31/5 2017 Igår-hoppträning för Nils grupp 19,15

Igår var det dags för 1a hoppträningen för Nils Stridh Svensson som vi precis dragit igång hemma.

Kl. 19.15 red:
Elsa-Pumpan
Nellie-Curre
Mimmi-Hoopy
Moa-Chanel
Jag-Collin

Elsa & Pumpan
Elsa och Pumpan har inte så många pass tillsammans men går in och gör en riktigt bra träning tillsammans. Pumpan är helt klart en dubbeltalang. Dags att ta sig ut på någon hopptävling snart!


Nellie & Curre
Nellie är den som får träningens guldstjärna! Jösses vad hon fick jobba och som hon gjorde det... mycket imponerad av att hon inte gav utan gav sig den på att det skulle gå. Curre kan vara lite svår att svänga och få att gå på det spår man tänkt och det fick Nellie smaka på igår. Curre är också lite trött efter helgens fälttävlan. Vi har lätt att glömma att flera av våra duktiga ponnys är bara 5 år.

Elsa & Nellies läxa: Träna på att rida på ett tänkt spår. Sitt mer upprätt i sadeln, inte framåtlutad och bestäm tempot och behåll det.


Mimmi & Hoopy

Här fick Hoopy glänsa lite och visa hur välriden han är. Att hålla sig på tänkt spår är inte så svårt ;)

Mimmis läxa: Rid på framåt och försök få Hoopy att sänka huvudet när hindret närmar sig.


Moa & Chaneline
Moa red sin "Snurre Sprätt" Chanel och det är så roligt att se dem tillsammans. Moa har sånt tålamod med henne det är imponerande.
 
Moas läxa: Träna på att rida på tänkt spår och behålla rätt galopp.


Jag & Collin
Jag får erkänna att jag var lite orolig för att Collin skulle fara omkring på träningen men det gick fint. Han skuttade runt ett par gånger bara men det var inget jätte stort. Det var bra övningar för mig och Collin, jag trodde först att vi inte skulle få plats men det gick bättre än förväntat.

Min och Collins läxa: Jag ska träna på att släppa på kontrollen, mjukna mer över hindret, inte gå av före hästen och bestämma spår och steglängd.  Inte så svårt, det sitter nästa träning för Nils ;)

Så typiskt Collin:
 
Vi hade förresten tur med vädret också för det regnade i stort sett hela dagens tills vi skulle börja träna. Då kom solen :)

 

31/5 2017 Igår-hoppträning för Nils grupp 18.00

Igår var det dags för 1a hoppträningen för Nils Stridh Svensson som vi precis dragit igång hemma.

Kl. 18.00 red:
My-Matteus
Matilda-harry
Mimmi-Dinelli
Jag-Molly

Vi fick träna på att kontrollera vägen vi rider hela tiden. Alltså ligga i samma spår över bommar på en volt. Mycket bra övning för det märks direkt att man egentligen har ganska dålig koll på var de sätter fötterna.

Matilda & Harry
Nils såg direkt det vi ser.... tjejen är väldigt duktig. Utvecklas för varje vecka på duktiga snälla Harry som är en riktig läromästare trots sina 7 år.

My & Matteus
My och Matteus är så duktiga tillsammans <3
Hoppade oxrar riktigt bra. Han har stannat på oxrar på tävlingsbanan innan. Trampa ner i stigbygeln My!

Mimmi & Dinelli

Dinelli var omtyckt av Nils. Här gäller det att mjukna och försöka gå med Dinelli istället för att bli dragande. Finns kapacitet i denna tjej och hon älskar att hoppa.
Lyfta på benen kan hon
 
Jag & Molly
Molly har jag inte ridit sen Vartofta och det kändes. Hon har blivit lite starkare men inte på ett sämre sätt nu vill hon rakt fram. Lösgörande måste jobbas mer med. Märks tydligt när hon inte vill ta styrning. Hon gillar att hoppa och det finns inte en tveksamhet. Fälttävlan nästa ;)

Jag tror att jag växte 10 cm när Nils sa till oss att mina småstjärnor rider väldigt bra!

Allas läxa i gruppen: Nu ska vi träna vidare på att rida på det tänkta spåret, kunna styra steglängden tempo mm.
Matilda och My ska träna på att fatta galopp och känna om de har rätt eller fel.

 

30/5 2017 Money Boy

Jag red ett pass på Money Boy som jag skrev innan igår måndag.
Jag försökte tänka på allt Emma säger på träningarna och fokusera. Det var ett bra pass där jag kom till bra ridning och mamma var med och tjatade om formen. Bra att ha nån som tjatar om det.

Boy vill gå lite för hög i nacken och då gäller det att märka när han smyger upp i formen.


Jag är nöjd med Boy som jag fick en riktigt bra ridkänsla på bitvis igår. Klurig att rida när han ändrar sig hela tiden. Man ska vara glad för utveckling.

Vi tränar på med öppnor och slutor.


SM i dressyr närmar sig med stormsteg och vi vill ju träna på bra innan. Jag hoppas ju också på NM och EM i sommar.

Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By spirits, Stall Sjöholmen Bjärnum, Jacson, Emma Lindqvist,
 

30/5 2017 Måndag igen

Då var det måndag igen och skola. Just nu är det slutspurt i skolan och de har öst på oss massa jobb tyvärr. Inget roligt alls och jag har totalt tappat motivationen.

Hoopy
Gick ett bra pass på banan. Blivit så snygg i kroppen nu.

Pumpan
Moa red Pumpan på banan. Börjar bli starkare och lite snyggare i kroppen.
Hovis var här och fixade fötterna på Pumpan.
Mr. Pumpkin

Money Boy
Gick ett pass på banan och vi tränade på öppnor slutor och var jag ska ha honom i formen.

Collin
Ett pass på banan. Jag är så nöjd med min kronprins. Vi provade att göra galoppombyte över bom på diagonalen och det gick till 100%. Bara rena byten. Hoppbyte blev det men det är byte i alla fall.

Dinelli

Linades på banan först men Mimmi fick inte riktigt henne att jobba rätt så de gick in i longeringsvolten och då blev det bättre. Fick fina fötter av hovis.

Walencia & Chanel
En tur ut i skogen men Moa och Mimmi.

Matrix
Linades på volten.

Harry
Reds ett pass av Carro.

Matteus.
Fick nya skor av hovis.

Curre
Kan rapportera att Curre är trött efter helgens utflyckt. Han sover mycket i hagen.

