31/12 2018 Tack och nu ser vi framåt!

Tack för 2018 nu ser vi fram emot nytt år och välkomnar 2019

31/12 2018 Årets sista dagar

Nu går vi med full fart in i 2019 tycker jag!

Jag är fullt medveten om att det kommer innebära MYCKET jobb från min sida men det är det värt.

Igår tränade jag med Collin och Wizt för Pia.
Collin
Vilket kliv framåt han tog igår. Jag red igenom FEI Lagprogr. Msvb för juniorer och sen efter det fick han gå in och chilla. Han var så lugn och fin och lyssnade uppmärksamt på mig. 
 
Wizt
Igår fick jag kämpa lite extra på Wizten istället. Vi kom till en punkt där han bär sig korrekt och inte riktigt orkar och då slog han i handbromsen helt. Det måste vi få bort. Tur det hände när tränare var på plats. 

High Top Vuo "Toppen" 
Red ett pass på banan och jag är riktigt nöjd med honom. Han försöker trots att han egentligen är så trött att han vill spy. 

Matrix
Denna killen bjuder upp till motstånd igen. Han har inte överskottsenergi och han är inte trött utan han bara vill bestämma själv. Igår var det t.om med motigt att skritta. Jag är ingen tuffing så när han står rätt upp då blir/känner man sig ganska liten. På en millisekund är vi uppe på bakbenen så det gäller att vara med i svängarna. Nu måste jag tänka ut en ny plan för hur jag kommer förbi detta. Trodde helt ärligt att jag lyckats ta mig förbi det men nepp en envis kille det där. Han har humör killen må ni tro. 

Träningar
Hade träningar igår inbokade men 2 st kom inte så där gick tid när man går och väntar.
Vera kom på utsatt tid och denna tjej tränar på Matteus. Hon är verkligen superduktig, så kul att få hjälpa henne lite på vägen. Tyvärr bor hon i Stockholm så vi får svårt att få till veckoträning ;) 
 
Zalmiyac "Z"
Jobbar på lina. Jag tycker att han dämat sig ganska mycket med allt som händer runt om. Hans fokus måste ligga på mig annars får vi svårt på tävlingsbanan. Han är väldigt arbetssam så jag kommer jobba med uppmärksamheten på mig ett tag nu. Inte jättespännande att skriva om direkt men vi jobbar på. 

Laphroig "Lappen"
Lappen ska i morgon på årets 1a dag vara med på sin 1a riktiga hoppträning för Nils. Ska bli så roligt att se hur han tar det. 

Barbie "Babsan"
Arbetet fortskrider långsamt. Vi tar det lugnt med denna coola tjej. 

Matteus
Gick lektion. Alltid lika arbetsvillig. 

Tilde
Inridningen är klar och vi har bara jobbat med att befästa det hon lärt sig. Hon åker hem igen i morgon 1/1-19

Ove
Arbetet fortsätter. Han är en känslig kille så man kan inte stressa arbetet utan lugnt och metodiskt. 

Nya hästar på ingång
Det är nya hästar på ingång nu inför 2019. Inridning, tillridning och försäljningshästar. Life is fun! 

En önskan
En önskan inför 2019 vore att ha en anställd som groomade åt mig så jag hann lägga mer tid i sadeln istället för att mocka mm. Jag drömmer vidare om det men en lösning vore ju praktikanter.
Stallsysslor och ridning efter förmåga. Boende inne hos oss vid behov och du kan ta med dig egen häst. 
Vet du nån som är sugen på att praktisera i stall med alla typer av hästar så hör av dig på mail sandra.beata@hotmail.com  eller ring mamma Marie 0705 418092 

Vi vill önska Er ett Gott Nytt År!  

 med familj30/12 2018 Videos?

Jag har en fråga till er som läser bloggen och kanske följer oss på insta Fb osv. 

Skulle ni vilja att jag gör vloggar eller tex  "instruktionsvideos"? 

Vore väldigt tacksam om ni ville ge lite feedback och idéer på vad ni skulle vilja se. Tack på förhand. 29/12 2018 Svar om ridbanan

Kommentar 
Ni verkar ha en väldigt bra ridbanan. Hur sköts den så ni kan använda den som ni gör? 
-------------------------------
Tack för din fråga/Kommentar! 

Vi har 2 väldigt duktiga barnskötare hos oss pappa och Andreas. All fred till dem dom håller banan ridbar så gott det går!  

När första kylan kommer gäller det att vara med och harva och salta. Sen harvas banan i kylan 2 ofta 3 gånger per dag. Tidig morgon, på dagen och sent på kvällen behövs det saltas det igen på kvällen. Det är tidskrävande och man behöver nån som gillar att köra traktor 😉 Vissa dagar går det åt nån timme att harva och välta både på morgon och kväll. De trycker till sanden det sista med välten. 

