7/9-20 YR SM i dressyr

Detta konstiga Corona-år får man vara väldigt glad att det blev ett SM alls och väl där efter kval på korttid så var stämningen lite annorlunda mot tidigare år jag varit med, ingen publik, ingen hoppning mm.. Otroligt vacker miljö att få tävla ändå. 

Collin då... jo han har växt till sig kan man säga mot att i fjol precis klara kvalet och sen framridning i skritt på diverse parkeringar mm och nu kan han vara inne på en framridning även om han är rädd och han lyssnar mer på mig än att försöka fly. Förra året red vi juniorklasser (MsvB) och i år går han Prix Sankt Georg (PSG). Viken utveckling han gjort och vi har tillsammans utbildat varandra med Pias hjälp.  

Pia Björk
Vem är då Pia Björk? Jo Pia är in tränare som kommit tillbaka till Sverige efter många år utomlands (Danmark, Tyskland och Schweiz) vilket jag är enormt tacksam för. 
 
Pia har koll på min starttid och peppar mig inför ritten i A-finalen :)  snart kommer regnet ösa ner 

Lunch på Markan efter kval 2

Jag kan inte nog påpeka vad Pia betyder för mig och Collin!! Så otroligt tacksam att mamma hittade Pia och att vi provade,Perfect match från dag ett även om jag efter 1a träningen kände "jag kan ju inte ens fatta galopp" Pia är nu min tränare mentor och bästa vän, jag kan alltid lita på att hon står vid vår sida. 
Jag har haft några tränare och alla har varit bra på olika sätt och jag är tacksam för allt jag lärt mig. Viktigast med tränaren är att de gillar hästen, stöttar ryttaren och tror på ekipaget. Alla träningspass gå inte som på räls men man ska längta till nästa pass. Tränarbyte kan vara jobbigt men man måste ge det några pass för att kunna utvärdera. Var inte rädd för att våga prova att träna för nån ny. 

Dag 1, kval 1 64,314%
Jag var så nöjd med Collin efter 1a starten och i travdelen så bara jag njöt. Lite ledsen på lite låg procent men det fick vi ju alla ta del av. I traven låg vi på över 70% sen dalade det. Galoppen är ju det vi jobbar med nu. Traven förra året (Junior SM) låg på runt 6-6,5 så vi har utvecklat den biten rejält. 
 
Dag 2, kval 2 63,971%
Så kom dag 2 och vi har en ok framridning som dagen innan. Så här i efterhand kan man inte annat än vara stolt över min "valp" som håller på att växa upp. Väl inne på banan fick jag inte till traven ritkigt så som dagen innan men nöjd med honom ändå. 

Senare när klassen var klar stod det klart att vi gick in i A-finalen som 13e ekipaget av 15 möjliga, 33 starter totalt i klassen. Så glad och stolt över Collin och det var mitt mål att nå A-finalen och få rida kür. Consolation, B-finalen gick i PSG.

Dag 3, A-final 65,465%
Vilken framridning, puuuhhh. En jättespänd Collin regerar på det mesta utan att tänka. Bara att bita ihop, inte bli arg och tryggt försöka lotsa han framåt.  
Så var det dags för küren. Jag har inte fokuserat så mycket på vår kür för det är de 2 programmen innan som leder dit som är viktigast. Precis när startsignalen går så börjar regnet ösa ner. Halt och hälsning i starten blev en krumelur som man inte kan räkna som halt men resten av programmet är bra trots regn. Får en miss i 4:orna när han kikade till på en blomma och tappade fokus. 
Det är verkligen roligt att rida kür! 
 
Procentuellt har helgen varit tråkigt men det drabbar som sagt alla och väl inne i tävlingen så har det räckt ganska långt :) 

Jag slutar på 13e plats i küren och 13e plats i totalen! 

Vilken utveckling och vilken resa vi gjort och det bästa är att detta bara är ett kliv på stegen framåt uppåt med Pia som backar oss!  
Nu får Collin vila i några dagar sen blickar vi framåt.
 
Anneli Alfredsson Hällingsjö, är uppfödare till denna fantastiska häst! 

 

Kommentarer
- Anneli Alfredsson

Ni är fantastiska , jag är så himla stolt över dig Sandra ❤️ Vilket fint jobb du gör med Collin , Grattis till er allihop och till mig 🤪 vilken ⭐️ Han är Collin ❤️

Svar: Han är fantastisk, rolig att jobba med varje dag. arbetsvillig och lättlärd. tack!!! ❤❤❤
Sandra Wickström

2020-09-07 @ 13:32:30
- Erika Pettersson

Efter allt ni gått igenom så var stolt Sandra!
Vilket jäkla jobb du gjort och du tog dig hit klappa dig själv på axeln och var stolt!
Inte många hade kunnat göra detta ♥️

Du är otroligt duktig o ni kommer få upp procenten ni är helt fantastiska o se på! Njut nu 😊

Svar: tack snälla!!!
Sandra Wickström

2020-09-10 @ 05:34:41
Blogg: http://erikapettersson.webblogg.se/

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0