trött i bak. Quest fick ju jobba på ett tag längre innan vi fattade och då tog det längre tid tillbaka.

Diamant är visserligen 6 år men innan han kom i slutet på maj har han inte mycket gjort. Han var inriden och de hade hoppat nåt lågt hinder det är allt. Han är riden lång och låg och nu vill vi ha upp honom i formen och kvick i benen.


Vårat mål nu i 2 veckor framåt är att han ska gå fram och svara snabbt på hjälperna.
Carro kommer hjälpa mig med honom för jag har ju 3 st D-ponny som måste komma i 1a hand.

Ja ni kan ju se att han sätter under sig bra utan speciella krav :)


Diamant köptes ju till mig på en impuls. Det var inte planerat alls och det känns då skönt att ha bra hjälp med honom. Vi har också haft en annan tjej som ridit honom men nu måste vi få tillbaka okomplicerade Diamant innan vi går vidare med det. Vi vill ju ha en välriden häst som hon kan utveckla i så fall. Vi hinner inte med nu för jag har en spännande sak på gång inom kort och det måste komma först.

 
 
 
 
 

29/9 2015 Bästa Boyan

Jag är så glad att han är min <3

Just nu tränar jag på att reglera formen och kunna rida Boyan i den högre formen längre. Snacka om att en häst behöver MYCKET styrka innan man kan rida så. Det är så mycket mer än att vara hög i hals/nacke.

Värmer


Här har jag kommit längre och han är mer uppe i formen.

Vilken lycka en längning med spänst och energi hela linjen!
 
Samlad förvänd galopp.

Jag är så glad att jag äger denna fantastiska ponny! Känslan man har när man rider och man vet att man tränat upp honom själv. Svårt att slå den känslan! Så roligt att rida honom nu för han känns så stark och han är med på det jag vill :) 

Innan blev han ju väldigt upprörd om man sa till honom nåt och kan bli det än men det är så mycket bättre nu. På tävling är han känsligare (se bara på DM) men jag börjar komma på hur jag ska hålla honom glad och arbetsvillig. När han blivit upprörd så tar det sån tid att få honom att glömma det och han spänner sig och inget fungerar. Nu kan jag säga till och samtidigt berömma när han gör minsta lilla rätt efteråt och han blir som vanligt snabbare. Så skönt.

För ett år sen t.ex kunde jag hålla i ett spö när jag red men inte använda det, då flippade han ur totalt - nu kan jag använda det - framsteg!

Man får inte glömma att träna på halten. Svårt att få den perfekt men han är i alla fall stilla i halten.
 


 

29/9 Härlig höstkväll

Sån här härlig kväll hade jag och Diablo det i söndags.

 
 
  

28/9 2015 Härliga Money Boy

Red Boyan utan Emmas hjälp i lördags. Passet började med att han var väldigt hård i munnen så det fick jag jobba med ett tag tills det släppte. Här jobbar vi på att han ska släppa i munnen och han vill då helst gå bakom lod.

Det släpper ju ganska fort och då ger han en fantastisk ridkänsla!

Inte så mycket kvar tills vi kan göra fina små piruetter eller vad tror ni?

Väl värd beröm-min stjärna

 
 
 
 

28/9 2015 Tävlade igår

Jag och Mimmi tävlade i div 2 häst dressyr igår.
QP gick La med Mimmi och Diamant gick Lb med mig.

QP fick ihop 62,5% för en domare som dömer vääääldigt snålt. Hon blev 5a första utanför placering med QP på 62,5% det säger en del.


Jag värmde Diamant och det gick inte så bra. Han var inte alls med på vad jag ville. Han är ju unghäst och det visade han igår. Helt plötsligt så vill han inte fatta galopp utan han vill stanna upp och resa sig lite grann.

Jag blev väldigt ledsen igår på tävlingen för jag har inte ändrat nåt i min ridning förutom bettet som han har på träning mot tävling.
Vi tog av sporrarna så fort han krånglade i alla fall och jag fick lätta i handen och bara koncentrera mig på att rida fram. Väl inne på banan så dog han totalt-noll bjudning.

Domarkommentar:
Stundtals otillräcklig framåtjudning. Hästen måste ta snabbare framåtdrivning.

Inget att tillägga hon har helt rätt.
Vi fick ihop 63,04% och fick bästa resultatet i laget på den ritten-otippat om man säger så....

