30/6 2017 Inte på humör

Jag är inte på bästa humöret idag. 


29/6 2017 Onsdag

Min onsdag sprang på.
Började i stallet och sen kom Emma och då red jag Hoopy ett pass.
Hoopy jobbade på riktigt bra och jag ser fram emot att få starta honom snart.

Intervju
Efter Hoopy var det dags för intervju, en tidning kom hem och pratade med mig. Emma var kvar och vi passade på att ta ett pass på Money Boy också :)

Småstjärnorna
På eftermiddagen kom Nicole och red en lektion. Duktig tjej som utvecklas mycket just nu.

Funderar på att ha ett litet "läger" nästa vecka för mina småstjärnor. Vad tror ni om det?

NM 2017
Idag torsdag börjar NM för dressyrekipagen och vi hejar på hemifrån. Tur datorn/telefonen finns så man kan följa. Sverige har ett C-ponnylag och ett D-ponnylag. You go girls, go Sweden

 
 

29/6 2017 Money Boys SM, dag 3 final

Så var då dags för final på SM och vi tog oss till A-final vilket jag inte räknade med i början av vårt SM pga uppladdningen.

På väg mot vår sista start på SM 2017

Värmer
Denna dagen hade jag hjälp av Emma som jag pratade med i telefon under uppvärmningen. Hon ser inget utan bara pratar med mig. Lite svårt för jag måste verkligen kunna förmedla hur allt känns och det är inte min starka sida.

Extra kul att värma samtidigt som Maja


På väg mot collect och tävlingsbanorna

Det var så skönt att kunna behålla lugnet på värmningen och sen ta med det till tävlingsbanan, Tack Emma!
På banan

Dag 3 final
Vi fick vi ihop 70,000% i våran ABBA-kür och slutar på en 5e plats i klassen och en 5e plats i totalen.

Vilket SM Money Boy bjuder på trots allt!


Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By Spirits, Stall Vuo/Stall Sjöholmen Bjärnum, Jacson, Emma Lindqvist, Stall Nils Stridh Svensson, privatpersoner som swishat, 

 

28/6 2017 Pay and jump

Igår åkte vi på pay and jump med 4 hästar. Vi hade lyxen att ha med oss Nils och det tror jag var riktigt bra för då ser han hur ekipagen fungerar på tävlingsbanan. Alla fick bra tips av Nils som vi tar med oss till nästa pay and jump alt. tävling.

My-Harry
Började med en 60 runda där My inte var koncentrerad men de kom runt efter många volter mm. Hon hann tyvärr inte gå banan för vi blev sena men vi får bättra oss till nästa gång! 2a rundan var så fin. My är bara 9 år!
Bjuder på film. Be nice!


Mimmi-Dinelli
Mimmi gjorde en kanonrunda första gången på 80 cm, hoppade vattenmatta och allt. Vi tror inte att Dinelli varit ute så mycket så med det i ryggsäcken så skötte hon sig riktigt bra. I andra 80 rundan så ramlade Mimmi av på sista hindret, vattenmattan, för då slog hon bara i bromsen och ingen fattade varför. Trött antagligen. Gick bra med Mimmi. Avramlingen finns på mammas Instagram @70mariew

Moa-Chanel
Första rundan 90 cm var det lite nerver i och Moa fick stopp. Nils fångade upp direkt vad Moa skulle ändra till starten på 1 m. Moa och Chanel startade sen 1 m och fick en rivning men inga stopp. Bra jobbat!

Jag-Collin
Jag var väldigt spänd inför denna hoppningen. När jag satt upp så dansade Collin runt på parkeringen och blåste mm. Känns som att sitta på en tickande bomb. Hände inget och sen red jag fram på framhoppningsbanan och när vi kommit igång och travade så blev det bättre/mindre spänt.
Han har mycket i huvudet så detta är väldigt bra träning att komma ut på.
Väl inne på banan så skötte han sig riktigt bra, kastade sig inte åt nåt håll. Jag var äldigt spänd i 1a rudan, 60 cm, så vi fick ett stopp och det tar jag helt på mig. I andra rundan som ni kan se här var jag mer avspänd och ställde mig t.om i lätt sits. Valde att inte hoppa vattenmattan på sista för vi hade en bra runda och jag ville inte förstöra flytet.  
Känslan när man kommit runt och Collin är lugn är fantastisk och jag är faktiskt stolt över mig själv!
Bjuder på film. Be nice!


Han är en riktigt duktig hopphäst min Collin. Kanske ska jag sadla om till hoppning?!
 

27/6 2017 Collin utvecklas

Red ett bra pass på känsliga Collin igår.


Här är det viktigt att jag inte rider upp honom för mycket i formen i början för då har jag jobbigt med att få honom lösgjord.

Jag red mycket galopp i gårdagens pass och vi bytte galopp över bom då och då men oftast bad jag honom bara gå över bommeen utan att göra byte.

Vi är absolut inga experter och jag lär mig samtidigt som jag ska lära Collin så be nice!

Roligt har vi!
 

Denna känsliga lättlärda kille är fantastisk! Glad att jag får utbilda honom och samtidigt lära mig.

 

27/6 2017 Money Boys SM, dag 2

Då var det dags för dag 2 på SM och jag var mer taggad att visa vad min fina kung kan.


Jag rider mer än dag 1 på framridnigen och Boy är fin!


Tur man har bästa groomen.... Mimmi

Viktigt att komma ihåg att dricka mycket när det är fint varmt väder.

Mot collectingring

Collectingring, Boyan känns fin!

På banan


Nu kör vi!

