18/10 2017 Collin på pay and ride

Collin var på pay and ride på Grevagården Skövde igår kväll.
Valde att rida en MsvC1 och fick ihop 67,446% och jag är så stolt och nöjd med honom. Inte en gång for han runt på framridningen. På banan tittade han till precis innan 1a öppnan och det var så lite så det räknas inte. Han lyssnar verkligen på mig och jag tror att han litar på mig till 100% nu. 

Bjuder på film, be nice!


Denna kille utvecklas just nu i rasande fart jag hinner knappt med. Kan inte annat än att njuta när man har en så begåvad häst! En ära att få utbilda honom. Få rida en häst som är riden i ca 1 år i sitt 6-åriga liv och han tar så stora utvecklingssteg är enormt stort, tack Anneli.

Jag valde denna gången efter diskussion med mamma att rida på lite i skolorna för vi tycker att han gör rörelserna bra nu. Jag vågade också samla galoppen lite mer inför enkla byten. Detta gav resultat fick 6 6,5 & 7 på skolorna mot sist som gav 6. Enklabyten gav 6 & 7 mot 5 senast. 

Ska jobba mer med övergångar i alla gångarter för här måste han bli starkare och säkrare och få mer undertramp. 

För högre betyg behövs mer bärighet. 

De andra som jag red fram med skulle rida MsvB-program och gissa om jag längtar dit... byten som sitter är en dröm. 

Det var en leende Sandra som satt i bilen hem och drömde om framtiden :D :D 

 18/10 2017 Så nöjd

Igår var det pay and ride på Grevagården i Skövde.

3 av mina stjärnor var med:

Matilda med Mazarin red Lc1

Jättefin runda på Mazarin som bjöd fram. kritiken bestod av det man kan förvänta sig när man visar upp en 4-åring. Jätte stolt över Matilda som red riktigt fint.

My med Matteus red Lb1

Jättefin uppvisning! My tycker att han drar sig innåt när hon rider så hon kortar upp yttertygeln och har längre innertygel, detta resulterar i att han ofta går utåtställd på "tävling". Jag gillar att hon börjar analysera varför nåt blir som det blir. 

Detta ska vi jobba med för My måste ha lika långa tyglar och hon får ta ledande tygeltag och använda skänkeln.

Jätte stolt! 

Jasmin med Prinsen red Lc1

Träffade Jasmin igen och det var ett tag sen. Hon red sin Prins och de var superduktiga. Behöver korta tygeln och rama in Prinsen men det kommer. Bra jobbat-stolt! 

Jag hade med mig Collin och den ritten kommer i ett eget inlägg. 

 

18/10 2017 Älskar

Älskar denna kille!


 

17/10 2017 Clinic-viktigt att rida för en tränare

I fredags var vi på clinic med Carl Hedin.
Ämnet var: viktigt att rida för tränare 
Kan väl inte direkt säga att de höll sig till ämnet. Det nämndes inte en enda gång tyvärr. Detta är nåt som jag anser är väldigt viktigt, att rida för en tränare. Att rida för min mamma tex skulle aldrig ha fungerat för mig. 

Jag gillade clinicen ändå för Carl är underhållande. kul att titta på många olika ekipage också :) 

Många skaffar häst på ett eller annat sätt och tar inte lektioner alls utan tycker att det går bra ändå. Visst det fungerar säkert men om du har mål och vill utvecklas vill jag påstå att du måste ha en tränare för att nå målen. Viktigt är också att tänka på att inte bara ta lektioner i tex dressyr, jag gör ju gärna det men har alltid tränat hoppning för mamma har bestämt det. Jag är så tacksam för att mamma stått på sig för det har verkligen utvecklat mig.

Träningar är dyrt
Jag har alltid valt billigare kläder tex för att få mer träningspengar. Jag har inte fått månadspeng utan valt att träna istället. Mamma och pappa har alltid stöttat vår vilja att träna, tack och lov! 
Kanske kan du hjälpa till i tränarens stall med stalljobb och få nån lektion då och då som ersättning?

