1/9 2017 Collin

Igår satte jag igång Collin igen efter equiteraputbesöket i måndags.
Han kändes fantastisk att rida trots att det var så nära eq-behandling, så brukar det inte vara. Money Boy tex är svår att rida i en månad efter eq-behandling.

Collin har verkligen mognat de senaste månaderna. Han är så rolig att rida och som han rör sig genom hela kroppen.


 

1/9 2017 Wenejca

Här kommer lite bilder från passet på Wenejca igår.

Hur trevlig som helst!

Detta är ett 6-årigt sto som vi har på tillridning. Hon saknar idag styrkan men det kommer så sakta. Hon slår upp med huvudet när hon inte orkar och om hon inte har driv i traven så blir det väldigt trippigt. Nu har vi snart satt traven så man slipper trippigheten utan att hon direkt tar i och tar större kliv.

Viktigt att ge henne många pauser så hon kan återhämta sig sen kan vi jobba igen.

Jobbar med galoppfattningarna och jag tycker verkligen att de blivit mycket bättre.


30/8 2017 Min kung kan han!

Min kung kan hoppa han! 

Bjuder på film, be nice!


Det var ingen lätt bana Nils bjöd på för min kung igår. Boy hoppar ju nästan aldrig och att hoppa av rätt är inte alltid enkelt men han fixar det. Sen är piloten ingen hoppryttare direkt.....

 

30/8 2017 Pump´s Fleet Athena, hoppträning

Igår var det dags för Tian som Athena kallas att hoppträna igen, sista hoppträningen hos oss tyvärr.
Vi valde nu att sätta upp en av tvillingtjejerna som hjälper till hos oss, Elsa. Vi ville se hur hon uppförde sig med Elsa 13 år i sadeln och det blev som vi trodde inga problem. Vi vill gärna göra ryttarbyten här hemma för då ser man hur hästarna uppför sig och man kan då matcha dem med förhoppningsvis rätt ryttare. Tian vill ha en följsam ryttare som ramar in. 

Bjuder på en filmsnutt, be nice!


Elsa sitter upp och rider henne såååå bra. Detta var ju lite av ett examensprov för Tian som ska åka till sin ägare igen och vi är supernöjda med hennes utveckling. En ponny som är rolig att rida alla dagar i veckan.

Tian kommer bli en fantastsisk hoppeponny till den som vill ha henne till det. Önskar att jag kunde behålla henne. 

 

29/8 2017 Show fälttävlan på Heden i Gbg på EM

Som jag skrivit om förut så har jag varit med och visat upp fälttävlan i paddocken på Heden nu under EM i Göteborg, Nu ska jag visa er showen vi var först ut i.

Väldigt proffsigt planerat och genomfört av Elin med familj!

Vi var 3 ryttare som fick hoppa var sin liten bana med terränghinderl.
Hedda Ella och jag hade så roligt må ni tro!


Vem kunde tro att min dressyrkung skulle få visa terränghoppning och då på en Show på Heden i Göteborg under EM?!

Jag har inte hoppat Boy mer än studs under hela 2017 fram till EM i Ungern. Efter EM så var vi på träning inför detta hemma hos Elin med familj och då fick vi prova. Nåt stopp på en kista fick vi annars gör han det jag ber om. Han är fantastisk!

Bjuder på filmen, be nice!


Efter showen så fick hästarna gå in i sina boxar igen och några timmar senare när vi ska kolla till kungen så är han helt utslagen i boxen

Han kan konsten att slappna av som Göran sa :)

Har bilder från showen också men de kommer i ett eget inlägg.

 

29/8 2017 Clinic fälttävlan på EM i Göteborg

Som jag skrivit om förut så har jag varit med och visat upp fälttävlan i paddocken på Heden nu under EM i Göteborg,

Ridsportförbundet frågade Elin Göransdotter om hon ville och kunde visa upp fälttävlan och det gjorde vi! Tack Elin för att vi fick vara med. Väldigt proffsigt planerat och genomfört av Elin med familj!

1a dagen visade vi de 3 delarna i fälttävlan. Vi var 3 ryttare som visade var sin del.
Hedde Kinnerbäck Lake visade banhoppning
Ella Lindegårdh visade terränghoppning
Jag visade dressyren.Mimmi filmade dressyrdelen som jag red på clinicen. Fick med allt utom då Elin frågade mig lite om vad jag tyckte om fälttävlan mm för då fick alla som vara med springa in med hinder som skulle sättas upp.
 
Det fanns ingen möjlighet att värma hästarna tyvärr så be nice när ni ser filmen!

Det var verkligen roligt. Vem kunde tror att Money boy skulle visa grenen fälttävlan...?
Stort tack Elin för förtroendet!

Har lite bilder också de kommer i ett eget inlägg.
 29/8 2017 Våran måndag

Då var det vardag igen efter en härlig helg i Göteborg och Collins 1a placering! Collins placering kommer jag leva på länge.

Collin till equiteraput Charlotta "Lotta"Collin hade en tid hos Lotta och jag och pappa åkte dit. Längtar tills jag får eget körkort...Collin hade lite låsningar som jag känt i ridningen så det var skönt att få åtgärdat detta. Han fick mycket beröm för hur han ser ut i kroppen nu. Nu är han "4-hjulsdriven" sa hon bland annat.
Måste dock ordna en annan sadel i höst, suck! Jag tror han kan trivas med Amerigo-sadeln så det ska provas nu. Viktigt med sadeln var att jag sitter så still det bara går i sadeln eftersom han är så väldigt rörlig. Om jag skumpar omkring så stör jag hans rörelsemönster.