 

29/5 2017 Få chansen att utvecklas

Att få chansen att få prova på att tävla mm är så viktigt när man börjar bli nyfiken på att tävla med häst tycker jag. Man ska vara öppen för att prova det mesta alltså inte köra fast i en disciplin.
Man får en häst som är mer hållbar, man utökar sitt träningsregister med olika saker att göra med ponnyn, får en mer utbildad häst att styra runt på bästa sätt på hoppbanan och som man kan påverka in i minsta detal plus att man lär sig att fokusera.

Jag erbjöd ju Kinnekulle HSK´s ponnyryttare träning där jag gav dem lite tips när de red program. Mamma satte ihop ett papper med några punkter att tänka på inför och på tävling. Allt för att underlätta!

Nu är lagomgångarna över i div 3 ponny och jag kan stolt konstatera att alla tjejer varit superduktiga och presterat så mycket bättre än vi kunnat drömma om! My med unga hingsten Matteus har fått rida Lb1 för de andra var inte redo att lära in det än. My har på så sätt fått en svårare start och det kan man också se på hennes resultat mot de andras men inget lag om ingen rider Lb1. My du är en klippa!

My och Matteus som ler båda två <3 , ett av mina ekipage i Småstjärnorna!

I helgen red My fel för 1a gången också och det kommer hända alla som rider dressyr. 2 poäng i avdrag det är allt som sker!  
Jag tog ett P80 hinder (fälttävlan) på en P70 hoppbana en gång, felfritt, men vad spealade det för roll när det var fel hinder, utesluten.

Nu hoppas jag att de duktiga tjejerna tränar mer dressyr och att jag får se dem på banorna framöver. Gissa om det varit nervöst men också roligt att följa er på plats och på Equipe....

Jag är stolt!

 

29/5 2017 Kronprinsen

Red min kronprins ett pass och han utvecklas mycket just nu.
Rör sig otroligt mycket hela han gungar som en båt.

Längtar eftert att få tävla med honom men det är inte det viktigaste så vi tränar på sakta men säkert hemma.


Killen som ser ut som nån som kan smyga :)


Uphill

Vi börjar nosa på att länga steglängden. Nöjd om han svarar med att länga steget lite, kanske inte det lättaste att se man man känner det väldigt tydligt. Mycket beröm!

 

29/5 2017 Min söndag

Då var det söndag igen och vet ni vad... jag spenderade den hemma. Det var riktigt skönt.

Jag tycker att om man får en dag hemma på helgen när man är mitt i säsong så blir det ofta en dag där det går på halvfart och det blev så igår. Vi är nog lite trötta och behöver vilan förmodligen. Jag fick gjort lite skolarbete i alla fall.

Jag tränade ett pass på kung Boy för Emma senare på eftermiddagen när hon kommit hem från Borås och en lyckad start med Bella! Grattis till 1a platsen i La3.

Passet började i sol avslutades med regn
 

Tränade på öppnor och slutor

Denna häst kan verkligen förvåna mig... nu är det ett nytt sätt att rida honom igen pga utveckling åt rätt håll. Han vill att jag tar små hjälper och rider honom rund rund rund, ta tygeltag mot mig och massor av halvhalter. Jag får inte glappa alls på yttertygeln för då faller det. Låter kanske som om jag klagar men det är inte meningen men det är lite svårt att hänga med som ryttare på hur jag bäst rider honom.Emma är duktig på att fånga upp hur jag ska rida honom just den dagen och det är ju tur. Kan inte vara lätt att träna oss heller när det ändras från 1 gång till nästa.

 

28/5 2017 Curre på fälttävlan

Mamma fick se att det skulle vara P60 på Dagstorps fälttävlan och anmälde in Curre...

Denna kille som inte ens gått en hel hoppbana hemma och han är också väldigt försiktig och tveksam inför vatten. När han övertalats att gå i så är det inget men det där klivet är stort.

Mimmi red honom för vi tycker att hon är den bästa att introducera allt för honom. 

Dressyr
I dressyren där han är van att visa upp sig gick han på 64% och det är riktigt bra för Mimmi har inte ridit igenom programmet på honom innan utan hon har bara tränat terräng. 

Banhoppning
Då var det dags för hoppning och det blev tyvärr lite väntan innan de kom in på banan pga att P70 banan sänktes till P60 för det var bara 2 starter i P60. Fullt förståeligt. Mimmi kom igång bra med honom inne på banan och kom igenom med 8 fel. Sista rivningen blev plockepinn och han går ändå med mod till nästa hinder! Hoppbanan på Dagstorp är mäktig och sen med alla hinder för de olika höjderna så fanns det mycket att titta på för Curre. Vi är alla imponerade av hur han tar hela dagen.

Terrängen
Det blev kanske 1,5 tim ledighet för Curre mellan banhoppningen och terrängen men när man tänker efter kanske det var det bästa med tanke på alla intryck och hans unga ålder. Curre kom igång fint i starten och hoppade lite tveksamt på hindren men det var massa saker att titta på så det förväntade vi oss nästan.Fick stopp på 2 hinder men Mimmi vände om och då hoppade han direkt. På hindret innan vattnet så blev han väldigt tveksam och stannade och det tog ett par försök att ta sig över och efter det kom vattnet. Här bröt de Mimmi men hon fick gå igenom vattnet där han tvekade och det är vi tacksamma för, alltid bra att få igenom det man tänkt utan stress. Var bara nåt hinder kvar efter vattnet och han kom alltså nästan runt. och vi är såååå nöjda och stolta över honom och Mimmi såklart som gav honom en bra första upplevelse!  Lilla Curre på stora Dagstorp. 

Massa beröm till underbara Horsemosens Coriander "Curre" som jag är övertygad om kommer bli en fantastisk tävlingskompis i framtiden. 
 

27/5 2017 Så stolt

Idag har 3 av småstjärnorna varit ute på dressyrbanan! 


My på en väldigt taggad Matteus. My klarade av honom och fick till ett bra program. Fin kritik! 

Joline startade sin 1a dressyr och slutar 1a utanför placering i Lc1 på 60.9% 

Matilda gör också sin 1a dressyrstart någonsin på Harry och får ihop 63% 

Så stolt!!! 27/5 2017 Vill lyfta...

Jag vill lyfta våra stalltjejer som hjälper till i stall och även rider.

De är duktiga annars skulle de inte få rida ;) 

Man är lite dålig på att tala om det för dem så jag gör det denna vägen. 

Två syskonpar är det :) 

Elsa R

Nellie R

Cajsa W

Carolina W

Ni är till stor hjälp ska ni veta! Stort tack!


27/5 2017 Fälttävlan

Idag är vi på fälttävlan med 2 hästar. Skulle haft med Hoopy också men lastbilen är trasig. 
26/5 2017 Terräng med Matteus 683

Tänk va duktiga My och Matteus är. Vilket ekipage... My 9 år och Matteus 6-årig unghingst.