Förra vintern frös banan ifrån oss tyvärr då fick vi åka till ridhus mycket. Händer det vill jag ha några dm snö som vi kan galoppera i och träna kondition. 29/12 2018 Brons Hanna Matilde, till salu

Här kommer en film på hur långt vi kommit med henne. 

 
Hon får väl ändå anses som inriden nu eller vad säger ni?
Det är så roligt att jobba med en häst som är så väl förberedd för uppgiften! All cred till Stuteri Bron. 
Tilde är till salu och han rekommenderas varmt. 
Vid intresse kontakta Sara på Stuteri Bron 


 


29/12 2018 Svar på kommentar från J.

Kommentar från J. :

Låter som en spännande kurs!! :) 
Hoppas du och Collin kan dra lite nytta av det ni lärde er för att kunna lösa problemen som ibland uppstår på tävlingar 😀👍 
Vilka är dina topp 3 lärdomar och/eller verktyg som du tar med dig från kursen?
------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du läser min blogg och kommenterar, det ger mig feedback. 
Kursen jag var på heter Beyond Horsemanship och hölls av Sylvia K Persson strax utanför Skara. 

1. Ledarskap
Jag ser nu ännu tydligare hur viktigt det är med ledarskap. Jag skulle direkt när Collin kom till mig jobbat mer med de grundläggande, han får inte bli bufflig och han ska ha sitt fokus på mig. Ber jag honom stå still så står vi still mm. Jag vet nu hur jag på ett bra sätt kan jobba vidare med mina äldre hästar och jag kan tidigt med mina yngre förmågor som nu mest bara leker, äter och växer jobba med vem som leder och vem de ska lyssna på. Jag måste alltid vara mer intressant än allt runt om. Jag ska ge dem möjligheten att göra rätt direkt. 

2. Jag måste vara lugn och konsekvent
Min känsla och mitt tänk sänds rätt till hästen oavsett om jag står på backen eller sitter i sadeln. Min sinnesstämmning och hur jag tänker är otroligt viktigt. När något händer måste jag sanbbt efter att jag reagerat för det gör jag oavsiktligt när Collin exploderar snabbt tillbaka i tanken till lugnet och att inget är farligt då svarar Collin snabbt och blir lugn med mig. Börjar mina tankar fara iväg och jag blir osäker/upprörd/arg då blir han det 100 gånger mer och då tar det lång tid att komma tillbaka till lugnet och avspändheten igen. Jag är tryggheten och ledaren och noga med att vara konsekvent. 

3. Acceptera det jag inte kan ändra
Jag måste lära mig att acceptera att Collin naturligt snabbt reagerar på saker han kan uppfatta som farligt. Yttre saker som händer kan jag inte påverka men jag kan lugna och inte göra en grej av hans reaktion. Jag ska fokusera på det jag kan påverka och inte lägga kraft på saker jag inte kan påverka. 

Jag hamnade i en sån situation igår dagen efter kursen på hoppträningen. Kolla på filmen


Det är en hundvalp som är med och tittar på träningen utanför banan vid öppningen där vi förvarar hinder mm. Ni kan se hur jag ett par gånger byter gångart lugnar och sen kan rida vidare. Hade detta varit för säg 3-4 månader sen hade Collin spunnnit igång i huvudet och jag hade haft svårt att kommunicera med honom och få honom att fokusera på jobbet.

Under träningen igår tyckte jag i början att det blev jobbigt men tänkte sen att nu ska jag ta nytta av situationen och verkligen jobba med honom.

Nils Strid Svensson som jag tränar hoppning för vet precis svårigheterna med Collin och han har hjälpt mig komma långt med honom, tack Nils! Viktigt med tränare som utmanar och stöttar i rätt läge. När jag började hopptäna med Collin så var vi på 50 cm och jag tyckte mest det var spänt och obehagligt, nu leker vi över 1 m när han är med mig. 

Pia har hjälpt mig med hur jag ska rida Collin när han börjar som vi säger "spinna" Snabbt tillbaka till mig i tanken och övningar som ger ett lugn. Är jag konsekvent med hur jag uppför mig så kommer han om ett tag vara trygg med det och jag kan förhoppningsvis rädda en linje i ett program om nåt händer på tävlingsbanan. Skulle jag bli arg på Collin när han börjar ja då blir han så upprörd att det kan ta 20 min att komma tillbaka till avslappnat jobb igen. 

Nu blir det mycket om Collin och hans energi och explosivitet som en nackdel men han behöver samtidigt ha det för att vi ska nå vårt mål GP framöver. Det är därför vi letar hur vi ska hjälpa honom att lägga energin rätt. 