Joline och LadyJag tränade Joline på hennes Lady igår. Det var ett tag sen vi sågs senast och de har gjort stora framsteg! Jobbade med Jolines hjälper och hur det påverkar på Lady, små små hjälper är målet. Red igenom Lb1 som är en klass i klubbmästerskapet för Joline. Jätte kul att hon vill rida dressyren också!  Joline ville stanna hos oss och hjälpa till när hon ridit klart igår men det är skola så hon får komma nån helg.  

Wenejca
Jag red ett pass på Necja på banan och det är en himla snäll häst.
Jag når inte att tränsa utan att ha pall 🙈🙈🙈

Jobbade med att hon ska svara för mina hjälper direkt plus galoppfattningarna.

 

Ridstövlar
Jag sliter verkligen ridstövlar. Mina ljusbruna har gått sönder i dragkedjan och äntligen fick vi tummen ur förra veckan och lämnade in dom för lagning. Lika bra att byta båda dragkedjorna även om 1 fortfarande var hel.
Undrar vad man ska ha för märke som håller bra när man rider mycket?!


Curre
Curre fick jobba på lina. Han är riktigt fin nu och nu ska vi köra igång träningen för fullt igen, äntligen! Så glad att han är helt återställd efter sitt sår.


Vilde Bill
Fick jobba ett pass på lina. Detta är en väldigt sällskaplig kille som gnäggar så fort han ser oss.


 
28/8 2017 Collin har tävlat

 I går var jag och mamma i Mölltorp och i bilen hade vi Collin med oss.
Alltid lite nervöst att åka utan Mimmi då vi 3 har ett system som fungerar och när en fattas blir det konstigt.

Vägen genom hagar och mellan hösilagebalar till framridningen i ridhuset var spännande i överkant tycker jag allt men vi kom dit oskadda.

Väl inne i ridhuset så är Collin livrädd för alla öppningar och hoppar omkring. Jag lägger all vikt i att rida honom så låg och rund jag bara kan. Svårt men det fungerade.

Ursäkta dåliga mobilbilder.

Ut på tävlingsbanan och där var det ingen collect så han blir ensam på banan men det tar han jätte bra, det trodde jag aldrig. Det blev väldigt kort framridning då arrangören ropade in oss fast de låg minst 10 min före.
 
 Bjuder på film, be nice!


Super nöjd med prinsen som jag klarade av att lotsa runt på banan utan grova missar. Ja jag vet att han faller isär och är lång och lite för låg men jag väljer att rida honom så för att ge honom en bra upplevelse på banorna än att stressa honom i en för hög form och samling.
Prisutdelning

Kan fortfarande inte fatta att vi tog andra platsen med minsta möjliga marginal. Stolt över min kronprins!
Tack Anneli och Magnus för att jag får förtroendet att utbilda och tävla Collin. Bra hästägare är det viktigaste för oss som vill tävla <3

 

27/8 2017 Efter hoppning på EM

Så här såg det ut i boxen efter terränghoppningen på EM i Göteborg. 


Han gör vad jag ber om även om han blir helt slut ❤❤


26/8 2017 Money Boy hos Emma

Money Boy tränade i torsdags för Emma och jag kände direkt att han var stel i kroppen.
 
Jag trodde att det var hoppningen dagen innan som gav träningsvärk men man blir ju lite orolig. Boy har ju hoppat inför show och clinic på EM i Göteborg, som vi är på nu. 

Tog 30 minuter att få loss honom och han rörde sig till sist lösgjort och arbetade igenom hela kroppen, så lång tid brukar det inte ta.

Väl hemma så kom Linnea och masserade Cookie och jag frågade då om hon kunde kolla Money Boy. Hon sa att det var träningsvärk, Puh blev lite nervös att det skulle vara nåt. 

Passade på att kolla igonom Dinelli också och hon var fin men hon kunde känna att hon var muskeltrött. Inte så konstigt när vi ändrar ridningen och vill få henne att jobba bättre med ryggen.
När Dinelli hoppar så "tjurar hon ihop" ibland och det tror vi är när hon får mjölksyra. Hon måste lära sig hantera mjölksyran alltså, låter väl enkelt? ;) 

 25/8 2017 Collin skulle träna - blev en upplevelse

Igår tränade Collin för Emma.

Vi kom dit och lastade ur och helt plötsligt stelnar han till och började spänna upp sig - han ser kalvar.... koskräck kallas det nog.

Trodde aldrig jag skulle kunna sitta upp men det gick. Lånade en lina av Emma så han fick springa av sig först men han slappnade aldrig helt av under passet. Jag kunde rida-en seger i sig!

Kom upp och fokuserade på att hålla honom låg i nacken och hela tiden sysselsätta honom.

Collin har en härlig galopp. Bara njuter!

Vi tränade förvänd galopp för det ligger i programmet La3 som vi ska ge oss på snart igen. 

Älskar denna kille

Det sista fick jag byta en gång åt varje håll, så kul. 

