30/11 2018 Två höjdpunkter idag

Idag har vi haft mycket arbete, som alla andra dagar 😉 2 höjdpunkter idag var Thilde och Babsan. 

Första galoppen är nu gjord på den fantastiska D-ponnyn Bron´s Hanna Mathilde
Bjuder på film, be nice!


Barbie jobbar vi på med i lugn takt och hon tar det mycket bra. *
Bjuder på film, be nice!


 

30/11 2018 Minnen från SIHS med kungen

Här kommer filmer från förra året då jag var med Money Boy på SIHS för vi lyckades ta oss till ponnykürens final.

 
 
 
Verkliga höjdpunkten! 


Tänk vilka minnen denna faktastiska ponny gett mig, tack kung Money Boy! 

 

29/11 2018 Svar på kommentar om bl.a prioritering

Anonym skriver/frågar: 
Hej! Är ny här på din blogg. Så himla roligt för dig att få möjligheten att rida så många olika hästar! Undrar hur du får ihop tiden, pluggar du på distans eller har du tagit en paus från skolan? Skulle vara superkul om du skrev ett inlägg om dina tankar kring att få tiden att räcka till och hur du prioriterar skola/ vänner/ hästar osv! 

Lycka till!
--------------------------------------------------------------------------

Tack för att du läser och kommenterar/frågar, jätte kul och det uppskattas!

Ja det är en fantastisk möjlighet att rida många olika hästar. Jag har haft lyckan att få göra det sen jag var ca 8 år vilket jag är tacksam för. Utan min familj hade det inte varit möjligt. 

Jag går inte i skolan utan jobbar hemma. Det är ensamt och slitsamt liv jag lever nu så gå i skolan om du har minsta motivation kvar! Jag har alltid prioriterat hästarna sen jag var liten, skolan kom alltid i tredje hand. Jag klarade mig igenom skolan med medelbra betyg trots det. Jag vet att det inte är optimalt att göra som jag gjort men jag har verkligen noll motivation till skolan. 
Jag har en familj som hjälper till med allt så då går det bra. Drömmen vore ju en groom som servar med i ordninggjorda hästar.
 
Jag älskar att utbilda och tävla hästar plus att jag också har hittat en stor kärlek för att träna andra! 

Jag har en pojkvän, Andreas, som inte gillar att sitta inne så vi jobbar tillsammans på gården när han är här. Han är mer hos mig än jag hos han av förklarliga skäl.
 
Vänner
Mina vänner från skolan är alla fantastiska som tar hänsyn till mitt val i livet. Jag förstår att de ibland blir besvikna när jag inte kan för jag ska tävla dagen efter t.ex men de förstår 💕
Vi är ett litet gäng som träffas då och då och varje gång vi ses är det som om vi sågs igår. 

Nya vänner
Hästarna har också gett oss nya vänner för livet och extra mormor och morfar (Sara & Michael Strömberg) extrafarmor Barbro Andersson mm. listan är lång. 
Ett annat exempel är: Ulle, Matilda, Isabelle och Anki (jag på kortsidan)
 
Prioritering
Hästarna är alltid min prio 1. 

Familjen
Min familj är bäst! Alla jobbar hårt för att vi ska kunna hålla på med det vi älskar och jag har enorm hjälp av dem alla. Moa & Mimmi är de som är bäst på första jobbet med inridning av hästar så den ansvarar de för. Jag är dålig på att tacka dem ordentligt men ska bättra mig. 

Plats i stallet
Finns plats i stallet för träningshäst just nu. vet du nån som letar utbildare så hör gärna av dig till oss! 
sandra.beata@hotmail.com eller ring mamma Maries nr 0705 418092
 
 

28/11 2018 Lappen på pay and jump

Laphroig "Lappen" var med till Grevagården på pay and jump. Han fick gå 2 st 65 cm-rundor.

Vilken häst - ren glädje att utbilda! 

Bjuder på film, be nice!
 
Första rundan så vill jag få upp huvudet lite men då tar han inte styrning och kikar på stjärnorna. Går an nu på låg höjd att han vill gå som en myrslok men på högre så måste huvudet vara med. Han har inte bästa balansen men jag tycker det blir bättre. 
 
