31/1 2017 Vad kan du?

Fick en fråga om vad jag egentligen har gjort och hur många jag utbildat.
Frågan var inte direkt trevligt formulerad så jag väljer att inte publicera den men jag väljer att svara på det viktigaste i texten som jag kan förstå att flera undrar över.
--------------------------------------------------------------------------------
Jag började rida tidigt och har haft egen ponny så länge jag kommer ihåg.
Jag började som de flesta med siktet inställt på hoppning men som mamma säger själv jag fick lite för tuffa ponnys och råkade ut för olyckor och var på väg att sluta. Jag har alltid gillat att spela fotboll och det lockade då...
Mina föräldrar köpte då Forlan Conquest till mig jag 8,5 och han 4 år. Perfect match? Njaaaa inte direkt i starten. Vi kunde inget om unghästar osv så vi tog den långa vägen med honom men jag lyckades med tränare utbilda honom upp till SM-nivå. Det gäller att inte ge upp!
Jag har hela tiden hoppat med mina hästar för jag fick inte sluta hoppa för mina föräldrar. Quest tog jag t.om fälttävlanskortet med.
Quest är den som fick mig insnöad på dressyr och min dåvarande tränare Sarah Fallström.  Ni kan läsa mer om mig här.

Marie Wickströms foto.

Jag red mitt sista SM på Quest 2014 och jag hade foten i en förpackning på kryckor efter att ha gått omkull på en terrängträning med en annan häst 1 vecka innan. Fick ok av mamma att ta av "foten" på invigningen nedan :)
Marie Wickströms foto.


Jag red Quest utan 1 fungerande vänsterskänkel och vi lyckades vinna B-finalen. Att jag fick i foten i stöveln är ett mysterium.
Marie Wickströms foto.

Vi köpte Quest från Stuteri Micks och de kändes som min extra mormor och morfar direkt! Jag fick äran att rida in och utbilda flertalet av deras ponnys och sen har det bara rullat på med träningshästar. Ni kan läsa om hästar som varit hos oss här. 

B Cupid som vi sålde till Jorina då Cupid tydligt visade att hoppning var roligare än dressyr. Nu har han kvalat till semifinalen i Sverige ponnyn (tidigare GP-ponnyn)
Marie Wickströms foto.

Jag har ju turen att ha en engagerad familj som alla hjälps åt. Moa och Mimmi rider ju också och mina föräldrar vänder sig in och ut för att ge oss mycket träningar mm. men pengarna tryter. Inte så konstigt det är dyrt att ha 1 häst och vi har mer än 1 var plus träning och tävling. Vi är så tacksamma att de ger oss denna möjligheten!

Kort om mina meriter
Jag har utbildat mina egna hästar och jag har utbildat andra och tävlat upp dem i klasserna.
Jag har tävlat SM på B-ponny och D-ponny, Ungponny SM på B- och D-ponny där jag vann ungponny SM med D-ponnyn, jag har ridit NM i dressyr lagsilver, jag har utbildat och blivit ungponnychampion i dressyr med 5-åriga Matteus. Min första storhäst fick jag inriden och utbildade honom till att vara startklar MSV klass i dressyr sen såldes han för att delfinansiera B-korts lastbilen vi har.

Jag och Matteus 683 2016
Marie Wickströms foto.

I början när allt startade så var vi absolut alldeles för snälla i prissättning och vilka hästar som togs emot. Slutade ofta med att vi betalade för dem också.
Vi måste helt enkelt bättra oss men samtidigt är vi unga oerfarna och går i skola alt. jobbar heltid och gör detta arbetet på ledig tid. Svårt!
Som läget är nu får vi höpengar till några av våra för de hästar vi har i bästa fall. Jag längtar tills den dagen jag kan börja jobba hemma med det på heltid enklare att ta betalt då. Olivia en kompis gör det och jag är allt lite avundsjuk.

Jag påstår inte av vi är proffs men vi tycker det är väldigt roligt att jobba med hästar och tillsammans och det lilla det drar in gör att vi kan träna och vidareutbilda oss då och då.

Vi tar naturligtvis hjälp av tränare som jag skrivit flera gånger innan.
Vilka just nu? Emma Lindqvist, Therese Överlien, Pernilla Engblom, Elin Göransdotter och Traudi Björling.

 





Kommentarer
- Emelie

Jag tycker dina meriter talar tydligt för dina kunskaper, jag är djupt imponerad!

Svar: Tack!
Sandra Wickström

2017-01-31 @ 22:48:53
Blogg: http://exaequestrian.wordpress.com

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0