För nån vecka sen bytte han gärna själv utan min hjälp när han trodde vi skulle byta men bytte fram bara. Nu har han ändrat det till att byta bak bara. Hellre bak än fram det är ju så han ska byta, bak först, nu ska vi bara få med fram kvickare :)


24/8 2017 Ni har väl inte glömt?

Ni har väl inte glömt att Money Boy ska visa upp sig på EM i Göteborg på Heden?
När? På fredag 17.30-18.00 och sen lördag i 10 min under 10.00-12.00 

Money Boy är med och visar upp fälttävlan, det ni!

Ni kan läsa mer här.

 
Hoppas vi ses. Kom gärna fram och hälsa om ni ser oss!

 

24/8 2017 Bästa jobbet

Gissa om jag känner mig nöjd med mitt hästliv... ta igår som exempel då jag hade 3 st träningar :) Love Life!

Matilda på Mazarin
Mazarin är 4 år och ger Matilda lite huvudbry ibland. Igår satt jag upp och red loss henne. Vi valde sen att sätta på en gummisnodd som satt jättelöst och då slipper Matilda bråka med henne om hon slår upp huvudet. Bra jobbat Matilda!
 
My på Matteus
My har som jag sagt innan tagit ett stort kliv framåt i utvecklingen. Det var en fröjd att träna ekipaget igår!

Sandra på Cadillac
En ny elev som jag tränat ett par gånger. Stort framsteg sen senast. Kommer bli jätte bra!
 
 
Det är så roligt att se ALLAS positiva utveckling!

 
 

24/8 2017 Detta med skolan

Detta med skolan fungerar INTE, jag vill verkligen inte.

Vi har haft vilda diskussioner hemma och det lutar nu åt att jag slipper.


 

24/8 2017 Wenecja på hoppbanan

En ny häst har varit hemma några dagar, Wenecja heter hon och är en 6-årig riktigt trevlig häst!
Vi har henne på tillridning i nån månad :)
 

Necja hoppades lite, en bra grej att göra när man vill befästa galoppskänkeln tycker jag för det blir naturligt att man bryter av och fattar ny mm.

Bjuder på film, be nice! 
 
 

24/8 2017 Kämpe Vilde

Vi har ett russ hemma på inridning och han heter Kämpe Vilde och ägs av familjen Stockman i Götene.

Kämpe Vilde eller Vilde Bill som vi kallar honom rids in och vi jobbar efter ett system där hästen inte ska stressas. Stress i inridningsskedet blir aldrig bra och detta är ponnys som ska vara till barn. Jag förstår att det kostar pengar att lämna bort hästen på inridning men man har igen det många gånger om i det fortsatta arbetet med hästens utbildning. Bara att byta ryttare är konstigt för hästen i detta skedet och kan ta lite tid att vänja sig vid.

Här är en film från när My suttit upp och Mimmi håller i linan.

My sitter upp för 1a gången. Be nice!

Visst är han supersöt?!

Jag tycker det är bra att My vill lära sig inridning också, jag tror att hon då får en bättre förståelse för unga hästar.


23/8 2017 Hoppträning för Collin

Collin hopptränade igår för Nils Stridh Svensson.

Jag gillar verkligen Nils övningar och det är så roligt att se alla ekipage som utvecklas till det bättre hela tiden.

Bjuder på film, be nice!


Några bilder från igår:
 
Vem kunde tro för 2 månader sen att jag skulle sitta lugnt och njuta av en hoppträning på Collin?

 

23/8 2017 Imponerade Moa!

Jag vill lyfta min syster Moa som arbetat otroligt bra med Walencia 18 år.

Walencia är het på hinder och vill kasta sig iväg och över som ni kan se men på 2 månader knappt har detta ekipage utvecklats nåt enormt!

Bjuder på film, be nice!


 

23/8 2017 Tian har hopptränat

Pump´s Fleet Athena "Tian" har hopptränat igen, 3e ordentliga träningen.

Pilot: Moa 1,74 lång

Detta är en 5-åring som på kort tid verkligen tar stora steg fram i hoppningen, imponerande!

Bjuder på film, be nice!


Tian är till salu!

Ägare: Felicia & Ulrika Nolåker, Trollhättan.


 

22/8 2017 Bilder på Money Boy

Här kommer bilder på Money Boy från ett pass förra veckan


 

21/8 2017 Hej då Jebeth Hitchhikers Guide "Hoopy"

Efter ett år tillsammans så åkte Hoopy igår söndag hem till stuteriet igen.

Härlig allround ponny som man verkligen har roligt med! 

20/8 2017 Ny bekantskap

Vi har en ny bekantskap i stallet.

Välkommen Wenejca
Ägs av Susanne Jaking

Necja ska ridas till hos oss under en månad framöver. Vi ska jobba mycket med övergångar och styrka. 

Moa som pilot igår

Tack för förtroendet!

 20/8 2017 Vilken utveckling!

Vilken uteckling vi sett dessa dagar..... det är My jag pratar om! 

Så stolt över denna lilla stjärna som hänger i alla dagar i veckan och jobbar med hästar. Suger i sig allt vi säger och gör allt man ber om och lite till.

Jag och mamma har jobbat mycket med hennes sits i några dagar och idag fick vi se resultatet...