Dag 2 red alla Individuella Mästerskapsprogrammet. Vi fick ihop 68,618% och tog 5e platsen. Vi ligger 5a i totalen inför morgondagens final. Vi kommer alltså rida A-final vilket var mitt mål efter den hemska uppladdningen med kungen.

En sak som jag vill lyfta fram är vikten av att kunna rida fram sin häst själv. Tränaren kan vara med men inne på banan måste du klara av att lösa problemen som kan uppkomma själv. Man får bättre självförtroende i sin ridning om man vet att jag brukar kunna lösa de problem som ev uppkommer.
Jag har under SM dag 1 och dag 2 ridit fram utan hjälp från Emma och jag har klarat mig bra själv. Viktigt att du har ett upplägg/en plan hur du rider och sen fullföljer du det! Jag är mest nöjd med att jag lyckades hålla Boy avspänd och lösgjord för här ligger tror jag en stor del i vår framgång. Alltid noga med lösgjordheten!
Jag är inte en sån som rider mycket programdelar på framridningen utan mitt fokus ligger i lösgjordheten, är han inte lösgjord är det svårt att få till alla rörelser bra. Viktigt att kunna variera formen hela tiden för om hästen t.ex spänner till måste du som ryttare kunna lägga ner formen.

Så tacksam till Emma Lindqvist som alltid är noga med lösgjordheten innan vi går vidare på varje träning. Boy är oftast lite olika vid dessa träningar och pga det så känner jag att jag har verktyg för att lösa mycket själv i olika situationer.

Under detta SM kunde man se många ekipage få problem med spänning inne på banan. Det var ganska rörigt runt banan med byggarbeten, fladdrande flaggor, människor och djur på som hästarna tyckte konstiga ställen mm.

Prisutdelning

Bästa Mimmi fick hämta priset.

Känslan att få ta en placering när man haft kass uppladdning är fantastisk. Vi blir ofta påminda om hur lätt det är att olyckan eller som i mitt fall ett litet sår kan stå i vägen för träning och tävling.


Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By Spirits, Stall Vuo/Stall Sjöholmen Bjärnum, Jacson, Emma Lindqvist, Stall Nils Stridh Svensson, privatpersoner som swishat, 

 

26/6 2017 Välkommen Idyllens Zero

Vi säger välkommen till Idyllens Zero som kom till oss i natt. Han levererades kungligt av Ulrika.

Stuteriets hemsida hittar ni här.

Zeros stamtavla hittar ni här

Zero är en valack född 2013 som ska utbildas av oss. Zero är till salu och jag kommer skriva mer om honom när vi känner varandra bättre.

 

26/6 2017 Söndag

 Igår var det söndag och vi jobbar på.

Elsa och Nellie kom en sväng och de fick då vara med och se hur vi jobbar med inridning. Moa och Mimmi är bäst på det så det var de som jobbade med RallyKalle eller Kämpe Rask som han egentligen heter.
 

En bock vid en galoppfattning blev det. :)

Duktiga tjejer som snabbt suger åt sig det Mimmi och Moa lär ut.

Jag red Money Boy ett pass samtidigt som de var på banan med RallyKalle

Hoopy, Dinelli och Collin fick jobba på lina. Hoopy var lite slö men han har fullt upp att bevaka alla damer hemma det kräver energi.

Dinelli har blivit så mycket bättre efter besöket hos Equiteraput Charlotta.
 

25/6 2017 Kolla utvecklingen

Cristalls Moviestar "Molly" 

Behöver inte skriva nåt eller hur?!


25/6 2017 Money Boys SM dag 1

Lör 17/6 Sm dag 1 kval 1
Efter värsta uppladdningsveckan åkte vi mot Hammarö med väldigt växlande tankar. Tänk om vi känt och sett fel tänk om han inte är ren... Boy dansar genom besiktningen och det finns ingen lyckligare än jag!!!
Han trampar om en gång på en stor sten som ligger på planen där vi besiktigar då är man nära att svimma.

Jag och kungen påväg mot 1a värmningen inför kval 1. 
 
Jag rider väldigt försiktigt och oroar mig för om han skulle ha minsta ont och inte gå rent. Jag vet att jag känner direkt om han är ofräsch men man blir nojjig när nåt sånt här händer. Mamma och Mimmi satt som hökar och granskade varje steg vi tog. I collectingringen för alla 3 tävlingsbanorna

På tävlingsbanan

Jag red inte alls vad Boy kan prestera utan jag "safade" hela ritten. Vi fick till en jämn ritt utan några stora missar. 
 

Dag 1, FEI Lagtävlansprogrammet

Vi fick ihop 65,598% och en 12e plats i totalen

När jag kom ut från banan var jag lite arg på mig själv eftersom jag visste att Boy var ok och jag kunde rida på men gör inte det pga ett läkt sår i en karled. Jag tänkte "där rök NM eller EM biljetten om jag ens var påtänkt) 

Startade ganska sent sen å var det jobb med att ta hand om Boyan plus att vi skulle äta nåt innan det var dags att krypa in i bästa Majas husvagn och sova. Jätte trött när spänningen släppte efter att vi fick ok med Boy av veterinären. 

Tack för allt stöd fam Maja Svensson, Emma,  Isabelle, Anki, Ann, Pernilla, Siv, Emelie, Mimmi, Moa mamma och pappa. Nu kändes det som om jag skulle kunna rida på mer inför kval 2. 

Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By Spirits, Stall Vuo/Stall Sjöholmen Bjärnum, Jacson, Emma Lindqvist, Stall Nils Stridh Svensson, privatpersoner som swishat, 

 
24/6 2017 Vi kan åka!

Nu vet jag att vi kan åka på EM i Ungern. Stort tack till alla som hjälper till! 


24/6 2017 Uppladdning?

