31/3 2017 Cristalls Moviestar "Molly"

Igår var det dags för utbildningsponnyn Molly att gå ett pass med mig på ryggen för Emma.

Molly har sen Hammarö varit hos ägaren Isabelles mamma Anki som pga Isabelles operation kravlat sig upp på hästryggen efter ca 20 år. Det ni, jag är imponerad!
 
Molly är mycket bättre nu efter att Anki ridit henne mer ihop och hon har galopperat och jobbat med övergångar som vi bad om. Jag måste ge Anki 100 guldstjärnor för jobbet. Molly är en jättefin ponny men oj så stark.... hon har gått med en felaktig sadel (trots att den var utprovad) och har för att skydda sig bitit ihop rakt fram och blivit superstark. Detta var lite bättre nu och Emma gav Anki lite tips om hur hon ska fortsätta rida. På lördag är det dags för mig att hoppa upp igen med Emmas ögon på mig.
 
Jag har ju jobbat nästan uteslutande med att lyfta upp formen lite och att lösgöra henne i munnen, huvud nacke och hals och det är bättre nu. Hon går inte och gapar lika mycket som innan heller. Riktigt bra jobbat Anki och vi gillar rosa på Molly! <3 

Tänk om alla hade en sån superwoman till mamma som kan rycka in! Tänk på det alla, era närmaste ska ni vara tacksamma och väldigt stolta över! Min mamma skulle inte klara att rida en ponny lika bra men hon gör annat för mig istället som är lika mycket värt. 


 

30/3 2017 Finland torsdag

Tänkte visa er lite bilder från Finland. Finns mycket bilder från mobil men de visas ju ibland bara halva bilder på bloggen så det får bli från kameran.

Vi kom fram torsdag morgon 23/3 och packade upp allt.
På eftermiddagen innan vet.check red vi på banan. Här är jag och Mimmi på väg till banan. Jag är fokuserad.

Här står vi och väntar på att alla svenska ekipage ska bli klara för att gå till vet.check

Tyvärr finns inte kläder täcke mm klart från Ridsportförbundet så alla ser olika ut, lite trist.
Väntar på vår tur

Först kollar de chipmärningen sen kollar de hela hästen och sen så får man visa honom på rakt spår. Som ni kan se står det skyltar som säger vad man ska göra var :)

Alla klarade vet.check med ett stort OK

Christina med Nicoles Voyager 2, chippet kollas

Alma med Dogge Doggelito


Jennifer med Roxannas fina guling Nia Domo´s Gordon


Nina med Charles WE


Hedda med Brave Heart

Nöjda efter vet.check, Sveriges 6 ponnyekipage och landslagsledare Pytt Hamberg!
Voyager står med lite avstånd (till vänster) till mig och Boy pga att han är hingst.

När vet.check är klart så stängs stallet för alla utom de som är godkända. Vi fick ett armband som man får visa varje gång man går in i stallet. När man går ut med hästen ur stallet så noteras det och likaså när man kommer tillbaka.

Efter detta så gjorde vi i ordning inför kvällsfodring mm och sen så åkte vi bort till vårt boende på området. Vi åkte senare tillbaka för kvällsfodring av alla svenska ponnys, det är det bästa om alla får mat samtidigt. Kvällsfodra var mysig för det är så lugnt i stallet! Stallet är sen stängt 22.00-06.00 för oss. Bra att de får vara i fred lite på dygnet. det är personal som är i stallarna och kollar så att ingen blir sjuk eller så det känns tryggt. Sen var jag så trött så jag somnade direkt när huvudet träffade kudden. Vi gjorde alla kvällsfodringar hela tävlingen. Morgonfodringen på fredag och lördag tog Nicoles familj hand om som var tidigast i stallet. Skönt när alla hjälps åt.

Tänk om jag hade vetat vilken fantastisk tävling vi hade framför oss allihop... då hade nog leendet varit större eller vad tror ni?!
 
 
 
 

30/3 2017 När är man nöjd?

Efter Agnes har jag funderat på påståendet att jag aldrig är nöjd utan direkt efter framgång så gnäller jag...

Jag ser på idrottande så här:
Jag var som nu i Finland och red på fina procent internationellt. Jag njöt hela tävlingen och hemma. Sen kommer vardagen och jag tänker då direkt på nästa tävling - jag är "hungríg". Är det fel?

"Gnället" beror på frustration om att det inte finns resurser för det jag vill helt enkelt.

Jag tror att man som idrottare måste tänka så, det säger ju alla att man måste hela tiden tänka framåt annars stannar allt upp. Jag kan ju inte sätta mig i rummet hemma och ge Boy ledig i veckor för "vi hade en bra tävling sist"

Vad tror ni?

Man läser/hör ju hela tiden om att idrottare efter sin karriär reflekterar om detta och de säger att de tyvärr inte hunnit njuta när det gick bra. Om man stannar upp kommer man bli omsprungen tror jag.

 

29/3 2017 Tack för ert stöd

TACK
Jag vill börja med att tacka alla som skrivit till mig och ger ert stöd, stort tack! <3
Ni lyser upp min värld!

Jag är väldigt ledsen och har lite svårt att släppa kommentaren från "Agnes" som ni kan läsa här.
"Agnes" Ip-nr är kollat.

Du lyckades "Agnes", känns det bra?
Kommentaren har fått mig att bli osäker och det var ju personens mening så grattis till det. Jag hoppas innerligt att de som inte gillar mig och bloggen inte följer mig eller min familj på olika sociala medier! Jag har inte bloggat för att få andra arga och irriterade.

Jag skriver ofta om hur det är att rida Money Boy och det får man till att han skulle vara väldigt speciell att rida....? Jo han är svår för han ändrar sig hela tiden och jag har svårt att hänga med. Jag vill visa hur min vardag ser ut inte måla upp en bild av nåt som inte är sant. En häst som utvecklas ändrar sig.

Sen har vi detta med sponsring eller som "Agnes" kallar det... tiggeri
Kan nån tala om vilka idrottare på elitnivå som inte har sponsorer och klarar sig bra? Inte ens de som har gott ställt är utan sponsorer ju. Mina sponsorer kan ni se här.

Jag behöver så klart inte åka ut och tävla hela tiden men om man ska försöka nå toppen så måste man synas och visa upp sin häst. Att jag skulle rida färre hästar och skaffa mig ett jobb så pengar rullar in är i helt absurt.
Jag ska inte ens behöva försvara att jag inte har ett riktigt jobb då jag inte fyllt 16 år än och jag jobbar faktiskt hemma varje dag plus att jag går i skolan. Jag vill nå toppen och då behöver jag stöd och hoppas att det finns fler företag som vill stötta mig framöver. Utan det stödet kommer jag inte kunna tävla i den mån som behövs för att nå toppen. Jag har en häst som älskar att tävla och jag älskar det då vill jag gärna försöka nå mina mål.

Mina föräldrar ger oss allt de kan men jag kan inte begära mer än vad jag får nu. Stort tack till familjen!

Respekt och tacksamhet
Jag vill också säga att jag hyser stor respekt för Barbro Andersson på Millomgårdens stuteri i Falköping som såg att Matteus 683 har stor ridbarhet tidigt samtidigt som han har ett fantastiskt psyke och väljer då att utbilda honom för att sen erbjuda nån ung ryttare denna fina ponny att träna och tävla. Hur fint gjort? My är den som ska få ha Matteus som sin sen och det är jag så tacksamför.
Att man ens kan se ner på andra raser än de man anser vara rätt gör mig arg.
 
Vad jag ger tillbaka?
Ja här fick "Agnes" mig osäker som jag skrev men när jag tänker efter är det viktigaste jag kan ge tillbaka det jag försöker ge mina "Små stjärnor", en bra start i deras hästliv där fokus ligger på:
- att ha roligt
- ha respekt för hästen
- respekt för andra människor
- visa respekt till din familj som gör allt de kan för att hjälpa dig i din satsning
- att man ska heja fram varandra
- fokusera på träning så man får en hållbar stark lycklig häst
- tävla ska vara roligt
- vill man inte tävla så är det helt ok

Jag har ju också bloggen/Insta mm. som är min dagbok egentligen men jag valde att göra dagboken offentlig för att försöka motivera andra att jobba mot sina mål. Det diskuteras hemma just nu om det är värt all skit man får ta.

Jag hjälper till att utbilda hästar som förhoppningsvis hamnar hos ryttare och får vara i sporten länge.

Nu ska jag verkligen försöka tänka framåt men eftersom jag har lite tid på mig med Money Boy så har jag svårt att släppa. Förlåt.

Tänk att bara kunna trampa på framåt...... fokus på rätt saker.

 


29/3 2017 Inspirationskväll

Igår var det då dags för en inspirationskväll för Kinnekulle HSKs ryttare. jag ville med detta visa att dressyr ger en stark och hållbar häst som är lydig och att man på så sätt får hjälp i hoppningen.
 Varför? Jo det är ju så att man nästan till 90% får höra att jag rider lite dressyr hemma och man vill inte öka dosen för man är hoppryttare.  Drömmen vore ju att de tränar lite dressyr och sen faktiskt provar att starta en dressyrtävling. Det är ett bra kvitto att få ett protokoll på om man är rätt i sin träning.