Vem som tränar är väl inte det viktigaste utan jag tycker detta är viktigt:
- Respekt för tränaren
  Du som rider måste respektera och verkligen ge tränaren lite tid att lära sig er som ekipage. Våga släppa det som    är invant och ge det nya en chans. Lyssna på tränaren och inte de som står vid sidan och tittar. Som tränare har      man en plan för ekipaget och man försöker fokusera på en sak i taget. 
- Ha kul 
  Du måste ha roligt tillsammans med hästen när ni tränar. Träning ska vara rolig. 
- Våga
  Du måste våga berätta om era styrkor och svagheter, om du inte förstår, om du tycker det är läskigt (tex för     högt att hoppa)
- Det ska vara lite svårt
  Du kan inte räkna med att alla träningar går på räls utan det kommer gå upp och ner. Det måste ju vara lite       svårt om man ska lära sig nåt nytt. Det du kan är lätt men det nya kan vara klurigt. 
- Tränaren måste ha respekt för dig som elev
  Jag gillar när tränaren är engagerad och följer mig på Equipe, vill boka träningar och inte låter bollen ligga     helt hos eleven. Göra det den lovar inte bara tomma löften, man blir så ledsen när löfte inte uppfylls.   
- Lika för alla
  Tränaren ska behandla alla ekipage lika. Dina träningspengar är lika mycket värda som en OS-ryttares. 
  Tränaren ska vara engagerad i dig när du rider och inte prata i telefon om det inte är viktigt såklart. Kolla Fb     kan de göra efter er träning. 
- Lånar du häst?
  Glöm inte att fråga ägaren om du får träna för tränare. Oftast tas det emot positivt för det utvecklar er som ekipage. 

 

Den bästa tränaren är inte alltid den som är populärast just nu och priset speglar inte heller hur bra tränaren är. 
Våga ge tränaren du prövar några träningar innan du tar beslut om ni ska fortsätta eller inte. 

Jag har en tränare som inte är "bokstavstränare (tex c-tränare)" och vi passar varandra bra. Jag lär mig nåt nytt varje träning och jag kan prata om det mesta med henne. 

Har du en tränare som kan följa med på tävling nån gång så är det att föredra för man gör alltid nåt annorlunda på tävling mot träning. 

Viktigt att träna ganska tätt också tycker jag för jag lyckas lägga mig till med olika saker bara på en vecka. Tänk om jag skulle träna 1 gång/månad, katastrof.  

Finns säkert 100 saker till att tänka på men detta är det jag kom på nu. 

Vad tycker du?


 

17/10 2017 Måndag med sällskap.

Igår var Moa hemma på förmiddagen så då hade jag roligt sällskap i stallet sen hade hon föreläsning på eftermiddagen. Så roligt att ha sällskap i stallet.

Jag red Money Boy på förmiddagen för sen var det dags för vaccination för honom, Dinelli och Walencia. 
Vi joggade och det var ett mysigt pass. 

Curre
Curre galopperades på travbanan och sen gick jag in på ridbanan en stund. Han känns mer fram för skänkeln och hänger sig inte så i min hand. Jag jobbar honom mycket i galopp. När jag tänker efter så gör jag det med de flesta hästar. 


Collin
Det var inte utan att jag var lite spänd på hur Collin skulle vara igår dagen efter ett jobbigt pass. Han byter lite när han tycker att det är dags men jag red bara vidare. Bara fatta den galopp man vill ha igen. 
Dagen innan ville han inte riktigt sbänga men det märkte jag inget av igår, Vi jobbade lite med Novafonen runt hans bogar i söndags och det tror vi hade effekt. Han var lite hård i musklerna runt bogen men det mjuknade så kanske var det detta som störde honom. EQ ska bokas snart igen, blir nog oftare Eq på honom mot de andra eftersom Collin är sä väldigt rörlig.

Jag red igenom MsvC1 och han skötte sig perfekt. Det går sakta i skolorna med vilje och enkla byten behöver jobbas mer med. Enkla bytena kommer med styrka. 

Sadeln låg tyvärr inte still igår heller. 
 
 

My & Matteus
My kom på kvällen och red ett pass på finaste Matteus. Vi jobbade med hur My påverkar honom genom form, sits mm. Hon red igenom Lb1:an också för vi ska på programridning idag.

Mimmi låg hemma med migrän hela dagen, stackaren! 
Moa jobbade med Denice och Chanel på kvällen. 
Hoppträning står på schemat ikväll för Moa och Mimmi. 