Mer om laget
Hannah red på sin farmors Lord 21 år (Hannah är bara 13 år) och gör den riktigt bra ritt i La1. Visst han är lite lång men det är inte FEI-klass och Hannah hade en lydig STOR häst som gjorde vad hon bad om och dom hade kul ihop... vad får hon då i resultat jo 59,737% och alla bara satt och gapade som fågelholkar! Såg vi ens på samma ritt som domaren?!? Hannah du är beundransvärd och nu tar vi nya tag <3

Stina red sin mammas Noa som aldrig varit ute innan och gjorde ett väldigt fint program fram tills krångel i galoppen. Traven efter var riktigt fin också. Lågt bedömt även av denna domare här men säger som till Hannah vi tar nya tag och du gjorde precis rätt under ritten och ingen av oss andra kunde gjort det bättre. <3

 

28/9 2015 På besök hos QP

Här är jag på besök hos QP i hans box. - Sandra

27/9 2015 Ser ni det jag känner?

Ser ni det jag känner men Diablo?

Styrkan kommer sakta men säkert och vi tränar nu på svårare saker. Jag får kämpa med att ha ett jämt stöd i tyglarna så att han inte släpper. Jag börjar komma åt bensprattlet så han använder den energin på rätt sak att trycka ifrån i varje steg.Emma är väldigt duktig på att hjälpa mig att hitta hur jag ska rida varje häst.

 
Nu är jag tävlingssugen med Diablo.

 

27/9 2015 QP

Tränade bl.a QP för Emma igår. 

Började med att värma honom med lång nacke och ganska låg. Han svarade bra på det lösgörande arbetet men vänstersida är han svårare på. Jag får då rida honom med bred hand och ganska rak. Flyttar honom mycket. Man måste ge honom en snäll uppvärmning och känna att han är lösgjord innan man börjar jobba med annat med honom. 

Som ni kan se så jobbar han på med ryggen.


Han är väldigt samarbetsvillig och han vill göra rätt.

Nu börjar vi nosa på att rida ihop och upp honom lite så att vi kan få plats med frambenen och att alla benen blir kvickare. 

 
 

26/9 2015 Häst efter häst

Jag tränar häst efter häst efter häst idag..Love life! 

Mamma är med och fotar! 

- Sandra

26/9 2015 Fredag kändes bra

Igår var det fredag och det kändes bra . Fredagen är så lång på skolan och jag kommer hem strax efter 16 så det är inte min favorit dag precis.

Jag och mamma åkte med Moa till dressyrträningen i Juniortoppen på LRK där Moa är med. Jättekul satsning på ungdomarna. Jag är sugen på att vara med nästa termin med QP hoppas det blir av då.

Idag så kommer Emma och jag ska träna 3 st för henne. Mimmis kompis Sara kommer med sin Calle och är här i helgen och tränar,

I morgon ska jag tävla div 2 dressyr lag på häst. Jag och Mimmi rider för LRKs ena lag.
Jag tar Diamant och Mimmi tar QP.
 


 
 

25/9 2015 Diablo

Red Diablo igår bl.a
Han var riktigt fin. Provade att rida upp formen och det tog han ganska bra. Härlig trav han har må ni tro! Duktig kille!

Ser fram emot vinterträningen med honom för att se hur stark han kan bli. 

- Sandra

25/9 2015 Finaste ekipaget

Igår tränade lilla Emlan på sin fina svara welsh mountain Columbine.Tur att mamma är med och fotar jag glömmer. Blir uppslukad av träningen. 

Ser väldiga framsteg hos Columbine framförallt lydighet.  Heja Emla! You go girl. 

- Sandra

24/9 2015 Bry sig lite extra

Pernilla var här för hoppträningen igår och hon hade med sig Biolightmaskinen också. När hästarna jobbar hårt måste vi ta hand om dom lite extra.
Snart dags för equiterapeut igen också.
Tack mamma och pappa för att ni betalar för allt <3

Hur gör ni med era hästar, får dom det där lilla extra?


Diablo och Diamant fick besök av hovslagaren och det behövdes.
 

 

24/9 2015 Jag & QP

Jag och QP provade ju på hoppning igår och det gick riktigt bra.

Jag var lite försiktig först och kände på honom. Lite orolig med huvudet men det lugnade sig.


QP hoppar och bjuder bra. Jag fick säga till honom ett par gånger efter hindren för han blev lite busig ;)


Detta får vi göra om snart QP!
 

24/9 2015 Hoppträning

Igår hade vi hoppträning hemma. Så kul när vi är många som tränar. Vi är ett härligt gäng nu.

Vi som hoppade:
Emlan & Colibri


Malin & Lille Måns


Matilda & Lady


Ida & Candy


Carolina & Diamant


Jag & QP


Vi saknade några men alla kan ju inte jämt.
Det var första gången jag hoppade QP.


23/9 2015 Fest på tävling

Det är ju mycket tråkigheter som vi kan läsa om på många ställen på nätet nu angående festande när man är på tävling.

Jag har ju åsikter om detta som alla andra och jag tycker inte alkohol och tävlande hör ihop alls. Föräldrar, ledare eller utövare - ingen alkohol.

Vad tycker du?