Nu tränar de flesta i Kinnekulle HSK hoppning för Therese Överlien och hon lämnar inte mycket till slumpen. En av de bästa tränarna vi haft i hoppningen! Hon fokuserar träningen på hela ekipaget och inte bara hoppa. Var tacksamma för att ni hittat henne!

Jag måste erkänna att allt tjafs tagit på mig och man har sina tankar på det istället för det som man helst vill. Ja jag vet att man ska släppa men jag tror no ni vet lika väl som jag att nåt dåligt alltid fastnar före det som är bra. Varför vet jag inte.

Jag visade i alla fall lösgörande övningar på min kung Money Boy. Att ha en lösgjord häst är väldigt viktigt för hållbarhet, ridbarhet mm.
 
När jag gjort det så presenterade vi två av mina småstjärnor.
My Karlsson på Matteus 683

Matilda West på Harry Barry

Vi visade sen hur en träning hemma kan se ut och vad vi fokuserar på. Lydnad och att de ska ha koll på hästarna hela tiden och sitta i en korrekt sits. Man ska våga gasa iväg i en härlig galopp likaväl som man kan samla ihop.

Stort tack till Matilda och My som hjälpte mig!

Blev avtackad med ett stort påskägg :)

STORT TACK TILL ALLA SOM KOM!

 

28/3 2017 Filmer från tävlingen i Ypäjä Finland

Behöver lite distans till alla påståenden mm om mig/oss. Alltså tiggare och otacksam det är så elaka påståenden. Ska man blogga med denna utsatthet? Vill jag att mina småstjärnor ska få se detta? Är det värt allt det utsätter andra för i min närhet? Många frågor i huvudet på mig.... och till på köpet ska jag försöka inspirera unga ryttare att rida mer dressyr på sina ponnys ikväll. Behöver tänka igenom vad jag ska prata om mm men det tar emot.

Här kommer filmerna från tävlingen i Finland med risk för fler påhopp!
My, Matilda Ellen och Nicole: detta kan ni också få uppleva med hårt arbete, mycket vilja, en ponny som du älskar och tror på, familj som stöttar och sponsorer!

Be nice! 


2a starten, be nice!


Stort grattis till ALLA 5 svenska ekipage som var i Finland utöver mig. Ni var så duktiga och jag är stolt över att få ha er som vänner. Ni har bra familjer, fina hästar och är duktiga. Jobba på!

 
 

27/3 2017 Jag/vi ber om ursäkt för tiggeri mm.

Fick idag en kommentar från Agnes:

Hej Sandra och resten av teamet. Har läst din blogg ett tag men nu börjar jag tröttna på allt gnäll och tiggeri som förekommer. Vet att det är helt frivilligt att läsa men jag skulle vilja lufta lite tankar och åsikter först. 

För det första, ingen får någon gratis? Visst, vissa har mer förspänt än andra-grattis till dem, men de allra flesta måste jobba väldigt hårt för att komma nån vart? Att lägga ut ett swichnummer på Facebook och blogg fattar jag inte ens hur man har mage till? Vad tjänar privatpersoner/företag på att sponsra dig? Visst man får synas på en blogg med i bästa fall några hundra läsare. Men sen då? Sponsring handlar om att företagen i sin tur ska tjäna på att ge något av sina produkter/tjänster till en utövare. 

De allra flesta har väll nog med att få ihop sin egen ekonomi. Man jobbar och sliter på sin arbetsplats för att ha råd med alla utgifter som livet i största allmänhet bjuder på. Vissa månader blir det lite över som man kanske kan lägga undan till en semesterresa eller liknande. En annan månad går bilen sönder och en andel av de sparade pengarna får gå till reparation. Så ser livet ut för de allra flesta. Det är en ytterst liten andel av världens befolkning som har det extremt väl ställt. Och visst, vissa föds med miljoner på kontot men de allra flesta med mycket pengar har jobbat väldigt hårt. 

Så mina tips till dig är att lägga en del av den tid du lägger på att tigga sponsorer på att jobba istället och försöka tjäna lite egna pengar. Det finns oftast gott om sommarjobb/helgjobb för arbetssamma ungdomar. Jag förstår att det är kul att kunna skriva på instagram att man har 12 ponnys i träning men tro mig, jag vet att det inte är särskilt vinstgivande. Med två hästar att rida istället för tolv skulle visserligen timmarna i sadeln bli lite färre men jag tror knappast det var att utbilda russ som gjorde Roffe till en av världens bästa ryttare. 

Att hela tiden gapa efter mer är inte särskilt charmigt. Otacksamhet är ännu mindre klädsamt. Många drömmer om att få rida på ridskola. Att få en egen häst är ännu större. Att ens få möjligheten att åka utomlands och tävla är för de flesta inte ens tänkbart. Att sen vinna och ändå inte vara nöjd? Lite är det ju så att har man gett sig in i leken får man leken tåla. Vad jag vet står det inte skrivet någonstans att ridning är en billig sport? Det är dyrt med häst och det är dyrt att tävla, speciellt utomlands. Att hela tiden skriva hur seriös du är och hur hårt du satsar och hur gärna du vill det här är för mig ren bullshit! Du är inte precis ensam om att vilja rida OS och det finns många där ute som satsar minst lika hårt och vill minst lika mycket men som kanske sliter lite mer i det tysta. 

Jag undrar om ni ens själva förstår hur ni skämmer ut er genom detta tiggeri. Jag ger tusen gånger hellre mina pengar till en frusen och hungrig stackare på gatan än till en ponnyryttare som väldigt gärna vill åka till Tyskland på ännu ett meeting. Det är ingen mänsklig rättighet att få tävla utomlands. Att ha mat för dagen och tak över huvudet borde däremot vara det. Ibland får man kanske nöja sig med den nivån man har råd med. Speciellt om man själv eller ens familj inte ens jobbar för att bidrar till samhället i övrigt. Livet är inte gratis även om många svenskar verkar tro det. 

Slutligen så är det ju faktiskt så inom denna sport att om du är riktigt duktig så kommer de visa sig tillslut ändå oavsett pengar eller inte. Det tar bara lite längre tid. Man ska inte tro att de med mycket pengar inte behöver slita för sin framgång. Ridning är ju svårt som du så ofta brukar påpeka, och Money Boy verkar visst var ett extra svårt exemplar 😉 

Har på känn att det kommer ta "hus i helvete" när jag postar denna kommentar men jag har lika stor rätt att yttra min åsikt som du har att deppa över din situation. Tack för mig!
_____________________________________________________________

Jag vill då direkt BE OM URSÄKT! Det är inte alls min/vår mening att tigga pengar!!! 

Jag vill med bloggen visa yngre att det går att ta sig uppåt i ridsporten och att man får kämpa och det går inte att göra detta ensam utan det behövs familj, sponsorer, hästägare mm. Jag vill visa hur detta livet ser ut för mig med alla med och motgångar så att man får en ärlig bild. Jag kan också fota min frukost och skriva hur bra allt är och hur lätt allt är men jag väljer att vara ärlig.

Vi börjar då med swish-nr på blogg och facebook. Jag har inte innan lagt ut det men efter att man bett om det så har det lämnats ut. Sorry för det! 
Vad jag har att erbjuda för sponsringen? Samma som alla andra idrottare tror jag bestämt men nu blev man ju osäker.

Jag har aldrig sagt annat än grattis till de som har det bättre förspänt än vad vi har! Grattis och förvalta det väl!
Klart jag blir avundsjuk det tror jag de flesta blir/är nån gång i livet och det är inget man är stolt över direkt. Tycker du att jag ska sätta mig på en sten och vänta på att tiden går för framgång kommer tids nog? Nej det passar inte mig jag vill mer... snabbare. 

Ja du jag anser allt att jag lär mig mer på att rida 12 hästar än att plocka jordgubbar. Jag är inte 16 år fyllda än så jobb är lite begränsat. Vad gäller Rolf-Göran Bengtsson och om han ridit russ det har jag ingen aning om men jag hoppas verkligen att han är mer öppen för olika hästar än du i den frågan. Att ens komma på att vara spydig om vilka hästar jag rider.... hans ägare satsar på sin fina ponny och jag anser att de bland det viktigaste vi har att göra i sporten att se till är att det finns välutbildade och uppfostrade hästar att lära sig på och förhoppningsvis så blir folk kvar i sporten! Jag tror också att många fler hästar skulle komma till sin rätt då. 
Vilka hästar/raser anser du vara värda att rida? Jag blir rent ut sagt förbannad när jag tänker på hur du skriver om Matteus. ALLA hästar är värda att rida och utbilda i min värld, sen kan man gilla en ras mer än en annan och det är helt ok. 

Jag rider Matteus 683 med stolthet och glädje! Tack Barbro för förtroendet!
 

Otacksamhet är ännu mindre klädsamt skriver du....
När var jag otacksam? Nu blev jag riktigt ledsen för det så vill jag verkligen inte att ni ska se mig som otacksam. Jag är så tacksam för sponsorer som gjort resan till Finland möjlig och jag har själv frågat mig hur jag någonsin ska kunna betala tillbaka.
Var jag inte nöjd efter vinst? Är du säker på att du läst min blogg? Det gav mersmak och jag vill inget hellre än att träna och tävla mer. Jag vill dock påpeka att en vinst inte behöver vara mer värt än att tex hamna utanför placering. Jag sätter olika mål inför alla tävlingar och de är viktigast för mig. 