 
17/10 2017 Dinelli

Dinelli har efter Emma-träningen varit lite enklare att rida. Jag ska joba mycket i galopp med henne för där kommer jag lättare åt henne. 

Hon vill gärna hänga i min vänsterarm och jag vill ju ha henne lika mycket på höger och vänster. Jag jobbar mot liksidigheten varje pass. 

Hon vill inte sätta in sina bakben i galoppen ordentligt.  Får ta ett spö och peta lite för att påminna henne ser jag. 


Jätte fin tjej som är så teknisk att rida. Vill du dansa? Då får du jobba. 
 

 
 

16/10 2017 Mycket upp och ner

Med Collin är allt mycket upp och ner just nu. Detär alltid enklare att hantera när det är "upp". som i fredags mot igår ner.

Fredag
I fredags så red jag och provade byta galopp helt okomplicerat och han gör det riktigt bra mer än 1 gång. Inte med mycket gest men det får vi jobba på sen.

Red med lånesadeln också och det låg kvar där den skulle efter passet och Collin rör sig om möjligt ännu mer med denna sadel och jag kan sitta still.

Söndag
Igår söndag så var Collin inte lika samarbetsvillig. Han var lite stel i en sida och ville inte riktigt svänga med mig åt ett håll i den förvända galoppen. Han gapade och stod emot i ryggningen. Fick sen se att han lade tungan över bettet så vi får hissa upp bettet lite så hoppas vi på bättring. 

Mitt under passet känner jag också att sadeln inte ligger still, suck! 


Skolorna börjar vi få koll på lite lite nu. Jag rider skolor långsamt så jag hinner få till rätt böjning så att Collin lär sig rätt. Nu känns det som om vi snart kan rida på mer i skolorna. 
 
 
Härliga travlängningar bjuder Collin på nu!
 

Denna häst är fantastisk och han kan inte ha bättre ägare än Anneli och Magnus! Stort stort tack för att Ni låter mig förvalta er häst på förhoppningsvis bästa sätt i hästens takt.

Bra ägare med fötterna på jorden är guld värt. 

 
 

16/10 2017 Lag-SM nästa

Mitt lag Särö RF har gått obesegrade genom elitens 3 omgångar och har på så sätt kvalat in till Lag-SM som går om några veckor i Täby. 

Det har varit tuffa omgångar med hårt motstånd och Money Boy har gått ut sist i laget varje gång, tufft. Spänningen hänger oftast i luften inför sista ryttaren i varje lag så det gäller att ha nerver i styr. Så glad att jag lyckades ro hem höga procent så att vi säkrade vinsterna. 

Sista omgången i lördags i Torslanda
Kungen är ju den som går obrydd genom det mesta men i lördags var han lite busig och skuttade till ett par gånger vilket gjorde allt extra spännande. Jag kan inte vara arg på honom när detta kommer för det är så sällan. 

Värmer

Som ni kan se så är framridningen väldigt klafsig men det bekommer inte Boyan. 


Väntar på att gå in på banan, Mimmi torkar av det värsta.

Vi vann som jag skrev omgången och totalen.
Cornelia, Emelina, Clara, Johan, jag och Maja

I väntan på prisutdelning i totalen. 
Fjäsk för kungen.
 

Prisutdelning för totalen.
Boy är så cool att jag prövade att rida med flaggan, gick fint!

Dreamtem med bästa lagledningen genom omgångarna; Phedra och Johan, tack för ert engagemang! 
Johan, Cornelia-Ramses, Clara-PomPom, Emelina-Bulan, jag-Boyan och Maja-Extrem
 
Jag vill tacka ALLA inblandade i laget för trevliga omgångar och härlig "vi känsla" 

Jag lider med Emma och Nina som tyvärr inte kunde komma till start, vi red för er också! 
Så roligt att det finns så unga duktiga ekipage som kommer tävla många år till för Särö på ponny som tex Ida Emelina och Clara.
Jag hoppas verkligen att Cornelia, Maja och jag kan vara med nästa år i eliten med våra ponnys....Boyan är till salu så jag hoppas på nån ny stjärna jag kan utbilda. 

Glad och stolt att få vara med i bästa laget! Jag ångrar inte en sekund att jag valde laget i stället för kadrilj SIHS! 