Sen läser man om hoppmeetinget som det urartar totalt... ska alla utövare straffas nu då med avstängning så det blir lika som med fälttävlans gänget som skulle rida EM?

Om man satsar inom sporten är det värt att festa bort sina chanser?!

Jag och Boy på SM i dressyr i Gävle i juli 2015
 
 

23/9 2015 Tisdag

Min tisdag var som för dom flesta i min ålder ganska vanlig i skolan. Regnade hela dagen och det märks att hösten är här.

Boy tränades och jag tränade på att rida mer tryck i honom i traven. Svårt men så kul :)


 

22/9 2015 Skulle du vara nöjd?

Många tankar hos mig angående detta med att träna sin häst.

Om du satsar mot toppen eller redan befinner dig där tränar du din häst/hästar själv?

Jag tror inte jag skulle hålla på med denna sporten om någon annan skulle göra grovjobbet.
Hur tänker man då? Kan man känna av hästen på samma sätt som den som faktiskt gör jobbet?

Mitt jobb är väl ändå att ha full koll på min häst och var den är i sin träning? Är det inte lätt att begära för mycket eller ge fel signaler om man har beridare?

Jag ser INTE ner på dom som har beridare men kan konstarera att så vill jag inte ha det själv.
Jag skulle inte kunna ha koll på mina hästar då. Visst Emma sitter upp på Boyan tex då och då men aldrig en hel träning. Jag måste lära mig rida tekniskt för jag kan inte rida på styrka och det kräver timmar i sadeln.

Det är viktigt att min ridning finns i hästen när jag ska tävla annars blir det massa missförstånd.

 

 

22/9 2015 Candy på fälttävlan

Man bara måste älska denna ponny.
Hon har ju varit våran innan och ägs nu av min kompis Ida. 21 år är Candy och det märks inte.

Hon är dåligt förberedd i dressyren av mig pga att vi kom på så sent att jag kund starta en P80.
TACK IDA!

Dressyren

Galopperar INTE på framridningen för då taggar Candy och har svårt att coola ner.
På banan

Vi fick ihop 65,5% 51 straff.... fantastiska ponny!

Till banhoppningen

En jätte tight hoppbana som hon tar sig an perfekt. Jag ger henne en dålig väg inför kombinationen och där får vi ett stopp. Sen laddar hon på och vill verkligen inte riva på sista hindret, hon hoppar av väldigt tidigt och blir flack så ett pet där.

Mot terrängen :)
Väntar på våran tur i starten

Räknar ner....

Hinder 1
Vi är iväg och denna stjärna tar sig runt felfritt inom tiden <3 <3


Sista hindret

Målrakan :)  
Dressyrtanten kan ösa på också ;) och älskar det!

Så nöjd och avspänd nöjd ponny


Pratar med bästa Moa Nordenberg


Candy du är bäst!!!

 22/9 2015 Film på Diamant

Här kommer en film på min och Diamants debut på tävlingsbanan.

Be nice!


Glöm inte att vi är ett oerfaret ekipage innan ni ev kritiserar.

Foto: Emma Elfstrand
 

21/9 2015 Moa och Chaneline på FT

Moa min syster startade också i fälttävlan i Tranemo igår.

Moa fick Chaneline som oinriden 5 åring i feb-14 och har jobbat stenhårt med detta bestämda sto så hon lyckas starta en fälttävlan 2015. Målet var en terrängträning under 2015. Dom har uppfyllt sitt mål med råge! Heja Moa

Väntar på att jag ska starta Candy i dressyren. Chanel är väldigt fäst vid den hon delar transport med så hon får gå med.... får vi jobba bort.
 
Dom genomförde en dressyr på 62,75% som ger 55,9 i straff

Dom genomförde en felfri banhoppning :)

Sen terräng
Väntar på våran tur :)
Moa rider P80 i åldersgruppen 17-20 år och jag P80 upp till 16 år

De kom till hinder 6 och utgick där. Det blev kommunikationsfel och det tar Moa på sig.
Fantastiskt bra gjort på så kort tid och Moa har inte haft nån ridhjälp utan gjort allt jobb själv med denna maxade D-ponny!

 
 

21/9 2015 Diamant min 6-åring

Här kommer lite foto från Diamants värmning i lördags.
Viktigast för oss är att ge denna diamant en lugn och trygg start i tävlingslivet. Vi vill ju att han ska gilla att träna och tävla i många år.

Ja som de flesta av er vet så är han 6 år men inget gjord med innan han kom till oss. Han var inriden men inte mer. Han kom i slutet på maj och nu tävlar vi på Lb-nivå :)

Diamant
född 2009
e. Don Primero
ue. Good Future

 


Vi slutade på en 6e plats av 35 starter på 68%

Så nöjd med min kille.
Vill ni se film?

 

21/9 2015 QP- vilken talang!