Stolt att träna detta ekipage och utbilda Matteus!

 

26/5 2017 Terräng med Chanel

Moa och Chanel "Snurre Sprätt" på terrängträningen i onsdags


Varför rynkar du på näsan Moa?


 

26/5 2017 Terräng med Curre

I onsdags var det som jag skrivit innan terrängträning för bästa Pernilla Engblom.

Curre reds av duktiga Mimmi som lotsar honom runt lugnt och stillsamt. Hon leker fram det.

Hmmm detta med vatten är lurigt, tur han har Chanel att förlita sig lite extra på.
 
Tuffar till sig 
 
Han går inte i vattnet utan hoppar över linjen mellan vatten och "land" 

Hoppa smala graven gick på 1a försöket

Sen den mitt emellan
Neeeej det är ett hål i marken Mimmi...

Ok om du säger det så
Detta är en fantastisk ponny som tar sig an de uppgifter vi ger honom på bästa sätt. Tack Erica för att vi fått förtroendet att utbilda honom.

 

26/5 2017 Terräng med Hoopy

I onsdags åkte vi till D`Skogsborg och terrängtränade med bästa Pernilla Engblom som coach.

Här kommer bilder på Hoopy

Här kommer det bilder på en happy Hoopy! 

Kände oss ganska taggade för en fälttävlan men det blir inte så nu. 

Hoopy är en väldigt komplett ponny egentligen. Duktig i dressyr, banhoppning och terränghoppning. 

 

25/5 2017 Tävlat Horsemosens Coriander

 Idag har jag tävlat Curre i en Lb1

Jag upplevde honom väldigt fin på framridningen och sen blev han lite trög på banan men det gör ju de flesta hästar. Han har en fantastisk galopp. 


Visst är det snygg luva och shabrak från Jacson!

På banan

Vi fick ihop 63,929% 

 

25/5 2017 Tävlat Penclose Promise

Idag har jag tävlat Penclose Promise 5 år (utbildad som en 4-åring då hon haft föl) i en Lc1 och en Lb1

Värmer ute

Mot banan

I collect

På banan

Vi fick ihop 67,778% och det var riktigt bra!
Vi startade en Lb1 på en trött Promise men fick ihop 64,107%. Nöjd pilot.

 

25/5 2017 3:e tävlingsdagen i Norge - bilder

Då var den tredje och sista dagen här och jag ville verkligen inte att det skulle ta slut...

Kür skulle ridas och jag kollade de första 3 starterna och jösses vad deras hästar for omkring okontrollerat på banan, varför vet vi inte men vi tror det knäppte i en högtalare. 

Bara att bita ihop och lita på att Money Boy tuffar på som han brukar.....

Värmer i ett ridhus

På banan, ni kan se den knäppande högtalaren närmast i bild.
 
Har fått startsignal, en klapp på kungen sen kör vi

Jag tycker att jag lyckades hålla honom bättre lösgjrd denna klassen och det var mitt mål efter andra starten. 


Det var det för denna gång i Kristiansand Norge!
 
Vi fick ihop 71,125% och blev 2a utanför placering. Fick beröm för musik och speakern tyckte musiken, Abba, var självklar för en svensk liksom låten Money Money Money :)

Efter detta packade vi ihop alla saker och påbörjade resan hem till Sverige. Lite sorgligt men samtidigt alltid skönt att komma hem. Money Boy är efter detta mycket pigg och glad hemma men jag har vilat honom i några dagar ändå. Dags att jogga igång snart.

Stort tack till:
Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By spirits, Stall Sjöholmen Bjärnum, Jacson, Emma Lindqvist,


 
 

24/5 2017 2a tävlingsdagen i Norge-bilder

2:a dagens tävling i Norge började med att vi forsov oss nån timma. Vi hann utan problem tack o lov!

Värmer i ridhuset

Mot framridningen ute

Värmer ute

Väntar på startsignal

Här ovan har cafeteriapersonal precis gett domaren närmast fika och sen smäller de igen dörren på bilen bakom Boyan så han drar in baken och spänner till. jag lyckas inte helt lossa detta utan får rida på en något spänd Boyan. Detta händer alla så det är bara att bita ihop och komma igen.


Vi fick ihop 68,098% och hamnade 6:a, 1:a utanför placering. Inte illa för att ha en ej helt lösgjord ponny.

En sak jag reagerar på är att spända hästar som placeras i en form och sen drivs fram i den spändheten belönas med bra procent. Sits och form funderar jag också på. Viktigast måste väl ändå en lösgjord häst som rids i korrekt sits och bra form vara? En liten spänning blir det alltid inne på banan men den kan man få loss oftast med små hjälper.

Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By spirits, Stall Sjöholmen Bjärnum, Jacson, Emma Lindqvist,

 

24/5 2017 Nytt samarbete!

Jag har en ny samarbetspartner!


Deras hemsida hittar ni här.

Här ser ni mig (till vänster) i tröja, väst plus strumpor från deras fina vårkollektion 2017.


 
Här tränar jag Matilda på Harry
 
Jag fick pannband och mössor också som jag passar på att dela ut till mina elever "Småstjärnorna" så de också kan glänsa lite :) 
Jag kommer visa er mycket fint från Jacson till både ryttare och häst. Håll utkick i bloggen!

 

24/5 2017 Elevens val i skolan

Igår hade vi elevens val i skolan och det skulle vara en praktisk dag. Jag rider då såklart.

Vi hade en clinic hos duktiga hoppryttaren Nils på stall Nils Stridh Svensson med temat "Vad ska jag tänka på när jag ska köpa häst"

Det var ett 20-tal elever som kom plus lite annat folk.

Nils visar på en häst hur han går igenom en häst om han är en köpare.

Nils och Hugo som ägs av Linus Herzig

Jag Anneli och Linus


Jag hade rollen av köpare som skulle provrida :)

Mycket trevlig häst denna Hugo! Den skulle jag vilja ha och hopptävla med.

Jag red sen en till av Linus hästar som var lite mer energisk. Tyvärr inte så mycket bilder på den men jag hoppade den också.
 

Nils är väldigt duktig på att prata engagerande om hästar och dessa ungdomar lyssnade alla och var fokuserade på Nils. Bra jobbat det är inte det lättaste med ett gäng tonåringar i sjuan till nian.

Jag hade en väldigt bra skoldag och blev helt plötsligt sugen på att bli hoppryttare.

 

23/5 2017 Hoppning

Kolla vad gjorde idag 😀


Kan meddela att hästarna var stooora! 😂 


23/5 2017 1:a tävlingsdagen i Norge-bilder

Då var det dags för start och det kändes såklart lite spänt och pirrigt men framförallt roligt!