Nyfikenhet tillsammans med trygghet 


 

28/12 2018 Mellandagar och en kurs

Nu har julen passerat och vi är inne på de första mellandagarna. Under julafton vilade alla mina hästar men sen har de jobbat. Jag har börjat med dessa små korta vilor på 4-5 dagar som hästarna brukar få på vintern. Det är inget speciellt utan tycker jag att en häst känns trött ja då vilar den några dagar. Z (Zalmiyac) har tappat en sko så typiskt, så vi väntar på hovis som också behöver julvila :)  Ingen fara då han longeras så han vilar inte. Hans igångsättning får ta lite längre tid bara. 

Matrix tycker att vila är överskattat han är jäääätte pigg kan jag lova. Fick hoppa av igår och låta han rasa av sig på lina. Han kan verkligen busa den killen. 

Collin som brukar gå "bananas" när det är sånt här väder är som vanligt. Han behöver klippas igen men annars ingen förändring. Han har väl vuxit till sig lite. Igår var vi (jag mamma och Collin) på en kurs i kommunikation jag och lille prinsen. Det är ju det som fattas i vår relation att han lyssnar på mig i framförallt de situationer som han upplever som läskiga och han vill fly från, som tex ett möte med en häst som han upplever som stor och farligt. Collin vet ju inte att ryttaren inte kommer styra den andra hästen in i honom utan då flyr han. Han väder 180 grader på en millisekund det är svårt attt stoppa. Kursen heter Beyound Horsemanship och gick ut på att han ska respektera mina gränser och ha full fokus och lita på mig. Så jag fick verkligen tänka och ge Collin ett lugn istället för att tänka "skit också nu börjar det" som är så himla lätt att hamna i med honom. Hoppningen har gett massor men senaste hopptävlingarna har han kommit in i stressen okså. 

Vi fick börja med att bekanta oss med kursledaren Sylvia K Perssons hästar. Vi skulle sätta en gräns mot hästen hur "nära inpå" som var ok. Gick fint, denna 25-åring var hur söt som helst 
 
När det efter teoripass 1 var dags att kommunicera med sin egen häst så blev det mer utmanande. Bara ridhuset är en upplevelse för dem 1a gången för det är ett sånt som man ser ut genom perforerade plåten under dagen och på kvällen när det är mörkt ser man in. 
 
Här har jag släppt in Collin i min "bubbla" och han har släppt in mig i sin. 

När vi hade övat på leda den från marken fick jag ensam sitta upp och rida. Det var intressant för kompisarna gick ut och han blev ensam kvar. Hände grejer utanför och han tappade fokus ibland men var otroligt snabbr tíllbaka hos mig igen. Han sprang och gnäggade men blev inte så spänd som han brukar. Svårare att få samma kontakt från sadeln som från marken men det går. 
 
I slutet rullade vi in en boll som han klarat att gå förbi utan att bry sig, men när den kom in på banan vart han upprörd. Han ställde sig direkt bakom mig så jag var mellan han och bollen men i slutet var han uppe brevid mig och nyfikenheten tog över, Tur att han har valt en sån "stor och stark bodyguard"

Har satt ihop en kort film så ni kan få se lite. Be nice!

Det är väldigt svårt att delge er all information vi fick men ni kan få en liten bild av vad vi gjorde. 

Jag upplever att detta blev en förlängning av vad Pia tränar oss på. Pias fokus ligger på att jag ska veta hur jag får Snurresprätt cool och avslappnad när nåt händer och denna kurs fick mig att jobba med mig själv och veta hur jag kan förmedla mitt lugn till honom, Lite flummigt kan det låta som men jag upplevde en klar förbättring i min och Collins kommunikation. Nu ska jag verkligen jobba med detta och se hur vi klarar oss på en tävlingsplats framöver. 

Det gäller att vara öppen för och våga prova olika lösningar när man har olika hästar! 

Ni vet väl att ni kan följa oss på Instagram mm?
@01sandraaw
@70mariew
@wickstromsutbildningsstall
FB finns vi på plus Fb-sidan Wickströms Utbildningsstall

 
 

24/12 2018 Bland det finaste jag varit med om!

Fick en kommentar idag från anonym:

Hej Sandra! 
Har följt din och din familjs resa via bloggen ganska länge och är så imponerad av allt jobb du lägger ner även fast det känns motigt ibland och förutsättningarna kanske inte alltid finns till 100 %. Har skickat ett litet bidrag till din fortsatta satsning via mamma. God Jul och Gott Nytt År! PS så kul att få se (nästan) alla hästarna på bloggen idag för mig som har lite svårt att hålla isär dem (de är så många:)).
-------------------------------------------------------------------------------

Tårarna rinner av tacksamhet! Det var det finaste någon gjort för mig på länge 💕

Bildresultat för Tack


Ja jag förstår att det är svårt att hålla isär alla hästar. Vi har just nu 17 hästar på gården :) 

 
 

24/12 2018 God Jul

Vi vill önska er en god jul 
 
Chaneline
 
Walencia
 
Matteus 683
 
High Top Vuo
 
Barbie
 
Brons Hanna Matilde 
 
 
Zalmiyac 9087
 
Cira
 
Ove

 
Matrix
 
 
 
 
Collin
 
Kakan och Berty saknas på bild
 
Jag hoppas ni får en lugn och mysig jul! 
 
 
med familj 
 
 
 

23/12 2018 Krigare

Gårdens krigare 2018 måste bli Wizt!