Igår startade Mimmi Nijeberts Cupido "QP" i en fälttävlan i Tranemo.
Det blev en P70 eftersom han inte hoppat en bana på tävling än....

Började med dressyren som vanligt :)


Sköter sig som han ska såklart :)
72% och 41 straff

Inom 30 min ska man ju hoppa en bana. Banan var väldigt tight så Mimmi tyckte det var en utmaning med honom. Dom har ju inte hoppat bana på tävling innan.


Dom sköter sig perfekt-nolla!

Vila ett par timmar sen dags för terrängen :)
Värmer


Väntar på startsignal


Slutet av banan
 


Mot mål

Nöjd kille och pilot. Felfria i terrängen med några ynka tidsfel. Slutade på 48 straff

Suverän debut av bästa Mimmi på duktiga QP !
Finns det nåt han inte gör bra? :)

 

20/9 2015 Snart sista momentet

Snart terrängen, sista momentet i fälttävlan P80

- Sandra

20/9 2015 Diamant och min första start tillsammans

Igår startade vi en Lb1 i Falköping.

68,036% och en 6e plats :)

Domarens kommentar:
En häst som visar fin jämnhet och formstadighet - ser harmoniskt ut med mycket flyt, blir trevligt smidig. Dock skulle man vilja se hästen och dess form i än lite mer balans - blir/får tendens idag att vissa bitar blir/tänka lite lågt. Skulle vilja se mer styrka/balans i övergångar också men upplevs vara lydig och bara ännu inte så stark där. 

Inget att säga om domarens åsikter för dom stämmer ju. 

Riktigt nöjd med min storhäst och våran debut på tävlingsbanan!
 

 
 
 

20/9 2016 Mitt stora mål

Mitt stora mål är OS i dressyr. För att komma dit krävs mycket tävling och framförallt träning. 

På mitt rum har jag OS elden i glasskulptur och det är en bra påminnelse :) 

- Sandra

19/9 2015 Placerad!

Diamant placerade sig i vår första start. 
Lb1 på 68.03% och en 6e plats av 35 starter. 


Anna och Emma Elfstrand var där också med deras unghäst ❤
Verkar vara en hel cool kille! 

- Sandra 

19/9 2015 Förberedelser


- Sandra

19/9 2015 Foton på Money Boy

Här kommer lite foto på Boyan från DM förra helgen.

På banan


Hej

Ursäkta den dåliga kvaliten på korten.

 

18/9 2015 Hur hinner du?

Hur hinner du?
Det är nog den frågan jag får oftast.

Jag har berättat om detta innan men vi tar det igen.

Skoldagar är det inte ofta vi gör stallet då skulle vi inte hinna rida lika mycket. Lyxigt jag vet!

Vi har ett ansvar för olika hästar, jag Moa och Mimmi alltså.
Vi har god hjälp av Carro som hjälper oss i stallet.

I och med min satsning så går 3 hästar först, Diablo, QP och Boy


Diamant stressar jag inte med och Carro rider honom ganska ofta, tack!

Sen gäller det att rida effektivt man kan inte åka runt i 1 tim för att sen komma på att oj vad ska vi träna på idag. Effektiva pass det är så viktigt.

 

18/9 2015 Min torsdag

Skola som vanligt och det gick bra för det var en kort dag ;)

Natalie följde med mig hem från skolan och blev hämtad lite i sju.


Natta ville rida och då fick hon det såklart. Taisan fick äran och jag stod på backen och hjälpte henne lite. Trots att det var länge sedan så kom hon ihåg mycket. En talang....

Natta med finaste Dibblo


Jag red Diablo som ni säkert listat ut. Han var bra med mig direkt från början. 

Candy reds sedan ett pass på ridbanan. Nu taggar vi fälttävlan på söndag :)


 

17/9 2015 Foton på S.Diablo

Kommer inte på nåt bra att skriva om så jag bjuder på bilder från DM på S.Diablo
Fråga gärna om det är nåt ni undrar över.  

17/9 2015 Bara träna vidare

Igår efter skolan så skulle jag på träning med Diamant för Anette. Hon sa inget direkt om vad hon tyckte om honom men jag fick bra hjälp med honom.

Fokus på övergångar och att han direkt ska lyssna på mig. Inget nytt egentligen då han är en unghäst. Väldigt lite gjort med. 

16/9 2015 Mot ny säsong :)

Mot nya mål.....


Du hänger väl med? 

- Sandra

16/9 2015 Så snygg

Speyksbosch Diablo är söt som socker!

Det känns att vi ligger rätt med träningen för han utvecklas mot det bättre hela tiden. Han har energi för 4 st just nu och det får man utnyttja på rätt sätt. I Söndags på tävlingen var han liiiite för taggad för min smak så jag hoppade av och Mimmi fick gå runt med honom ett tag innan jag hoppade upp igen.