Ett sätt för mig att betala tillbaka är te.x clinicen jag ska ha hemma i morgon. Jag har bjudit in yngre ryttare från först och främst klubben My rider för Kinnekulle Hästsportklubb för jag hoppas kunna motivera dessa ungdomar att träna mer dressyr och inte fnysa åt dressyren. Jag vet att de flesta hellre hoppar men som de flesta vet så kommer man inte så högt i klasserna om man inte utbildar sin häst rätt. Hästen blir stark och hållbar med bra träning. Jag tror inte som du Agnes att de kommer nå framgång genom att vänta och ge det tid utan man måste jobba på. Om du ska komma uppåt måste du synas det går inte att bara jobba på hemma utan du måste ut och visa upp dig. 

Jag vet inte ens om jag ska skriva nåt om det du skriver om hur andra i världen svälter och att man inte ens jobbar. Vad menar du? Jag går i skolan och jobbar på hemma. Jag skriver ofta om hur tacksam jag är för att jag ens har en häst att rida... 

Vet du vad... jag är ganska säker på att man inte kan ta sig till toppen i nån sport utan pengar och sponsorer. 
Skulle Money Boy vara ett extra svårt exemplar att rida? Läser du verkligen bloggen....? Money Boy utvecklas hela tiden och förändras. Jag vill inte ha en blogg där man inte skriver hur sanningen ser ut utan att man bara skriver "det går så bra" utan jag vill visa på att det är mycket upp och ner i denna sporten. Jag vill visa att man inte ska ge upp och att vi inte lever i ett rosa moln med hästarna hemma. 


Jag publicerar detta nu men egentligen skulle jag bara radera kommentaren. Jag har många yngre läsare och det är rent bedrövligt att de ska behöva läsa sånt här på en blogg som bara vill visa en vardag för en helt vanlig tjej. Jag publicerar för att be om ursäkt för några tiggare är vi inte trots att man inte jobbar! 

Jag undrar vad du har haft för hästar och utbildat och hur det gått? Vore kul att läsa om eftersom vi ser så olika på detta. Väntar du på framgången med din talang än eller är du mitt i framgång med en eller max två hästar av rätt ras?  Hoppas du har ett mer vinstgivande arbete än hästar. 

Vi har tagit emot hästar när familjer varit i kris och verkligen behövt hjälpen. Kan man hjälpa andra ska man göra det och då spelar "vinsten" ingen roll utan vi får bara jobba lite extra. Kan man hjälpa nån gör man det! Jag är glad att jag uppfostrats att hjälpa andra och inte sätta pengar i första hand.  

Jag vill nu be dig Agnes att avfölja mig och min familj på alla sociala medier för jag vill verkligen inte att du ska må dåligt och vara arg för att du läser om mitt liv. Alla har rätt till en åsikt men jag tror du skulle ha det bättre om du avföljer oss. Tack! 

Alla kan inte gilla hur man lever sitt liv men man behöver inte göra påhopp! 

Nu till er yngre som läser bloggen jag hoppas verkligen ni förstår att man måste jobba och slita för att få framgång och inget kommer gratis. Man ska inte trycka ner andra för att man har en annan åsikt utan vi jobbar på med vårt intresse och det som ligger oss närmast om hjärtat till och med russ! 

 med familj
 

27/3 2017 Det var den lyckobubblan det!

Här har man varit på internationell tävling och gjort bra resultat med supertrevliga tjejer och deras familjer i Finland så kommer man hem och BOOOM så vaknar man upp ur den bubblan, suck!

Jag vill ju såklart ut och tävla igen och vi går igenom mail mm från landslagsledningen.

Detta kan man då läsa bl.a

Nomineringar till Nationslagdressyr
Moorsele CDIOP/CDIP

I slutet av v. 16 kommer landslagsledningen att presentera en lista med minst 10 nominerade ekipage  kategori D inför Nationsdressyren i Moorsele.

Dessa ekipage, utgör den korta listan mot NM/EM och kommer att erbjudas plats på någon av de internationella tävlingarna.

Nominering och uttagning till NM
Kat D
Efter tävlingarna i Mantorp 12-14 maj kommer landslagsledningen att nominera ca 8 ekipage som utgör den korta listan mot NM.Efter SM i Grums 18-20 juni och efter vet check presenteras de 4 ryttare som erbjuds att åka till NM.

Nominering och uttagning till EM
Efter Nationsdressyren i Moorsele, v 21, kommer landslagsledningen presentera 8 ekipage som är nominerade till EM.

Efter SM i Grums 18-20 juni och efter vet check presenteras de 4 ryttare som erbjuds att åka till EM. En avsutten träff genomförs vecka XX, gemensamt med hopplandslaget och fälttävlandslaget.

Resultat måste vara gjorda på tävlingar av OBS-karaktär för att vara grundande för uttagning till mästerskap.

 -----------

Det är inte nödvändigtvis olika ryttare som åker på respektive mästerskap, men det är heller inte nödvändigtvis samma ryttare. Landslagsledningen förbehåller sig rätten att nominera de ryttare som anses lämpliga utifrån kriterierna i detta dokument.

Under 2017 önskar landslagsledningen att öka antalet ryttare som startar CDIP. En breddning på toppen är önskvärd, för att på längre sikt få ett starkare landslag.

--------------------------------------------------------------------------

Jag hoppas ju såklart att jag blir uttagen till Moorsele och sen bli nominerad till NM och/eller EM men hur ska vi få ihop det ekonomiskt??????

Jag har inte svaret just nu, ska deppa en stund. Återkommer.


Nu tycker du kanske att jag ska vara glad för denna resa mm och det är jag! Jag vill dock mer och satsar verkligen men jag vet inte hur jag ska lösa detta med pengar... vi måste ju äta mat mm hemma också och jag är inte ensam i familjen. Jag har tidigare skrivit om vad jag gjort och hur jag tänker här.
Vad jag har för erfarenheer kan du läsa här.


Jag är jätte tacksam för att jag fick möjligheten via sponsorer att åka till Finland och är er evigt tacksam! Min familj och jag kommer aldrig glömma vilken chans ni gav mig och jag lyckades visa Money Boy på ett bra sätt!
Mina sponsorer hittar ni här!

Ska deppa lite nu :(
 

27/3 2017 Då var vi hemma igen

Vardagen tillbaka och vi är hemma igen.

Money Boy har tagit resan bra som han brukar. Han älskar verkligen att vara borta och tävla...all fokus på honom.

Så skönt att veta att han reser bra och trivs med det.
 

 
 

26/3 2017 Vilka dagar!

Vilka dagar vi har haft. Jag vill helst inte vakna upp ur denna bubbla :) :)
 
Vinst internationellt på 71%..... ja vem kunde ens ana nåt sånt. Placerad som nr 3 dag 2 på 68,36%..... och sen som om inte det var nog så tog vi hem meetingpriset för högsta procent under tävlingsdagarna totalt.

Alla svenska ekipage var otroligt duktiga och jag är stolt att ha dem som mina vänner! 


Vi har bilder från tävlingen som jag kommer visa er i inlägg. Inte den bästa kvaliten men ni kan se vad det föreställer i alla fall. 

Sen hemma får Moa ta emot pris i mitt ställe till Money Boy som Årets stjärnskott i New Forestföreningen 2016!

Vem kunde ana denna utveckling när jag för snart 3 år sen fick hem min älskade Money Boy "Kung Boy"????

Jag är så tacksam för att jag har en sån diamant i stallet och sen att jag har de bästa tränarna, Emma Lindqvist och Traudi Björling!  STORT TACK!

STORT TACK OCKSÅ TILL MINA SPONSORER!!!!!

 26/3 2017 Nu är vi på väg hem

Efter några dagar i Finland är vi nu på väg hem.
Nu gäller det att ladda om för full fart med alla hästar hemma! 

25/3 2017 3a o meetingvinnare

Idag blev jag 3a på 68.3% och vi tog hem meetibgpriset för högsta resultat. 


Alla svenskar har gjort en toppen helg! 24/3 2017 Internationell vinst!!!!

Vi vann första klassen här i Finland på 71.0% 


Så glad att det gick såååå bra för alla svenska ekipage! 
Grattis tjejer! 24/3 2017 Snart dags

Kl. 9.00 svensk tid startar våran klass här i Ypäjä. Heja nu på alla 6 svenska ekipage! 24/3 2017 Tankar om gymnasiet

Jag ser verkligen fram emot att sluta grundskolan men jag ser inte fram emot gymnasiet direkt.

Jag skulle helst jobba med hästar...

Kanske finns en bra lösning för mig.... distansgymnasie.
Har blivit tipsad här på bloggen av läsare och det låter väldigt lockande.

Jag skulle kunna tänka mig att läsa Samhäll på det viset och jobba på med mina hästar så jag kan satsa ordentligt. Jag har mycket planer för många hästar!

Vad tror du om detta? Har du erfarenhet från distansgymnasiet?

 

23/3 2017 Nu närmar sig inspirationskvällen

 
Nästa vecka på tisdag den 28/3 är de som vill välkomna hem på en kväll som förhoppningsvis kan inspirera nån att träna lite extra dressyr och varför inte starta en tävling.

Vi kör igång vid 18.00


Vi kommer vara hemma hos oss om det är ok väder men har Törnsäters ridhus som reservplan. Blir det på Törnsäter så kommer det meddelas på Facebook.

Hoppas att just du har tid att komma!

Välkomna!