På sista hindret kan man välja kombination eller vattenmatta och jag valde kombination i första och vattenmattan i andra rundan. Han är helt otittig och bryr sig inte om andra på framhoppningen ens. Vilken häst! Så skönt när han är så cool med allt runt om så då kan vi börja träna på det som är svårare nu. Jag ska okså prova att sätta på en martingal. 

 

 
 

28/11 2018 Pay and jump

Igår var vi alla på Grevagården på pay and jump. 

Mimmi & Toppen 95x2
Bjuder på film, be nice!
 
Moa & Walencia 1,05 och 1,15
Bjuder på film, be nice!


Moa hoppade också Annikas Ture som gick riktigt bra. 
Jag hoppade också Petras Miclas Metallic "Tally' Fantastisk ponny som behöver lita lite lite till på mig. Älskar att rida honom! 

 


26/11 2018 Wizt och Matrix

Wizt
En väldigt glad och nöjd Wizt efter att han tävlat i helgen. 
Det lyser om honom av glädje att vara på banan igen. Han är väldigt tydlig med vad han vill och han trivs inte med att bara gå i hangen och ha det soft. 
Visst han var väldigt sjuk nyss men det har vänt väldigt fort tack och lov!. 
 
Kul att få inviga fracken :) 

Kritik i FEI Prix S:t Georges
Domare1: 
Fina säkra byten. Önskar lite rundare form. Mjukt. 
Domare2:
Trevligt och mjukt. Lite mer bärighet och lösgjordhet önskas.
Domare3:
Lite mer eftergift och bärighet önskas. Jämnare kontakt. Ganska fint travprogram. 

Matrix
Matrix har ju också tävlat och här ser jag det som ren träning. Jag måste hitta hur han vill att jag rider honom och han ska inte få bli upprörd utan vi ska lära oss att "prata med varandra" utan att han går i försvar och blir arg. Känns som om han väntar på att jag ska tappa tålamodet men det kan han vänta länge på ;) 

Jag är jätte nöjd med att jag kunnat ta upp honom i formen mer och som Eva säger "spänt bågen lite mer" Bitvis var han riktigt fin på banan men sen sprack det men inget bråk. Bara han förstår att jag inte kommer sätta honom i en situation han inte är redo för så kommer detta bli bra säger Pia och det tror jag på! 

Kritik på fredagen: 
Trevlig modell med  fin galopp och rytm. Visar flera linjer med fina kvaliteer men tyvärr spänd och lite vingligt och inte riktigt fokus på dina hjälper vilket ger missar i mekanikens renhet och linjers ridande vilket ger poängen idag. 
 
Kritik på söndagen: 
Utvecklingsbara, ofta på dubbla spår, ojämnt påskjut. Stundtals mot hand. Bra sits och mjukt. 
Mycket trevlig häst. Tyvärr går den inte alltid på dina hjälper, se upp med rakriktiningen. Ibland ojämnt påskjut Lycka till och kämpa på!

Tränare
Jaqueline var också på Grevagården och tävlade på sin fina Dark Chocolat (stavning?) de är verkligen ett fint ekipage. Lite avundsjuk. 
Emma var också och tävlade på en något spänd Belissima. Fin däremellan. 
Pia kom och stöttade oss och det är jag jätte tacksam för! 
 
 

24/11 2018 Debut

Idag har jag debuterat i MA1 med Wizt. Fattar ni grejen....jag är så lycklig! För 3 veckor sen stod han på klinik och klättrade på sig efter 3 v väldigt sjuk. Stor miss i ett byte han tappade bakkärran pga styrka. Han gillar inte fibersand. Sen var piruetterna dåliga men 62,778% och plats 9 av 18. 

Mormor och Stellan på läktaren precis bredvid oss på bilden! Vid mitt huvud :) 
24/11 2018 Ett år sen!

Idag för 1 år sedan var vi hos familjen Kristina Elner och lånade hem Wizt. 

Stort tack för förtroendet! 24/11 2018 Varför ärlig?