Jag har uppsatta mål för oss nästa år och jag önskar så att vi kommer dit. Ingen vila då tränar konkurrenterna.
 

15/9 2015 Varför får jag inte till det?

Blir så irriterad på mig själv när jag inte kan rida fram traven bättre på Money Boy.

Vet inte riktigt hur jag ska förklara honom men man kan säga att han liksom tassar omkring. Alla hans gångarter är ju så mjuka och han rör sig med sån lätthet.I traven så ser man inte att han rör sig så där WOW som man vill se antar jag.

Här är i collectingring i söndags och jag rider han låg.
 
Här har jag satt mer tryck i honom men det där lilla extra fattas.

Ja du Sandra du vet ju vad ni ska träna på i vinter om man säger så.

Jag är riktigt nöjd med att jag kan ha honom lösgjord och att han bjuder bra men lite besviken på att jag tappar lite tryck på banan. Jag rider för dåligt och bara visar runt honom. Vi har ju tränat upp orken så han orkar mer det vet jag ju. Sen på tävling måste man ju rida på vad man har där och då såklart. Ska kolla filmer och se hur jag ska bli bättre.

 
 
 
 

15/9 2015 Min måndag

Ny skolvecka och lång skoldag sen hem och äta.

Hoppträning igår för Pernilla.

Vi som tränade:
Malin - Lille Måns


Emla - Columbine


Ida - Candy


Mimmi - QP


Moa - Taisan


Jag - Boy


En bra träning i världens blåst.
Boy ligger på och vill verkligen så jag bara åker med :)

Tog ett par språng på 80 på Candy i slutet inför helgen :)

 
 

15/9 2015 Resultat Money Boy på DM

Money Boy startade först i en La4 på utebana.

Resultat: 73,11% och en 1a plats

Domarkommentar:
En balanserad ponny som rids och visas väl med idag plus för gal. bärighet och samling. Skulle vilja se ändå något mer tramp/energi i travarbetet för att höja nivån även där.

Kritiken stämmer bra.
 
___________________________________________________________________

Andra starten var inne i en LaP1

Resultat: 67,10% och en 1a plats i och med den vinsten så vinner Money Boy dressyr DM för D-ponnys i grupp 1 !!!!  Du är bara bäst Boyan <3

Domarkommentar:
Väldigt fint gal.program. Fina slutor. Prydlig sits och fina linjer. Lite mer spänst och samling i travarbetet.

Samma som för Diablo, inga nyheter här heller. Domaren dömde ganska lågt i denna klassen men lika för alla så ingen kritik.


Money Boy, Emla och jag

Emla var förövrigt på Myråsen och hoppade två fina rundor på sin Colibri och sen kom hon med familjen och hejjade på oss på DM.
 

14/9 2015 Resultat S.Diablo på DM

Speyksbosch Diablo startade först i en La4 på utebana.

Resultat: 71,89% och en 2a plats

Domarkommentar:
Härlig ponny med fin energi. arbetar bakifrån framförallt i trav-arbetet idag inte fullt så stark i gal men visar även där g.fin balans bitvis. men orkar inte fullt i linjer åt samling och efter upptagningar. Följsamt och väl visat på ponny med bra bjudning.

Kritiken stämmer bra och vi kommer jobba på med styrkan som vi gjort sen han kom.
___________________________________________________________________
Andra starten var inne i en LaP1

Resultat: 63,95% och en 3e plats  (slutade som tvåa totalt i DM men ingen utmärkelse)

Domarkommentar:
Fin ponny. Lite mer samling. Förbättra slutorna lite till och var noggrann med övergångarna. Prydlig sits.

Inga nyheter här heller. Domaren dömde ganska lågt i denna klassen men lika för alla så ingen kritik.

Jag vet att du blev 2a i DM min prins!

 

14/9 2015 Film på Boy i La4 igår

Bjuder på filmen från La4 igår.
Undrar vad vi hade fått för resultat utan missarna...

Be nice!Här är vi med Annika Roth som är grenledare för dressyren i Västergötland
 

 

14/9 2015 Distriktsmästare i dressyr

Jag startade i DM i Västergötland, D-ponny grupp 1, igår med Speyksbosch Diablo och Money Boy.

Jag vann med Money Boy och kom 2a med S.Diablo - vilka hästar jag har


Tyvärr får man bara starta en häst i DM så Diablo blir inte tvåa i DM :(
Hade jag bara startat S.Diablo så hade vi vunnit DM - känns extra bra!

Money Boy fick 2 vinster - 3 täcken, samma för Olivia och Arragon.
S.Diablo fick en 2a placering och en 3e placering.
 
Bjuder på en film på S.Diablo i första klassen en La4
Be nice!Olivia Gustavsson vann DM i grupp 2 på sin fina Arragon. Grattis!