 
 

22/3 2017 Mot Finland

Nu packar vi inför Finland och runt lunch ska vi rulla mot Finland.
Go Sweden!

 

21/3 2017 Vad hade jag gjort utan?

Detta är läsvärt och jag hade inte varit där jag är utan min familj....

http://ponnymamman.se/hiss-diss/1603/

 21/3 2017 Kür in the making

Jag och mamma har ritat en ny kür åt mig och Money Boy och nu ska musiken sättas.

Det är mycket jobb med att sätta ihop en kür men största utmaningen är musiken. Vi har haft tur och haft kompisar som hjälpt oss med musiken. Nu fanns inte tiden och pappa har hittat en ny kille som hjälper oss.

Peder som han heter har all utrustning som krävs och han började jobba med küren direkt. Vi har skickat filmen när jag rider och bestämt musiken så nu ska Peder göra sin magi med musiken så hoppas vi på superresultat sen :) :)

Peder jobbar snabbt och han har 100 frågor så det ska bli så bra det bara kan.

Nästa vecka ska vi rida igenom med musiken för att sen se om vi behöver justera nåt.


Behöver du hjälp med musiken till din kür och kanske tips om hur du ska göra?
Tveka inte att höra av dig till oss 0705 418092 eller sandra.beata@hotmail.com
 

21/3 2017 Jag hatar verkligen känslan

Jag hatar verkligen känslan av att jag inte kan och att det inte går!

igår red jag ett pass för Emma med Money Boy och naturligtvis infann sig den känslan när jag red. Att det ska vara så jäkla svårt. Money Boy gillar inte när jag blir dragig i handen och han vill att jag ska vara kvick inte förböja halsen och driva med skänklarna. Funkade inte alls i början.

Jag blir gärna ridande i tyglarna och glömmer skänklar och det var det som hände igår. Jag har ridit hästar där jag måste fokusera på att få häst att acceptera bettet och lösgöra där först. Kan ni fatta hur snabbt man sätter sig i en speciell ridning?!?
Jag menar jag har ju ridit Boyan i 3 år snart då kan man tycka att man snabbt ska komma in i ridningen som han kräver men icke... jag sitter kvar på nån annan häst. Irriterande!

Stackars Emma rev nästan sitt hår igår. Hon satt upp på honom en kort stund igår och jag blev lite förvånad för hon fick jobba lite för att få honom att släppa och igenom.

Nu ska jag släppa passet igår och fokusera på passet jag ska rida ikväll på honom. Planen var egentligen vila men efter igår så tar vi en träning till ikväll. Jag ska ha träning för My och Matilda först sen får vi kasta oss iväg till Emma. Skulle ju packa inför resan men vi får ta det onsdag morgon. Viktigaste är ju att ridningen sitter inför tävling. Finland nästa ju :)

 

21/3 2017 Penclose Promise, bilder

Här kommer bilder på Promise från helgen.

Lördag

Söndag

Fina tjejen!
 

20/3 2017 Vi som ska åka till Finland

Vi som ska åka till Finland och tävla är:

Ska bli så roligt!

Mina sponsorer hittar ni här.

 

20/3 2017 Cristalls Moviestar "Molly", bilder

Här kommer bilder från helgen på fina Molly

Ser ni det jag ser? Hon har kommit upp i formen i fram.Söndag

Jag vet inte om ni tänker på det men jag sitter inte alls mycket i sadel och är med i rörelsen framåt för att underlätta för henne.

 

20/3 2017 Helgens tävlingar

Nu har vi kommit hem från tävlingarna i helgen och jag har utvärderat hästarna.

Helgens mål
Jag är jätte nöjd med hästarna, målet för mig var att ta ut dem på denna tävlingen för att kunna mäta var de låg någonstans. Jag räknade inte med att vinna klasserna eller höga kval, det är en orimlig förväntan på hästarna.

Penclose Promise 5 år
Promise går som 4-åring pga föl 2016
Med Promise var målet att visa henne en tävlingsplats och att visa runt henne och lugnt lotsa henne runt på en tävling. Hon skötte sig på absolut bästa sätt! Promise har ju ett föl vid sidan än som diar och hon får ut på en tur på 3,5 tim enkel resa med ny kompis att samsas med. Sen på köpet får hon en ryttare som ridit henne 2 gånger innan tävlingen.... nu har jag ridit henne 4 gånger :)

Kritiken hon fick håller vi helt med om så vi är på rätt väg träningsmässigt. Känns skönt att veta.  Jätte nöjd med henne som fattade galopp och klarade att hålla den utom ett enda avbrott. Hon är riden ordenligt ca 1 månad och gör detta så bra med nya ryttaren "mig" i sadeln.

Cristalls Movistar "Molly"
5-åriga Molly går LB för ungponny.
Med Molly var målet att få rida henne på tävling. Hon har varit ute med ägaren Isabelle innan. Med Molly vet man inte riktigt vad som ska hända när man kommer bort, ska hon spänna sig och fara runt eller vara cool... hon var cool <3  Vi har haft Molly hemma i knappt 14 dagar och på den tiden har vi hunnit byta ut en illasittande sadel som gjorde att Molly inte fick plats med sina bogar och hon kunde inte resa upp fronten alls och får på så sätt inte plats med sina framben framåt och på så vis kommer inte bakbenen under henne heller. Molly har också skyddat sig genom att streta emot i bettet och hon har inte orkat fatta galopp utan har mer rusat in i den. Det kan ta en halv volt att få galopp. Sen sitter jag med henne på framridningen och hon fattar galopp från skritt, vilken utveckling! Vi har bytt bett och galopperat mycket hemma inför denna helgen. Super lycklig att vi fick upp formen något plus att hon gjorde bra galoppfattningar.

SM eller ungponny-SM?
Jag tänker att Mollys huvudmål bör vara championatet i september eftersom hon är svenskfödd. Ungponny-SM går redan i juni och det är inte massor av tid med tanke på utrustning mm. Promise är ju inte svenskfödd så hon har bara ungponny-SM i juni....

Jätte roligt att få hjälpa Isabelle att utveckla Mollys gångarter och få henne mer liksidig. Isabelle har en skada och har inte kunnat rida alls med ena sidan (skänkel och säte) så Molly är fantastiskt fin med tanke på det också. Sen är Molly ung så då brukar det gå fortare att ändra nåt.


Samma här med kritiken hon fick, vi håller med och vi är på rätt väg träningsmässigt. Känns skönt att veta.

Molly hoppar superbra så det vore extra roligt att få prova att kvala till championatet i hoppning. Det är väl Lb för 5-åringar i det också. Tänk att kunna välja i finalen. Roligt med dubbeltalanger!
Fälttävlan tror vi skulle passa henne perfekt.

Tack till ägare att jag får förtroendet att rida och utveckla era fina hästar!

Har mycket bilder från helgen och det kommer i egna inlägg.

 

20/3 2017 My & Matteus

Här kan ni se vad My och Matteus fick pröva på igår efter att vi varit iväg och tävlat 2 ungponnys. 

Be nice!


Stolt är bara förnamnet!  Detta ekipaget utvecklas med stora steg varje vecka. Tänk att hon hoppade över 80 cm det sista. Inte så snällt mot Matteus då vi hoppade studs ett tag först och sen upp på 80 men de fixade det.

Tyvärr kune inte Nicole vara med denna gången då Harry har ett litet skav efter sadelgjord så han ska få en liten paus. 

 

18/3 2017 Allt har man inte svar på.

Idag var vi i väg med 2 unghästar på tävling på Hammarö, Karlstad. Man får frågan varför lågt resultat och det kan jag inte helt svara på. Ibland har man inte svaret. Jag som ryttare är jätte nöjd med hästarna. 


Först ut var Penclose Promise som är 5 år men går 4 -års pga hon haft föl 2016.

I nov/dec började vi prata om unghästklssser för henne men hon hade inte kommit långt i sim utbildning. Ann har jobbat på med henne och jag har ridit 2 gånger innan tävling. Hon trampar på fint och är med mig i alla gångarter. Blir hastig i steget men det kommer med styrka likaså åker nosen bakom. Vi fick tyvärr bara 63% men jag är nöjd med hennes debut på tävlingsbanan. Kritiken håller vi med om. Jag tänker däremot inte dra ner på tempot för det är en unghäst men vi får jobba på steget. 

2a ut var Cristalls Moviestar "Molly" som gick Lb för ungponny.
Denna ponny har varit hos oss i knappt 2 veckor. Jag har fått jobba med form och lösgjordhet och galoppfattningar. Hon har tyvärr en längre tid gått med illa sittande sadel som klämt trots påpekande från ägare till utprovaren. Hon har motvilligt fattat galopp och då inte på tygeln men nu är det på gång. 
Håller med i kritiken att vi  behöver bli mer genom kroppen och på bakbenen mm men vilken tjej att ha utvecklats på så kort tid. Detta märks genom att hon nu slår i sko. När vi ändrar balans mm då tar det ett tag innan de har koll på alla 4. 62% och vi är nöjda.

Mina mål för dagen var att visa tävlingsbanan för Promise och få Molly mer lösgjord och lite mer upp i formen än för bara 1 vecka sen. Jag vet inte vad ägare tycker egentligen men vi kan inte kräva mer efter så kort tid. Duktiga ponny som var trevliga att åka med och vi har fått kritiken och vet att vi är överens med domaren om den. Tanken med tävlingen var ju att se var vi ligger. 