Min julklapp 2017 (då bestämdes det att vi skulle köpa honom)

Han har denna höst mått JÄTTE dåligt, här kan ni läsa om det i stora drag.. 
 

Nu är vi här:
 
Jag är inte 100 på att han kommer tillbaka i den fina form han var drån juni och framåt men jag är glad om han är frisk och glad! 

Följer ni oss förresten på sociala medier?
Vi har en Fb-sida som heter Wickströms Utbildningsstall. Mamma är duktig på att uppdatera på sin insta, utbild.stallets och på fb om oss. 
Instagram: 
@wickstromsutbildningsstall
@01sandraaw
@70mariew
 
 


23/12 2018 4e advent

Idag är det 4e advent men det är väl ingen nyhet för någon. Hoppas ni får en härlig dag innan julafton!

Bildresultat för 4e advent

 

20/12 2018 Ny stjärna på himlen

Himlen har fått en ny stjärna idag, Hobson.
 
Hobson "Hobbe" 
Född 1997 
B-ponny, welsh

Hobbe hamnade hos mig på tillridning då han var "lite busig" men han blev min i stället för att sälja.
 
Jag är otroligt glad att jag har kontakt med dem som äger honom nu och jag tänker extra på Alice som mist sin bästa kompis idag 💕 
Det kommer nya hästar även om det inte känns så just nu och ingen kan någonsin ta Hobbes plats i ditt och mitt hjärta. 
 
Vi tävlade dressyr (kvalade till SM), hoppning (Lb) och fälttävlan (P80) tillsammans. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för allt Hobbe! 
 
 


19/12 2018 Min tisdag

Stallet med allt vad det innebär fram till lunch. Dessa höpåsar kan ta knäcken på vem som helst. 

Dressyrträning för Pia på eftermiddagem med Collin och Wizt.
Svårt men otroligt roligt är det. Så mycket nytt, tekniskt, att lära mig och man kan känna "jag kan inte rida alls" flera gånger under passet men Pia peppar och förklarar och har aldrig bråttom. Man får nästan alltid en dipp när det blir mycket nytt att ta in och detvet jag ju om men man vill ju nuuuuu. Stort tack Pia för ditt enorma engagemang och att du lyfter mig och hästarna. 

Här tränar vi på tekniken vid en skrittpiruett :) 

Hoppträning för Nils Strid Svensson som kommit hem från sin Tysklands-resa. 
Jag red först Tally och sen Matrix. Svåra linjer för piloten igår. Jag älskar att träna både Tally och Trixen. 
Hemma vid 20.30 och då var det bara att göra i ordning alla hästarna, natta dem och sen äta själva. 

 
 

18/12 2018 Ny vecka

Så kom då måndagen och en ny vecka. Full fart hemma och mycket arbete som ska utföras. Så tacksam för Andreas som hjälper mig med det mesta. Duktig med hästarna och väldigt arbetssam. 
 
Våran ridbana är jätte bra just nu. Kom snö men det ligger inte kvar på banan längre. Härligt när man kan rida som vanligt utan att behöva åka till ridhus. 

Zalmiyac håller på att bo in sig och han verkar trivas bra. han äter och dricker och har full koll på alla hästar :)  Jag sätter just nu igång honom då han varit utan ryttare i höst. Han är väldigt rolig att rida. Känns som han är väldigt arbetssam. Spännande tid med honom nu framöver :) 
 
Collin är väldigt fin just nu. Han känns stark och han utvecklas för varje vecka. 

Wizt är lika fin som Collin men fortfarande smal. Det kommer nog ta lite tid för "farbror" att komma tillbaka, om han kommer tillbaka 100%.

Matrix är finare än han varit innan hos mig. Väldigt glad och vi har inga tuffa jobbiga pass hemma längre. 

Laphroig är som jag sagt innan fantastisk! Så rolig att jobba med. 

Ove och Matilde
Dessa två har varit super de senaste dagarna så de fick välförtjänt vila igår och planen är detsamma idag tisdag. Man kan inte stressa inridning då riskerar man stora bakslag, viktigt att lyssna på hästens signaler. 

Matteus har det jätte bra. han har haft lite vila nu och är sugen på att börja jobba igen. Vet du kanske nån duktig ryttare som vill vara "medryttare" på denna stjärna? Hör av dig!

Dinelli har åkt till en annan utbildare, hon åkte 12/12-18. Vi tackar för den tiden hon var hos oss och önskar lycka till.