Vi stannade på eftermiddagen och kollade på flera fina hästekipage.
Anneli Borgh vann - grattis
Jenny Magnusson på sin fina Goodie knep silvret i DM på häst - stort grattis.
Johan Lundgren blev 3a - grattis :)

Emma red sin fina Ricko och blev 5a i klassen individuellt. Well done!

 

13/9 2015 DM Mästare!

Blev DM-MÄSTARE på Money Boy 

- Sandra

13/9 2015 Ida kämpar på

Ida och hennes fina Candy 21 år. 
 
 

12/9 2015 Fina hästar

Idag red jag igenom Diablo och Money Boy. Vi ska tävla i morgon. I traven kändes han bäst. Jag kunde sitta bra och han tog i och längde stegen fint.

 

 
Sen var det Money Boys tur och lagom till det så tog batteriet slut på kameran ;)
 


 
 

12/9 2015 Små stjärnor

Igår var två av mina tjejer här och tränade. 

Felicia

Emlan

Duktiga som kämpar på med sina ponnys. 

- Sandra

11/9 2015 Sitta på bakbenen

Skrittar fram på grannens stubbåker. Ja vi har frågat och fått ok :)
 
När jag satt upp på honom igår så var han mycket mjukare i kroppen efter träningen dagen innan. Skönt när man märker en förbättring!
 
Jag har fått klara instruktioner om att rida Boy i olika form. Han ska inte gå för länge i den höga formen utan upp ett tag och sen ner och fram.Vi börjar nosa på piruetter och oj oj va skoj det är. Saknar piruetterna vi kunde göra jag och min kung Quest.
Känslan när dom sätter sig på bakbenen är fantastisk. 
 
 
och ur övningen, ner i formen och fram.

Koncentration
 
 
 

Så fin han är nu mannen i mitt liv Money Boy och då ska ni veta att det inte känns så bra som det kan göra. Vi är just nu inne i en dipp och förhoppningsvis kommer vi ur den ännu starkare. 

Jag har en förmåga att sitta upp på Boyan och bli bekväm. Emma påpekar ofta att jag rider Diablo kvick och på men somnar av liksom på Boy. Boy ger mig en känsla av att det här känns bra nu åker vi om ni förstår. Jag sitter gärna och samlar och glömmer att vi måste ner i lägre form och jobba styrka och grunder.

Emma har klart och tydligt förklarat hur det ska vara:
"Du ska träna i balettskor och ha högklackat på tävling"

 
Ser fram emot vinterträningen i våra balettskor och förhoppningsvis komma ur den bättre än innan. Ses vi i högklackat på tävlingsbanorna?

Stort tack till Emma <3
 
 
 

11/9 2015 Min dom

Jag har fått min dom, jag är 1,57 lång och stannar där..... (vi trodde jag låg på 1,53-1,54 men jag var såååå mycket längre)
Kan ju vara bra inom ridsporten för jag kan ju rida ponny hela livet men det finns ju nackdelar också.

Jag har tyvärr bara 34-35 i skor :( 

11/9 2015 Härligt

Jag och Moa på stubben med våra ❤


- Sandra

11/9 2015 En travare

Som dom flesta av er vet har vi gett bort pappas gamla starthäst Lucrative Lady till Matilda och hon har valt att stå kvar med henne hos oss som vi är så glada för. Matilda är otroligt duktig och tränar på i vått och torrt.


Tänk om fler hästar fick ägare som Matilda. Dreamteam Matilda & Lady
 

10/9 2015 Film från idag

Film på Money Boy från idag när vi hade ett bra pass på stubben.

Be nice!


Vi närmar oss piruetterna. 

 

10/9 2015 Money Boy

Money Boy - värd sin vikt i guld


Detta är en bra bild som visar en engagerad Emma ;)

Nu börjar vi orka att gå med tryck och schwung mer än nåt steg bara :)

Ökad steglängd

Vi tränar på mot toppen. Min dröm ska bli sann!
ha ha vilken min, fighting face

 
 

10/9 2015 Diablo går framåt

Mina hästar har mått bra av sin vila när vi var på semester 1 vecka och det märks att dom tycker det är kul att träna igen.

Vi passade på att rida på stubben när grannen pausade i tröskandet av havren.


Ni som har följt mig och Diablo kan säkert se att han nu tar i med sina bakben mer av egen maskin och jag slipper påminna i varje steg. Han är en helt underbar häst som verkligen gör allt jag ber om. Han litar på mig.


Speyksbosch Diablo är det absolut svåraste hästen jag ridit hittills. Han kräver att jag är snabb i mina hjälper och att jag inte tappar koncentrationen en sekund.

Till helgen är det tävling igen och jag ser fram emot det och sen är det vinterträningen som tar vid.