18/3 2017 2 på tävling

Dessa två ska tävla idag.
17/3 2017 Jag vill berömma våra 3 tjejer!

Sandra hann/orkade inte skriva ihop nåt igår kväll så nu blir det min tur....

Jag vill berömma våra 3 fina tjejer!

Moa Mimmi och Sandra (På NM i Ypäjä Finland sommaren 2016 med kung Boy)


Efter skola/jobb tar ett halvtidsjobb vid, är det det som kallas barnarbete?
Dessa tjejer har heltidsjobb eller går heltid i skolan. De kommer hem från skola/jobb och tar tag i saker hemma utan att gnälla. Vi har just nu 13 stycken extra hästar utöver de som vi kallar våra egna, Collin Carsima mm.

Jag är full av beundran att de orkar jobba ett extra pass hemma och ha ett gott humör och alltid ta sig tid för varandra. När andra gör läxor, hänger med kompisar, ser på serier mm då jobbar dessa tjejer. De klagar inte när vädret inte är på vår sida heller utan de rider och sen byter man kläder. 

Mimmi & Jebeth Hitchhikers Guide

Moa & Locksley Valentina
 

Stora mål för liten tjej
Sandra är den tjej som har stora mål med hästarna och har en bra drivkraft och Mimmi och Moa har lite annan målsättning. Alla är vi olika! Jag är väldigt imponerad att 2 så unga människor alltid stöttar Sandra i sin satsning utan att bli avundsjuka eller irriterade på situationen. Jag och Urban försöker verkligen ge tjejerna lika men det är inte alltid genomförbart. Sandra har sponsorer så hon tränar lite mer och tävlar mer. 

Om jag fick bestämma skulle vi inte tävla alls utan bara skogsrida och ha det lugnt och skönt. Nu vill ju tjejerna mer så då får vi ställa upp och erbjuda så mycket vi bara kan för tjejerna. 

En stor fördel för alla 3
En stor fördel för tjejerna är att vi får hit fina hästar att utbilda, träna för tränare och tävla. Hur skulle de kunna få denna kunskap med tex 1 häst var. Vi är väldigt tacksamma för förtroendet från hästägare.

Jag och pappa Urban är inte de som orkar jobba 100% pga skada och sjukdom men det tar de stor hänsyn till och är alltid omtänksamma. Av förklarliga skäl så rullar det då heller inte in mycket pengar pga detta. Visst vi har mycket häst men till en billig peng då vi inte jobbar med det på heltid och vi inte alltid hinner med just DIN häst till 100% den veckan. Vi är väldigt tacksamma och glada för de som sponsrar Sandra, ni kan läsa om dem här.  Tack o lov så är Sandra driven och tar tag i saker själv som ni kan läsa här.

Sandra hoppas på fler sponsorer för att underlätta sitt arbete. 
Sandra hade helst slutat skolan nu efter 9:an och jobbat hemma med hästar men det har vi sagt nej till utan hon kommer förhoppningsvis in på hästgymnasium i Axvall i höst. 

Jag tror att våra tjejer kommer ha stor fördel av många timmar i sadeln på olika hästar. 

Jag är den som tar hand om all planering för att underlätta för alla. Man ska göra det man är bäst på :) 
Vill ni tex träna för Sandra eller t.ex är intresserad av någon häst som är till salu ring mig på 0705 418092 eller maila sandra.beata@hotmail.com 

Vi får inte glömma stalltjejerna! 
Vi får inte glömma våra 3 stalltjejer som underlättar livet och som vi får mycket glädje av.

Carolina "Carro" 
Carro har varit hos oss längst och hon är en frisk fläkt i stallet som alltid ställer upp om hon kan.
 
Elsa 
Elsa och hennes syster Nellie har ridit hos oss några veckor nu och de är jätte duktiga och arbetsamma,


Nellie 


Sandras småstjärnor
Nåt som jag också vill lyfta fram är Sandras fina engagemang med de yngre barnen som vill lära sig. Hon tar sig tiden att lära dem allt hon kan trots att hon egentligen inte alltid har tiden. Viktigt att man känner ett ansvar och engagemang för andr och bra träning om man i framtiden vill ha tränarjobb. 
My, Nicole och Matilda är tre härliga tjejer som kommer med jämna mellanrum och tränar. 

My 9 år och 6-åriga avelshingsten Matteus 683:


Tjejer jag är otroligt stolt över Er allihop!!! Hårt arbete lönar sig ska Ni se.
Det är en stolt Marie som varje dag är med er i vardagen i stallet/ på tävling mm. 


//Marie (Sandras mamma) 

16/3 2017 Bästa Collin igår i bilder

Bra pass kan man leva på länge!


Han jobbar rätt "uphill"

Jag vet att nosen dippar in och det kommer bli bättre med styrka.

Bara en gång spände han till och for iväg det är en väldig förbättring. Han ska ha fokus på mig inte på allt runt om...

 16/3 2017 Jobbade igår

Följande hästar jobbade igår:

Collin
Jag fick en fantastisk känsla på prinsen igår <3


Efter Collin var det dags för några småstjärnor:
Harry Barry

Harry gick ett pass med Nicole. Nicole utvecklas hela tiden, så roligt.
Denna fantastiska ponny kan jag fräsa runt med på terrängbanan och han går lika bra nybörjare, Harry är till salu!
 
Matteus
My red på sin favorit - Matteus. Vem älskar inte den ponnyn?!?

Pumpan
Moa red Pumpan igår och hon älskar den lille killen. Han är lite tittig på allt nytt hemma men han har alla 4 på marken det gillar vi! Provade en hoppsadel på honom för planen är lite hoppning också. Pumpan är till salu!


Cristalls Moviestar "Molly"
Molly fick gå med Baucherbett igår. Hon är starkare på det men bättre än med vanligt bett. Att hon slår ur form i galoppen är en styrkefråga och den kommer. Denna lilla donna skulle behöva galoppera på tygeln med övergångar trav-galopp-trav-galopp ett tag med krav på att vara på tygeln. Så har vi jobbat med de flesta hästar och det stärker upp dem ganska fort. Jag gillar verkligen ponnyn!

Emi
Mimmi red ett pass på banan. Hon ville gärna slå ur form igår men med tålamod och övergångar så fick hon ge sig. Ingen ide att bli irriterad utan bara vänta ut det.

Chanel
Gick ett pass på banan med Moa. Tycker synd om Moa som verkligen älskar sin ponny som nu är till salu.

Hoopy
Jag red Hoopy på banan. Igår var han med på allt jag bad om och han tycker det är kul. Jobbade med förvänd galopp och samling.
Varierad träning är viktigt för att Hoopy ska vara glad och arbetsam.

Stings Testarossa "Guling"
Guling fick gå ett pass på banan med Mimmi. Han kan röra på sig!
Igår när Mimmi skulle visa nåt med armen när hon satt på honom så blev han rädd och for iväg. Då vet vi det. Ta av jackan och ge den till någon på backen är inte ett alternativ för denna kille än.


Typiskt att han ska stå fel med benen på denna bild:
 
Jag hoppas jag fick med alla det är så lätt att missa att skriva om någon.

 
15/3 2017 Vi ska till....

Kung Boy och jag ska till Finland och tävla om allt går enligt plan nästa vecka. Wiiiieeeehoooo

Marie Wickströms foto.

Det ska bli så roligt att åka ut internationellt igen. Vi är 6 ekipage från Sverige som kommer tävla där.

Marie Wickströms foto.

De som gör det möjligt för mig att åka kan ni se här.  STORT TACK
 
 

15/3 2017 Vissa dagar är mindre roliga

Vissa dagar med hästarna är mindre roliga och igår var en sån dag. Blåste storm och regnade, inte ösregn men nog för att man ska bli blöt och genomkall. Hitta motivationen att jobba sent på kvällen är inte på topp. Se nån serie på TV hade varit skönt istället.

Money Boy
Vi jobbade vidare med küren och nu är vi nere på tid under 6 minuter :)
Inte så stor skillnad att rida Boy i gårdagens skitväder mot strålande sol en sommardag, skönt det! Jag älskar verkligen kung Boy. I morgon ska Boy få vila och också nya skor.


Harry
Elsa red Harry och nu börjar hon hitta hans knappar. Såg riktigt bra ut!

Valentina
Nellie red lilla V och det är en Nellie som ser ut att njuta av varje minut med lilla V.

Lite konstigt ändå att två tjejer som är tvillingar rider lika bra båda två... skumt. Vi syskon hemma rider bra men på olika sätt. Vi är glada att de vill hjälpa oss med hästarna.

Molly
Molly fick gå ett pass med mycket galopp i hoppsadeln. Sadeln ligger inte 100 men den används inte dagligan och den trycker inte på bogarna.
 
Pumpan
Nya c-ponnyn Pumpan 5 år tog vi ut i stormen, regnet och ledbelysning på banan och satt upp. Snäll start va?  Sköter sig riktigt bra! Ska bli kul att se vart detta leder. Pumpan är till salu!

Schamoon
Denna dam fick gå ett pass på banan med sin ständiga följeslagara Mimmi.
Schamoon är till salu!

Carisma
Moa fick ett sånt där härligt pass på Carisma igår som man hela tiden letar efter.... hon gör allt man ber om på bästa sätt.