Nils har kommit hem från sina veckor i Tyskland, där han varit med några hästar och tränat. I kväll är det dags för hoppträning igen :) 
Fler hästar behöver få hoppa och leka hemma så vi försöker nog hinna med det i morgon. 

 
17/12 2018 Collin på pay & ride MB5

Jag red en MB5 på Collin igår på Grevagården. Pay and ride är jätte bra för spända hästar så vi kan få träna på tävlingsmomentet. 

Framridningen var riktigt bra för Collin, lugnt och stilla. 1 gång blev han rädd men lyckades hålla det på mattan. Tänker på det Pia säger, han måste förstå att du inte sätter honom i en situation som han inte klarar av. 

Domarkritik:
Trevlig häst med fin potential, går ganska avslappnat men syns viss spändhet och därför bra att gå på avslappningstänket idag även om elasticitet och längningar blir lite försiktiga. Har fin galopp men det finns tendens att idag bli kort - önskar längre steglängd. 

Bjuder på film, be nice!


Jag är nöjd med min prins som var lugnare i huvudet och mer stilla i munnen mm. Listan kan göras lång på vad som kan förbättras men som nr.1 är att få honom trygg på banan och denna gång gick det bra! 
Väldigt tittigt med granar, paket mm men han överlevde. Vi fick gott om tid på oss inne på banan och det är bra.

Jag fick ett räknefel i serien men det gjorde jag medvetet för jag ville att han skulle byta på min hjälp inte när han tror. Rena byten det blir man glad av 😄


Denna kille är väldigt speciell. Killen som verkligen kan gå en på nerverna, han sätter groomarna på prov kan jag lova 😂
 

17/12 2018 Matrix på pay & ride

Igår fick Matrix åka på pay and ride på Grevagården. Vi red en MC1.

Kritik från domare:
Häst med lätta steg och bjudning du får fina sekvenser med väl lagd form, skulle i detta -på sikt- när mer avslappning hittas - önska lite mer påskjut bakbenen, just idag önskas också lite jämnare bakben i längningarna. 
 
Bjuder på film, be nice!  
 
Om du sett filmen så vet du nu vad jag hela tiden får jobba med. Han blev rädd 1a stegringen men sen snurrar han till det lite och blir lite istadig. Det är SÅ mycket bättre nu men man vill ju så mycket mer 
--------------------------
Som Pia säger: 
Vi måste komma till att han litar på att jag inte sätter honom i en situation som han inte fixar.
-------------------------
Vi är på god väg och jag är så nöjd att jag inte blir rädd.
Jag känner mig trygg med honom och jag älskar verkligen att jobba med denna kille. 


Formen är bättre och vi gör framsteg hela tiden, främst på hemma plan men det är ju ganska naturligt. 

Ja det är frustrerande att han blir så upprörd att han reser sig och har man triggat igång resandet så måste jag nu hitta hur jag bryter det helt. Hittills så väntar jag bara ut det och rider vidare men jag måste få honom att släppa det i huvudet om ni fattar vad jag menar.  Det är svårt att vända ett "bakåttänk" till att se positivt och framåt. Har du nåt tips kanske? 

Matrix och Collin är ganska lika egentligen, 2 snurresprättar. De behöver en lugn och förstående ryttare som ger dem tid och inte blir arg utan ser deras fina egenskaper. Jag jobbar vidare med miljöträning så att han framöver kommer lita på mig till 100%
Matrix har gått enstjärnig fälttävlan (innan mig) och klarat det jättebra men någonstans på vägen har han tappat tilltron på oss runt honom.

Han har varit så bra på träningarna hemma så jag red med gott självförtroende men sen blev han rädd,
vi ska tillbaka till att han känner fullt förtroende. 

Ser fram emot inomhusterrängträningen med denna kille i början av januari. 

Matrix ägs av Eva Berg, Lidköping.

 

16/12 2018 3e advent

Bildresultat för adventsljusstake
 
 

15/12 2018 Lördag

Idag gjorde jag naglarna på förmiddagen och sen var det full fart igen. 

Svarta hingsten!
Zalmiyac har haft en lugn natt och dag hemma hos oss. 
Bjuder på film från vårt 1a pass hemma. Be nice!
 
Det finns mycket att jobba med och han verkar vara en riktig arbetsmyra. Byten måste jag förbättra, han byter gärna fram först. Det kommer, bara träna på. Styrka och kondition får bli huvud prio nu.
Här kan ni se stuteriets hemsida, 

Laphroig "Lappen" 
Ett pass på Laphroig idag, be nice!
 
Vilken utveckling han gjort sen han kom 1/9 2018 
Han var sutten på och lite tömkörd. En fantastisk galopp. Tack Eva Berg för att jag får rida dina 2 juveler.

Matrix, Collin och Wizt
Trix och Collin gjorde båda två bra pass på banan.
Wizt longerades av Andreas. 