Ibland tänker jag att jag inte ska skriva när vi haft en dålig tävling eller träningspass. Det tsr emot att skriva. När jag sen tänker steget längre så tycker jag att det är viktigt att visa alla sidor från sporten. 

Hålla på med häst är är tufft och det kräver mycket tid och tålamod. 

Lättast är ju att skriva när det går bra. En dag som igår är ok men som Collins senaste starter är tufft. Helst vill man ju inte skriva alls då. Tror då att det är lätt att tro att denna sporten är så lätt. Vi som håller på vet att det går mycket upp och ner.. Jag vill att ni som följer mig får se/läsa om precis hur det är.
Vad tycker ni? 

Kom gärna med förslag på vad ni vill att jag skriver om. Mer filmer? 
 23/11 2018 Matrix start MC1

Jag valde att rida Matrix idag i en MC1. Det kunde ju gått bättre... spänd kille och vi fick ihop 54% känner mig ändå nöjd. Nöjd kanske du tänker... ja jag är det för jag kom runt utan bråk fast han stannade upp i bland och jag inte kunde rida som jag ville. Jag vet ju att jag inte kan blir arg eller frustrerad på honom och säga till honom genom att gå på med tex extra skänkel när han inte vill ut i ett hörn tex. Hans svar har varit att bli arg på mig och resa sig. Läs mer här. 

För bara ca 1 månad sen tragglade vi på med jobbet att han bara ska lyssna på mig som jag skrivit om flera gånger. 

Han gick stadigt i den förvända galoppen som han gärna har velat byta galopp innan. 

Lyssnade fantastiskt bra inne på framridningen och sen spände han till när han kom in på banan. 

 23/11 2018 Klippning, träning osv

Klippning
Idag har jag klippt Wizt. Har dragit ut på det så länge jag bara kunde för att han är tunn efter att han var sjuk. Jag hade bestämt mig för att spara ryggen men står i andra tankar och klipper ryggen. Blev inte glad på mig själv direkt. 

Träningar
Hade träningar för Joline och Nicole igår kväll. Nicole tar stora steg i utvecklingen och det skämmer bort mig lite. Joline och hennes Virre var super idag 😍 så roligt att hjälpa dem. 

Collin & Matrix 
Trix var fin idag och jag börjar få bättre koll på bakbenen. Bättre flyt i skolorna. Han är så rolig att rida nu. Vill jobba med mig inte emot. Sen är det jag som måste känna av var hans gränser går och visa honom respekt. 
Collin fick ett träningspass där fokus var lösgjordhet. För att komma framåt med Collin måste det bli sånt här arbete framöver. 

Föreläsningen
Föreläsningen igår har jag idag funderat på lite. Anna var otroligt engagerad som tränare på ett "smittsamt" sätt. Precis så vill jag utvecklad att bli som tränare. 22/11 2018 Föreläsning

Igår kväll var vi (Moa Mimmi och mamma) på föreläsning som hölls av Anna Felé. Det var riktigt roligt och inspirerande. Man får många nya tankar. Här kan ni läsa en artikel från Hippson om Anna. 
 
 
 
 

21/8 2018 Tisdag med snö

Vaknade och det låg snö på marken, det försvann under dagen sen.
På kvällen hoppade vi hemma och då snöade det igen 😱
 
Collin
Ett lösgörande pass. Trodde att jag skulle sitta upp på en tickande bomb men han var lugnare än förväntat. 

Laphroig
Ett pass i skogen, upplevde idag att han känns trött i kroppen så vi beslutade om vila till måndag. Viktigt att lyssna på hästen som får bestämma takten. 

Barbie
Longerad

Hanna Matilde
Jobbad på lina och hängt på henne. Så trevlig ponny!

Wizt
Red igenom program på honom. Han är så glad och positiv till arbete och det är ett rent nöje att träna med honom. 

Matrix
Banhoppning på kvällen. Inte en enda gång kom han fel på distanserna! Så lätt att rida en bana på ca 1 m har det aldrig varit. Han tog alla mina förhållningar. Tyvärr ingen film då det snöade och blåste rejält. Inget bråk eller tjafs heller 😄

Matteus
Vila. 