Väl värd paus i arbetet!


Diablo är en av dom vackraste ponnys jag sett <3

 

10/9 2015 Inspireras

Jag inspireras av mycket och många olika människor.

Mina tränare
Hjälper mig lösa problem och lär mig hur jag ska lösa situationer som kommer upp.


Mina småstjärnor
Viljan att lära sig och sen att kämpa!


Min familj
Jag är tacksam för allt stöd och blir inspireras av att ni engagerar er så i alla oss barn.
(mamma saknas som vanligt på bilden)


Mina hästar
Money Boy du tränar med stor glädje och jag tror du vill lika mycket som jag


S.Diablo du har en historia innan mig och vi har en historia tillsammans mot det bättre


N.Cupido vem kunde tro att du skulle vinna ungponnyfinalen för 6-åriga D-ponnys i dressyr. Du vill och jag vill - bra slutresultat


Kompisar
Jag inspireras av att se mina kompisar kämpa på med sina hästar mot sina mål. Vissa har skadade hästar och en extra tanke på dom och hoppas på snabb bättring.


Medtävlande
Ni är en stor inspiration och ger mig bränsle att träna mer.
 

Detta är en liten del av allt som inspirerar finns mycket mer.

Vad inspirerar dig?
9/9 2015 Taggad Candy

Vi terränghoppade ju hemma igår. Jag älskar verkligen Candy hon älskar verkligen att hoppa och är så rolig att rida.

wiiiiiiie


Hon är så cool även om hon ser helt crazy ut då och då. 

Självklart red jag i fleecetröja sponsrad av lillavet.se :) 

 

9/9 2015 Terränghoppning

Igår tränade vi terräng hemma för Pernilla.

Vi som tränade:
Matilda och Lucrative Lady

Mimmi och QP


Moa och Chanel

Carolina och Taisan

Emla och Colibri

Jag och Candy

Det var en härlig kväll i terränghagen hemma. Candy var otroligt pigg och glad :)
Längtar till våran fälttävlansstart...

 

9/9 2015 Svar på kommentar

Anonym frågar:
Hur gör du sen när du går i gymnasiet? Nästan omöjligt att hinna med alla hästar plus skola liksom? Roligt att höra hur människor får ihop sin vardag. Jag sjölv går i gymnasiet i en stad, hästen är i en annan och jag själv bor i en tredje. Svårt att hinna pendla så mycket...

Hej
Jag vet inte riktigt hur upplägget blir när jag går på gymnasiet. Det är ju nästan hela 8an kvar plus nian innan jag är där. Jag vill gå hästgymnasie och hoppas på stor förståelse för min satsning.

Oj jag förstår att du inte hinner med mer hästar än den du har. Stressigt!

Jag vill också tala om att jag har det väldigt bra hemma för när det är skola så mockar vi inte stallet ofta. Det gör mamma och pappa så till 99% är det klart när vi kommer hem. Jag får hjälp med att göra i ordning hästarna mm.

Som igår tex då hade mamma klippt Boyan när jag var i skolan.


 

9/9 2015 Grattis Moa

Idag fyller Moa 17 år. STORT STORT GRATTIS

Kram Sandra

9/9 2015 Boximporten

Nijebert´s Cupido "QP" ägs ju av Boximporten och då har ju han och vi fått sponsorutrustning :) Tack!

Julklapp/födelsedagspresent?
Kolla vilka snygga namnskyltar de tar fram. Helt klart en present jag skulle vilja ha.


Här kan ni läsa mer på Boximportens hemsida.

 8/9 2015 Bortskämd av teamet

Nu fick jag meddelande av mamma med dessa bilder


Visst har jag det bra?! 
Mimmi hoppas jag kan göra han helt klar sen. Ben och huvud plus öron..... 

- Sandra

8/9 2015 Jag vill motivera

Att motivera
Jag vill motivera andra att hålla på med det dom älskar via min blogg om min satsning. Kan jag motivera 1 person är det 100% mer än ingen!

"En glad vinnare" ;) ;)


Varför är det viktigt?
Jag kan inte riktigt sätta ord på varför det är viktigt för mig men ska försöka...
Jag blir så ledsen när jag ser människor runt om som inte har nåt intresse alls, man gör inget på sin fritid utan det blir liksom bara häng och man är uttråkad. Uttråkad - lätt att hamna snett och det leder till problem. snett - inget vettigt att göra i sitt liv. Ingen människa vill ju leva ett liv som inte är bra för en eller?

Jag vill via bloggen visa att man kan göra en ordentlig satsning och ha kul samtidigt. Mycket jobb men det ger mig så mycket tillbaka.
 