Jätte stolt och glad för att få vara med på hennes "resa"

 
 

19/8 2017 Våga ösa på lite

Ibland måste man våga släppa spärrarna och ösa på lite :)


 

Underbart liv man lever!

 

19/8 2017 Fredag med en ny bekantskap

Våran fredag såg ut så här:

Besök hos Stall Nils Stridh Svensson
Vi åkte upp till Nils och kollade i hans stall på Råbäck. Han har ju flyttat dit i sommar, han stod i Husaby innan. Det var trevligt och jag plus My red varsin häst :)
Tyvärr kunde inte mamma åka med för hon hade migrän.  

Matteus
Matteus gick ett pass på stubben
 

Boy
 
Tian
My fick rida Tian med inspänning. En fantastisk 5-årig D-ponny som har en 9-åring på ryggen och går kontrollerat ute på en stubbåker.
 
Collin
Red Collin på stubben också och jag älskar att trimma honom. 
 
Hoopy
Hoopy fick gå en tur i skogen.

Walencia
 

Chanel
 
Curre 
En tur ut på vägarna och sen avslutning på stubben. 

Zero
En tur ut på vägarna och sen galopp på stubben. Moa som tuff och orädd pilot.

En ny tjej på träning, Ebba med Särkens Winston
En ny tjej som var riktigt duktig och verkligen sög in allt man sa. Så kul. Ska bli roligt att följa dem. Ebba har en tvillingsyster också så de har Winston tillsammans. Winston red jag för några år sen och jag startade honom i någon dressyr också. En fantastiskt fin liten ponny som har hamnat i en fin familj. 

Kommer inlägg med mer bilder från torsdag och fredag :)

 

18/8 2017 I torsdags

I torsdags och det var full fart.

Matteus

Jag tränade My på Matteus.

Tian

Tian gick ett pass på stubben. Hoppas det är så nästa pass också. 

Dinelli

Jag har lite svårt att hitta hur jag ska rida Dinelli men skam den som ger sig. Hon är väldigt teknisk plus att hon är ett sto och dem måste man be om lov med. 

Curre

Curre skrittas och travas nu och i torsdags provade vi några galoppsprång. Underbar ponny!

Zero

Ett pass på banan för Zero. Moa gör ett toppenjobb med honom.

Walencia

Moa red Walencia med ett annat bett. Det verkar vara ett bra bett för tanten.

Chanel

Moa red sin prinsessa.

Collin

Gick ett pass för Emma. Provade på att byta igen och han gjorde rena byten och jag är såååå lycklig! 

Boyan

Gick ett pass för Emma. Jag älskar att rida min kung.

Hoopy

Gick ett träningspass för Emma. Så fin!

Lite typiskt att han ska hem nu när han utvecklats så bra. Så är det med det och jag är väldigt tacksam att han varit hos oss så länge och vi har tagit oss hela vägen från Lb-niå till att startat nationellt på godkända procent.

Kämpe Vilde

My fick vara med i jobbet med Vilde Bill. En klok ponny som kommer bli en perfekt barnponny tror jag.

Wenejca

(Stavning?)

Ny häst som ska stå på tillridning i en månad framöver. Kom i onsdags.

Promenad ut i skogen

Mimmi

Mimmi har ett trasigt ledband i foten plus att det är lite trasigt i leden men det ska läka. Hon har fått en skena som stöttar upp foten. Det lilla hon är med oss i stallet så går det ganska ok men sen försvinner j´hon och då är hon inne och vilar för att det värker så och då blir hon också illamående. Stackars! 


17/8 2017 Våran onsdag

Vad hände hos oss igår?

Tian
Tian fick gå ett pass på stubbåkern. Grannen har tröskat och vi får nu rida på stubben. Älskar detta!

Matteus

Matteus fick också gå ett pass på stubben. Han tyckte det var jobbigt men han kämpar på. Fick bli en svalkande dusch för honom efteråt.

Idyllens Zero
Zero reds av Moa på banan. Han är väldigt spänd från start tills man sitter av. Korta stunder under passet kan man få honom att slappna av men tyvärr bara korta stunder. Moa och Mimmi jobbar på med fina Zero. Han kommer bli en kanonhäst men han måste få tid att utvecklas och slappna av. Att rida med spänning är verkligen inte min grej. Alla sådana hästar har slutat med att jag far av och sen blir jag lika spänd som hästen. Tur vi har Moa och Mimmi som kan rida och få hästen att slappna av. Det är ju också skillnad på spänning hos olika hästar och var man är i utbildningen. Boys spänning när han trycker upp nacken är nåt helt annat än spänning för att hästen inte är bekväm i situationen.

Money Boy
Boyan fick också jobba på stubben. Först red jag mindre bra och han tryckte upp nacken mm men sen fick jag till det och han blev riktigt fin. Min kung!

Vilde Bill
Jobbade med Vilde och han tar sig sakta men säkert.

Mimmi
Mimmi har varit hos doktorn igen med sin fot. Ett ledband är av och nåt var trasigt i leden men det ska tydligen inte behövas göra nåt med. Hon fick nån "skena" att ha på foten så nu går hon bättre.

Klara
Senare på eftermiddagen åkte jag till Klara och hängde med henne. Riktigt roligt!