Money boy trivs på tävling och gillar allt runt om. Ingen konkurrens om uppmärksamheten utan han får 110% av vår uppmärksamhet. Äter, sover och bra i magen då blir man lugn.

Börjar att värma i ett ridhus. När det är 25 min kvar till start får man gå till utebanan för fortsatt värmning.

Money Boy är med mig på värmningen och jag kan hålla honom lösgjord och avspänd.

Alla extra grejer är av som tröja benskydd mm. Nära start nu...

Väntar på startsignal

Startsignal

Jag och Mimmi mot ridhuset. Diskuterar ritten som jag var ganska nöjd med.

In med Money boy i boxen och av med grejerna plus ta ut knopparna. Väntar på ett strulande nätverk.... resultatet kommer till slut och vi hamnar på 69,274%

Resultatet stod bra mot de andra och vi slutade på en 3:e plats. Linnea Holmgren tog 1a platsen på 70,171%
Här blev det bråttom då vi trodde det var avsutten prisutdelning... på 3 min hade Mimmi knoppat om Money Boy och fått på sadel mm.

Extra stämning när nationalsången spelas och flaggan hissas!

Kung Boy och lilla jag.

Boyan taggar till när det är dags för ärevarv!


Underbara kung Boy!


Sponsorer hittills inför mina mål 2017:

Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By spirits, Stall Sjöholmen Bjärnum, Jacson, Emma Lindqvist,

 
 


 

23/5 2017 1:a dagen i Norge-bilder

Här kommer lite bilder från 1a dagen i Kristiansand Norge.
Ridning på banorna och vet.check stod på schemat.

På banan med en Money Boy som kändes pigg och glad.

Jag och Maja med fina Boy och professorn Extrem

Dags för vet.check

Glada efter vet.check. Money Boy lyckades få den blötaste boxen i hela stallet. När vi kom till stallet på morgonen så varhan blöt igenom 2 täcken. 7 balar spån senare så blev han inte dygnsur när han låg ned och vilade.


Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By spirits, Stall Sjöholmen Bjärnum, Jacson,

 23/5 2017 Våran måndag

Då var det vardag igen och jag började skolan med 3 prov, suck. Hade inte pluggat nåt så håll tummarna.
I dag ska jag göra en "ridgrej" via skolan så det känns som om jag bara går 1 dag denna veckan :) Härlig känsla. Onsdag och fre har vi studiedagar plus Kristiflygare.... :D

Matrix
Jag har fått nya sponsorer :) Sivan och Eva som tar tag i Matrix från backen. han har varit lite motig och nu tar vi det lugnt och tömkör utan bett. Han är nu jobbat 3 gånger och han tar det så bra. Kändes som om vi behövde bryta och han behövde få en bra upplevelse av bettlöst och arbete så att vi kan komma vidare. Nu jobbar han på i töm (bettlöst) och han är jättekänslig för små hjälper. Nu ska vi befästa det och ta det vidare till sadeln. Såg på håll igår att han snällt står still, backar mm. Stort tack till Sivan och Eva som hjälper oss! Deras bedömning är att detta kommer bli en kanonponny för körning och det kan vi bara hålla med om. Intresserad? Matrix är till salu. Kontakta oss via mail sandra.beata@hotmail.com så vidarebefodrar vi det till ägare.

Matteus 683
My kom och red en lektion¨på Matteus. Igår fick hon börja nosa på skänkelvikning. Matteus tycker det är jobbigt att flytta åt sidan så vi gick med bakom och petade så My får en bra känsla från början och Matteus lär sig att göra rätt.
  

Promise
Promise är här ett antal dagar och hon har fullt upp med att hålla ordning på allt som händer runt om. Bra miljöträning för fina tjejen. Promise är efter Hoopy :) Mindre tjafsig i munnen igår :)
 

Joline
Joline kom med sin ponny och red en lektion. Den träning jag erbjöd Kinnekulleryttarna inför lagdressyren. Joline är en duktig tjej som tränar flitigt och det märks mellan de 2 träningar vi haft nu. Bra jobbat! Joline fick låna ett Baucherbett inför starten på lördag.
 

Horsemosens Coriander "Curre" & Chanel
Curre & Chanel gick bra pass på banan.

Dammens Pumpkin "Pumpan"
Pumpan gick ett bra pass på banan. Börjar bli starkare nu och inte lika "slingrig" längre. Härligt med utveckling.

Money Boy
Blev vaccinerad och vilar nu ett par dagar framåt efter en fantastisk helg i Norge. Min "Volvo" levererar stadiga ganska jämna rundor. En stabil Volvo helt enkelt.

Collin
Ett pass på lina fick det bli för min kronprins. 

Schamoon
Nu har Schamoon dansat igenom besiktningen utan anmärkning och ska nu flytta hem till sin nya ägarinna Alexandra. Schamoon kommer saknas av alla i stallet.


 

22/5 2017 Läromästare?

Finns det någon snäll själ där ute som kanske har en läromästare i de högre klasserna i dressyr som kan tänka sig att låna ut den några år till mig?


Jag tränar för engagerade tränare och sätter alltid hästen i första hand!

Har du en häst eller vet nån som kanske vill låna ut så maila gärna: sandra.beata@hotmail.com

 

22/5 2017 Nu är vi hemma från Norge

Igår efter küren i Norge så styrde vi lastbilarna mot Sverige igen. Hade gärna stannat och tävlat flera dagar till...

Första dagen såg ut så här för mig och Kungen:
 

Andra dagen:


Sista dagen, kür:


En sak som jag funderat lite på är detta med starter utomlands... ett reslutat runt 67-68% är INTE dåligt det är tvärtom riktigt bra. Förra året skulle man ha presterat över 68% utomlands för att bli uttagen till EM....

Mitt NM förra året var inte det bästa men ändå godkänt låg mellan 64-65%. Tyvärr märkte vi ju att sadeln låg och tryckte i samma veva som NM och sen på SM gick det ju bättre med ny sadel.

Jag vill med detta säga till alla som var med i Norge att Ni presterat riktigt bra och era resultat ska ni vara stolta över! Bra jobbat alla!
Nicole var den som fick jobbigaste 1a starten men som hon kom tillbaka, imponerad!
I küren var det Anton som imponerade mest som red hela programmet spegelvänt och cool nog att lägga till volter för att komma rätt i musiken.
Maja imponerar med professorn.