Tally
Ett pass på hoppbanan på kvällen. Ibland blir det glapp i kommunikationen men vi lär känna varandra fortfarande. När det går enligt plan är han fantastisk! Tack för fikat Petra!

 


20/11 2018 Måndag

Ny vecka.

Collin
Vila. Otroligt pigg i hanteringen. Dags att jobba igen :) 

Matrix
Trix fick ett pass på banan, lösgörande. Jatte bra pass där han känns fantastiskt fin. Vi jobbar vidare med hans "stress" i skritten. han vill inte skritta lugnt utan han vill takta fram eller allra helst trava. 
 
Laphroig "Lappen"
Longerad. Verkar inte så trött utan nu är det dags att börja "jobba" igen. 

Wizt 
Ett lösgörande pass på banan och han känns oförskämt bra. 

Barbie
Vila

Matteus
Ett pass på banan. Jag funderar på om det finns nån duktig liten ryttare som är sugen på att ha Matteus som sin att träna och tävla? Jag finns som hjälp med träning och hantering. Behöver finnas en engagerad vuxen bakom. Hör av er via mail sandra.beata@hotmail.com

Hanna Matilde "Tilde"
En fantastiskt fin pony som är väluppfostrad och enkel i all hantering. Jobbat på lina och Moa har hängt på henne mm. Inga konstigheter alls. Denna fina ponny är till salu, annons på FB finner ni här

Träningar
2 träningar för 2 duktiga roliga elever på sena em och kvällen. Älskar att hjälpa andra! 
 
 

19/11 2018 Vissa dagar kvittar

Vissa dagar kvittar precis och en sån är tävlingsdagen i lördags med Collin.

50% fick vi ihop, suck!

Framridningen
Framridningen kändes halvbra. Han kastade sig och blev rädd ett par tre gånger men annars bra. 

På banan
Inne på banan så travade jag lite och skulle byta varv var på Collin får syn på domarbordet och fryser helt. Jag fick rida runt och försöka komma närmare men det var inte lätt. Ritten blev fastfrusen då och då och bara spänd. Domaren ropade fram mig efter och det känns ju sådär.
Hon ville bara säga att jag fick -2 för att jag tog lite för lång tid på mig innan jag började och sen ville hoon poängtera att jag red honom fantastsikt bra och mycket strategiskt utan att tappa humöret. Hon sa att Collin har stor talang och det kommer bli toppen när vi får ordning på allt. Jag fick en 7a på ryttaren det var ju snällt! 

Hur ska man orka?

Nu planerar vi om helt för Collin.
Det blir att backa och bl.a träna framridningssituationer hemma med olika hästar så han får förtroende och inte blir så rädd.

 

18/11 2018 Nu talar vi samma språk

Nu pratar jag och Matrix samma språk och det är så skönt för då kan jag börja jobba honom på riktigt. 
Här är vi i arbete i "värsta hörnet" på ridbanan. 
 
Efter några veckor hos mig så ville Matrix testa mig och om det verkligen var så att jag bestämde. Han började krångla på ridbanan i ett visst hörn och brevid hindren. Han slängde sig runt och skulle springa från och han stod på bakbenen. Jag blev aldrig rädd men tänkte att han ska inte få "vinna" genom att slippa. Jag med hjälp av mamma har tragglat på på ridbanan och då fokuserat på att han ska bjuda fram och inte mycket mer. Han protesterade i princip vare dag i några veckor sen blev det kanske varannat pass osv. Vi ställde ett litet hinder där han krånglade för då lade han fokus på det och bara väntade på att jag skulle säga "varsegod och hoppa" och då glömde han att krångla. Jag kunde inte bli arg alls på honom utan bara klappa och bjuda fram. Red den perioden utan sporrar och med väldigt lätt hand.

Jag är ingen tuff ryttare som går på hästarna när de inte gör det jag ber om utan jag tror mer på att bli vän och erbjuda att vi har kul tillsammans. 

Nu har det gått några veckor och han protesterar inte alls utan jag kan jobba honom över hela banan. Jag kan nu lägga foks på styrketräning och jobba med skritten. Han vill t.ex springa iväg i skritten och takta. Jag vill att han ska vänta och skritta lugnt tills jag ber om annat. 