 

15/10 2017 Spooky

Boyan visade igår i Torslanda att även han kan bli spooky på banan.


Vinst med laget i omgång 3
Vinst i totalen - vidare till lag-sm 
4a individuellt 


14/10 2017 Ingen dans på rosor

Detta med att jobba hemma i stället för att gå i skolan är verkligen ingen dans på rosor. Väldigt långa arbetsdagar kan jag lova er. 


Min dag börjar runt 8.00 och sen är det arbete till ca 20-21.00 

Jag älskar det! 


13/10 2017 Vi har en tuff boss!

Fia the boss har koll på oss på banan. 


Vi lever under tuff uppsikt!

 

13/10 2017 Träning för Emma

Igår var det träning för Emma och det fick bli i ridhus då det öst ner under natten och förmiddagen. Ridbanan såg ut som en swimingpool... men idag fredag så är det nästan 100 torr igen. 

Dinelli
Jag började med Dinelli och det är den mest  tekniskt utmanande häst jag ridit. Hon ska ridas helt tvärtemot hur jag rider de andra. Nyttigt men oj så svårt. 
Målet med Dinelli är att jag hittar hur hon ska ridas utan att tvinga in henne i en form där hon är falskt på tygeln. När hon kom till arbete på tygeln så visar hon att hon tydligt att hon trivs och slår inte ur form så ofta som annars. Detta kommer bli en fantastisk liten häst och vi ska jobba på i vinter med styrka.
 
 
Money Boy
Min kung mitt allt - så fin!
Han är så rolig att rida. Åh vad jag önskar att jag skulle fylla 16 nästa i år i stället för i år. 

Finns inget bättre än att rida på kungen! (fast Collin knappar in...)


Moa & Walencia
Moa är så duktig med W och de börjar hitta varandra mer och mer :)
Moa med Fläskis igår:
 

Carro & Cookie
Carro och Cookie såg fina ut tillsammans. Cookie är ju en svart skönhet med nerv som är en riktig drömhäst.

Collin
Vad ska jag säga om Collin? Denna underbara kille fick igår en lånesadel som vi ska få låna några månader och se om den är bra. Som det kändes igår så ligger den perfekt och jag kan sitta still i den. Collin får mer rörelse i den.  Här i ett byte:
 


Just nu så kan han ridas och göra ett byten och sen ner i skritt och koppla av det gick inte för nån vecka sen då gick han verkligen upp i spinn "panikfasen" som Emma kallar den. 


Som ni kan se så är han inte lätt att sitta på alla gånger, he he he Good boy!!!!

 
Mimmi & Fläskis
Fläskis har nu fått börja vara med för Emma och det verkar hon gilla. 
Hon är liten men det är ändå mycket häst att rida. 


 


13/10 2017 Moa & Walencia

Bilder på fina Moa & Walencia från helgens pay and ride.
Vem kunde tro att de skulle passa så bra ihop i våras?!Hon taggar till i galoppen :)


 
 

12/10 2017 Matteus 683

Lite bilder på Matteus från helgens pay and ride


På banan

Vi måste jobba med Mys sits.... tittar ni så kan ni se att hon sitter korrekt när hon värmer sen när det blir "tävling" så kryper hon ihop och sätter sig fel i sadeln. 
 

Visst är de fina?!

 
 

12/10 2017 Onsdag

Trött på morgonen igår. Moa var hemma så jag fick hjälp i stallet. 
 
Hästar som reds:
Money Boy
Curre
Chili
Matteus

Collin fick välförtjänt vila. 

Chili
Chili åkte med Ulrika hem igår. Jätte fina ponnyn, jag gillar verkligen henne. Tycker att hon på denna korta tid utvecklats bra. mycket stadigare och jag hoppas att hon är mer glatt inställd till jobb.
 

Matilda
Matilda tränade ett pass på Matteus då Mazarin vilas och rids ut i skogen några dagar nu.
Jätte bra pass av Matilda! 

På kvällen åkte vi till Skövde och firade Mimmi som fyllde år igår. Grattis igen!

 

11/10 2017 Hoppträning

Igår var det hoppträning för Nils Strid Svensson. Vi var för 1a gången för säsongen i ridhus. 