Hur laddar man upp sig själv och hästen för ett mästerskap?
Jag vet inte egentligen men Boyan går bäst om han inte har långt tävlingsuppehåll. 

Vi har inte fattat det hemma än måste jag medge. Då och då slås man av att man är uttagen till att rida EM... jösses det är stort för oss.
 
Hur skulle du ladda upp?


Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By Spirits, Stall Vuo/Stall Sjöholmen Bjärnum, Jacson, Emma Lindqvist, Stall Nils Stridh Svensson, privatpersoner som swishat, 

 

23/6 2017 Penclose Promise på SM

Penclose Promise har nu avslutat sin ungponnyfinal på Hammarö och hon var riktigt duktig!

Vi kvalade in sist som kom med och hon mötte väldigt fina  4-års gångartsponnys. Promise slutade totalt 9a i finalen och man kan nu säga att Ann har den 9e bästa 4-åriga ponnyn i Sverige i dressyr och jag får rida och vara med och utbilda henne. 

Promise är egentligen 5 år men har fått ett föl förra året så då får de gå bland 4-åringarna. 

Jag är jättenöjd med Promise som gick riktigt bra den helgen. Orken fanns och hon var glad och positivt. Hennes box stod inte på bästa stället direkt men det löste sig och Promise lugnade sig.

Stort tack till ägaren Ann Wadström som lät mig vara med att utbilda och tävla Promise. Planen för Promise är nu att bli mamma igen. 

 

23/6 2017 Cristalls Moviestar "Molly" på SM

Cristalls Movietstar "Molly" har nu gjort sina 2 starter för 5-åringar i Ungponnyfinalerna på dressyr-SM.

Jag är väldigt nöjd med Molly!

Hon visar sig vara en perfekt tävlingskompis som trivs på tävlingsplatsen, guld värt.

Vi kvalade in bland de sista som kom med och hon mötte väldigt fina gångartsponnys. Molly slutade totalt 9a i finalen och man kan nu säga att Isabelle och Anki har den 9e bästa 5-åriga ponnyn i Sverige i dressyr och jag får rida och vara med och utbilda henne. 
Ja när man tänker på det och Promise kommer det en liten tår

Molly blev egentligen bara bättre dag 2 på tävlingen och det är nåt man verkligen ska ta hand om, hålla hästen glad och nöjd. Förhoppningen är ju att en talangful ponny ska få komma ut på banorna i flera år framöver.

På banan

Visst är hon snygg!

Stort tack till ägarna Isabelle Fredholm och Anki Jonsson för förtoendet att få vara med och utbilda och tävla Molly. Hon är en stjärna, ta vara på henne!

 22/6 2017 Chockad och tacksam!

Jag och min familj är chockade och sänder er ALLA ett stort stort TACK!

Detta möttes jag av idag på facebook:

 

Det plingar i mammas mobil hela tiden säger hon. Mamma jobbar just nu så jag vet inte mer än så men jag vill tacka er!

Världen är full av fantastiska människor.

Att åka till EM i dressyr med alla dessa grymma ekipage är mitt största mål på min ponny Money Boy som jag utbildat själv. Många som kommit fram och gratulerat på SM har sagt att det är extra roligt att vi får åka eftersom jag gjort jobbet själv på en ponny som många inte trodde på.... med fantastiska tränare som Emma Lindqvist och Traudi Björling så är allt möjligt!.

Jag vill till alla med en dröm säga:

Tro på din häst,  jobba hårt, omge er med bra tränare så kommer du ta dig hela vägen. Kan jag kan du!

Enda tråkiga med vår sport är att det är så fruktansvärt dyrt.

 50.000 kr

är en siffra som vi hört att det kommer kosta minst och det förvånar mig inte alls då det kostade över 25.000 kr på NM förra året. 

Min familj gör allt för att göra min dröm genomförbar det vet jag men ni vet inte hur skönt det känns att få hjälp....

Jag är i chock gråter och skrattar om varannat!

MITT STORA STORA TACK TILL Er ALLA!

Detta blir ert EM som ponnymamman också skriver :)

Ni kan följa oss på bloggen

http://motosidressyr.blogg.se

instagram  @01sandraaw  @wickströmsutbildningsstall  @70mariew

samt våra FB-sidor

Sandra Andersson Wickström

Marie Wickström

Stort tack, älskar er!

 
 
 

 

 

22/6 2017 Uppladdningen för SM

Ska försöka beskriva hur min uppladdning inför SM såg ut. Jag vill helst glömma den men jag är så tacksam att det inte var värre än sår i karled från mugg.

Tisdag 13/6
I tisdags förra veckan var vi nior i Götene på supé på kvällen som en del av 9:ornas avslutning. Hemma jobbades det på med hästarna som vanligt och det var hoppträning på schemat.
Mimmi hämtade in Boyan från hagen och upptäcker att han inte rör sig som han ska och att han också är lite svullen på benet. Sivan ger mamma tipset att smörja karleden med flytande honung som naturligtvis inte finns hemma. Sivans dotter Emelie (Mys mamma) kastar sig iväg till affären och köper honung. Karled tvättas och smörjs med honung. Vi har inget annat val då det är så nära tävling.

Onsdag 14/6
Jag är ledig från skolan och möts av det dåliga beskedet om att Boy är påverkad av sår i karleden. Jag springer ut i stallet och vi rengör och sen smörjer med honung och sen tar vi ut honom och rör på honom. Han är INTE ren! Fy vilken käftsmäll. Boy är inte hästen som direkt biter ihop om nåt stör honom lite, det är ju bra om de drar på sig en allvarlig skada men detta är ett litet sår.
Inbokad tid hos hovslagare och bästa P skor en känslig Boy. P tittar på honom och säger "han är egentligen inte halt utan känslig för att det stretar i såret när han rör sig"  Får upp en liten förhoppning...
På fredag ska vi åka....
Ute i hage på dagen med bara honung på sår så att det luftar, box på natten.

