30/1 2017 Pay and jump i Skara igår

Här kommer filmer på några av ritterna igår i Skara för Chanel, Hoopy och Harry

Jag och Harry


Duktig kille som bjuder fram och svarar upp på mina hjälper så mycket bättre nu mot i höstas. Det är så roligt att rida när man märker framstegen.


Mimmi & Hoopy


Mimmi hade lite otur på framridningen där det var väldigt rörigt och hon rider ju en hingst och då har man extra ansvar. Så tråkigt när andra inte förstår att man inte rider upp nära en häst och definitivt inte en hingst. Vi sa till att han är en hingst men svaret var att "han har ingen röd rosett i svansen" konstigt att man inte är rädd om sin egen häst, hur lätt är det inte att få en spark liksom.


Moa & Chanel, till salu


Chanel var överladdad på framridningen och det blir inte bättre när Moa måste tvärnita ett flertal tillfällen pga rörig framridning. Allt gick bra och Moa fick göra som Mimmi ta ett par skutt och sen hoppa banan direkt.

Det var många starter igår och jag måste säga att funktionärerna är fantastiska. Heja er! Som utövare av sporten så har vi ett ansvar att tänka säkert för alla runt oss.

Framridning/hoppning diskuterades hemma sen. Vi kom fram till att önskvärt vore att ha ponnyer först/sist i alla höjder, alltså 50 cm först ponny sen häst sen 60 cm först ponny sen häst då är det inte blandat hela tiden det skulle nog fungera. Framhoppning i samma varv är också mycket säkrare, ska man fixa nåt med hästen måste man gå undan med hästen så man inte stoppar andra som hoppar fram. Rid aldrig upp för nära en annan häst vare sig framför eller bakåt, en hingst kanske inte sparkar men den kan börja "hingsta" sig och då kan det bli farligt om man inte lyckas få stopp på det. Hingstar styrs av hormoner inte hjärnan alltid....

Inga hingstar inga nya föl.

Det konstiga är att om man säger till att det är en hingst så tar ofta andra det som provocerande och det är ju absolut inte därför man säger det utan man vill ju göra andra uppmärksamma. Om alla tar hänsyn flyter det ju bra. På lite högre nivå i sporten tas det mer hänsyn men det beror kanske på erfarenheten också. Det är alltid påfrestande för ryttaren på hingsten för du kan aldrig slappna av utan måste ha koll på alla på framridningen. Alla är ju värda en bra framridning.

 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0