18/3 2017 Allt har man inte svar på.

Idag var vi i väg med 2 unghästar på tävling på Hammarö, Karlstad. Man får frågan varför lågt resultat och det kan jag inte helt svara på. Ibland har man inte svaret. Jag som ryttare är jätte nöjd med hästarna. 


Först ut var Penclose Promise som är 5 år men går 4 -års pga hon haft föl 2016.

I nov/dec började vi prata om unghästklssser för henne men hon hade inte kommit långt i sim utbildning. Ann har jobbat på med henne och jag har ridit 2 gånger innan tävling. Hon trampar på fint och är med mig i alla gångarter. Blir hastig i steget men det kommer med styrka likaså åker nosen bakom. Vi fick tyvärr bara 63% men jag är nöjd med hennes debut på tävlingsbanan. Kritiken håller vi med om. Jag tänker däremot inte dra ner på tempot för det är en unghäst men vi får jobba på steget. 

2a ut var Cristalls Moviestar "Molly" som gick Lb för ungponny.
Denna ponny har varit hos oss i knappt 2 veckor. Jag har fått jobba med form och lösgjordhet och galoppfattningar. Hon har tyvärr en längre tid gått med illa sittande sadel som klämt trots påpekande från ägare till utprovaren. Hon har motvilligt fattat galopp och då inte på tygeln men nu är det på gång. 
Håller med i kritiken att vi  behöver bli mer genom kroppen och på bakbenen mm men vilken tjej att ha utvecklats på så kort tid. Detta märks genom att hon nu slår i sko. När vi ändrar balans mm då tar det ett tag innan de har koll på alla 4. 62% och vi är nöjda.

Mina mål för dagen var att visa tävlingsbanan för Promise och få Molly mer lösgjord och lite mer upp i formen än för bara 1 vecka sen. Jag vet inte vad ägare tycker egentligen men vi kan inte kräva mer efter så kort tid. Duktiga ponny som var trevliga att åka med och vi har fått kritiken och vet att vi är överens med domaren om den. Tanken med tävlingen var ju att se var vi ligger. 


Kommentarer
- Erika Pettersson

Unghästar får ju inte alltid så höga poäng heller det är ju just unghästar som ska utvecklas och utbildas mer 😊

2017-03-19 @ 16:40:41
Blogg: http://erikapettersson.webblogg.se/

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0