Torsdag 15/6
Vaknar och tror att det var en mardröm jag drömt men så var det tyvärr inte.
Boy är något bättre i karleden och svullnad börjar gå ner sakta sakta. Mamma smörjer honung typ hela tiden på dygnet. Beslutar att ha Boy ute på natten så han rör sig och lindar benet med våtomslag. Hoppas på att det ska dra ut om det finns nån skit i såret. Mamma förbereder mig på att vi inte kommer kunna tävla SM... det är ju förmodligen vårt sista SM tillsammans också. Jag bryter ihop. Där rök också  eventuellt NM eller kanske EM-biljetten.
Mamma ringer landslagsledaren Pytt och talar om att vi ev inte kommer kunna delta på SM.  
Vi får logistikproblem inför fredagen men mamma och Mimmi gör upp en plan.
Vi åker upp fredag med husvagn till Anki och Isabelle så de har någonstans att sova, jag kan då vara med på invigningen men åker sen hem. Jag har ju 2 fina ungponnys inkvalade till ungponnyfinalerna på SM också. Jag är glad att ha dessa fina unga ponnys att rida i alla fall men det skär i hjärtat med min fina Boy.

Fre 16/6
Avslutning i skolan kl. 8.30-9.30
Kl. 10,30 sitter jag på Boy som vi tycker är något påverkad när han börjar gå men bara typ 3 steg. Rider på ridbanan och på vägen och han är ren!  På med smörja och ut i hagen igen.
Jag mamma och Mimmi åker upp till Hammarö (tack o lov ganska nära) med husvagn som vi i vår tur lånat av fina familjen Maja Svensson. De flesta eller ja nästan alla har anlänt och besiktigat sina ponny.
Hemma kommer Sivan och masserar Boy tillsammans med Moa när vi är på Hammarö, vi tycker oss se att Boy är lite lite högre på ena sidan förmodligen pga han spänt sig när det gjort ont. Massagen släpper de spänningar som finns. tack Siv & Moa!

Vad skulle jag göra utan alla runt om som stöttar???

Jag är med på invigning och klappar om Cristalls Moviestar och Penclose Promise men börjar gråta när Boys box gapar tom. Pytt kommer och pratar med mig om hur han ser ut och jag förklarar att han kan vara lite stel de första stegen i värsta fall men då säger Pytt "Åk hem och hämta honom så ses vi i morgon"
Hemma igen vid 22.00 och då är det dags att packa för Boy. Vi har inte vågat innan. I säng runt 23,30

Lör 17/6 Sm dag 1 kval 1
Upp kl. 05.30 och ut för att sköta om Boyan. Boyan är inte stel alls de första stegen ur boxen. Vågar man hoppas? Kl. 8.00-11,00 är det veterinärbesiktning och vi kommer fram runt 08.30-09.00 Kl. 11,10 ska jag tävla ungponnyn Promise.... Boy dansar genom besiktningen och det finns ingen lyckligare än jag!!!
Boyans saker packas upp efter Promise start och SM är igång.

Detta var våran uppladdning för SM och den upplevelsen önskar jag ingen. Hemskt att ena stunden tro att det går och nästa nej det går inte. Money Boy ska under inga omständigheter tävla om han inte är bra men denna gången klarade vi av att få såret att läka. Tack o lov var det inget värre än ett sår. Man blir väldigt medveten om hur svår och känslig vår sport är och samtidigt enormt tacksam för att jag fick rida SM.

Jag och kungen påväg mot 1a värmningen inför kval 1. Jag rider väldigt försiktigt och oroar mig för om han skulle ha minsta ont och inte gå rent. Jag vet att jag känner direkt om han är ofräsch men man blir nojjig när nåt sånt här händer. Mamma och Mimmi satt som hökar och bevakade varje stag vi tog.

Stort tack till alla som varit delaktiga i att få Boy startklar! Eran stöttning är guld värd.

 

22/6 2017 Vardag igen, då hoppar vi!

Så kom man hem från SM och Ungponnyfinaler och det blev vardag direkt! Vi började våra träningar av hästarna med hoppning :)

Nils kom och höll en av sina omtyckta träningar! Mycket duktig kille måste jag säga och han har en förmåga att se de små detaljerna. Lyfter alla ekipage.

1a gruppen 
Jag red Collin.
Jag är nöjd med honom och jag känner att jag blir lite tuffare när jag rider honom. Jag måste våga gå på honom ibland och inte bara stryka medhårs,. Gjorde det en gång när han bara tryckte ut bogen och valde att inte lyssna. Han tog min korrigering :)

Happy horse med något sänkt rygg jag vet men det blev bättre in i serien.


Moa red sinn fina Chanel "Snurre sprätt"


Ulrika med fina fina Mazarin
 


Mimmi & Hoopy
Finns nog ingen gladare häst än Hoopy när han hoppas.

Matilda & Harry
Duktiga Matilda, man glömmer lätt att hon bara ridit 1 år så duktig är hon.
 
Grupp 2
Elsa & Chanel


Nellie & Harry

Mimmi & Dinelli
Vilken hopptjej hon är fina Dinelli. Efter besök hos bästa equiteraputen Charlotta Lindgren så är hon som en ny ponny! Mimmi lotsar henne på bästa sätt som vanligt.


Ja så såg vår tisdagskväll ut och det var roligt! Ridning är en ensamsport och det märker jag av tydligt men hoppträningarna lyfter upp det hela.