Vi som tränade:
Jag & Collin
Moa & Chanel
Mimmi & Ture
Sandra & Kevin
Amanda & Emma?

Bjuder på film:
Hoppträning 171010

R
iktigt nöjd att jag vågar hoppa så högt som det börjar bli nu. Collin är så duktig det är piloten som ska hänga med.

 

10/10 2017 En överraskning

En överraskning i helgen var..... Schamoon eller Fläskis som vi kallar henne. 
Vem kunda ana att hon var riktigt snygg i knoppar osv.

 
På banan

Denna lilla häst är härlig, hon kan se störtsur ut men är inte det. Gör ingenting mot någon. Lite "trög" att rida men gör det du ber om. Hon rids mycket bra av Nellie och Elsa och vill ni rida lektion för mig och inte har egen häst så kan man få låna Fläskis. 

Hon går dressyr, banhoppning och terränghoppning. 

Intresserad av lektioner? Ring Marie 0705 418092 eller maila sandra.beata@hotmail.com

 10/10 2017 Måndag

Min måndag var rolig!

Anneli, Collin, Triton och Denice 
Anneli kom med Denice 2 år som ska ridas in och sen säljas. Vi har ju haft Denice hemma innan så vi känner henne.
Triton åkte med henne hem. Nu får ni ha ögonen öppna då han kommer vara modell i Hööks-katalogen framöver. Vi kommer alla sakna den lille championjonen. Känner att vi jobbat med Triton på bästa sätt och jag vill tacka alla "mina tjejer" som hjälpt mig med honom! Ni har gjort ett kanonjobb. 
Collin, Anneli fick rida Collin lite och jag tror att hon gillade det hon kände. Han kom ju till mig och kunde i princip skritt trav galopp under ryttare och har nu startat en MsvC1 riktigt bra jobbat Collin på så kort tid. Han har ju mest stått i vintras pga en sträckning i ryggen också... Talang och har lätt att lära. Lätt att glömma bort hur fort det gått när jag sitter och rider hemma. Känns konstigt att se Collin från backen...

Ellen & Ebba
Ellen och Ebba kom för dressyrträning. Dessa tjejer är tvillingar och de är superlika lite svårt att hålla isär dem. Hoppas att jag inte säger fel namn för ofta. De var så duktiga, jag är helt klart bortskämd med duktiga elever som verkligen vill lära sig! 


Matilda kom hem på kvällen efter skolan och vi gick igenom hennes start på pay and ride i söndags och sen jobbade vi på med hästarna. Tack för hjälpen Matilda! Moa jobbade lite med Denice direkt och hon hade lite frågor om vem som bestämde men det fixade Moa utan problem. 

Money Boy, Curre, Chili och Dinelli
Dessa hästar fick jobba på banan. Jätte nöjd med allihop! 


 

9/10 2017 Pay and ride, Collin MsvC1

Här kommer Collins start igår på pay and ride. Jag hade anmält i La3 men frågade sen om jag fick byta till MsvC1 och det gick bra. Utmaning tycker jag om även om jag kände att vi var lite dåligt förberedda. 

Enkla byten och skolorna är väl inte det vi tränat mest på om vi säger så.

Direkt efter ritten var jag inte nöjd och glad men när jag fått tänka efter lite så är jag jätte nöjd med Collin!
Han är för söt som tycker att han kan byta lite här och där och tar egna initiativ på banan. Jag är nöjd med att han inte gick upp i spinn och höll sig på mattan. fanns mycket att titta på, knastrande högtalare plus en massa kompisar från stallet att hänga upp sig på men han lyssnade på mig. 
Som ni kan se så är det en jättekladdig bana men det bryr han sig inte om alls. Visst har det fördelar att träna ute i ur och skur! 

Kritiken var helt ok och jag belv förvånad när vi fick ihop 65%
Enkla byten (5,0 med koffecient) och jag fick en 2a på halvcirkel 20 m förvänd galopp, med koffecient och sånt är dyrt. Dyra missar. Fick 8a på gångarter! 

Älskar den här hästen!


 

9/10 2017 Pay and ride igår.

Igår åkte vi allihop på pay and ride några kilometer hemifrån, alla utom Carro :(
Bjuder på filmer, be nice!