Nu ska vi alla träna på och förhoppningsvis kunna åka på fler internationella tävlingar med bra resultat och helst placeringar. Det är så lätt att glömma att njuta av hela denna cirkus när man är mitt uppe i den.... njut alla som kan åka ut och tävla! Var stolta över era fina hästar.

Jag kommer skriva mer om Norge-äventyret och bilder från det såklart. Återkommer.

Stort tack till mina tränare Emma Lindqvist och Traudi Björling för all hjälp på vägen mot mina mål.

Stort tack till mina sponsorer som gjort detta möjligt!
Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By spirits, Stall Sjöholmen Bjärnum,


21/5 2017 Kungen

Kung Boy gör mig aldrig besviken ❤❤


20/5 2017 Första.. ..

Första utanför placering idag på 68.098% 


Linnea och My red hem 2a och 3e plats, Grattis. 🇸🇪🇸🇪🇸🇪

Money Boy blev spänd på banan och jag fick inte loss det tyvärr. Han är kung i alla fall ❤❤❤


19/5 2017 3a internationellt!

Vi blev 3a idag på 69% och Linnea och Justin vann! 19/5 2017 Igår vet.check mm

Igår började vi med sovmorgon och sen rida lite på banan. 

Vet.check på eftermiddagen och sen chill.19/5 2017 Idag drar tävlingarna igång

Idag är det dags för oss på ponny att börja tävla :)

Heja gärna på oss alla 6 ekipage från Sverige! Det går att följa på Equipe


Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By spirits, Stall Sjöholmen Bjärnum,

 

18/5 2017 Penclose Promise på vår 3e tävling

Lite bilder från Promise och min 3e tävling tillsamman (4 med en klubbtävling)


Ann har full koll


På tävlingsbanan

Denna ponny kommer bli en stjärna med träning och tid men först är planen en fölunge till för Promise.

 

17/5 2017 På plats

Nu är vi på plats. 17/5 2017 Vara nöjd

Igår var jag och tränade för Emma med kung Boy. Jag vet att jag ska vara nöjd med att han utvecklas till det bättre hela tiden men det är lite jobbigt att hänga med själv. 


Jätte tacksam att ha en så bra häst som Money Boy. 


Fantastiskt att han utvecklas hela tiden! Inte alla som har det så. Jag tillsammans med Emma har hittat rätt i träning och tävling med honom. 

Boy älskar att vara ute på tävling och det är en förutsättning tror jag för att man ska utvecklas.  

Vår styrka är nog att vi presterar ganska jämna rundor/resultat. 
 


17/5 2017 Horsemosens Corianders 1a tävling

Curres första tävling med mig var i Mantorp i helgen och han var superduktig. Åkte hemifrån 06.00 och hemma igen 22.00 och inte en protest från denna 5-åring. Nu får han vila några dagar innan det är dags att på det igen.


Värmer

På banan för ungponnys

Underbara ponny!

 

16/5 2017 Kungen fick behandling! kanske nåt för dig?

Kungen fick igår kunglig behandling från vår ena sponsor, Engbloms stable :)

Här ser ni när Pernilla kör en ny massagemaskin på kung Boy vilket var väldigt uppskattat!

Pernillas bror Petter Engblom säljer dessa massagemaskiner som heter Shivers. Otroligt lätthanterad och smidig. Kostar just nu 329 euro.

Intresserad? Ring Petter på 0704 337153

Du kan köra som Pernilla gör på bilden över hela hästen och du kan spänna fast maskinen med band på problemområden en stund.

Hästarna uppskattade verkligen massagen och Boys rygg vart så avslappnad att hela den typ "gungade" när hon körde den där.

 

16/5 2017 Packa mm.

Lite rörigt just nu för vi måste packa för att åka och tävla i Norge :)

Vi åker på onsdag, vet.check på torsdag em och tävling fredag till söndag.
Money Boy känns väldigt pigg och älskar att vara ute och tävla.

Jag ber i förväg om ursäkt för dålig uppdatering här för vi har mycket just nu. Brukar inte be om ursäkt för det... för hinner man inte hinner man inte helt enkelt, men det kan ju vara bra att ni vet varför :)

Håll gärna tummarna för alla 6 svenska ekipage som ska dit!

Kung Boy!


 Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By spirits, Stall Sjöholmen Bjärnum,
 

16/5 2017 Stipendie

Jag har tilldelats Ekrosens stipendie från Skaraborgs Sparbank. 


Otroligt glad och tacksam! 15/5 2017 The one and only!

Min kung <3  
 
 

14/5 2017 En 2a plats och en vinst

Idag kom Money Boy 2a i FEI ind.mästerskapsprogrammet på 67.520%


Vinst i FEI Ponnykur på 73. 958%, ett SIHS-kval också. 

Jätte fina priser! 14/5 2017 Ibland tuffar jag till mig

Ibland tuffar jag till mig och ger mig ut på terrängbanan.

Här med Hoopy

Finns inte så mycket som slår känslan att rida på terrängbanan med en häst man litar på! 

 

14/5 2017 Hoopy

Fin <3

Idag ska jag tävla denne herres dotter Penclose Promise.


 

13/5 2017 Utveckling i rasande fart!

En som utvecklas i rasande fart är Shamoon. Mimmi red henne mycket i början och hon fick henne med sig och få henne att vilja jobba!

Ny pilot i terrängen igår, Nellie!Hoppar av tidigt men löser det bra.
Roliga fram ben här:

Superbra jobbat både häst och ryttare!

 

13/5 2017 Fina Pumpan

Känsliga fina Pumpan fick igår en annan pilot, Elsa, och det gick riktigt bra.

Börjar lite tveksamt

Sen kom de igång!


Jätte duktig Pumpan som är en känslig kille som nu börjar suga tag i hindren och tycker det är superkul. Bra jobbat av duktiga Elsa.

 

13/5 2017 Kronprinsen

Kronprinsen
 
 

12/5 2017 Våran torsdag

Igår var det en extremt kall dag med lite inslag av snö till och med, det gör ingen glad så här års! Tjocktröja och jacka på. 

Emma kom och jag tränade Money Boy och Curre för henne

Money Boy
Jobbade på att jag ska rakrikta när jag gör enkla byten för jag har en förmåga att böja för mycket. Alltid ha en yttersida som Emma säger. 
 

Horsemosens Coriander "Curre"
Fina Curre, en glädje i hantering och ridning. Okomplicerad ponny som jag tror kan gå riktigt långt. 
Lade tid på att hitta rätt form där han bär sig som bäst just nu. Mitt i pälsbyte så han är känslig för skav just nu. 
 

Hoopy
Mimmi red ett pass på banan när jag red Curre så Emma hade ett öga på honom också. Tränade öppnor och slutor. Han jobbade på bra i ett bra tempo. 