Hoopy
Hoopy gick ett pass på banan.

Emi & Matrix
Linades.

 

14/3 2017 Nästa vecka

Nästa vecka händer nåt extra kul..... nåt som man jobbar och sliter för....
14/3 2017 Hästarna måndag

Våran måndag hemma såg ut så här:

Matteus
Jag passade på att hoppa lille kungen igår. Vi hade hinder på banan så varför inte. Jätte duktig kille som satte alla avstånd och hoppade perfekt en linje på båge.

Harry
Skuttade lite och sen ut på travbanan och galopperade tillsammans med Molly.

Molly
Provade att hoppa tjejen och det tyckte hon var roligt. Sen ut med Harry som sällskap på travbanan och galopperade. Man kan märka att hon haft en sadel som klämmer för hon tar inte ut steget så mycket som hon egentligen kan på banan. Pga detta så lät vi henne galoppera på ute på travbanan och då blev det bättre.

Schamoon
Fick jobba på lina då hon har ett litet skav från sadelgjord som håller på att läka.

Guling
Mimmi red en pigg och glad Guling.


Emi

Fick jobba på lina i longervolten.

Money Boy
Red igenom nya küren 2 gånger och mamma tog tiden. Behöver banta bort lite till för att det inte ska bli för långt program.

Chanel
Gick ett pass på banan.

Ny ponny hälsas välkommen
Vi fick en ny C-ponny hem.
En valack 5 år som ägas av K.Brantefjord. Kallas Pumpan.

 

13/3 2017 Cristalls Moviestar "Molly"

När jag red Molly på banan igår var mamma med och tog kort :)

Jag hade ett nytt bett på henne för det har blivit lite dragkamp mellan oss och den förlorar jag. Jag gillar ju som ni kanske vet att rida med bettet som smör i munnen på hästen.... Den ska gå ärligt på tygeln och inte bita ifrån.

Jag tog ett som ser väldigt skarpt ut men är snällt i munnen men jag blir stark när jag tar i bettet. Hon fogade sig ganska snart och jag kunde jobba henne i rätt form.

Hon har inte perfekt sadel heller men jag väljer att rida i Prestigen för den ligger bättre än Teknan. Bygger upp under med benpaddar så att den inte åker ner och trycker.

Galoppen måste vi jobba vidare med i veckan. Hon vill gärna slå ur form och dra iväg men vi jobbar på :)

Idag ska hon få skutta lite på hinder och jobba med bommar.
 


Idag håller vi alla tummar för att ägaren Isabelles operation går bra och ett snabbt tillfrisknande!
 

13/3 2017 Uppvisning av Matteus 683 i lördags

I lördags var vi på Avelsvärderingen på Grevagården för Ardenner, russ mm.

Jag och My hade fått uppdraget att visa Matteus 683. Jag visade honom där för ett år sen också :)

Jag började att rida och är riktigt nöjd med Matteus som var med på allt som jag bad om!
De spelade lite musik i slutet på min och likaså Mys uppvisning men det kommer inte med för Youtube tar bort låten men det är Avicii i alla fall och det gillar Matteus.


Sen var det två andra ekipage som visade upp sig och då passade i på att byta färg på Matteus till Mys favorit Turkos.
Jag är sååååå stolt över My som klarade av att visa Matteus för så mycket publik. Det har hon inte ridit för innan. Jag var med henne inne på banan som stöd. STOLT TRÄNARE <3
Såååå stolt över Matteus som är 6-årig unghingst och tar så bra hand om sin lilla ryttare!Matteus 683 kommer att ta emot ston hemma på Millomgården i Falköping i vår/sommar. Går du i betäckningstankar tveka inte, Matteus är det självklara valet!
Matteus 683 blev ungponnychampion i dressyr för 5-åriga B-ponny 2016!
Kontakta ägare Barbro Andersson 0734 0776989 

13/3 2017 Våran söndag

Våran söndag hemma på Stora Brännebo

Valentina
Nellie red lilla V och de hoppade. Jag mamma och Mimmi var inte hemma när tjejerna var hemma och hjälpte till men Moa gav dem mycket beröm i efterhand. Kul med duktiga tjejer :)


Harry Barry
Elsa red Harry. Kul med duktiga tjejer.

"Tvillingarna" gjorde stallet med deras duktiga trevliga mamma Lena också med hjälp av Moa. Tack för att vi fått så bra hjälp i stallet!

Chanel
Moa hoppade Chanel. Hindren var riktigt höga när vi rullade in på gården :O

Walencia
Carro red Walecia på banan tillsammans med Moa och Chanel men ingen hoppning för den äldre damen.

Schamoon
Uteritt barbacka med Mimmi.

Carisma
Uteritt barbacka plus fegrem med Moa.

Money Boy
Vi var i Alingsås och tränade/red programdelar för Johanna Due-Boje
Kul att pröva en ny tränare och hon var riktigt bra att träna linjer med.

Promise
När vi kom hem efter Alingsås så kom Ann med Promise så jag fick rida henne.


Miss Mazarin
Mimmi red Mazarin innan hon åkte hem till sin ägare igen. Mazarin är en väldigt trevlig häst att jobba med. Vi kommer sakna henne!

Cristalls Moviestar "Molly"

Nytt bett på denna fina donnan idag. Jag vill kunna rida henne med känslan av att rida med smör i handen. Hon slappnade av och jag tror att vi inom kort kan byta bett igen. Vill undvika att det blir dragkamp. Trevlig arbetssam ponny. Hon har tyvärr tappat en sko så vi får hålla oss i gruset på banan tills hovis slår på en ny sko. Planen är att hon ska få skutta lite i kväll.
Molly har lite svårt att vara 100% koncentrerad på mig när jag rider men det kommer. Hon är ju bara 5 år.


Stings Testarossa "Guling"
Nu har vi bytt sadel på denna goding igen.
Han har sen jag åkte av varit spänd och knipt med svansen. Mimmi och mamma har jobbat med honom mest efter min avåkning och nu tror vi de hittat en bra sadel som inte trycker och där han vågar röra sig.

Börjar alltid med att ha honom på lina så att man kan avvärja om han skulle fara iväg.

Så här duktig var han efter ett tag! Bommar är väldigt bra att jobba med för hästarna koncentrerar sig på dem och ryttaren och man har nåt att sikta på när man rider runt. Kan uppleva att spända hästar slappnar av efter att de jobbat med bommar mm ett tag.

Guling är killen hela dagen just nu när våren är på intågande.... han har svårt att koppla av och bara ta det chill tyvärr. Ung och glad kan man sammanfatta Guling.

Emi
Jobbade ett pass på lina. Fantastiska häst! <3


Hoopy
Mimmi hoppade Jebeth Hitchhikers Gudie "Hoopy"
Bjudningen är så mycket bättre, hon kunde igår rida ett helt pass utan att ha sporrar.

Detta var våran söndag. Vad gjorde ni?

Måste säga att jag längtade efter att rida Matteus också men jag fick stålsätta mig och låta han ha en lat dag i hagen efter sitt jobb på Grevagården i lördags. Spetan var lite tjock i ett ben så hon får gå i sjukhage så hoppas vi att det snart blir bättre.
 
12/3 2017 Tränat

Tränat för Johanna Due-Boje idag.11/3 2017 Uppvisning idag!

Idag var vi på Grevagården och visade upp Matteus 683. Det är avelsvärdering där i helgen.

Jag och My red på Lilleman.

Framme

Jag började sen inne i ridhuset. Ursäkta kvaaliten på bilderna.

Sen gick vi ut medan ett annat ekipage visade upp sig. 

My
Så stolt över My som kunde hålla fokus och visa Matteus på bästa sätt!

Vad kan man säga om Matteus? Jo han är en 6-årig unghingst under utbildning och han har ett fantastiskt temprament! Det visar han ju genom att visa upp sig lika bra med My som med mig på ryggen! 

Nöjda i "team russ"
Jag, My och ägare Barbro!
 
Jag och My vill passa på att tacka för förtroendet att få rida Matteus! Jag är världens lyckligaste som får utbilda denna fantastiska kille som lär mig nåt nytt varje vecka och lika lycklig är jag över världens bästa "Småstjärna" My <3 <3 <3 

Vi kommer jobba mycket ihop i framtiden My och jag hoppas jag! 

 
 


Jag började


11/3 2017 Idag

Skriv inläggstext 


10/3 2017 Här går min gräns...

Skriv inläggstext 


10/3 2017 Tur att dessa dagar kommer

Vilken tur att dagar som igår kommer då och då. Jag red ett pass för Emma och Money Boy var sådär fantastisk som de blir då och då. Det är dessa pass dom för att man orkar jobba på.  


Ann kom med Promise för ett träningspass för Emma också. Vi kunde tyvärr inte stanna och titta för jag hade skolarbete att göra. 


9/3 2017 Hästar igår

Så här såg våran onsdag ut hemma.

Matilda
Söta Matilda är den nyaste i Småstjärnorna och hon är verkligen en liten stjärna!
Matilda fick rida Harry igen och hon får bra fart på honom. Harry kan ju vara lat om man inte rider och driver och det är inte så lätt om man inte ridit så mycket. Matilda är cool för hon blir inte rädd om det är lite stökigt brevid banan, igår tex så var Brorsan och Tasty i hagen brevid och brorsan gör utfall för att skrämma Harry. Matilda bara ler och rider vidare. Snart dags att prata om vad hon vill ha för mål i ridningen.