Matilda & Mazarin 4 år, Lc1
Ekipagets 1a gång ute och Mazarin var lite spänd. Bra men kanske lite lång framridning. Unga hästar är svåra att veta när man ska ta ut och hur mycket man ska rida. 
Väldigt fin kritik för framtiden. Osäker på resultatet men mellan 50-60%


My & Micks Triton 4 år, Lc1
I sista minuten bestämdes det att My skulle rida en Lc1 på Trition med fokus på framåtbjudning. 
Fin kritik med påpekande om formen. Kan tycka att det inte skulle ligga fokus på form med en så ung häst som måste lära sig att gå fram i LättC. Vi valde att My skulle rida lätt och ha spö så att hon inte blev bankande om han skulle sluta bjuda fram. Resultat 59%


Mimmi & Schamoon "Fläskis", Lc1
1a gången Fläskis var ute på dressyr vad vi vet. Klart nöjda med hennes prestation. 
Rätt galopp :) och Mimmi red rätt vägar hela programmet, en prestation ;)  Resultat 67%


My & Matteus 683, Lb1
My red sen ett Lb1 på Matteus och de gjorde en jättefin runda. Resultat 63%
Det finns massor att jobba med men just idag så lade vi fokus på att komma ihåg 2 program och bara ha kul. Matteus hade bra bjudning och det är så skönt får då börjar hon ha nåt att ta tillbaka. 


Moa & Walencia, Lb2
Moa rider i en lugn trav och det gör hon med vilje pga att Walencia taggar så väldigt vilket ni kan se i filmen. Jag är klart imponerad av Moa som på kort tid lyckats att rida denna häst framåt istället för att stå på stället och studsa. I galoppen går hon gärna på tvären och byter när det passar henne, en donna med egen vilja. 


Collins start kommer i eget inlägg.

 8/10 2017 Bilder från idag

Sneak peak på vad vi gjort idag....
 
Kommer mera om idag senare.... 

 

7/10 2017 Gårdagen i bild :)


 

6/10 2017 Fin torsdag

Igår var det verkligen en fin dag, fantastiskt bra väder. 

Hade 3 träningar igår. 
My 
Red ett riktigt bra pass på Matteus. Red igenom Lb1 och det var inga problem.

Elsa & Nellie
Dessa tjejer utvecklas i snabb takt. De börjar få kläm på hur man påverkar hästen på bästa sätt. Olika hästar påverkar man på olika sätt och det hoppas jag att de får lära sig här då de rider så många olika hästar hos oss. Kul att se hur de lyser upp när de känner att de kan påverka hästen. 

Detta med att hålla träningar är utmanande på ett roligt sätt och jag älskar verkligen att göra det. Vill du prova att träna för mig? Ring 0705 418092, mamma Marie som sköter planeringen. 

Micks Triton
My red Triton på banan, mycket övergångar trav-galopp. Rider honom mycket nära ingången på ridbanan för att provocera att han drar ut. Inte det minsta tendens att dra ut. Bjudningen är lite bättre men man måste vara noga att inte bli klämmig med skänkeln så att han blir skänkeldöv. Vi tycket det verkar som om han gillar att jobba mer nu och det tror vi har med konditionen att göra. Ute i skogen bjuder han riktigt bra och han är helt obrydd om allt utan bara knallar på. My red efter passet på banan själv ut en kort avskrittningsrunda i skogen och han sköter sig perfekt. 

Chili
Ett pass på en positiv Chili idag igen. Gillar ponnyn! 

Collin
Så var det då dags för ett pass för Emma igen. En vecka sen sist, känns som längre. 
Började ganska snabbt in i passet med att träna på byten. Red förvänd och när vi närmar oss kortsidan så samlar jag lite förbereder och ger byteshjälp och han bara byter helt okomplicerat utan att snurra till.
Underbara häst!!!!  Emma ville då att jag skulle sätta lite mer "bytesgalopp" innan jag gav byteshjälpen och då snurrar det till lite hos Collin som vanligt. Det blir då svårt att fatta förvänd galopp men jag bara får sitta och vänta och ge honom tid men när jag sen byter så gör han det så jäkla bra rent ut sagt. 