Ove & Hanna Matilde 
Ove jobbar på enligt plan. Tilde är en riktig pärla. Båda är roliga att jobba med. 

 


Välkommen Zalmiyac 9087

Vi hälsar nu Zaliyac 9087 välkommen till oss. Zalmiyac är en godkänd angloarabhingst som ägs av Lena Bengtsson Stensnäs Anglostuteri i Värnamo.

Zalmiyac 9087
f. 2002
e. Comefast xx
u. Rebecca x
ue. Danser ox

Angloarabisk fullblodshingst godkänd för avel. Godkänd på livstid i det tyska avelsförbundet Mecklenburg-Vorpommem och dessutom godkänd i SWB genom en sk.sto-licens sedan 2013

Zalmiyac har en sida på Fb; Zalmiyac 9087
Stuteriet har en sida på Fb; Stensnäs Anglostuteri 

Lånad bild av Lena Bengtsson
 
Nu ska vi snart åka och möta Lena och lasta om till vår transport hem 🙂

 

13/12 2018 Saknar

Saknar nåt fruktansvärt.
13/12 2018 Onsdag

Brons Hanna Matilde utvecklas fint!
Bjuder på film, be nice!


Letar du ponny så rekommenderar vi verkligen denna ponny. Så klok och snäll 💕

-Sandra

12/12 2018 Tisdag

Igår var vi hemma hos Eva och klappade på Dinelli som nu ska flytta, lycka till.

STORT STORT TACK till Eva som gav oss hinderstöd och bommar. Helt fantastiskt. Tack!

Hoppning hemma i geggan på kvällen. Bjuder på film på alla ekipagen utom Amanda. 
 
Vädret var inte det bästa men vi har kul ändå 😃
 
Började jobba lite mer med Ove som fick jobba på lina bl.a. Så fin häst!

 

11/12 2018 Min måndag

Igår så var det full fart som vanligt. Alltid full fart in i ny vecka :) 
På ridbanan i regn/snöblandat regn från kl. 14.00 igår till ca 20.00 med en 30 min paus för mat. Gissa om jag var kall men det är så roligt så jag glömmer regnet. 

2 pass för Pia
Började med Wizt. Åh va jag älskar att rida på min ambitiösa häst. Han är känslig men på ett annat sätt än Collin. Wizt är mer introvert. Collin visar för alla att han blir upprörd medans Wizt mer tar det inåt i sig själv. Vi jobbar med att mjuka upp hans stela kropp och det blr för varje pass bättre och bättre. Vi gymnastiserar men bara det han orkar och väljer själv. Inte tvinga igenom böjning alltså. 

Ganska fantastiskt att man som ryttare kan påverka en 19-årig gammal häst så att han blir mjukare i sin kropp med små medel. När han jobbar på utan nån spänning alls i kroppen är känslan den bästa! 


Sen har vi då "superCollin"
Denna kille får lära sig att jobba med olika rörelser och behålla sitt lugn. Rikta uppmärksamheten på mig alltså inte allt runt om. När han jobbar fokuserat på mig så är han verkligen en dröm att rida! Vi är på rätt väg! 
 
Collins byte är fantastiska! 
 
Att träna är just nu som lite frustrerande-svårt att lära nytt. Ny tränare nya tankar och det ger mig nytt sätt att påverka hästen. Så roligt men svårt, mycket nytt att tänka på och det gör mig frustrerad för jag vill kunna NU, men jag vet att jag måste ge det tid. Pia är fantastisk som inte blir irriterad på mig, bl.a när jag hela tiden vill ta i tygeln i stället för att använda skänklarna. Tack Pia för ditt tålamod 💕

En häst som heter Ove
Ove bor in sig och han sköter sig riktigt bra. Han har full fokus på vad som händer på gården hela tiden. 
 
Asterion Vuo "Hasse"
Hasse och Zeus igår hos uppfödare Camilla igår. Jag längtar tills Hasse kommer hem till oss och ska börja förskolan nästa sommar/höst. Hasse är Athenas enda avkomma, pappa heter Dragon Welt. 
 
Annika & Ture
Annika kom och tränade med Ture. Vi har haft 1 veckas uppehåll pga tandläkarbesök mm för Ture så jag såg verkligen fram emot gårdagens pass. Annika är så go, alltid glad och kämpar verkligen. Imponerande. Igår testade Ture lite genom att reagera på lilla julgranen på banan men Annika fixade det galant! 💕

Petra & Tally
Petra och Tally var sen näst på tur efter Ture. Tally är alltid rolig att rida/träna. Jag känner att han börjar sakta men säkert bli starkare i kroppen. Traven har utvecklats men det finns så mycket mer i den hästen. Vi jobbar på med styrkan. 💕

Amanda & Milly 
Amandas träning var sist ut. Denna tjej utvecklas snabbt och hon är verkligen som en svamp. Så rolig att träna henne och Milly visar ju att träning ger färdighet. Bra jobbat Amanda 💕

 

10/12 2018 Min söndag

Min söndag var bra. Började med att Andreas och moa gjorde stallet så jag och mamma fick sovmorgon 💕

Brons Hanna Mathilde "Thilde"
Jobbade med Thilde som är en sån härlig ponny. Hade jag letat ponny hade hon flyttat in! 

