6/10 2017 Fin torsdag

Igår var det verkligen en fin dag, fantastiskt bra väder. 

Hade 3 träningar igår. 
My 
Red ett riktigt bra pass på Matteus. Red igenom Lb1 och det var inga problem.

Elsa & Nellie
Dessa tjejer utvecklas i snabb takt. De börjar få kläm på hur man påverkar hästen på bästa sätt. Olika hästar påverkar man på olika sätt och det hoppas jag att de får lära sig här då de rider så många olika hästar hos oss. Kul att se hur de lyser upp när de känner att de kan påverka hästen. 

Detta med att hålla träningar är utmanande på ett roligt sätt och jag älskar verkligen att göra det. Vill du prova att träna för mig? Ring 0705 418092, mamma Marie som sköter planeringen. 

Micks Triton
My red Triton på banan, mycket övergångar trav-galopp. Rider honom mycket nära ingången på ridbanan för att provocera att han drar ut. Inte det minsta tendens att dra ut. Bjudningen är lite bättre men man måste vara noga att inte bli klämmig med skänkeln så att han blir skänkeldöv. Vi tycket det verkar som om han gillar att jobba mer nu och det tror vi har med konditionen att göra. Ute i skogen bjuder han riktigt bra och han är helt obrydd om allt utan bara knallar på. My red efter passet på banan själv ut en kort avskrittningsrunda i skogen och han sköter sig perfekt. 

Chili
Ett pass på en positiv Chili idag igen. Gillar ponnyn! 

Collin
Så var det då dags för ett pass för Emma igen. En vecka sen sist, känns som längre. 
Började ganska snabbt in i passet med att träna på byten. Red förvänd och när vi närmar oss kortsidan så samlar jag lite förbereder och ger byteshjälp och han bara byter helt okomplicerat utan att snurra till.
Underbara häst!!!!  Emma ville då att jag skulle sätta lite mer "bytesgalopp" innan jag gav byteshjälpen och då snurrar det till lite hos Collin som vanligt. Det blir då svårt att fatta förvänd galopp men jag bara får sitta och vänta och ge honom tid men när jag sen byter så gör han det så jäkla bra rent ut sagt. 

Jag ska nu träna vidare med byte och även den förvända galoppen. Dessa hjälper måste sitta till 100%.  Variera galopparbetet har prioritet ett. Jag ska också träna på att variera tempo och stegländ i traven. Längtar till nästa träningspass på denna killen men i dag ska han ut i skogen utan krav.  
 

 
 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0