Jag ska nu träna vidare med byte och även den förvända galoppen. Dessa hjälper måste sitta till 100%.  Variera galopparbetet har prioritet ett. Jag ska också träna på att variera tempo och stegländ i traven. Längtar till nästa träningspass på denna killen men i dag ska han ut i skogen utan krav.  
 

 
 

5/10 2017 Goals

Goals

 

5/10 2017 Bilder prins Collin

Här kommer lite bilder på prinsen från Trollhättan i helgen som gick. 
5/10 2017 Onsdag

Så var det onsdag och jag jobbade på i stallet. Fortfarande jobb med städningen vi påbörjade förra veckan. jag tar det lugnt och känner efter vad jag behöver ha i sadelkammaren. Sorterar, tvättar/putsar och slänger. 

Nu putsas all utrusning alltid efter användning, ett lyft i stallet. Gångar ska sopas av alla som är i stallet, om gången är sopad känns stallet mer i ordning om man säger så.

Vila
Collin, Chili, Triton, Matteus, Curre

Money Boy
Red ett pass på banan med kungen och himlen öppnade sig så vi blev helt genomblöta. Otur men bara att rida på.

Cookie
Carro hade svårt att komma ifrån igår så jag tog hand om allt med Cookie.
Vi tränade övergångar skritt-trav, trav-galopp där jag ville få henne att inte vara så springing. Hon tvärnitar också ibland när man bryter av och det vill vi ha bort. Stilla och stängd mun hela passet. Mycket trevligt pass på Kakan! 

Matilda & Mazarin
Igår fick Matilda jobba på Mazarin som hade mycket egna åsikter om träningen. Väldigt bra att Ulrika var med och kunde hoppa upp och ta kommandot. Mazarin var inte ärligt framme för skänkeln från början. Inte lätt för Matilda som inte har så mycket erfarenhet. I slutet red Matilda igenom Lc1 och det gick riktigt bra. 
Viktigt att komma ihåg att Mazarin är endast 4 år och det kan ibland bli mycket för dem. Snart är det dags för en längre vila. 

Dinelli
Dinelli reds av Mimmi och hon hade lite träningsvärk efter hoppningen dagen innan.

Mer hästar
Jag vill verkligen ha mer hästar att rida. Ibland önskar man att de inte behöver vila ibland... 
Finns plats för mer träningshästar. 
Har du kanske en läromästare (från MsvB och uppåt) som du vill låna ut? Ingen skulle bli gladare eller mer tacksam än jag.

 

4/10 2017 Gänget på pay and jump - Collin

Jag red min prins på pay and jump också. Nils var med och coachade som jag skrev om i inlägget innan. 
Tänker visa er båda filmerna på honom bara för att jag är såååå nöjd med min Collin! 

Denna häst går från klarhet till klarhet och jag har fullt upp att hinna med.

Han var så fin på framridningen att jag hade kunnat tänka mig att åka hem nöjd och glad. Han gick inte upp i spinn alls och var med mig hela tiden, bara rida och njuta! Jag är ingen tuff ryttare så jag njuter verkligen när Collin är lugn och sansad. Ja jag är bortskämd med kung Boy.... Dressyr är mer min grej men nyttigt för mig och hästarna att hoppa också. I våras sa jag att ok jag hoppar Collin men max 50 cm.... kolla nu :) 

1a rundan 70 cm
 
2a rundan 80 cm

 
Tack för hjälpen Nils!

 

4/10 2017 Gänget på pay and jump-Triton Dinelli Curre Fläskis Walencia

Denna veckans Nils-träning lades på Grevagården där det var pay and jump på kvällen. 

Detta är mammas påfund och jag tycker det är väldigt bra för Nils får då se oss i en tävlingssituation. Vi är nog alla olika på träning och tävling. 

1a start 17.00 vilket är i tidigaste laget för folk som jobbar.

Micks Triton & My

My skulle för första gången rida Micks Triton 4 år. Anmäld på 40 cm 

Vi är otroligt stolta över My som fick springa banan och sen upp på ponnyn och in på banan, som går in och levererar en sån här fin runda. I andra rundan fick hon bättre tempo men Triton var trött och lyfte sämre på benen. Hon fick rida sina rundor direkt efter varandra.  

 
 

Mimmi & Dinelli

Mimmi red 2 rundor på Dinelli på 60 cm. 

