12/1 2019 Problemlösare?

Igår efter skolan kom goa Matilda eller Tobbe som vi kallar henne till oss. Hon och Mazzetti kom tillsammans med hennes faster Ulle och Chili. Jag red Chili och Ulle tömkörde Matrix åt mig. 
När Ulle åkte hem stannade Matilda och Mazzetti kvar hos oss. 

Tack Ulle!
Jag är så glad att hon vill hjälpa mig med Matrix från backen för när de står rätt upp känner men sig ganska liten. Nyss så satt jag upp och skrittade iväg på vägen då blev hann upprörd vid ena traktorn, kom förbi den ganska lätt efter lite tjafs. In på ridbanan och skrittar i avspänd skritt som är en läxa från Pia byter varv och då vill Trix trava och jag säger nej vi skrittar, vips så står vi rätt upp igen. Inte kul och jag trodde ärligt att jag löst det för ett tag sen men han testar igen. Han är helt ok i kroppen och utrustning kollad, alltså sitter det i huvudet. Skit också lättare att byta ut en sadel tex och problemet ur världen. Han vill bestämma helt enkelt. (Varför han gör så här har jag ingen aning om men känslan man får är att han vill bestämma.) Jag jobbade ju med samma beteende nyss men då ville han inte gå på ett ställe på ridbanan, jag kan ju inte göra som han vill och endast rida på en liten del... var ska vi vara när han inte vill vara där då? 

Problemlösare?
Jag är ingen tuff problemlösare utan jag tror på att bli kompis med hästen och få dem att vilja jobba med mig. Jag är övertygad om att man inte kan bli förbannad på honom för detta för då kommer han svara upp ordentligt utan vi måste hitta glädjen att arbeta. 

Nu då?
Vår plan är att bara tömköra och sen rida ut i skogen med sällskap. Återkommer om hur det utvecklar sig med fina Trixen. 

Evas fina häst
Jag är så ledsen för Evas skull som har en så fin häst i sina bästa år, han är 11 år i år. Mitt mål är att Eva kan sitta upp på honom i vår utan att riskera nåt och rida honom. Eva har kropp som inte vill det Eva vill. Plus att hon får sitta upp på Lappen och känna på hans fantastiska galopp. Lappen är nu 6 år men ligger i fas för en 4-åring i utbildning. Jag ska göra mitt bästa för att visa och göra den fantastiska hästen rättvisa. Skönt att ha Nils som backup under den resan. 

Matrix som säger god morgon :) 
 
 

Kommentarer
- Ulle

Tack själv!!💗
Jag är lika glad att vi kan hjälpa varandra! Som du sa igår " Det är roligt att göra något ihop"🌟🌟

Svar: ❤❤❤
Sandra Wickström

2019-01-12 @ 11:00:41
- Caroline

Har du provat att ta fram spöt på sidorna av huvudet när hästen reser sig? Förr fick man lära sig att lägga ett ägg mellan öronen när hästen stegrar sig. Våran ponny har med tagit till stegring när det inte passar herrn och han är med kollad av veterinär men han gör så när han inte vill jobba och hatar dressyrarbete och vill komma undan. Har funkat utmärkt att ta spöet på sidorna när han reser sig. ( inte slå utan att vispa spöt fram och tillbaka , svårt att skriva ut hur jag menar)

2019-01-12 @ 13:53:39
- Anonym

Finaste Sandra jag vet att du gör ditt bästa och mer därtill👍 Jag fick hem en halt häst isomras men han har inte tagit ett orent steg sen han kom hem så tyvärr så är inte det sanningen för då hade man inte hört andra "rykten" om han.... Tråkigt att det skulle bli så här😪 All heder till dig Sandra som kämpar på kram/Eva

Svar: ❤😢❤
Sandra Wickström

2019-01-12 @ 14:19:47

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0