Matteus
Gick ett pass på vägen på eftermiddagen. Sen har han fått gå som gräsklippare i olika hagar och det gillar han må ni tro. Gräs och tjejer det är livet! 

Collin
Ett pass på lina för att röra sig lite efter galoppasset igår.
Collin uppvaktas väldigt av Dinelli som brunstar för fullt.... Collin fattar inget. . 

Idag fredag ska många av våra hästar träna på terränghinder. Längtar! 

 
12/5 2017 Nåt extra

Tänk va roligt det är med alla hästar... Alla har nåt extra som man kan plocka fram. 


Curre en 5-årig "valp" som rör dig mycket bra plus att han hoppar riktigt bra. 


Hoppas jag får utbilda och utveckla denna kille! 


11/5 2017 Anmäld till ?

Gissa vad jag och Jebeth Hitchhikers Guide är anmälda till?!

Jo en fälttävlan P70
Ska bli riktigt roligt och jag tror han kan gå bra. Längtar.

Det blir till att hoppträna nån gång innan så jag hittar känslan bara.
Kommer uppskattas av Hoopy som jag tror ser mig som dressyrtanten som ställer krav på samling mm jämt ;)

 

11/5 2017 Horsemosens Coriander "Curre Burre"

Curre Burre är en härlig ponny som är arbetsvillig varje pass hittills.

Denna kille är duktig på att länga på steget.

Försöker att inte sitta ner för mycket i traven då han bara är 5 år men igår kände jag att jag behövde prova. Han är klarade det fint. Känns stark i ryggen. Jag sitter bättre i min Tekna-sadel och då hamnar jag mer "rätt på ryggen" på honom också.Åh vilken rolig ponny att träna!


 
 

11/5 2017 Våran onsdag

Här kommer lite om vad vi gjorde igår efter skola och jobb.

Shamoon
Provridning, Shamoon reds ut i skogen.

Money Boy
Joggades på vägen


Pumpan & Harry
Pumpan och Harry konditionstränades på travbanan.

Chanel
Moa red ett bra pass på Snurre Sprätt


Collin
Galopperades på travbanan

Curre Burre
Ett bra dressyrpass på banan.
 
Matrix
Fick jobba med Carro W på ryggen

Dinelli
Reds ut i skogen i sällskap med Shamoon

Hoopy
Ett dressyrpass på banan.

 

11/5 2017 Money Boy i Vartofta

Money Boy i Vartofta - i bilder!

Värmer
Skönt när man kan värma inne när det regnar ute.

Collecting ring

Inne på banan

Detta är bilder från FE Lagtävlansprogrammet. Blev tyvärr ingen film eller bilder från FEI Mästerskap senare då det var riktigt dåligt väder. Fick en bättre känsla i Mästerskapsprogrammet trots en miss där jag tappar honom i en travlängning upp i galopp.

 

10/5 2017 Collin igår - bilder

Här kommer bilder från igår på min prins Collin. Han bjuder upp till dans efter att han testvem som bestämmer. När han testar får jag verkligen tänka på att hålla mig lugn och inte bli arg. Bara vänta ut honom.

Härlig kraft i denna unga kille. Så duktig trots att han är så lite riden i sitt 6-åriga liv.
 

10/5 2017 Mörk och söner i Götene

På lördag den 13 maj händer detta hos Mörk och Söner i Götene:

I år har vi glädjen att presentera en extra rolig dag i Maj då vi slår ihop och firar Hundens dag, 10-årsjubileum av Mörk & Söner och nyinvigning av Skövde ridsport i Götene på en och samma lördag.

Detta kommer bland annat att hända hos oss denna dag:
• 11.00 Lisa Johansson håller clinic och visar på ”sitsens betydelse för en god ridkänsla”, närmare presentation av Lisa och ekipagen kommer längre fram. Här kommer jag vara med och rida med Money Boy

• 10-14 Representant från Royal Canin finns i butiken och hjälper dig me...d rätt foder till just din hund.
• 10-13 Sara Almén från Krafft finns hos oss och hjälper dig med frågor om hästfoder och näringsbehov hos din häst.
• 10-13 Ramslökens foto finns hos oss och har hundfotografering, (utomhus om vädret tillåter)
• 10-13 Veterinär Eva-Lena Sundell finns i butiken och svarar på frågor.
• 10-14 Britt Franzén från Agria smådjursförsäkringar finns hos oss i butiken.
• Vi bjuder på Korv & Fika under hela dagen!
• Väg din hund hos oss.
• Vi bjuder alla besökande hundar på tuggben.
• TIPSPROMENAD med fina priser
• Lördagsgodis till alla barn som målar en teckning

Erbjudanden:
• 25 % rabatt på allt hundfoder från Royal Canin
• 40 % rabatt på alla täcken till hund & häst
• ALLA kläder och skor: Tag 3 betala för 2 eller Tag 5 betala för 3!
• Fårskinnsset (sadelpad+nackskydd+nosludd) – 699 :-
• De första 50 betalande kunderna får en keps
• Alla som bokar en sadelprovning under dagen får erbjuda en vän en gratis sadelprovning (vid samma tillfälle och plats)
• 10 % Rabatt på allt till Hunden och Hästen (gäller ej foder eller sadlar)
• 20 % Rabatt på allt hästfoder från Krafft, (gäller ej lusern)
• 2,5 kg grillbriketter 10 :- styck (gäller så långt lagret räcker, max 2 per kund)
• Emmaljunga plantjord köp 4 för 100 :-

Finns du i närheten kom gärna och hälsa på oss och ta del av fina erbjudande hos Mörk och Söner :)

 
 
 

10/5 2017 Våran tisdag

Våran tisdag på Stora Brännebo

My och Matilda
My ch Matilda fick hoppträna igår. Vi tränade på att få ett bra tempo, hoppa på båge och få en följsam häst. Det är ganska unga hästar de rider på så de ska lära sig själva plus hästarna och det tycker jag de gör bra. Så roligt att få vara del av deras utveckling.

Collin
Denna underbara elektriska häst :)
Första delen av passet var han väldigt vaken på fel saker men det blev sen bättre och han lyssnade på mig. Han var lika mycket med på båda skänklarna igår. Han tar inte alltid högerskänkel och jag får jobba för att få honom att ta båda lika bra.

Som jag skrivit innan så jobbar vi på styrkan och liksidighet plus att han ska ta mina hjälper direkt.

Curre
Fick jobba ett pass på lina.

Pumpan
Moa var hos Emelie Överlien med Pumpan. Hoppade vattenmatta, mur mm utan problem. Vi vet nu också att han är trafiksäker då de skrittade bort till Överliens.