Skolan
Nu drar snart skolan igång och jag börjar gymnasiet. Jag längtar inte kan jag säga. Jag ska läsa på distans så att jag kan elitsatsa med hästarna. Helst skulle jag vilja jobba bara.

 

16/8 2017 Hoppningen i bilder

Här kommer bilder från hoppningen, filmer finns i inlägget innan.

Jag & Collin
Visst är jag modig?!
 
Moa & Walencia
Kolla öronen på första bilden!
 

16/8 2017 Hoppträning för Nils Stridh Svensson

Tian

Moa var med på hoppträning för Nils på fina Pump´s Fleet Athena "Tian" 5 år. En härlig inställning på sin 2a ordentliga hoppträning.

Walencia

Moa red sen ett pass på 18-åriga Walencia. Ingen lättriden dam men Moa gör det såååå bra.

Collin

Jag hoppade fina Collin. Mycket nöjd med honom som nu rids lugnt och sansat och han tar alla mina förhållningar. Höjden känns inte jobbig längre! När han innan drog emot hindren och kastade sig över var jag inte alls bekväm att hoppa honom men nu känner jag att tom jag kan ut och hopptävla på honom. Tack Nils!

Bra tränare!

Jag måste ge Nils en stor eloge! Så duktig på att snabbt se alla ekipage brister och styrkor. Lugnt och sansat lotsar han oss framåt och upp på höjder som jag för 2 månader sen hade vägrat hoppa med Collin!

Han ger mig tips i hur jag ska fortsätta träningen med te.x My och Matteus när vi hopptränar.

Nils är riktigt duktig på att ge alla ekipage den hjälp de behöver. Vi är väldigt blandade grupper hemma men det är inga problem. Vi har kul tillsammans - det är viktigt!

Vill du vara med?

Vill du vara med i vårat gäng och träna för Nils? Vi är på våran utebana så länge det går nu i höst på tisdagskvällar. Ta kontakt med mamma Marie 0705418092 om du är intresserad. Vi kommer i vinter vara i ridhus, plats inte bestämd än.


15/8 2017 Dressyren först ut..... Vad tror vi?

Läste detta nyss.

Vad tycker vi om detta?

Jag vet inte riktigt måste få fundera.
Hur länge ska man hålla sig kvar på ponny?

 

15/8 2017 Vad händer?

Vad händer hemma med alla hästar och oss?

Mimmi
Mimmi har vrickat foten illa sen en vecka tillbaka och fungerar inte alls. Hon svimmar tyvärr så fort smärtan ökar och det gör den ju så fort man går. Vi tror att det kan vara nåt mer fel i foten än vrickning men det är jätte svårt att få en tid. När hon var inne förra tisdagen så kunde de inte se nåt på röntgen då det var för svullet.  

Moa
Moa jobbar sin sista vecka på sjukhuset (kirurgen) i Lidköping och sen är det dags för högskolestudier i Skövde för henne. Moa siktar på sjuksköterska.  

Elsa & Nellie
Elsa och Nellie har hängt i och varit ute så ofta de kan. Tjejerna är verkligen till stor hjälp!

Jag
Den 21a startar gymnasiet för mig. Jag ska läsa Samhäll på distans. Min kompis Maja ska också gå distans så det blir kul och bra att ha någon att bolla skolarbetet med.

Schamoon
Schamoon har kommit tillbaka då hon inte passade tjejen som köpte henne. Mimmi äger nu Schamoon. Hovarna behövde omgående ses över så nu har hon skor runt om igen.

Zero
Zero har vi backat i jobbet med. Han spänner sig så väldigt när han rids och vi vet inte anledningen. Ren tur att inte Mimmi ramlat av. Han far iväg helt utan synbar anledning när hon rider. Han är nu mycket tömkörd och det har varit bra för Mimmi för hon har nu hittat, tror vi, hur han vill ha det. Han vill ha mycket mer stöd i munnen än vad de flesta unga hästar vill. Han har en väldigt "fast ram" om man säger så just nu. Vi håller dem i lina när han rids nu. Vill ju inte att ryttaren fa av heller för det kan ju göra honom ännu mer spänd.
Mimmi och Moa är de som jobbar med Zero.

Curre
Curres bakben har läkt hur fint som helst och det kunde man verkligen inte tro när han skadade sig.
Han skrittas och travas nu och han är helt ren :)  

Kämpe Vilde "Vilde Bill"
Vilde Bill har varit hos oss några veckor nu och han är en riktigt trevlig ponny att jobba med. Han ska ridas in och han är till salu. Ägare: Familjen Stockman Götene

Walencia
Walencia har varit hos hingst i sommar men hon slutade brunsta så fort hon kom dit :(
Hon vill alltså inte bli mamma nästa år så då har hon fått bli Moas storhäst, så hon tränas just nu.

Camaro
Camaro är betäckt ett par gånger i sommar och nu verkar hon inte brunsta om så nu håller vi tummarna att Mimmi får en bäbis 2018

Matteus
Underbara Matteus är tillbaka som ni sett i inlägg och han tränas nu av mig och My. Mitt glädjepiller.

Money Boy
Boyan har efter EM fått gå lite på halvfart och det är han verkligen värd. Dags nu att dra igång igen för man märker att han vill träna. Inte direkt nöjd när jag hämtar Collin och inte honom. Den 25e ska vi visa upp oss på EM i Göteborg, se mer här!

