31/7 2019 Livet

Mitt liv pågår just hä och nu och jag har mitt fokus på hästarna. 

Collin och Wizt ska snart tävlas igen och det är lika spännande varje gång. Collin är ju som han är ute på tävling. Frustrerande för jag vet hur bra han är hemma där han är trygg med omgivningen. 

Vi debuterade ju MsvA för snart 14 dagar sen och det var så roligt. Det han fixar på banan gör han bra sen hade vi stora missar men de kan man inte älta, bara ta nya tag. 

Love this horse!
 


Laphroig har gått en avd B 1 meter igen men då fick vi ett retligt pet pga mig då jag lade honom lite stort på hindret. Annars så är den hästen fantastisk, han är helt okomplicerad på tävling. 

Moa luftade Walencia på samma hopptävling

Fina Hold be Cool "Calle eller Bibbi" som han kallas gör framsteg. Rolig att jobba med varje dag. 


 


 

23/7 2019 Ny vecka

Då har vi kickat igång en ny vecka :) 

Ny ponny har kommit för utbildning, Stinsen 4 år.

Jag har fått förtroendet att rida Emys nya ponny Ebony eller Bonnie som hon kallas. Emy med familj är på O-ringen och orienterar :) 

Collin har debuterat  Medelsvår A på 61,5% med grova missar. Jätte nöjd med min kille som är riden i knappt 3 år och kommit så långt med mig som utbildare.
 
 
 
 
 

19/7 2019 Debut MsvA

Idag debuterade Collin MA på 61.5% med grova missar.  Jätte nöjd med honom. 19/7 2019 Debuterade på 1 meter

Igår kväll debuterade vi, jag och Laphroig, på 1 meter i Floby. 
Vi fick stryka 90 starten och det var på håret att vi hann till 1 m avd B.

 
Han stod emot lite lite grann in i kombinationen och sen väl inne så drar han mot höger men han lydde mig när jag sa att vi hoppar. Han vill göra rätt 💕

Lappen har en fantastisk galopp! När vi kommer helt rätt känns det som vi hoppar 70 cm och känslan är fantastisk. Så obrydd på tävlingsplatser och så fint psyke, love this horse! 
 
Som ni kanske ser på filmen så är Andreas och High Top Vuo nästa start efter mig och han debuterade också 1 m felfritt! Fick lite problem i kombinationen men Toppen räddar upp det och hoppar 💕 Andreas har nu ridit hela 19 veckor 😉 

Moa och Annikas Ture hoppar 90 cm felfritt också! Härlig tävlingskväll med bästa gänget 💕 vi saknade bara Eva. 


 

17/7 2019 Hoppträning

Från igår


13/7 2019 Svar på kommentar/fråga

Caroline kommenterar:

Kan du inte skriva i ett inlägg varför du byter tränare? Eller vad som gör att du byter tränare? För du hyllar ju ändå dina tränare i dina inlägg på bloggen men sen helt plötsligt är det en ny tränare. Är det något som inte funkar eller gillar du att testa nya? Själv gillar jag att min dotter får testa nya och få olika insyn och vinklar från andra tränare. Många tror ju att man blir osams med ”tränare” bara för att man byter tränare, men så är inte i vårat fall utan gillar att testa olika. Även om jag vet om att en del aldrig byter sina tränare och går i samma mönster .

-------------------------------------------------------------------------
 
Hej och tack för din kommentar/fråga.  
Jag håller dock inte ed dig om att jag "plötsligt byter tränare" jag byter/prövar när jag känner att det kunde vara bra för MIN utveckling. 

Du svarar ju egetligen på din fråga själv :) detta är väldig personligt och måste styras av den som tränar. 

För mig är tränaren den viktigaste personen i min satsning och jag byter inte helt appropå. Viktigt också att man känner att man inte "kör fast" då kan det nog vara en ide att prova nån ny.  

 

Viktigt att om man har flera tränare att man kan ta till sig det bästa och inte låta tränarna röra till det för en. Jag tycker att man ska ge en tränare viss tid för att se om det stämmer oss emellan inte byta för att det är ett tag sen eller så. 

Lycka till i er satsning och ge tränaren lite tid innan ni byter. 

 

6/7 2019 2:or

Regnet har öst ner i eftermiddag men det gör inget för Collin och jag klarade 2or häromdagen. Filmbevis på Stall Wickströms fb- sida och Instagram. 

Tack bästa tränaren Pia Björk! 
2/7 2019 Hopptävlat

I söndags hopptävlade jag Moa och Andreas nära där vi bor. Lyx att tävla på nära håll. 

Moa var först ut med Annikas Ture.
 
Målet med Ture just nu är att han ska tycka det är kul på hoppbanan. Tycker Moa lyckades väl med uppgiften och det märks på Ture att han tyckier det är kul.

Andreas & High Top Vuo "Toppen"
 
Målet är att ge ekipaget rutin. Ingen av dem kan ju detta utan de lär sig tillsammans. Toppen är en kanonhäst till Andreas. Andreas har nu ridit i 17 veckor och jag/vi är imponerade!

Jag & Laphroig "Lappen" 
 
Målet med Lappen är att ge honom rutin på banan. Han är 6 år men är som en ung 5-åring då han är väldigt sent inriden. Han har precis varit inne i en växtperiod igen och det känns när man rider. Han har inte alltid full koll på sina ben i hans stora galopp. Vi kommer fel ibland men han löser uppgiften och lär sig. Jätte nöjd med honom! 
 
 

 

RSS 2.0