Tack Nils för denna träning vi är nöjda som vanligt!

 
 

21/6 2017 Money Boys SM, snabbsummerat

Dag 1, FEI Lagtävlansprogrammet
Vi fick ihop 65,598% och en 12e plats

Dag 2, FEI Ind. Mästerskapsprogrammet
Vi fick ihop 68,618% och en 5e plats

Här ligger vi då 5a i totalen och går till kürfinal :)

Dag 3, finaldag och vi red kür
Vi får ihop 70.000% och slutar i totalen på 5e plats!


Vilken helg vi fick efter den fruktansvärda veckan innan SM! Den uppladdningen vill jag ALDRIG vara med om igen!

Sen slutar då helgen med beskedet att vi ska få representera Sverige på EM i Ungern i juli  :) :)
Från förbundets hemsida.

 

Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By Spirits, Stall Vuo/Stall Sjöholmen Bjärnum, Jacson, Emma Lindqvist, Stall Nils Stridh Svensson

  
 

20/6 2017 Representera Sverige på EM!

Jag och familjen har nog inte fattat det riktigt än .....

Jag och Money Boy har blvit uttagna attt representera Sverige på EM i Ungern i juli 2017!

 
Återkommer med inlägg om våran SM-helg mm. måste smälta allt!
Slutade som total 5a på SM :) inget jag kunde drömma om förra veckan när han var påverkad av mugg i en karled. Var inställd på att det inte skulle bli ett SM för oss. 

Stort tack till tränare, familj och sponsorer, utan nån er skulle vi inte kunna uppnå våra mål

Money Boy har jag utbildat till en av Sveriges bästa ponny själv och det är jag stolt över! Nu kan man ändå säga att han är en trimmad Volvo ;) 
 

Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By Spirits, Stall Vuo/Stall Sjöholmen Bjärnum, Jacson, Emma Lindqvist, Stall Nils Stridh Svensson

 

19/6 2017 Vilken ponny

5a dag och kval 2

Sämsta tänkbara uppladdning men Boyan sviker inte! 

5a i totalen inför finalen och det blir A-ginal idag. 


18/6 2017 Höll på att inte bli SM

Det var riktigt nära att det inte blev SM gör mig och Money Boy. Ett sår höll på att sätta stopp.... Vi är nu på Hammarö och jag red en saferunda igår.

 
Vi slutade på 12e plats igår. 
 

Tacksam att ens kunna sitta här på min kung! 

 

17/6 2017 Design By Spirits

Kolla vilken fin ängel plus namnbricka Collin fick av Design by Spirits! TACK

 
Det står PrinsCollin

Kan varmt rekommendera denna tjej som gör dessa. Hon finns på Instagram under namnet: @designbyspritis

 
 

16/6 2017 Så mycket i huvudet

Collin han har så mycket som far runt i huvudet på honom. Igår åkte vi till Skara och tränade för Emma och han är svettig innan vi börjat för att det är så mycket som spökar hos honom. 

Får kolla upp vad man kan ge för tillskott och kraftfoder som eventuellt lugnar.

Fina killen som jag älskar! Finns så mycket i den här hästen i dressyren och likaså i hoppningen. Han hoppar ju idag lågt för att jag vill växa med honom och att han inte överhoppar sig så som han gjorde innan. 

Flytta är jobbigt. 
 

 

15/6 2017 Collin ❤

Underbara häst, Vi blundar och njuter tillsammans. 


15/6 2017 Oavsett hur det går!

Oavsett hur det går till helgen på Ungponnyfinalerna på Hammarö så är Molly den finaste!
 
 

Vilken ponny och vilken utveckling. Idag på träningen jobbade hon på så bra att hon är min vinnare! 


 

14/6 2017 Hoppträning igår

Igår var det hoppträning för Nils. Jag var tyvärr inte med men det tar vi igen nån annan dag.

My fick en väldans fart på Harry hörde jag. Bra där My men du måsta ha kontroll :)

Tror vi kör hoppning på tisdag nästa vecka igen.

 

14/6 2017 Idag är vi lediga + student

Idag har vi kompledigt från skolan och sen så har vi torsdag och fredag kvar.

Jag och pappa ska iväg och sko Money Boy. Vi ska träna Molly för Emma i eftermiddag och sen ska vi hämta hem en husvagn om allt går enligt plan.

Min syster Moa tar studenten idag!!!! GRATTIS <3 <3 <3


 

13/6 2017 Ikväll, lite annorlunda

På väg till supé med alla 9:or13/6 2017 De där känslorna.....

Nu när SM närmar sig så kommer de där känslorna smygande... de andra är superduktiga och sen är det lilla jag med min egenutbildade ponny mot de andras välridna dyrgripar.

Jag måste fokusera på att jag tagit mig hit och att jag har min plats med Money Boy där.Jag vill verkligen visa er att han har de kvaliteer som de bästa hästarna har.

Vi har hittills i år gjort 5 starter utomlands i år på över 68% varav en start var kür. 

Drömmen för Money Boy vore ju att få en ryttare sen som fortsätter rida nationellt och internationellt på honom. Han älskar att träna och tävla. Fast han får gärna stanna hos mig....

Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By Spirits, Stall Vuo/Stall Sjöholmen Bjärnum, Jacson, Emma Lindqvist,


 
 

13/6 2017 Så var det en dag mindre kvar

En dag avverkad till (måndag) innan man går på sommarlov och åker till SM.

Jag tränade med Money Boy för Emma och det gick bra. Svårt för han ändrar sig hela tiden så jag måste rida varje steg. Fick en fin trav i slutet. 

Curre har fastnat i tråden och har fått en sårskada. Så tråkigt men han ska bli helt bra igen älskade ponnyn. 
 