Collin
Collin är igång och tränar och får också känna på tävlingslivet. Planen är att utsätta honom för så mycket nya miljöer som bara går. Vill ju se att han kan fungera som min tävlingskompis utan att han stressar. Han måste tycka det är kul att träna/tävla med mig annars kommer vi inte få framgång.
Collin hopptränas kontinuerligt som ni säkert sett här på bloggen. Hoppningen är nåt han verkligen gillar och det är verkligen bra träning mentalt för honom med mycket runt om.

Dinelli & Tian
Tränas på helt enligt plan.
Tian ska hoppas lite också. Blir hoppning ikväll för henne.

Jebeth Hitchhikers Guide "Hoopy"
Nu är det dags för Hooopy att flytta hem till Nossebro igen efter 1 år hos oss. Han flyttar hem till helgen som kommer. Han är nu kvalad och har startat FEI-klass i dressyr på godkändt resultat. Vi har hopptränat/tävlat honom upp till 1,10 och han har tränat terräng och startat fälttävlan i klassen H90. Vilken allround häst.... en sån som många skulle vilja ha!


 

15/8 2017 Tian

Tian är en fin ponny som vi har hos oss.

Jag red ett pass på banan igår. Jag är inte helt nöjd med valet av bett så jag ska byta bett till ett med rörliga ringar tror jag

Hon har en härlig energi som man vill ta vara på.

Börjar bli dags för nya skor på lilla damen.


14/8 2017 Rida på EM i Göteborg

Vet ni vad.... jag och Money Boy ska visa upp oss på EM i Göteborg den 25 & 26 augusti.
Visa upp vad kanske du undrar nu.... jo vi ska vara med på:

Fälttävlansuppvisning under EM i Göteborg!
Kom och se oss i mässpaddocken fredag 25 aug 17.30-18.00 och under showen på Hedens arena på lördag 26 aug 10.00-12.00 (där är vi först ut!)

Gratis inträde på Heden!

Tack Elin Göransdotter för möjligheten!

Kom gärna och heja på oss!

 14/8 2017 Collin har varit ute igen

Igår fick Collin åka ut igen. Denna gång var det en pay and ride i Berg och där har vi aldrig varit innan.

Trevligt ställe som höll tiderna bra. Tråkig väg men Collin åker bättre och bättre tack och lov!

För första gången går vi väldigt långsamt tillsammans med Mimmi. Mimmi stackarn har ju vrickat foten illa så Collin får gå med handbroms i.

Väldigt imponerad av min prins för han har gått på sparlåga nu när jag hade läger hemma för mina tjejer och sen så ska vi iväg på tävling och han sköter sig riktigt bra!

Värmer

1 gång blev jag arg på honom och det var när vi passerade ett ekipage på utsidan (på spåret) och Collin bestämmer sig för att skicka ut bakbenen mot dem. Det var inte ens speciellt nära.

På banan innan startsignal


Vi har fått startsignal:

Så nöjd med min kille! 67,1% i La3 trots nån grov miss.
Viktigast för mig är ändå att han jobbar på och lyssnar på mig.

Han är elektrisk!
När jag ridit färdigt så stod vi vid banan mm och läste protokoll och kollade på andra ekipage. Helt från ingenstans kastar han sig i sidled ett par steg.... då känner man igen honom. Tur att man inte tappar honom i dessa lägen.
 14/8 Dinelli

Jag har inte skrivit så mycket om Dinelli här på bloggen kom jag på. Jätte trevlig ponny men väldigt teknisk att rida.

Vi har ju haft henne hos bästa EQ Lotta och efter det har det bara gått framåt i hennes utveckling.

Här kommer lite bilder från igår.Hon är rolig för jag behöver inte lära henne att utföra en öppna eller sluta tex för hon kan det mesta. Nu ska vi bara slipa på utförandet.
 
Hon har lätt att få ont av mjölksyran så hon behöver bli stark och lära sig hantera mjölksyran utan att tjura.
Hon är inte så stark som jag önskar än men det kommer.


 

14/8 2017 Hoppat Hoopy

Igår så hoppade jag Hoopy. Mimmi som har ont i en fot får titta på, stackarn. 

 
 

Han är så fin "den gule"

 
 

13/8 2017 Idag ska Collin luftas igen

Idag ska Collin tävla igen, dags för att luftas på tävlingsbana alltså. Det är en pay and ride denna gången på vad som sägs en tittig bana. Bra det nu ska han tränas.


Jag var så så trött igår efter lägret. Var i alla fall iväg till Skara Hästsport och shoppade lite :)

 

12/8 2017 Tomt så tomt

Här är väldigt tomt utan mina tjejer! Saknar dem och hoppas vi ses snart.

Jag och mamma utmanade dem att varje gång "Despacito" spelades så skulle de dansa, ni kan se lite här.....


Fantastiska tjejer! 

 

11/8 2017 Avslutat läger

I eftermiddag avslutade vi lägret med lite lekar och uppvisning till häst. 


Gissa om det blir tomt hemma nu?! 

Saknar dom redan. Hoppas de lärt sig nåt och haft roligt. 


11/8 2017 Så duktiga!