Mimmi - Ture
Mimmi var hos Emelie Överlien med Annikas Ture för deras 1a hopplektion tillsammans. Hoppade vattenmatta mur mm. utan problem.

Hoopy
Reds ut i skogen av Mimmi

Chanel
Reds ut i skogen av Moa

Dinelli
Reds ett pass på av Nellie. En ponny som sätter ryttarens kunskaper på prov och Nellie klarade det med glans.

Shamoon
Reds ett pass av Elsa.

9/5 2017 Min kung

Kung Boy
9/5 2017 En helt vanlig måndag+överraskning

En helt vanlig måndag igår förutom en överraskning av en hästägare med flera påsar med hästgrejer och kläder. STORT tack Erika! Lite som julafton :)
Jag invigde ridbyxor och schabrak direkt

Nicole
Började kvällens jobb med en lektion för Nicole. Jobbade mycket med linjer och hon fick också skutta lite över ett kryss.

Chanel & Cookie
Moa och Carro red sina hästar ett pass på banan.

Shamoon
Shamoon provreds av en tjej som inte bor så långt bort. Tror det kan bli ett bra ekipage av det lilla jag såg.

Ture
Mimmi red ett pass på Ture. Så roligt att se att han utvecklas snabbt trots att Mimmi rider 1 dag/vecka men Annika jobbar på bra hemma med tömkörning mm.

Pumpan
Efter Ture så var det Pumpan som fick jobba med Mimmi. Övergångar var dagens uppgift och det är nog inte det Pumpan sätter högst upp på "roliga saker att göra-listan" men han jobbar på utan protester. Ikväll ska han på hoppträning det blir nog mer spännande. Vore roligt att få träna honom på Ungponny-SM som 6-åring nästa år. Drömma lite måste man få...
 
Dinelli
Igår satt jag upp på Dinelli för 1a gången. Vi fick ett helt ok pass tillsammans. Vi måste dock kolla på träns/nosgrimmor bett mm för hon är inte 100 bekväm just nu. Behöver lägga på sig mer och det hoppas vi kommer snart. Denna dam kan röra på sig! ska omgående be Emma om hjälp med var jag ska koncentrera mig på i träningen just nu.

Horsemosens Coriander "Curre"
Gårdagens pass på Curre blev fokus på framåtbjudning och form. Otroligt trevlig 5-åring! En ponny man ser fram emot att rida varje dag.

Matteus & Matrix
Matteus fick jobba ett pass på lina.
 

8/5 2017 Harry Barry

Vi visste att Harry Barry är frisk och idag dansade han igenom besiktning och exportröntgen utan anmärkning. 


Lycka att få en så fin ponny! 


8/5 2017 Min tävlingssöndag

Igår var det en tävlingsdag i Vartofta för mig, 4 hästar 5 starter. 1a start 9,00 och min sista kl. 16,16
Lite regn på förmiddagen men på eftermiddagen tog det fart. Börjar bli ledsamt med regn på tävlingarna nu... vill ha uppehåll i alla fall.

Penclose Promise
Hoopys dotter som är 5 år men går som 4-åring i ungponnyklasser pga föl 2015. Jag har inte suttit på Promise sen Essunga. Det är svårt nog att prestera på en häst man rider ofta men värre att göra det när man inte ridit alls mellan tävlingarna. Upplevde Promise som lite mer avvaktande i bjudningen och lite orolig i munnen men överlag en VÄLDIGT trevlig häst som alltid gör sitt bästa. 3e starten i livet.
Lb1 63.214% 1a utanför placering (2 placerade i klassen), gick samma klass som Molly.

Cristalls Moviestar "Molly"
Det var väldigt roligt att sitta upp på Molly igår. Väldigt mjuk och inte alls lika stark i munnen som innan. Där ser man vad rätt utrustning och styrketräning ger! Bra jobbat Anki och Isabell.
Lb1 71.071% 2a plats
 
 
Jebeth Hitchhikers Guide "Hoopy"
Vi lyckades med en riktigt bra uppladdning inför denna tävlingen med Hoopy.
Träning torsdag, vila fredag och longering lördag vilket gav en pigg och väldigt arbetsglad ponny. Allt blir så mycket enklare med en häst som har bjudning! Väl inne på banan så kunde han inte hålla sig i skinnet helt utan det kom lite bock i enklabyten men vad gör det?! Han var glad :)
LaP1 66.711% 1a utanför placering
 
Money Boy
Jag fick till en bättre framridning än sista klassen på Willands sist och det var dagens mål-check!
Kom igång bra på banan efter skritten. Bra bjuding och glad att få komma ut och visa upp sig.
FEI Lagtävlansprog. 69.786% 1a plats

Money Boy

Fick naturligtvis rida i mycket regn och blåst men han var riktigt fin. Tyvärr inga bilder eller film från denna klass pga skitvädret. En stor miss i en travökning där han fattade galopp. Fick honom inte rak för han ville gå som en banan som skydd för regn och blåst men det är helt ok ändå. Han bjöd och var glad. Ny uppsättning av domare i Mästerskapsklassen mot Lagtävlansklassen och det är roligt för då ser man att flera domare håller oss högt i bedömningen.
FEI Mästerskspsprog. 71.016% 2a plats

Vad gjorde Ni igår?

 

7/5 2017 De gör det igen!

Bästa lilla Kajsa och Chasmir gör det igen! 


  
O:a individuellt o vinst med laget!

Kajsa har jag berättat om innan som blev illa sparkad i huvudet så hon svävade mellan liv och död länge. Chasmir har jag testridit åt henne så han var en bra ponny och det är han! 

Alla hemma hejar på det ekipaget ❤7/5 2017 Idag gör jag 5 starter

Idag gör jag 5 starter med dessa hästar
 
Cristalls Moviestar"Molly"


Penclose Promise (Hoopys avkomma) 

Jebeth Hitchhikers Guide "Hoopy" 


och kungen Money Boy


Molly och Promise har inte jag ridit på hur länge som helst. Verkligen inte optimalt men jag får göra det bästa jag kan mer går inte. 

Boy ska gå bara för att jag fick så dålig framridning förra helgen.Boy behöver inte tävla men piloten behöver.


 

6/5 2017 Idag ska vi på tävling

Idag ska vi iväg på tävling men jag ska INTE rida själv. Känns konstigt men jag ska coacha My, Moa och Moa. Ska bli kul att se dem när det är "allvar".

Hoppas de känner lite stöd med att vi åker med. Moa min syster ska rida Harry Barry i en Lb1.