Rallykalle rids av Moa och Mimmi övervakar.
 

Molly kom igår kväll och stannar hos oss till på torsdag kväll. Molly tränar vid 17.45 på SoRF på torsdag och sen åker hon hem. 


 

12/6 2017 Rider 3 st på SM

Nu kan man verkligen räkna ner till SM i dressyr, som det ser ut nu kommer jag rida 3 st.

Kvallistor kan ni hitta här.

Penclose Promise
Aktuell att gå ungponnyfinal för 4-åringar. Kvalad och ligger sist på listan. Promise kom med!!!!!
Ägare: Ann Wadström
 

Cristalls Movisestar "Molly"
Molly är klar att få gå finalen för 5-åriga ungponnys.
Ägare: Isabell Fredholm och Anki Jonsson

Money Boy
Kungen ska såklart gå SM. Jag längtar!
Kategori D grupp 1 vi ligger på 5e plats.
Drömmen vore att göra ett bra SM som kan ge en plats i laget för NM och EM. Jag drömmer vidare :)

Så tacksam att jag har så fina hästar att tävla, tack för förtroendet.
Jag lovar att rida och visa hästarna så bra jag kan!!!
 

11/6 2017 Min fina ❤

Min unghäst Barbie  som jag tror kommer få namnet "Prinsessan" 

e. Heston for U
u. Gucci 
ue. Gigolo 
Född 2016 
Uppfödare: Barbro & Dag Andersson Millomgården Falköping


10/6 2017 Idag sadlade vi om till hoppning

Idag har vi varit och tävlat hoppning.

Mimmi och Horsemosens Coriander "Curre"
I första klassen Ld avd B så stannade han på 1a och sen gick han på ok. I andra klassen Lc avd B gick han hur bra som helst förutom att han inte alltid tar styrning ;) ;) Jag & Cristalls Moviestar "Molly" 
Idag bytte vi gren och gav oss på hoppning. Fick en lite av och på ritt i 1a klassen Ld avd B med ett pet och det är mitt fel men i Lc avd B gick hon kanon. 


Matilda & Harry
Min elev Matilda som bara ridit i ca ett år fick idag prova att hopptävla på Harry i en Ld. 3 hinder på 80 cm är allt hon provat innan.... vilken stjärna! 


Wilma D & Harry
Wilma som suttit på Harry 1 gång innan och skuttat ett räcke satt sen upp i Lc och dubbelnollar hon också. Duktig tjej. 


Harry är en fantastisk ponny som vi kan sätta upp vem som helst på och han bara tuffar på. Harry är till salu. 
En härlig dag med duktiga ekipage. Nu är jag lite taggad på mer hoppning. 

Moa & Chaneline
Så fina rundor i Ld och Lc på en lugn Chanel. Stjärnor!
 

9/6 2017 Vi letar ungponny

Vi letar ungponny :) 
Inriden
5-6 år
Bra gångarter
Helst dubbeltalang (hopp & dressyr)
Gärna svenskfödd

Som ni säkert vet vid det här laget så gillar jag att utbilda hästar :) 

My och unghingsten Matteus 683. Matteus har jag på utbildning.
 

 

9/6 2017 En vecka kvar

Nu är det bara en vecka kvar av grundskolan och jag längtar tills nästa fredag.

Bildresultat för sommarlov

När sommarlovet börjar så åker vi till SM med Money Boy och förhoppningsvis 2 st ungponnys.
Sen ska jag utbilda hästar i sommar, längtar verkligen! 

 

9/6 2017 Bra träningsdag

Igår var det en extrabra träningsdag för Emma. Jag är alltid nöjd när jag tränat men idag var det extra kul. 

Jag red Collin, Money Boy och Promise
Mimmi red Hoopy

Collin
Det var ett bra tag sen Emma såg Collin och jag tror inte Emma blev besviken.
Han ligger bra med för sin ålder trots att han är så lite riden i sitt 6-åriga liv. Han kanske är riden 1 år totalt max. Jag älskar verkligen min kronprins som har lite mycket i huvudet vissa dagar. Dagens glädjeämne! 
Bild från tidigare


Money Boy
Boy tränar på och idag fick jag loss honom riktigt bra själv ganska fort. Skönt!!!
Vi har bestämt att öka hans fodergiva så han får lite extra energi.
Bild från tidigare
 


Promise
Ann kom med sin Promise och jag red ett bra pass. Hon har inte lika bråttom längre utan vilar lite lite på steget.Utvecklas fint nu.
Bild från tidigare
 
 
 
 

8/6 2017 Hoppning mm.

Igår var det hoppning för många ekipage hemma för Nils Stridh Svensson. 
Jag hoppade Molly och Collin. Moa provade att hoppa Hoopy. Mimmi hoppade en väldigt pigg Ture.

Tänk vilken grej det är egentligen att vi får äran att utbilda andras hästar. Vi pratade om det igår efter träningarna. Oavsett vilken typ av häst man sitter på så ska man vara tacksam att få möjligheten. Tänk vad man lär sig på alla dessa olika hästar. 

Ta Curre som just nu är ganska trött (har utsatts för en hel del på kort tid) han är nästan en kopia av Harry för 1 år sen. Bjudning har vi fått sätta i honom och jobba på kvickhet mm.
Hur vi utbildar visar sig inom en snar framtid. Vi är väldigt tacksamma att vi får förtroendet att utbilda dessa hästar! Tack. 


 

7/6 2017 Jebeth Hitchhikers Guide, ovisade bilder

Här kommer ovisade bilder på Hoopy från helgens Div 1 start.

Red fram i ett ridhus så det är bara bilder från tävlingsbanan.
 