Tanken var att ge henne 2 enkla rundor och det fick hon! Mimmi är så duktig. 

Elsa & Curre

Våran ena stalltjej Elsa red 2 rundor på Curre. Jättefina rundor, man blir stolt över ekipaget! 

Nellie & Schamoon "Fläskis"

Tyvärr har vi ingen film från andra stalltjejen Nellies rundor men lika fina som syrrans på Curre. 

Moa & Walencia

Moa var ute för första gången på Walencia. Moa du är en superstar, vilket jobb du lagt ner och det ger verkligen resultat. Walencia är inte den enklaste hästen direkt. 

Kan verkligen rekommendera att ta med er tränaren på pay and jump eller tävling nån gång. Lärorikt både för dig och tränaren!

Stort tack till Nils.

 

4/10 2017 Bilder på Matteus från Championatet

Här kommer lite bilder på Matteus från Championatet.

 
Väntar på insläpp på tävlingsbanan. Tant groomar!


 

3/10 2017 Kungen kan han

Min kung han kan han det bevisar han om och om igen.

Han har hittills vunnit alla klasser han startat i höst :) 

men men allt kan hända och det kan vända snabbt så bäst att passa på att njuta. 

Prisutdelning


3/10 2017 Måndag

Måndag och verkligen skitväder ute :(

Städar vidare bland alla våra hästgrejer! 

Tre träningar på kvällen. Vi klarade oss från regn vilket var riktigt skönt. 

My & Matteus
Dagens träning gick så mycket bättre än dagen innan. My är alltid duktig men vissa dagar når man inte alltid det man vill. My kunde hålla fokus och red riktigt bra!

Joline & Lady
Äntligen, tack varje Jolines träning mellan våra pass så går det snabbt framåt. Lady börjar nu länga ut nacken och slappna av i nacke och hals. Måste kännas otroligt skönt för den lilla hästen. 

Sandra & Cadillac
Helt otroligt vilken skillnad det är på Cadillac nu och för 4 träningar sen. Så stolt, tänk er känslan av att pysa över....
 
Vill avsluta detta inlägget med dessa ord som gäller alla mina elever:
Är man träningsvillig får man resultat snabbt.
 
 
 

2/10 2017 Fantastiskt rolig helg

En sån helg jag haft... 4 vinster av 4 möjliga. Detta ger extra energi att orka jobba vidare. 

Money Boy 
Vilken ponny. Han dansar med mig och han sätter inte en fot fel.
Många vill ha spektalurära gångarter men vet ni vad... en sån som Boy vinner i längden. Säker, lydig, tuffar på och är helt orädd. Fick jag chansen skulle jag lätt göra om hela vår tid tillsammans. 
 

Collin
Denna kille.... Uppladdning för tävlingen igår såg ut så här, My red på fredagen och lördag var vilodag :D 
Inte direkt den bästa kanske men det gick ju vägen. Nu är det dags att den unga herrn ska nosa på MSV-programmen. 


Chili
Jag red Chili ett pass igår kväll och lördagens vila gjorde damen gott. Jätte fin igår och jag kunde få ner nacken och få henne att slappna av där. Härliga ponny!

Matteus och Curre
Underbara ponnys som är en fröjd att jobba med. 

Städat och nya rutiner
Carro, Ulrika, Moa och Mimmi städade stora sadelkammaren och det blev riktigt bra! Va härligt det är när man får ordning i livet. Jag bara njuter i min och pappas sadelkammare! 
Nu ska all utrustning göras ren och putsas efter varje pass. 

My och Joline
Underbara tjejer som är roliga att hänga med. Försöker lära dem all jag kan. Tack för hjälpen tjejer!

Nellie och Elsa
Söndag var Nellie och Elsas dag i stallet. Alltid snyggt mockat mm när de haft ansvaret. Triton och Fläskis gick galoppintervaller med tjejerna. Vet inte än hur det gått men anar att det gått bra eftersom vi inte hört nåt :)  Tack för hjälpen! 

 

1/10 2017 Lätt att vänja sig

Detta är en helg man gärna vänjer sig vid 4 vinster av 4 möjliga med Money och Collin  


Idag vann Collin en La3 i Trollhättan


1/10 2017 Collin tävlar

Idag tävlar Collin

 
 
 

RSS 2.0