Mina tjejer som tränat är sååååå duktiga.

Igår så kände vi på hoppningen igen efter Nils träning för de som ville i tisdags.

Jasmin & Prinsen

Prinsen är bara riden i lite mer än 1 år och han kan vara lite busig. Jasmin har väldigt bra balans och rider med nästan ingen kontakt alls. Nu jobbar vi med att hon ska korta tyglarna så att hon kan börja rama in så att det blir den väg Jasmin planerat och inget annat.

Det var 1a gången som Prinsen provade att hoppa studs. I första anridningen så blev det lite missförstånd men sen fattade han grejen och gjorde det med bravur.

Jasmin har satt mål för henne och Prinsen och jag kan garantera att de kommer vara uppfyllda inom kort.

En gång ramlade Jasmin av men hon är tuff och tar nya tag. Prinsen kan då och då dra åt sidan och göra några bocksprång... vem sitter stadigt då?!

Här ligger hindret på 60 cm :)

Matilda red på läromästaren Mazetti :)

Alla skulle ha en läromästare som henne. Nya mål är satta för Mazetti.

My & Matteus

Äntligen är lilleman hemma igen!

My hade mål som fortfarande var aktuella för Matteus så inga nya sattes.


10/8 2017 Mycket nu

Jag har fullt upp kan man säga, lägret är igång och jag har haft 4 härliga tjejer, nu har Ellen åkt hem så det är 3 st tappra kvar.

Vi har haft lite otur med vädret men så är det att ha häst, man rider trots att regnet vräker ner. Sen kan man ju alltid minska ner antalet något när man rider och ta en extra vid uppehåll. Tjejerna var genomblöta så det blev till att be mamma tvätta och hänga på tork.


Här har vi samlat tjejerna på hög :)

Ellen och Matilda längts ner i högen
My och Jasmin på topp

Jasmins supersöta "Prinsen"


Matildas Mazarin 4 år

Vad gör vi då?
Tisdag kväll så var det hoppträning för duktiga Nils Stridh Svensson för de som ville.

Onsdag fm så spöregnade det så vi var först i stallet och jag och Mimmi visade hur man knoppar och lindar ben. Efter detta red de på sina fina ponnys, knoppade och lindade.... My och Jasmin hade otur för det regnade verkligen mycket när de red. De är tappra tjejerna!

Efter lunch så red Matilda och Ellen på lika fina ponnys.

Film hos Mimmi stod sen på schemat och efter det serverades pannkakor. Solen lös så vi tog en uteritt på våra ponnys.

Avrundade kvällen med bullar och kortspel.
 

8/8 2017 Väntar ni på inlägg om EM?

Väntar ni på inlägg från EM?

Jag vet att jag inte varit lika snabb som vanligt på att skriva om EM men vi har haft roliga dagar där och jag är sjukt stolt över min Money Boy. Tar emot lite att skriva eftersom det nu är så att han är till salu till rätt ryttare.
Jag tycker inte heller att fokus blivit rätt på EM utan det har tagits upp av tankar runt om tyvärr.

Mimmi och Kungen i Kaposvár

 
Moa och Kungen i Kaposvár

 

8/8 2017 Ikväll startar lägret

I eftermiddag/kväll startar lägret jag ska ha här i veckan. Det är inte utan att man är lite nervös.

4 tjejer med deras 5 härliga ponnys kommer att förgylla mina dagar. Jag hoppas verkligen leva upp till deras förväntningar.

2 st förhoppningsvis nya elever kommer också idag och tränar. Välkomna Alva och Sandra
 

8/8 2017 Matteus är hemma igen!

Matteus är hemma hos oss igen. Jag har länge längtat efter att få hem honom nu och är så glad :)

Gladast är nog i alla fall My som fått hem sin bästa kompis!

Nu är vi taggade på att träna och sen lotsa goa My ut på tävlingsbanorna med Matteus 683

 

7/8 2017 Collin luftades

Igår luftades Collin på tävlingsbanan. Luftades är förresten rätt ord... det blåste storm.

Collin är ju väldigt elektrisk och brukar hoppa omkring mm. hade önskat att det fanns mer pay and ride att träna på än att åka på tävling på riktigt men nu fanns inte det.

Framridning
Imponerad och stolt över Collin som nästan hela framridningen kunde hålla sig i skinnet och inte krypa ur. En hund skällde 1 gång och det gjorde att han kastade sig en gång sen vet vi inte riktigt varför han kastade sig några gånger till men vi är supernöjda med honom. För 3 månader sen hade det varit en prestation att ens kunna sitta på honom på en ridbana i storm.

Jag tror nog ni kan se på bilderna att både han och jag är avslappnade.


På banan
Finn ett fel....

Det är läskigt med ny bana utan några kompisar.

Vi hade lite för bråttom att komma in på banan så vi glömde skydden.... ha ha ha kände sig riktigt professionell kan jag säga :)

Han sparkade bakut nån gång på banan och det ska det nog finnas bild på så det kanske visas här sen.

Jag red fel 1 gång också skulle svänga vänster men valde höger, så går det när man har tankarna på att bara kunna vara lugn på banan. Det gör absolut ingenting! Jag fick svänga lite för tidigt nån gång på banan och en förvänd galopp fick jag flyta ut i så att han inte skulle byta som han gärna gör.