7/6 2017 Efter ett mindre bra pass

I måndags hade jag ett jobbigt pass på Money boy när jag kände mig värdelös och att jag inte kan rida mm.

Igår innan vi åkte till Strömsholm så red jag ett pass på Kungen. Vilken skillnad! Han var lätt att rida loss och jag valde att jogga ett riktigt bra pass.  Att han var lösgjord snabbt är ett kvitto på att jag lyckades rida loss honom dagen innan när det verkligen kändes som katastrof.

 

7/6 2017 Framtiden

Igår var jag Maja Mimmi och mamma på Strömsholm och kikade på dressyr såklart.

Grattis Cornelia & Final Cut som tog hem segern bland juniorer! Grattis också till Evelina och Vendela som blev 2a och 3a.

Jag har efter detta börjat fundera på framtiden lite... jag vill också rida juniorklasser men jag har ingen häst. De hästarna som ryttarna har i juniorklasserna är sjukt fina och det kan jag aldrig matcha tyvärr.

Inte ett alternativ att ta upp Money Boy som häst heller då han är en riktig ponny.

Man skulle hålla på med en sport som mer handlar om bara mig och vad jag kan prestera.

 

6/6 2017 Ny ponny mm.

Vi har fått en ny söt ponny på inridning. Han heter Kämpe Rask och är 4 år. Han har fått namnet Rallykalle. Vi har börjat att hänga på honom. Hänga är ok men att hoppa vid sidan av honom är döläskigt 😉


Harry jobbar på bra och är stallets favorit! 

Walencia rida
 och är en mycket trevlig dam. Moa styrde på ett hinder igår och det tyckte tant var superroligt. Moa var lika glad hon. 

Camaro är hos killen och är betäckt 1 gång hittills. Tas om hand av bästa Anneli! 

Curre har fått helgvila. När man är så duktig måste man få vila efteråt. 

Molly är här några dagar och tränar på. Gick rida loss henne ordentligt efter hoppträningen och Nu är hon guld att rida! 

Collin har också fått helgvila. Vi jobbar på styrka plus att vi leker lite med byten. 

Matrix börjar gå bättre igen och han kommer bli en fantastisk körponny tror vi. Ska kollas upp i munnen, vargtänder tror vi. 

Money Boy gick idag riktigt bra! Bevis på att jag lyckades rida loss honom igår. Kändes inte direkt så igår om jag säger så. 


6/6 2017 Bilder på Hoopy

Här kommer lite bilder på Jebeth Hitchhikers Guide "Hoopy" från tävlingen i söndags.


 
6/6 2017 Vissa dagar...

Vissa dagar kan man verkligen känna att man inte kan rida alls och igår var en sån på Money Boy.

Började skapligt


Sen blev han för kort i formen och för hög. Går och trycker med nacken. 
 

Jag fick honom inte lösgjord och det kändes riktigt skit ett tag. Mamma klev då in och stoppade mig och vi började om. Fokuserade på vad Emma brukar säga och hur hon rider. Det var bra för sen lossnade det och jag fick en bra känsla. 


Det var det ridpasset. Nu tar jag nya tag och är nöjd med att jag inte gav upp.

Boyan helklipptes förresten igår också. 

 


 

5/6 2017 Missat att tala om...

Jag har helt missat att här tala om att jag och min 10-åriga Money Boy är nominerade till NM och EM i ponnydressyr!

En stor dröm jag haft har gått i uppfyllelse!
Kanske inte låter så stort men för mig är det jätte stort... vi tog oss hit själva! Jag har utbildat Boyan själv och det är jag stolt över. En "Volvo" funkar i toppen också ;)

Kan inte med ord beskriva vad min ponny betyder för mig!

Vi började i LB1 för 3 år (kom till mig i början av maj 2014) sen och har nu i ett år varit med i topp 10 i dressyr på D-ponny.


2014
1/5 kom Boy till mig
1/6 gjorde våra 2 första starter tillsammans
I oktober var vi kvalade och klara för nationell nivå

2015
I feb startade vi vår 1a nationella tillsammans.
På sommaren red vi vårt 1a SM tillsammans och tog oss till A-final

2016
Detta året placerade vi oss på nästan alla nationella tävlingar.
Tog ett Falsterbo-kval men fick inte rida där pga för tätt inpå NM :(
Red semi-final för SIHS
Red NM i Finland och fick med oss ett lag-silver hem. Boys sadel byttes ut efter NM.
Nominerad till EM
Blev 4a på SM i juli

2017
Vi får se vad jag kan skriva att vi varit med om när 2017 är slut..... hittills:
Startade internationellt i Ypäjä i Finland och vann klass1 och blev 3a klass 2
Startade internationellt i Kristiansand Norge i maj och blev 3a i klass 1.
Vunnit 2 SIHS-kvaltävlingar
Nominerad till NM och EM.
 
Älskar min ponny över allt annat och viktigast är att han mår bra!

Tack Boyan och världens bästa tränare Emma Lindqvist såklart, utan er hade vi inte varit här och jag hade inte uppfyllt mina mål!

Hoppas att jag sen kan skriva att vi fakiskt red NM eller EM :)
Extra kul att rida i lag då denna sporten är väldigt ensam annars.Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By spirits, Stall Vuo/Stall Sjöholmen Bjärnum, Jacson, Emma Lindqvist,

 

5/6 2017 Div1 omgång 3 igår

Igår red jag Div1 omgång 3 i Halland för Särö RF. Vi hade hoppats att 2 duktiga Särö-ekipage skulle förstärkt laget denna sista omgång men de kom aldrig så då fick vi åka. Tog nästan hela 4 timmar dit, seeeegt. Jätte glad att Hoopy var med mig till 100% så vi fick till bra rundor, extra skönt med bara 3 st i laget.