Matteus
Jag red Matteus. Han var ju busig i tisdags och lyssnade inte speciellt på mig.....då får man jobba extra mycket med en envis Sandra. Han blev mest jobbig i galoppen tyckte jag och då blir man ju fundersam varför... en idé är att pga vi satt skor på honom så blir hans rörelsemönster större än innan och han tycker det blir jobbigt. Det känns verkligen som att han tycker det är lite jobbigt att galoppera. Igår hittade vi en galopp som går i ett högre tempo men det får det göra tills han tycker det är ok igen och han känner att han orkar och har ordning på benen.

 
Mazarin
Vi arbetar vidare med galoppen. Ulrika som äger henne säger att hon varit väldigt spänd i galoppen hela tiden och det måste jobbas bort. Undrar varför för hon är inte spänd när hon galopperar utan ryttare i hagen. Svårt att komma vidare med jobbet om hon inte bjuder fram direkt utan att knipa. Hon drar in svansen och kniper sen tar det ett antal galoppsprång innan det lättar, inga tendenser att busa i alla fall. Galoppen blir lite av och på nu tyvärr. Vi jobbar på.

 
Cristalls Moviestar "Molly"
Första passet på Molly. När jag grejade med henne på gången så visar det sig att hon är väldigt kelig och vill pussas hela tiden, mysigt!
Jag använde min Tekna-sadel på henne då den inte trycker någonstans på bogblad eller manke. Jag kan redan nu känna att hon kommer mer "upp med framkärran" mot innan. Hon vågar höja upp framdelen när det inte trycker tror jag. Hon är väldigt stark i munnen och biter tag i bettet. Armar blev som spagetti efter 30 min. Funderar på om man skulle prova Baucherbettet på henne.
Jag vill helst rida en häst som känns som smör i handen. Jag måste ju lösgöra henne och det känns riktigt viktigt nu när hon haft en sadel som inte passar och att Molly då bitit ihop och skyddat sig så gott det går genom att bli stretig. Jobbade lite lösgörande för bogarna och det blev mycket bättre. Provade galoppen också såklart och hon tog fattningarna åt höger och vänster direkt. Isabelle har ju haft lite problem med fattningarna så det ska jag jobba extra med.

Bilden stämmer inte direkt.... vi jobbade hemma i blåst och snöfall.
 
Emi
Fick jobba ett pass på lina. Riktigt härlig häst alltid glad och otroligt snäll!

Spetan
Hoppning stod på schemat med Moa. Gick riktigt bra! Spetan passar verkligen Moa som handen i handsken.  

 
 

8/3 2017 Film från igår

Bjuder på film från igår. 

Be nice! 

8/3 2017 Älskar dessa bilder

Jag älskar dessa bilder på kungen! 

8/3 2017 Igår var det dags, programridning

Programridning för Matteus och Money Boy igår på Grevagården.

Matteus
Matteus var först ut. En kille med vårkänslor kan man säga. Han hade bestämt sig för att vara busig och inte lyssna 100%... piloten fick jobba. Det var i vilket fall nyttigt att komma ut.

Money Boy
Det var inte utan att jag var lite spänd på om vi skulle ha lika tråkig ritt som sist vi var på programridning men nej vi fick till ett bättre program.

Vi red FEI Ind.mästerskap och vi landade på 72%
Domaren var rättvis i sin bedömning tycker jag. Jag tappar lite av tryck och form i öppnorna men fick bra flyt i öppnorna. Bara träna vidare.

Känslan av att kunna rida honom och få det svar man ber om är fantastiskt. Nu ska jag bara våga rida ihop det mer och våga satsa.

En sak till, jag behöll lugnet genom hela programmet. Kände ingen stress. Red in från vänster och det ska jag inte göra igen... han krånglar i halten om jag kommer från vänster. Bra att ha såna här tillfällen på sig att pröva.

Finns film, vill ni se?

 7/3 2017 Programridning

Idag ska jag på programridning med Matteus och Money Boy.

Jag ska rida la1 på Matteus och Mästerskap på Boy
Skönt att kunna stämma av träningen mot programridning. Sist jag red det gick det bara halvbra, Boy var inte lösgjord och jag hade inte värmt klart. Hoppas på bättre uppladdning idag :)

 

7/3 2017 Jobbar på

Hemma har de jobbat på med hästarna trots snö, blåst och kyla.

Hoopy & Chanel
Snögalopp på travbanan.

Guling
Mamma och Mimmi jobbade med Guling och han ska få göra ett sadelbyte. Hoppas att han slappnar av sen.

Mazarin
Jobbade på lina med övergångar skritt, trav, galopp

Matteus & Matrix
Jobbades på lina. Pigg!

Spetan
Jobbade ett pass på banan men Moa. Fantastisk häst som rids av alla! Elsa och Nellie klarar henne utan problem.

Emi
Emi fick nya skor runt om. 

Harry
Harry gick ett pass med Carro på banan.

Harry & Matrix en något skön
 

 7/3 2017 Stockholm igår

Igår var vi på skolresa i Stockholm. Vi var bl.a på Abba-Museet.
 

6/3 2017 Tankar om Money Boy

Nu börjar jag kunna rida Money Boy som jag gjorde för ett år sen och han börjar bli lika fin i formen men dock starkare. Ja jag vet att jag skrivit om detta innan men känslan när jag nu börjar hitta tillbaka är fantastisk och då vill jag ju dela med mig.

April 2016:
Åh vad jag längtar tills jag kan visa er att han är lika fin igen med ett lyft, han är starkare!

Svårt att förklara hur min känsla med Boy har varit... jag vet ju hur fin han kan vara men sen att tappa hur han ska ridas är inget man önskar någon. Usch känslan av att "jag kan inte" önskar jag ingen! Känsla av att innan kunnat ha honom "för lösgjord" som de påpekade på Mönstringen i okt-15 till att nu inte hitta lösgjordheten alls på samma sätt där jag vill ha honom. Sättet jag ridit har så här i efterhand inte passat mig alls utan jag vill rida med små hjälper och lite säte. Jag måste dock lära mig att acceptera att jag har mer i handen än vad jag önskar. För att gå som bäst måste han ligga på bettet och jag får ge honom stöd.

Ibland är det så skönt att inse att det var så små förändringar som behövdes och att man måste våga prova hemma när man tragglar.Nu ska vi träna på och jag ska se till att inte tappa ridningen på min kung igen.

 

6/3 2017 Cristalls Moviestar "Molly"

I lördags red jag ju på Molly igen. Vi var ju hos Ann och tränade för Emma.

Trevlig ponny som jag tror kan bli riktigt fin. Ny sadel så ska vi träna på ordentligt sen.
Molly kommer hem till oss nån vecka nu och det ska bli kul att lära känna henne mer.


Isabelle, Mollys ägare, gör pannband och Money Boy har fått ett riktigt fint! Ska visa er så ni får se såklart!

 

6/3 2017 Stings Testarossa "Guling"

Igår söndag var en sån där dag när man inte får så mycket gjort pga skitväder.

Jag och Mimmi jobbade med Guling i alla fall. Pigg och han uppskattade inte ländtäcket alls i blåsten. Täcket fick vara kvar för att han ska vänja sig och jag höll i lina så att det inte skulle hända nåt. Bra träning att vara ute i alla väder för det kan vara riktigt skitväder på tävling. Bra att träna på med hästen även om han spänner sig och står emot. Riktigt nöjda med Guling som gjorde det Mimmi bad om utan att få spel i stormen.

Lade extra lång tid på att skritta runt med fladdrande ländtäcke och ryttare som kanske inte blir 100 följsam när man kryper ihop och fösröker skydda sig mot blåst och snö...  Tar inga extra risker en sån här dag utan jag höll dem i lina hela tiden.Mycket beröm till guling som skötte sig riktigt bra trots allt runt.

 

6/3 2017 Rätt dag ändå?!

Idag ska min klass på skolresa till Stockholm. Vi ska till Riksdagen och det jag ser mest fram emot... ABBA museet.

Jag skriver detta och tänker att det är nog en bra dag att vara borta från tidig morgon till sen kväll och inte kunna hålla igång hästarna när det snöat och blåst storm. Snövallar här och där och nästan barmark på andra ställen.

Hoppas pappa kan ha banan öppen åt oss ändå.

Bildresultat för abba museet

 

5/3 2017 Motigt!

Just nu är det mycket som är motigt. I fredags gick lastbilen sönder och den använder vi jämt! Det är väl inte hela världen att vi får avstå den ett tag men det kostar pengar att laga.... det betyder mindre träningar och i värsta fall tävlingar.

Lastbilen var inte ny nej utan nån upphängningsgrej har rostat sönder. 

Jag vet att jag har det bra med många hästar att rida mm. men kan jag inte träna och tävla med Money Boy då ramlar min värld.... svårt att hitta motivation då. 
 
 

5/3 2017 Mazarin, Promise och Molly igår!

Igår eftermiddag åkte vi till Ann och tränade. Ann äger Hoopy som ni säkert vet vid det här laget.

Jag planerade att ta med mig Money Boy hemifrån och sen kom Mimmi på att vi tar med Mazarin också. De åkte bra i släpet tillsammans och stod still och väntade i minst 1,5 timma. Duktig Mazarin som kanske inte gjort så innan och bara är 4 år.