Hon är väldigt snäll och lättlärd. Nu ska vi jobba med att hon tar styrning för just nu funkar det halvbra. 

Välkommen Zilancia Arn "Ove"
Ove som han kallas är född 2015 och är här på inridning i ca 1 månad.
e. Vilancia
u. Zambuca Firfod
ue. Gribaldi
Kom hit 181209
Ägare: Christin & Sofia Hedman

Barbie "Babsan"
Min unghäst Barbie är så rolig att rida. Vi har tagit det väldigt lugnt med denna donnan men hon är ändå med för sin ålder. Hon har växt så mycket så vi har inte kunnat göra på annorlunda sätt. Igår så blev det 1a uppsuttna galoppen. Hon r förvånansvärt välbalanserad för att vara så lite riden. 

Utan koppel, säkrast att gå efter Moa.
 
Laphroig "Lappen"
Ett pass på banan i mörkret. Han är lite spooky när det är mörkt ute och vi har tänt på ridbanan så det över vi på nu. Han måste lita lära sig att lita på mig. 

Matrix
Trix fick ett pass på banan. Väldigt pigg så att "vänta" på mig var inte aktuellt ;) 
Kunde jobba lite med skritten utan att han taktar. 
Trix börjar bli starkare i kroppen och jobbar i en högre form utan att han känner att han inte orkar! Han musklar på sig och lägger på en fin överlinje. 

Ni hänger väl med oss på Instgram?
@01sandraaw
@70mariew
@wickstromsutbildningsstall


 7/12 2018 Tally & Chili

Igår kom Tally och Chili hot och jag red dem. Det var längesen jag red Chili så det var väldigt kul. Tally är alltid rolig att rida.6/12 2018 Collin

Denna fantastiskt duktiga häst

Tänk när vi kan koncentrera oss 100 på rörelserna vi ska utföra på banan båda två :) 
Man måste få drömma. 

 

5/12 2018 Svar på Carolines kommentar

Caroline skriver:

Hej! Utifrån vad jag läser i dina inlägg så verkar det som att du har flera olika tränare. Hur tycker du det fungerar? Det jag tänker på är om det är svårt att ha flera tränare som kanske tänker eller löser problemen på olika sätt. Tar du det du tycker känns bäst från varje tränare eller hur gör du för att det inte ska bli för rörigt i ditt system? Är de tränarna du rider för lika i sitt sätt att lära ut eller jobbar dom utifrån i princip samma system? Hoppas du förstod min fråga rätt 😊
----------------------------------------------------------------------

Hej och tack för din kommentar!

Jag har konsekvent tränat dressyr för Emma i många år och Jaqueline har jag tränat för i lite mer än 6 månader. Nils har jag tränat för i över 2 år i hoppning. Elin Göransdotter och Anna-Karin Beiron i terränghoppning. 
Jag har ganska lätt för att sålla ut det som passar mig och den hästen jag sitter på från olika träningar och det är ett måste om du tränar för flera tränare.  
Dessa har tillfört min ridning MYCKET och det är jag så tacksam för. 

Provat Pia Björk ett antal dressyrträningar nu och jag är väldigt nöjd med träningarna. Känner att jag och hästarna tar stora kliv framåt. Vi tränar mycket på olika linjer och hur jag ska rida hästen avspänd men ändå med lite tryck (tryck på rätt sätt). Pia är helt prestigelös och lyfter mig i mitt tänkande (mentalt) och ridmässigt. Kan rekommenderas

Om du byter/lägger till en tränare i ditt team får du kanske räkna lite med att det kan först bli en liten svacka för det är ju ett nytt sätt att tänka och göra.

Jag tycker inte man ska vara rädd för att prova att träna för fler utan våga prova. 

Viktigt för mig 
- träning på hästens villkor
- jag ska se fram emot varje träning, träning ska vara kul
- positiv till mig och hästen (oavsett vad jag sitter på) 
- positiv till alla i mitt team
- viljan att utveckla oss som ekipage
- förmåga att hitta lösningar på ett problem
- att kunna utveckla min tekniska ridskicklighet 
- lyfta mig, inte trycka ner 
- prestigelös (att inte sätta sitt egenintresse först)  
- förmåga att anpassa träningen efter ekipaget
- viljan att utveckla helheten såsom teamet, ridningen, tävlandet, träningarna, rutiner mm. 

Jag är väligt tacksam för all hjälp jag får av tränarna! 

 5/12 2018 Laphroig och de andra hoppar

Vi hoppade flera hästar hemma igår. 