Väl där så började det såklart att regna större delen av tävlingen. Börjar bli van vid regn tyvärr.

Klass 1, Lagtävlan för ponnyallsvenskan
Jag och Hoopy hade en bra dag igår och jag kunde njuta! Hoopy lyssnade på mig under hela framridningen och inte allt annat runt om oss. Att rida en hingst med mycket "karaktär" (kan man säga så?) är svårt och kräver sin ryttare. Man måste få dem med sig annars ramlar allt och de springer mest och visar/spänner upp sig. Klart nöjd med de enkla bytena i klassen, skänkelvikningarna var tyvärr sega men det vet vi att han inte tycker om.
Vi fick ihop 68,788% trots att jag höll på att glömma ena skänkelvikningen. Vi vann klassen.

Klass 2, LaP1
Sist ut red jag lagklassen LaP1
Här var han nästan lika fin på värmningen, kände att energin inte 100 räckte till. Fokus låg på mig precis som i klassen innan. På banan så var öppnor och slutor riktigt fina men orken räckte inte i små volter och enkla byten. Kändes extra kul att skolorna flöt på för det är inte hans bästa enklaste rörelser direkt. Träning ger färdighet!
Vi fick ihop 66,316% och laget blev 2a. Individuellt blev vi första utanför placering.

Sjukt stot över Hoopy som gett en bra ridkänsla och varit med på noterna hela långa dagen. 4 tim på lastbil sen ut och prestera det kräver sitt bara det.

Laget som representerade Särö RF kom på en andra plats i sista omgågen och i totalen 3a!!!! Inte illa av 5 st ekipage som har kämpat alla 3 omgångarna. Vi har varje omgång bara haft bara 3 st till start och då finns tyvärr inte utrymme för många fel/ekipage. Jag tycker att alla ekipagen i laget ska hyllas som kommit och kämpat! Tack för dessa tävlingar tjejer!


 

3/6 2017 SIHS-kval

Idag satte vi ett SIHS-kval till 😀3/6 2017 Dags igen

Då var det dags igen för tävling och jag älskar det! 


Idag ska Kung Boy gå en klass, FEI Mästerskap 2/6 2017 Snygg outfit

Här poserar Money Boy i schabrak och lindor från nya samarbetspartnern Jacson. Jag har på mig deras funktionstopp Blomma och ridstrumpor som inte syns. 


1/6 2017 Härliga hästar!

Cristalls Moviestar "Molly" är hemma hos mig några dagar för träning och det är så roligt att hålla på med henne.

Igår blev det ett pass som var utan krångel alls från Mollys sida. Molly taggade ju till inför hoppningen med Nils i tisdags lite mer än vanligt men igår var hon mer som vanligt.
Molly med annat träns och bett plus hoppsadel :)

Tänk vad denna häst utvecklats på kort tid! Kvalad till Ungponny-SM för 5-åringar men vi vet inte än om resultaten räcker. Hoppas men det är en stor vinst att vi ens kvalat efter så kort tid tillsammans.

Idag är planen hoppning igen för att ge Molly variation och få kvicka starka bakben i en förlängning.


Dammens Pumpkin "Pumpan"
Pumpan har varit hos oss för utbildning i några månader nu och på söndag åker han hem igen. Trist men så är det när man utbildar andras hästar. Vi kommer sakna denna killen mycket!

Hoppas att han kommer till en ryttare som varierar dressyr och hoppning i framtiden för detta är en dubbeltalang!
 
 

1/6 2017 Vilken tävling har det gått bäst på?

Att svara på frågan "vilken tävling har det gått bäst på?" är inte det lättaste, alla tävlingar har sina höjdpunkter... 
Men efter eftertanke så måste det ändå bli SM 2016 i Dagstorp Skåne.
Ny sadel på Boy och jag höll ett bra fokus.

Dag 1 red vi ihop 70,04% i FEI Lagtävlansprogrammet
6a av 46 starter

Dag 2 red vi ihop 70,77% i FEI Ind.Mästerskapsprogrammet
8a av 45 starter

Dag 3 A-final 72,3% med min "Taylor Swift" kür
4a av 15 starter, Totalt också 4e placerad i totalen!

4e bäst i Sverige på ponnydressyr upp t.om 16 år! Mitt mål för 2016 var topp 5 på SM


----------------------------


Den internationella tävlingen i Ypäjä i mars 2017 är också en höjdpunkt!
På denna tävling lyckades jag hålla ett bra fokus också trots strul när jag skulle in i collecting ring dag 2.

Dag 1 red vi ihop 71,00% i FEI Lagtävlansprogrammet
1a av 13 starter

Dag 2 red vi ihop 68,36% i FEI Ind.Mästerskapsprogrammet
3a av 12 starter

Meetingvinnare med högsta totala poäng, Ypäjä
 

---------------------------

Vilken ponny jag har <3 
Jag värdesätter inte bara procenten utan jag har vägt in ridkänslan och min egen känsla i detta. Det är en fantastisk känsla att kunna rida Money Boy lösgjord och på hugget inne på tävlingsbanan och den känslan önskar jag verkligen att mina småstjärnor får uppleva! Oslagbart.
 
Sponsorer hittills inför mina mål 2017:
Lilla Veterinärinrättningen Skara, Traudi Björling, Stuteri Micks Falköping, Kungsbacka Bilservice Kungsbacka, Mörk & Söner Götene,  Åkessons Bil Götene, Engblom Stable Kvänum, Thelin Data Lidköping, Divorceyourhorse, Designs By spirits, Stall Sjöholmen Bjärnum, Jacson, Emma Lindqvist,
 

RSS 2.0