Promise
Började med att sitta upp på Hoopys avkomma Penclose Promise som Ann äger. Jag har aldrig ridit henne innan men sett Ann och Mimmi rida henne. Oj vilken utveckling hon har gjort. 

Fokus på att få henne i en jämn bjudning det var mycket av och på. Halterna måste också tränas. Galoppen måste jobbas på men hon orkade mer än vad jag trodde. Vill dyka i formen men det får jag plocka upp och sen kommer det med styrkan. 
 
Cristalls Moviestar "Molly" 
Isabelle och Anki kom till Ann med fina Molly. Molly red jag för 2a gången och tyvärr har vi upptäckt att hon har en sadel som inte passat. Den har lag sig ner på manken och tryckt så hon har planat ut för att skydda sig. Nu ska jag rida henne med nån sadel som inte trycker någonstans och det blir förmodligen nån av våra hoppsadlar och försöka få henne att våga lyfta fram. Hon måste först märka att det går och inte trycker och gör ont. Tänk så snälla hästarna är ändå som gör det vi ber om fast det inte är utrustning som stämmer....

Hennes problem kände jag igen direkt i sadeln som faller framåt pga att det var så det blev med Boys sadel när han tappade 2 bomstorlekar pga foderbyte och sadeln ramlade ner och tryckte. Detta får inte upprepas med nån häst jag ska lita på min känsla...

Här är hon i en av våra sadlar en Prestige Hippo dressage som inte passar 100 men klart bättre än hennes egen sadel. 

 
 
Miss Mazarin
Började med att ta ut Mazarin och Boy och ställa upp dem i Anns stall för att göra i ordning dem Hon var fantastisk sa mamma och Mimmi. Hon gick in som om hon alltid bott där och sen stod hon som ett ljus på gången till de var klara. Imponerande! 

Lika cool när hon kom in i ridhuset tillsammans med kung Boy. 

Mimmi koncentrerade sig på galoppen med Mazarin igår. Hon kniper när man ska fatta galopp och det måste vi jobba bort. Varför vet jag inte riktigt. Hon har fin bjudning i skritt och trav men galoppen då blir hon riktigt spänd. Här gäller det att ta det lugnt så hon inte blir skrämd uppe på det spända. Mimmi gjorde många fattningar och sen fick hon driva fram i galoppen för det är enda sättet att få spändheten att släppa. Öva öva öva så släpper det. Bra jobbat Mimmi! 

 


 
 

4/3 2017 Ny bekantskap

Alldeles nyss 4/3 2017 Finns en anledning

Det finns en anledning till att jag inte riktigt hinner allt jag vill.... tråkig förkylning plus: 3/3 2017 Aldrig aldrig

Aldrig aldrig kan nåt få flyta på.....


Hur orkar man? 


2/3 2017 Nu hittade vi förhoppningsvis hur

Igår kväll var jag och mamma med Money Boy hos Emma på träning. Passet började enligt mitt nya system att rida mer i skritten i början. Jag sitter inte bara och åker vilket jag nog faktiskt gjort innan. Nu rider jag på mer och jobbar lösgörande med att hålla koll på bogar och alla 4 ben.

Inga nya bilder i mörkret tyvärr men bjuder på från nån vecka sen.
 
Började med att rida loss i ett system som jag haft ett bra tag nu och jag får aldrig till känslan 100 procent, bara nån enstaka gång. Jag blir grinig på Boy som spjärnar och trycker upp nacken. Ingen bra start på träningen men så har det sett ut ganska länge nu.
Då sa Emma att jag ska tänka "mer på nosens position och lösgör där" ... det fungerade så mycket bättre.
Det kändes som om jag var tillbaka i sadeln och började få kontroll, jag fick tillbaka känslan jag hade på honom förra våren innan sadeln började krångla. Tyvärr tränade jag också samling på ett sätt som inte passade Boy eller mig men det förstod jag inte då.

Tänk att man kan förstöra nåt på en eller ett par träningar men det tar 1 år att hitta tillbaka till ett system som passar mig och hästen.

Tack Emma för att du är envis och funderar på lösningar.

Jag vill ju ge Money Boy ett fint sista tävlingsår med mig och att vi uppnår mina mål 2017. Vill inte sitta varje pass och bli irriterad på honom när det är jag som rider på ett sätt som inte passar oss. Jag måste lära mig ett system och inte ändra för mycket på det.

 

2/3 2017 Hästarna igår, onsdag.

Igår var en ganska motig dag hemma. alla är förkylda eller har ont i huvudet. Usch tråkigt när man blir sjuk. Hästarna fick gå på halvfart.

Stings Testarossa "Guling"
Mimmi och Moa jobbade med Guling som gick ett pass på banan. Han skötte sig riktigt bra hela tiden inge bocksprång eller så. Hoppas det var en engångs grej när jag fick tugga grus.
Guling har likadan energi som Lilla V. De lugnar sig när man rider och man hittar en takt sen ger man dem en mikropaus och vips så var de lika energiska igen. Tar deras energi någonsin slut?

Schamoon

Mimmi galopperade med henne (rundan fotbollsplanen) med Spetan och Harry

Solvey "Spetan"

Moa galopperade Spetan.

Harry

Carro galopperade Harry.

Matrix
Linades ett pass på banan. Svårt med bett nu.

Money Boy
Jag och mamma åkte till Emma med Boy. Kommer i ett eget inlägg.

 2/3 2017 Valentina överraskar

Igår var det då dags för mätning av Locksley Valentina.
I passet står det 1,32 som 3-åring (treårs test) så vi gissade att hon ligger runt 1,32-1,34 men hon har alltid känts liten. Kallar henne ofta Lilla V.

Mätkvinnorna fick henne till  maxad B 1,30 hög.

Det är ju inte dåligt att hon blev maxad B det gör ju hela 10 cm på hinder/klass.

 

1/3 2017 Välkommen Walencia

Walencia

Född 1999
Hannoveranare
e.   Warkantino
ee. Warkant
u.   Happy Girl
ue. Hitchcock

Denna donna ska bli avelssto hemma. Hon är fullt ridbar och trevlig att hålla på med. Jätte kul.
Planen är betäckning i vår. Walencia blir väl min häst då hon har stam åt dressyrhållet :)

Lånad bild från förra ägaren Jenny Karlsson Jung, här med Totte född 2016
Jenny Karlssons foto.

Jenny Karlssons foto.

 

1/3 2017 Hästarna igår.

Så var det tisdag med plusgrader och gegga. Hmmmm gillar inte kylan men att vada ut och hämta hästar i hagen är inte roligt. Hoppas tjälen släpper snart fullt ut så vattnet sjunker undan. Ridbanan är ok i alla fall det är skönt. Inga nya bilder från kvällen tyvärr.

Småstjärnorna ökar i antal. Harry fick jobba.  
Igår kom en ny liten tjej, Matilda, som provade att träna för mig. Vi tog Harry för detta jobbet och det var en liten tjej på 10 år som verkligen imponerade på mig! Hon har känsla och en mjukhet som uppskattas av hästarna. Lyckliga jag som bara har elever som har bra känsla och bra händer.  
Harry var lite mer på tårna än vad vi är vana vid men inte så att jag blev orolig för Matilda. Kul att han livar upp ibland. Harry är till salu!
Carro och Harry för nån vecka sen.
 
Valentina
Igår fick Nellie prova att rida Valentina och det gick över förväntan! Valentina var lugn och avslappnad så hon trivs med tjejernas ridning. Vi är klart impade av tjejernas ridning, Mjuka följsamma med bra händer, ska bli kul att se dem utvecklas. Lite dressyrslipning så ska vi nog få ut dem på dressyrbanorna ;)  

Chaneline
Elsa fick prova att rida Chanel och hon gjorde det minst lika bra som Nellie red lilla V. Chanel har ju bara gått med Carro Mimmi och Moa innan. Elsa såg ut att trivas bra! Chaneline är till salu!

Matrix
Matrix gick på lina igår. han är inte 100 nöjd i munnen. Kan vara vargtand kanske?
 

Matteus
Jag valde att ta Matteus på lina igår och det är så roligt att göra det ibland för han blir så glad och lite busig. Han busar ju aldrig annars så när han linas får han gärna ruska på huvudet och studsa lite med bakkärran. Gillar inte bus på linan annars egentligen men Lilleman är Lilleman så han får göra det ;)

Stings Testarossa, Guling
Fick springa av sig på linan igår. Tar aldrig energin slut?
Guling har definitivt vårkänslor och lite jobbigt att ha fokus men det har jag ju pratat om innan.

Hoopy

Mimmi galopperade ett pass på Hoopy.
Jag längtar till torsdag då han ska träna för Emma.

Emi
Mimmi red ut Emi igår igen. Hon är jätte duktig på uteritterna.

Mazarin
Moa red ut på Mazarin för att jobba med hennes galopp. Hon är väldigt spänd i början av galoppen och bjuder inte på banan. Ut i skogen och på vägarna med sällskap och draghjälp.... Moa upplevde galoppen som spänd i början men släppte när de galopperat en liten bit. Moa är så duktig med denna typen av hästar!

Walencia
Carolina "Carro" var den som var först upp på nya Walencia. Började med en uteritt tillsammans med Mazarin och Emi, hon skötte sig bra. Jag har nog glömt att presentera Walencia för er.... inlägg kommer strax.

 RSS 2.0