Jag älskar denna häst! Trixen vann mitt hjärta redan första gången jag satt på hans rygg💕
Han har också bästa ägaren Eva som har stöttat och hjälpt oss, tack! 

 

18/11 2018 Föreläsning

Idag har vi åkt ner till Ullared för Talang nivå 2 ska delta i en föreläsning på Ullaredshotellet. Vi passar på att springa in på GeKås innan och i alla fall gå igenom hästavdelningen. Vi åker allihop utom pappa och där nere möter Camilla upp också. Ska bli roligt! 

 17/11 2018 Njuter

Jag känner mig hemma på ryggen på Wizt! Jag njuter av varje dag jag får med honom. Svårt att ta in att han var riktigt riktigt sjuk för bara ett par veckor sen.

Vi var inne 2 gånger om dagen hos honom på Husaby Hästakut i Skara, vi bor kanske 10 min bort.
Han livade upp när vi kom och åt då men däremellan ville han inte äta. Usch detta han genomlidit önskar man ingen och jag är så glad att han trots sin ålder faktiskt är tillbaka. Vi får se hur mycket han kan komma tillbaka men jag tror på min fina Wizten. Han har ett hårt pannben och han vill träna och tävla. 

Här kommer lite bilder från passet på banan igår.
 
Kolla min underläpp och kolla Wiztens 😅😎 koncentration mitt i bytet 


 

17/11 2018 Tacksam

Jag har mycket att vara tacksam för det vet jag men nu är jag lite extra tacksam för att denna kille är tillbaka! 
 
Jag vet inte om vi kan ta oss tillbaka dit vi var men det spelar ingen roll bara han är pigg och glad. Jag lär mig på varje pass med min fina farbror! 
 
 
 

16/8 2018 En plan

Det är svårt att göra upp en plan för en häst som t.ex Collin tycker jag. Efter tisdagens katastrof så känns han trött och då blev beslutet vila och i morgon ska vi hoppa. 


Hur vet man att man gör rätt? 
Hur ska han tränas innan tävling? Han klarar inte av att bli trött i musklerna och sen tävling med allt det innebär ovan på det. 

Blir till att testa sig fram hur vi bäst lägger upp det. 


15/8 2018 Bron's Hanna Matilde

Välkommen Bron's Hanna Matilde 

Född 2015
e. Linner Hedwr KWD 68 
u. Maj Nygaard KWD 113 
ue. Merlyn Welsh Diamond WDH 1
Uppfödare & ägare: Stuteri Bron, Sara Doverholm, Skövde 

Tilde kom ikväll för inridning. 
Tilde är till salu, mer info kommer. 

15/11 2018 Ridbanan

Stora ridbanan hemma 20*60 har nu fått upp bokstäver och vi har krattat runt hela banan för att jämna till. 

 

15/11 2018 Tungt

Just nu känns det tungt. 

Wizt är bra nu men det börjar sjunka in hur sjuk han faktiskt var. Tack och lov för att han har ett starkt pannben och ville stanna hos oss ett tag till. Tur att han var i riktigt fin form så att han inte tappat så mycket. Jag trodde helt ärligt att han skulle tappat mer efter dessa hemska veckor. 
 
Athena Vuo är borta sen 1,5 vecka och det sjunker också in nu. En alldeles för ung häst fick lämna oss i svåra plågor orsakat av tarmvred. 

Vi känner oss besvikna från en som varit betydelsefull i arbetet med hästarna. Samarbete skulle påbörjas men så blir det inte nu. Man ska inte tro på allt som sägs är det man lär sig av detta. 