 

6/5 2017 Pumpan & Carolina

Igår red Carolina lektion för Emma på 5-åriga Pumpan. 
Jag såg inte allt för jag bytte häst men det jag såg ser sååå bra ut. Carro rider honom riktigt bra, märks att hon ridit unghästar innan :)

De är ett sånt där perfect match ekipage!

Här kommer bilder från passet 
 


 

6/5 2017 Solvey

Solvey eller Spetan som vi kallar henne dansade igenom besiktningen och hämtas av nya ägaren idag. 


Stort lycka till! 


6/5 2017 Stolt idag

Idag har My och Moa × 2 tävlat dressyr. 


Så stolt! LillMoa placerade sig i Lc1 på Dunder


5/5 2017 Athena Vuo

Kolla in denna unga dam, Athena Vuo 4 år

Uppfödare och ägare Stall Sjöholmen Camilla Mäntyvuo.
e. Zuidenwind
u. Wayana
ue. Walt Disney I


Athena är dräktig och efter att fölungen är avvand så kommer denna dam hem till oss :)

Stall Sjöholmen går in och sponsrar mina starter i Norge nu i maj 3.850 NOK. Stort stort tack att ni tror på mig och stöttar oss! Helt fantastiskt för sen sponsras jag ju också med att få ha Athena och får äran att utbilda och förhoppningsvis tävla henne. Ser fram emot vårt samarbete!

Du kan läsa mer om Stall Sjöholmen på Fb.
De föder upp hopp- och dressyrhästar.
Hemsida kommer inom kort.
Hittills har de fått 2 föl i år och de har valt att komma så fort vi åkt hem efter våra besök när vi varit i Skåne och tävlat.


Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By spirits, Stall Sjöholmen Bjärnum,

 

5/5 2017 Bygger styrka

Ibland får man backa i sin plan med en häst.
Det har jag fått göra med Collin.

Collin rör sig och gungar som en båt när man rider honom och han har nu kommit mycket mer ihop i kroppen. Detta har gjort att han rör sig mer och det kräver nu mer styrkearbete för att han ska orka. Jag rider mest långa linjer och varierar tempot sen går jag då och då in på volt och samlar så mycket han orkar den dagen. Work work work!


Svarar bra på mina hjälper och går bjuder fint.


Just efter detta passet så var Sivan hemma med My och då hjälpte hon mig att massera Collin. Gissa om han tyckte det var skönt. Särskilt ryggen. Tack Sivan du är en klippa!
 
 

5/5 2017 Måndagens start på Willands i bilder

Här kommer bilder från söndag 1/5 framridning inför küren. Fint väder som dagen innan men idag kom den välkända blåsten tillbaka. Ordningen återställd!

Mycket nöjd med min fina kungBoy! Denna dagen var det min ridning som svajade.

 

4/5 2017 Horsemosens Coriander "Curre Burre"

Här kommer lite mer från passet på Curre Burre igår.

Vilken snäll ponny han är 5-åriga New Forest killen Curre!
Han har aldrig bus för sig utan gör det man ber om.
Detta kommer bli en fantastisk ponny som kommer bli bra i vilken disciplin man väljer.
Sover/vilar mycket i hagen just nu så han kanske växer lite till...

Lydig ponny att rida men är lite som en slingrig orm. Bogarna är både här och där om man säger så. Jag upplever honom inte som direkt stark utan mer slingrig.

Rolig att rida!

Jag ska prova att rida i en anna sadel. Curres sadel ligger bra det är jag som hamnar i framvikt i den. Ska prova en annan och se om jag sitter bättre på honom så jag inverkar rätt.

I kväll ska vi ut på äventyr....
 

4/5 2017 Våran onsdag hemma

Hästar som fick jobba igår:

Emi
Ett pass på banan. Glad och jobbvillig, tycker att hon är mer positiv till arbete nu. Åker hem till sina ägare på fredag. Min förlust.

Hoopy
Hoopy kändes lite trött och matt på arbetspasset idag. Värmde och red sen igenom ett program. Fick rida på det jag hade för dagen. Fin men trött kan man konstatera.
 
Pumpan & Harry
Pumpan och Harry gick konditionspass på travbanan med Carolina W och Cajsa W

Walencia
Ett pass på banan med Moa.
 
Dinelli
Mimmi red ett pass på hackamore och provade att hoppa på det också. Tyckte att det kanske var något bättre än på bett. Hon behöver tränas i att vänta på sin ryttare när man kommer till hoppning.

Chanel & Shamoon
Jobbade på som vanligt med Moa och Shamoon jobbade med Mimmi.

Curre Burre
Ett pass på banan med mig.

Collin
Min prins!
 


 

4/5 2017 Söndag, dag 2, på Willands på film

Söndagens start i FEI Mästerskap på film.

Be nice!


 

4/5 2017 Söndag, dag 2, på Willands i bilder

Här kommer dag 2 på Willands i bilder. Det är 1a gången vi varit där och det inte blåser storm :)
 

På banan
 
 

3/5 2017 Mycket att göra

Det är fullt upp att göra när man är hemma mellan tävlingarna :)
Precis som jag vill ha det.

Pumpan & Curre
Pumpan och Curre Burre utvecklas i rätt riktning och de är två guldklimpar. Ponnys som gillar att arbeta både i dressyr och hoppning.

Collin
Jag älskar att rida denna känsliga kille.

Matteus 683
My red en lektion på fina Matteus 683. Jobbar på bra. My börjar hitta hur hon ska öka steglängden i trav nu så det tränar vi lite på.

Jouline
Ni kan läsa lite om hennes programridning här.

Dinelli
Mimmi red ut Dinell. Hon verkar trivas bra hos oss.

Emi
Fick jobba ett pass på lina. Åker hem på fredag.

Money Boy
Väl värd sin vila efter helgens tävling.

 

3/5 2017 Lördagens start, bilder

Här kommer mycket bilder från lördags start på Willands.

Värmer


ja som ni kan se på bilder så regnade det rejält men man börjar ju bli van :)


Bara att bita ihop och ge sig in på banan :)

Slutade med en vinst.


 

3/5 2017 Ny stjärna

Det finns många nya stjärnor och igår fick jag träffa en... jouline med sin söta ponny kom hit på programridning. Imponerad av hur bra hon lärt in programmet och hade bra koll på en pigg ponny. 


Jätte kul att få jobba med dessa små stjärnor ❤
 

2/5 2017 Igår

Vi red en ok kur på 69% igår. 1a utanför placering. 


Måste smälta denna helgen lite så jag återkommer om den. 1/5 2017 Moa & Chanel

Här kommer bilder på Moa och hennes Snurre Sprätt Chanel på terrängträning förra helgen.


Visst är hon härlig "Snurre Sprätt"!?

 

RSS 2.0