Sen har vi mina småstjärnor som jag tränar.
Jag älskar att se mig själv i dom när dom kämpar på. Jag önskar så att jag lyckas motivera dom att fortsätta inom sporten men skulle dom välja tex friidrott sen så lovar jag att vi kommer heja på er då också. Kan inget om friidrott men jag kan hjälpa till med att sätta mål osv.

Jag vill att dom åker hem från skolan och verkligen ser fram emot att utvecklas tillsammans med sin häst.


Om man inte kan ha egen häst då
Det finns väldigt många som inte har råd och möjlighet att ha en egen häst.... nyttigt att tänka på ibland!
Ge inte upp ni kan säkert genom arbete få rida extra på ridskolan, annonsera om att bli medryttare och sen genom arbete kanske få träna och tävla den hästen, ha en häst på foder. Jobba med nåt för att kunna hjälpa sig själv med att kunna träna för tränare.

 

8/8 2015 Jag vet vad jag vill

Jag vet vad jag vill och kommer satsa helhjärtat mot det. Jag vill till toppen och ligga på stadiga procent där.


Jag vet att det kommer kräva mycket av mig och mitt team. Vad gjorde man utan sitt team?
Det tråkiga är detta med pengar! Jag skulle så vilja träna mer med mina hästar men det kostar ju så mycket. Tänk att få en träning/månad betald bara en sån sak skulle ändra mycket. Mamma och pappa betalar ju men dom betalar också allt runt.

Så tacksam för dom sponsorer jag har! Stort TACK till er. Allt hade varit mycket värre utan ert stöd.


Hur tänker du?
Vad satsar du emot?
Vad är målet?

 
 

8/9 2015 Min måndag efter semestern

Igår var det 1a skoldagen efter semestern i Turkiet :(
Skolan tror nog och vill nog inte att man ska ha ett intresse mer än skolan och där har dom misslyckats totalt med mig! Hur många läxor som helst fick vi igår.....

Igår efter skolan så satt jag upp på min kung Money Boy.

Han kändes fin efter 1 veckas ledighet. Red ett kort lösgörande pass och tyvärr är han enormt pälsig så vi får ta fram klippmaskinen omgående.

Inte världen s bästa kvalitet på bilderna men ni får stå ut med det. Våran kamera har sagt upp sig och slutar nog snart helt.
 

7/9 2015 Vardag

Nu är vardagen här igen.

Skola idag, låååång dag sen ska jag upp på hästryggen.
När vi kom hem så var jag bara tvungen att göra läxorna jag fått. Så trist men ett måste.

Mimmi skötte om hästarna och vi såg henne snart sitta på älsklingen QPs rygg ;)

Taisan har varit utlånad till Moa Nordenberg och han kom hem igår.

Nej nu får jag ta tag i mig och sätta fart. Hörs senare!

 

7/9 2015 En ny stjärna!

Som ni vet så var ju min Forlan Conquest från Forlan Stuteriet och importerades av Stuteri Micks som sen sålde till oss. Sara och Michael har köpt och fått hem en hel syskon till Quest. 

Så roligt! 
Hon heter Forlan Celtic Dream och kallas Bella. 


Lycka till med denna guldklimp! 

- Sandra

6/9 2015 oj så trött

Nu har vi kommit hem och gissa om jag är trött. Nu läxa :(

- Sandra

6/9 2015 Försenat

Flyget är försenat minst 5 timmar. Så vår lördag och söndag blir lång med lite sömn.

- Sandra

5/9 2015 Snart åka hem

Om några timmar ska vi checka ut och åka hem. 

- Sandra 

5/9 2015 Stort tack!

 
Måste passa på att tacka Matilda, Carolina, Ronja och Lena för hjälpen med hästarna när vi är borta.

TACK
 
 med familj
 

4/9 2015 Igår

Igår fyllde pappa 50 år och vi åkte bl.a "soffa" efter båt :) 


Här är 40 grader varmt och strålande sol. 

- Sandra

4/9 2015 Saknar men lyxigt samtidigt

Saknar detta samtidigt som det är så lyxigt med semester!
 

 

3/9 2015 Grattis pappa

Idag ska vi fira min pappa som fyller 50 år!
Grattis pappa <3

 

2/9 2015 Snygga QP

Snygg han är!


 
 

1/9 2015 badar badar och äter

Vi badar badar och äter! :)


Längtar efter att få pussa mina 4 killar hemma eller jag nöjer mig med att kramar krokilden QP ;) 

Är vi kommer hem ska vi träna på. Längtar....

- Sandra

1/9 DM i dressyr mm.

Nu är vi ju i Turkiet men tack vare våra duktiga tjejer i stallet och våra grannar så kan vi slappna av och bara njuta för hästarna tas om hand på bästa sätt.

DM i dressyr i Västergötland närmar sig :)
Jag ska rida Boy och Diablo är planen.

Ska du rida nåt DM?

 
 

RSS 2.0