Överdomarkontroll
När vi var klara på banan så kollade överdomaren på bett, nosgrimma mm så då fick han vara med om det också. Luvan togs av mm och han stod still och bara väntade min prins <3

60,00% blev slutresultatet och jag är supernöjd! Resultatet är oviktigt, han skötte sig!

Alla har åsikter
När Collin kom till mig fick jag en kommentar om att han är så lång i kroppen och bakbenen för långt bak "han kommer aldrig kunna trampa under sig och han kommer aldrig kunna länga traven" hmmmm konstigt att han trots allt redan kan och gör det. Trodde inte bakbenen kunde sitta "för långt bak" faktiskt.... ;)  


Han böjar förstå vad jag vill i travlängningarna nu problemet nu är att piloten ska kunna sitta hela vägen.... Jag gillade verkligen vad jag såg på filmen igår. Fin form, nosen fram, och han ökar steglängden utan att dra iväg. Jag kan bara rida 30% kanske av vad han kan idag i ökningen.


 6/8 2017 Generalmönstring för Matteus 683

Igår var det generalmönstring för Matteus 683. Det är vart 5e år.


Matteus vann sin "ring" såklart :)

Barbros 2a hingst Theodor var där också och han vann sin ring. Vi körde ner honom och tog sen med honom hem igen.

Id-koll av Theodor

Mimmi är överallt...


 
 

5/8 2017 Läger

Äntligen är det lägerdax för mina småstjärnor! 
 
Tis 8 augusti 17.00 – fredag 11 augusti 17.00 

Lägret börjar för de som vill med en hoppträning för duktiga Nils Stridh Svensson. Han tar 200 kr för det.
Träningen drar igång 18.00 

Hästarna får var sin liten rasthage och de behöver då tilläggsfodras med hö/hösilage
Alla behöver ta med egen vattenhink
Hästtransporterna kan stå kvar under veckan om så önskas. 
När hästarna har hittat sina platser inkvarterar vi ryttarna i vår husvagn, medtag egna sängkläder och handduk. 

Avslutning sker på fredag 17.00 med en liten uppvisning för de som vill 

Kom ihåg att packa för dig och din häst: 
Sängkläder, handduk, hygienartiklar, tandborste, tandkräm. Badkläder, träningskläder, regnkläder, ridkläder ridskor/stövlar, gympaskor, hjälm, väst. 
Ev kraftfoder och hö till hästen, vattenhink och hink med tvättsvamp för svettiga häst. Sadel, träns, benskydd, schabrak, borstar. 

Beräkna att hästen kommer gå ett pass på förmiddagen och ett pass på eftermiddagen varje dag
Vi kommer bl.a :
hoppträna 
dressyrträna
lära oss att knoppa hästen och göra den tävlingsfin
- Sätta mål för ryttare och ponny
- Vara med som publik på en repetition av en clinic som ska hållas på EM i Göteborg
- fyspass (träna oss själva utan häst)
- Bad vid ok väder
Vi tar gärna emot förslag på aktivitet.

De går upp 8.00 varje dag och fodrar sina hästar sen blir det frukost för dem och sen drar dagen igång. 

Vill du vara med kontakta oss omgående :) 
Våra tel.nr:
Sandra 0723 218298
Marie 0705 418092
Urban 0705 418091
 
 

4/8 2017 Hej då Sandro Se

Sandro har på kort varsel åkt hem till sina ägare igen pga missförstånd.

Vi har tyvärr inte råd att köpa häst just nu och de vill sälja.

Jag kommer verkligen sakna fina Sandro Se

Letar du häst så kanske han kan vara din nya bästa kompis! Han är tävlad upp till MSV A

Ägare Felicia & Ulrika Nolåker, Trollhättan
Vill ni ha kontakt med dem så hör av er till mamma på 0705 418092

Tänk om man var oberonde av pengar....

 
3/8 2017 Inblick i vår EM-resa!

Kan jag kan du!

Här kan ni hänga med oss på vårt EM-äventyr!


På 3 år tog vi oss från lokal LB till EM i ponnydressyr!
Vi har internationell vinst och placeringar.
 

Money Boy är nu till salu!
Intresserad? Ring mamma Marie 0705 418092

Stort tack till:

Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By Spirits, Stall Vuo/Stall Sjöholmen Bjärnum, Jacson, Emma Lindqvist, Stall Nils Stridh Svensson, privatpersoner som swishat, 

 3/8 2017 My & Collin

Nu har vi kommit hem efter EM och vardagen tog vid direkt. Jag ska försöka uppdatera bloggen bättre nu. Ska ta en funderare på om jag ska fortsätta bloggandet också jag är lite tveksam.

Igår var det dags för Collin att få komma igång igen och planen var ett joggpass på honom.

My var hemma så hon fick börja skritta fram honom. Skritten gick kanon så det blev så att hon red ett helt pass på kronprinsen :)

Så här lycklig blir man när man rider Collin.

Inte illa att denna kille som nu är riden totalt 1 år av sina 6 år i livet kan gå så fint med My 9 år på ryggen och faktiskt lyssna. Childrenklasserna dök upp i mitt huvud.....

 

2/8 2017 Full fart

Full fart direkt. 

Kommer med uppdatering i morgon. 

Kram 


RSS 2.0