20/3 2017 Helgens tävlingar

Nu har vi kommit hem från tävlingarna i helgen och jag har utvärderat hästarna.

Helgens mål
Jag är jätte nöjd med hästarna, målet för mig var att ta ut dem på denna tävlingen för att kunna mäta var de låg någonstans. Jag räknade inte med att vinna klasserna eller höga kval, det är en orimlig förväntan på hästarna.

Penclose Promise 5 år
Promise går som 4-åring pga föl 2016
Med Promise var målet att visa henne en tävlingsplats och att visa runt henne och lugnt lotsa henne runt på en tävling. Hon skötte sig på absolut bästa sätt! Promise har ju ett föl vid sidan än som diar och hon får ut på en tur på 3,5 tim enkel resa med ny kompis att samsas med. Sen på köpet får hon en ryttare som ridit henne 2 gånger innan tävlingen.... nu har jag ridit henne 4 gånger :)

Kritiken hon fick håller vi helt med om så vi är på rätt väg träningsmässigt. Känns skönt att veta.  Jätte nöjd med henne som fattade galopp och klarade att hålla den utom ett enda avbrott. Hon är riden ordenligt ca 1 månad och gör detta så bra med nya ryttaren "mig" i sadeln.

Cristalls Movistar "Molly"
5-åriga Molly går LB för ungponny.
Med Molly var målet att få rida henne på tävling. Hon har varit ute med ägaren Isabelle innan. Med Molly vet man inte riktigt vad som ska hända när man kommer bort, ska hon spänna sig och fara runt eller vara cool... hon var cool <3  Vi har haft Molly hemma i knappt 14 dagar och på den tiden har vi hunnit byta ut en illasittande sadel som gjorde att Molly inte fick plats med sina bogar och hon kunde inte resa upp fronten alls och får på så sätt inte plats med sina framben framåt och på så vis kommer inte bakbenen under henne heller. Molly har också skyddat sig genom att streta emot i bettet och hon har inte orkat fatta galopp utan har mer rusat in i den. Det kan ta en halv volt att få galopp. Sen sitter jag med henne på framridningen och hon fattar galopp från skritt, vilken utveckling! Vi har bytt bett och galopperat mycket hemma inför denna helgen. Super lycklig att vi fick upp formen något plus att hon gjorde bra galoppfattningar.

SM eller ungponny-SM?
Jag tänker att Mollys huvudmål bör vara championatet i september eftersom hon är svenskfödd. Ungponny-SM går redan i juni och det är inte massor av tid med tanke på utrustning mm. Promise är ju inte svenskfödd så hon har bara ungponny-SM i juni....

Jätte roligt att få hjälpa Isabelle att utveckla Mollys gångarter och få henne mer liksidig. Isabelle har en skada och har inte kunnat rida alls med ena sidan (skänkel och säte) så Molly är fantastiskt fin med tanke på det också. Sen är Molly ung så då brukar det gå fortare att ändra nåt.


Samma här med kritiken hon fick, vi håller med och vi är på rätt väg träningsmässigt. Känns skönt att veta.

Molly hoppar superbra så det vore extra roligt att få prova att kvala till championatet i hoppning. Det är väl Lb för 5-åringar i det också. Tänk att kunna välja i finalen. Roligt med dubbeltalanger!
Fälttävlan tror vi skulle passa henne perfekt.

Tack till ägare att jag får förtroendet att rida och utveckla era fina hästar!

Har mycket bilder från helgen och det kommer i egna inlägg.

 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0