Collin är nog hittills den svåraste häst jag haft. Vi var på pay and ride i tisdags och som den snurresprätt han är så snurrande han till det rejält på framridningen. Jag blev irriterad och arg på honom vilket är totalt meningslöst som jag vet om men jag vill så mycket. Vissa dagar tappar jag tålamodet på honom. Han kan verkligen låsa sig i kommunikationen. Katastrof ritt kan man kalla det.
Collin kan verkligen få mig att känna mig värdelös i sadeln. Hate that feeling! 
Han är riden i 2 år av sitt liv och det glömmer jag av, men jag vill ju visa alla hur fin han kan vara. Senast vi var på pay and jump så blev han tyvärr sparkad av en häst som kom kom ridande förbi alldelses för nära och den hade röd rosett i svansen. Röd rosett är inte bara till för att andra ska hålla avstånd från din häst utan du har ansvar att rida så säkert det går, det innebär att man har avstånd när man rider upp bakom och förbi ett annat ekipage. Collin är nu lite rädd på framridningen tyvärr och det kommer ta ett tag innan han kan slappna av där känns det som. 
 
 

 


13/11 2018 Våran måndag

Så kom då ny vecka med nya möjligheter. Känns väldigt bra att lämna förra veckan med tanke på Athena💕

Collin & Matrix
Igår gick Collin och Trix bra pass. Jag fick några situationer med problem men också nya sätt att försöka lösa situationerna på. Så skönt att känna att jag börjar få mer verktyg att lösa situationer med. Mycket programridning och mer teknisk ridning är verkligen roligt! 
 
Wizt
Jag red ett pass på Wizten och han känns så pigg och glad. Han älskar att träna! 
Sakta sakta så lägger han på sig också. Han var inte lätt att få upp vikten på innan han blev sjuk så det kommer nog ta lite tid nu efter. Orken är inte detsamma heller men han känns inte svag heller. 
Red program igår och han älskade det!!! Jag fick bara hänga med, kändes som om han sa "nu kör vi Sandra häng med nu" Han behöver klippas men jag drar ut på det så länge som möjligt. 
 
Matteus, Laphroig och Barbie
Övriga hästarna fick jobba korta pass på lina. <

Träning 
Annika kom och vi jobbade med hennes häst tillsammans. Imponerad av hur Annika tar stora kliv framåt i ridningen och stolt så klart! 

Utbildningshästar
En plan för hur vi fortsättningsvis ska jobba med dessa hästar har satts efter de erfarenheter vi nu har sen några år tillbaka. 

 
 

12/11 2018 Träna träna

Träna dessa, det ser vi fram emot! 

11/11 2018 Goa människor

Jag är lyckligt lottad som just nu har fantastiska hästägare som tror på oss till 110%.
Jag skulle vilja lyfta dem och bara säga att jag är så tacksam för att ni tror på mig och hästarna som ekipage, tack!  

Eva som äger Lappen och Trix

Fam Petra Carlsson med Tally

Camilla Mäntyvuo
(Athena Vuo RIP), Asterion Vuo "Hasse" & Belinus Vuo "Linus"Linus äger jag och Camilla 50% var i. Linus är kvar hos Camilla då hon har bättre marker, lekkamrater mm för en unghäst än vad vi har. 
 
Ja jag vet att vi numera ägare Hasse till 100% men han är hos Camilla tills nästa år då han ska ridas in och det känns som om vi äger honom tillsammans. Hasse är Athenas enda avkomma. 
 
Jag är så glad för att jag har så bra tränare som Nils, Pia, Jaqueline och Emma. Nu tas ett stort kliv framåt träningsmässigt!  

Jag vill också tacka tidigare hästägare för förtroendet att få utbilda era fina hästar. Här kan ni se Ulrika, Matilda, Anki och Isabelle.

Alca som ägs av fam Lindegårdh
 
Nu ska vi sätta oss med planering och mål för de olika hästarna inför 2019.
Vi har bestämt att vi inte ska vara en språngbräda mer för andra utan bara för oss här hemma. 

 

11/11 2018 Inte 100 roligt

Just nu får ni ursäkta att jag inte varit så aktiv på sociala medier. mina hästar tränar för fullt och jag njuter hela tiden då jag jobbar med dem. Där emellan så smyger sig tankarna in om Athena Vuo som hastigt lämnade oss i tarmvred på natten sön-mån 5/11. Jag går fortfarande och tänker att hon är kvar och att jag ska jobba med henne. I fredags var jag påväg ut med grimskaft och skulle hämta henne. 