För första gången upplevde jag Laphroig "Lappen" lite lite tittig men det är inte så konstigt heller när vi hoppade i mörkret och att det då blir skuggor på hindren. Han är snabbt övertalad i alla fall och det visar på ett fantastiskt psyke. 

Collin var riktigt fin på hinder och vi kunde träna tillsammans med 3 andra ekipage utan att han blev upprörd och kastade sig. 
 

Bjuder på filmer, be nice!

  

5/12 2018 Thilde utvecklas snabbt

Igår fick vi ett infall att rida Brons Hanna Mathilde "Thilde" på hinder.

Här kan ni följa arbetet igår, be nice!


Visst var hon duktig?!
Detta kommer bli en kanonponny. Hon är till salu. 
Ägare: Stuteri Bron, Sara Doverholm 

 

4/12 2018 Tack och stort lycka till 2019

Fick ett meddelande från Fam Linda Gustafsson som ni här kan läsa delar ur:

Jag vill bara tacka för all hjälp under året, tjejerna har utvecklats massor tack vare er, både i ridningen och sättet de ser på sin ridning.Så stort tack till er och vi önskar er alla en riktigt härlig jul.
Med vänlig hälsning Linda

--------------------------------------------------------------------------

Linda har två fina döttrar Ebba och Ellen som har den fina ponnyn Särkens Winston som de tränar för mig med. 
Lånad bild från Lindas Fb
Bilden kan innehålla: 2 personer, personer som ler, personer som rider, personer som står, hatt, himmel, utomhus, vatten och natur

Ja de är tvillingar :) 

Ebba är dressyrtjejen och Ellen hopptjejen men båda rider alla discipliner, det gillar jag! 

Stort tack för 2018 och stort lycka till 2019 och njut av er fina ponny! 

 

4/12 2018 Nya vägar

Igår var det full fart som vanligt. Vädret var inte det bästa med regnskurar mest hela dagen, gegga överallt! 

Pia-träning
Ni kan läsa mer om Pia här. 
Jag red bl.a för Pia och det måste jag lyfta fram. Pias träning ger mig nya vägar att gå med hästarna. Jag får mer "verktyg" att jobba ihop med hästarna med. Inte alltid enkelt men Pia tar sig tiden att förklara varför jag ska göra på ett visst sätt.

- Wizt reds på träns som jag tycker är lite svårare med än kandaret då han spänner emot när jag tar, om än så lite, i tygeln. Fick en övning där jag kan påverka bakbenen och att han själv kommer på tygeln. Vi jobbde mycket med att han inte får dra iväg med mig efter galoppombyten. 
 
- Collin var pigg och glad. Mycket miljöträning i början av passet. Vi har satt uppp 2 julgranar i hörnena på ridbanan och det var läskigt plus att vi körde en hästtransport nära staketet som en domarkur ni vet.
Jobbade med lösgjordheten när jag rider olika övningar tex en öppna. Detta är riktigt bra träning för både hästarna och mig. 
- Grov planering. Vi gjorde sen en grov planering av tävlingar för 2019 utifrån mina mål. Pia är väldigt engagerad och vill i möjligaste mån vara med hela vägen fram mot målet. Något jag uppskattar är att pia verkligen lyssnar och lyfter hela teamet runt mig! Mitt team är viktigt!
Fokus var på Wizt och Collin så ska jag jobba fram målen för resten av hästarna så fort som möjligt. 
Vi pratade mycket om hur vi ska lägga upp schemat för Collin då han behöver ut och miljötränas. 
 

Amanda
Amanda och Milly kom och tränade på kvällen. Ekipaget är så roligt att träna och de ger mig en kick varje träning. Amanda vill verkligen lära sig allt och göra det på Millys villkor. Fantastiskt fin inställning!
Lånade en bild från Amandas Fb. 
Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som rider, häst, utomhus och natur
 

 

3/12 2018 Ny vecka och ny månad

Nu är vi redan inne i dec och 1a advent var igår. 
Bildresultat för advent
 
Helgen har gått åt att jobba hästarna hemma. 
Alla har varit duktiga. 

Matrix fick genomgång av EQ Linnea Stray i onsdags och har mest vilat sen dess. Det fanns lite låsningar som vi hoppas vi hjälpt honom med nu. Linnea kan varmt rekommenderas!

Vi har kollat på lite från SIHS och drömt oss tillbaka till förra året. Se inlägg här. 
Utan min familj och team hade det aldrig varit möjligt att ta sig hit. 

Jag har provat att träna för Pia Björk ett par gånger nu och jag är mer än nöjd. 
Jag känner att både hästarna och jag utvecklas med stora steg. 
Pia bor i Skara, se hennes hemsida här,  och jag kom i kontakt med henne tack vare fam.Lindgårdh. 
Jag kan varmt rekommendera Pia. 

 RSS 2.0