15/8 2017 Vad händer?

Vad händer hemma med alla hästar och oss?

Mimmi
Mimmi har vrickat foten illa sen en vecka tillbaka och fungerar inte alls. Hon svimmar tyvärr så fort smärtan ökar och det gör den ju så fort man går. Vi tror att det kan vara nåt mer fel i foten än vrickning men det är jätte svårt att få en tid. När hon var inne förra tisdagen så kunde de inte se nåt på röntgen då det var för svullet.  

Moa
Moa jobbar sin sista vecka på sjukhuset (kirurgen) i Lidköping och sen är det dags för högskolestudier i Skövde för henne. Moa siktar på sjuksköterska.  

Elsa & Nellie
Elsa och Nellie har hängt i och varit ute så ofta de kan. Tjejerna är verkligen till stor hjälp!

Jag
Den 21a startar gymnasiet för mig. Jag ska läsa Samhäll på distans. Min kompis Maja ska också gå distans så det blir kul och bra att ha någon att bolla skolarbetet med.

Schamoon
Schamoon har kommit tillbaka då hon inte passade tjejen som köpte henne. Mimmi äger nu Schamoon. Hovarna behövde omgående ses över så nu har hon skor runt om igen.

Zero
Zero har vi backat i jobbet med. Han spänner sig så väldigt när han rids och vi vet inte anledningen. Ren tur att inte Mimmi ramlat av. Han far iväg helt utan synbar anledning när hon rider. Han är nu mycket tömkörd och det har varit bra för Mimmi för hon har nu hittat, tror vi, hur han vill ha det. Han vill ha mycket mer stöd i munnen än vad de flesta unga hästar vill. Han har en väldigt "fast ram" om man säger så just nu. Vi håller dem i lina när han rids nu. Vill ju inte att ryttaren fa av heller för det kan ju göra honom ännu mer spänd.
Mimmi och Moa är de som jobbar med Zero.

Curre
Curres bakben har läkt hur fint som helst och det kunde man verkligen inte tro när han skadade sig.
Han skrittas och travas nu och han är helt ren :)  

Kämpe Vilde "Vilde Bill"
Vilde Bill har varit hos oss några veckor nu och han är en riktigt trevlig ponny att jobba med. Han ska ridas in och han är till salu. Ägare: Familjen Stockman Götene

Walencia
Walencia har varit hos hingst i sommar men hon slutade brunsta så fort hon kom dit :(
Hon vill alltså inte bli mamma nästa år så då har hon fått bli Moas storhäst, så hon tränas just nu.

Camaro
Camaro är betäckt ett par gånger i sommar och nu verkar hon inte brunsta om så nu håller vi tummarna att Mimmi får en bäbis 2018

Matteus
Underbara Matteus är tillbaka som ni sett i inlägg och han tränas nu av mig och My. Mitt glädjepiller.

Money Boy
Boyan har efter EM fått gå lite på halvfart och det är han verkligen värd. Dags nu att dra igång igen för man märker att han vill träna. Inte direkt nöjd när jag hämtar Collin och inte honom. Den 25e ska vi visa upp oss på EM i Göteborg, se mer här!

Collin
Collin är igång och tränar och får också känna på tävlingslivet. Planen är att utsätta honom för så mycket nya miljöer som bara går. Vill ju se att han kan fungera som min tävlingskompis utan att han stressar. Han måste tycka det är kul att träna/tävla med mig annars kommer vi inte få framgång.
Collin hopptränas kontinuerligt som ni säkert sett här på bloggen. Hoppningen är nåt han verkligen gillar och det är verkligen bra träning mentalt för honom med mycket runt om.

Dinelli & Tian
Tränas på helt enligt plan.
Tian ska hoppas lite också. Blir hoppning ikväll för henne.

Jebeth Hitchhikers Guide "Hoopy"
Nu är det dags för Hooopy att flytta hem till Nossebro igen efter 1 år hos oss. Han flyttar hem till helgen som kommer. Han är nu kvalad och har startat FEI-klass i dressyr på godkändt resultat. Vi har hopptränat/tävlat honom upp till 1,10 och han har tränat terräng och startat fälttävlan i klassen H90. Vilken allround häst.... en sån som många skulle vilja ha!


 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0