Följer ni oss förresten på sociala medier?

Vi har en Fb-sida som heter Wickströms Utbildningsstall. Mamma är ganska duktig på att uppdatera på sin insta, utbild.stallets och på fb om oss. 
Instagram: 
@wickstromsutbildningsstall
@01sandraaw
@70mariew

 

8/11 2018 Laphroig

Igår fick 5-åriga Laghroig "Lappen" träna för första gången för Emma. 

Bjuder på film, be nice!
 
Vilken härlig häst han är! Så otroligt fin inställning till arbete. 

Galoppen är fantastisk! Snacka om  

Jag ser verkligen fram emot all träning vi ska göra tillsammans jag och Lappen 💕
 
 

7/11 2018 Min dag

 
Idag fyller jag 17 år.
Detta är mitt liv: 
                                                                                                                                                                                                                     
 
 
                                                                                                                            
 

 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
 6/11 2018 Tuff tid

Just nu är det en väldigt tuff tid hemma i stallet. Athenas box är tom 😢

 
 
 

5/11 2018 RIP

RIP Athena
Tårarna rinner och det blir ingen lång redogörelse om vad som hänt henne.

Athena Vuo
e. Zuidenwind
u. Wayana
ue. Walt Disney
F. 2013
Ägare: Camilla Mäntyvuo

Tarmvred. 

Stackars stackars Athena som hade så fruktansvärt ont och naturligtvis ägare Camilla 💔
Livet är orättvist! Sån talangfull häst. 

Tack Camilla för förtroendet att utbilda denna fina häst och jag är verkligen så så ledsen för din och hennes skull.
 
 med familj
 
 

4/11 2018 Collins debut i MB5

Igår åkte jag mamma och Andreas till Sörmon och debuterade MB5 med Collin.

Framridningen
Förstökte rida fram i tältridhuset men han blev så rädd (mötesskygg) så jag kände att jag inte kunda rida där. Vi gick ut till en kladdig utebana och vi fick ca 20 min på oss och det gick bra.  


Väl inne på banan så spände han till 2 ggr men jag fick honom att fokusera rätt. 
Han satte alla byten utom ett där han skuttar till med bakbenen. Han satte alltså serien 3 i var 4e!

Bjuder på film, be nice!Så nöjd med min snurresprätt!

 
 
2/11 2018 Stings Tampa

Idag åkte Stings Tampa hem efter ett par veckor hos oss. 

 2/11 2018 Ett par framsteg

Jag älskar små framsteg i vardagen med hästarna. Igår var det Lappen och Matrix som stod för den där goa känslan. 

Han gör stora framsteg den här killen. Alltid arbetsvillig. 

Trixen har nu gjort många pass med mig utan att bråka. Han har inte ens tänkt tanken att lätta upp i luften utan jobbar med mig nu. 

Det är en skön känsla att med små uppmuntranden få hästen att tänka om och tänka rätt. Vi sla arbetskamrater inte jobba mot varandra. 

 


1/11 2018 Tiden springer iväg

Tiden rusar fram känns det som. 

Wizt
Wizten har varit hemma sen i söndags kväll och hittills går allt jätte bra. han äter dricker och är väldigt pigg och glad. Han har full koll på allt som händer på gården. 
 
 
Igår var det bl.a träning för Jaqueline Lindström med 2 st. 

Collin
Collin var väl inte 100 med hela passet, han biter ihop på höger sida då och då och det är svårt att lossa. Tränade mycket på byte på rakt spår. Jätte kul! 

Matrix
Trix har inte tränat på länge men det har ju varit lite extra jobb med honom på hemma plan. Nu är han med mig i arbetet och då kan vi börja jobba mot målen. Jobbade med byten men jag tror nog att han skulle må gott av en genomgång av equiteraput. Ska boka tid med Linne Stray.så snabbt det går. 

Athena Vuo
Athena har utvecklats fint ett tag nu. Hon har motor som heter duga! Tricket är att få ut och ner nacken plus att få henne att vänta och inte bara trampa på i full fart. Hon gillar att avsluta passen med en sväng i skogen. 
 

 
 

RSS 2.0