18/11 2018 Nu talar vi samma språk

Nu pratar jag och Matrix samma språk och det är så skönt för då kan jag börja jobba honom på riktigt. 
Här är vi i arbete i "värsta hörnet" på ridbanan. 
 
Efter några veckor hos mig så ville Matrix testa mig och om det verkligen var så att jag bestämde. Han började krångla på ridbanan i ett visst hörn och brevid hindren. Han slängde sig runt och skulle springa från och han stod på bakbenen. Jag blev aldrig rädd men tänkte att han ska inte få "vinna" genom att slippa. Jag med hjälp av mamma har tragglat på på ridbanan och då fokuserat på att han ska bjuda fram och inte mycket mer. Han protesterade i princip vare dag i några veckor sen blev det kanske varannat pass osv. Vi ställde ett litet hinder där han krånglade för då lade han fokus på det och bara väntade på att jag skulle säga "varsegod och hoppa" och då glömde han att krångla. Jag kunde inte bli arg alls på honom utan bara klappa och bjuda fram. Red den perioden utan sporrar och med väldigt lätt hand.

Jag är ingen tuff ryttare som går på hästarna när de inte gör det jag ber om utan jag tror mer på att bli vän och erbjuda att vi har kul tillsammans. 

Nu har det gått några veckor och han protesterar inte alls utan jag kan jobba honom över hela banan. Jag kan nu lägga foks på styrketräning och jobba med skritten. Han vill t.ex springa iväg i skritten och takta. Jag vill att han ska vänta och skritta lugnt tills jag ber om annat. 

Jag älskar denna häst! Trixen vann mitt hjärta redan första gången jag satt på hans rygg💕
Han har också bästa ägaren Eva som har stöttat och hjälpt oss, tack! 

 

Kommentarer
- Anonym

Det är jag som ska Tacka för att ni tar er an denna Underbara häst med "rävar" bakom öronen som ska tacklas på rätt sätt.... Imponerande arbete ni lagt ner.. Bravo👍👏✨✨🌟💕💕 Ett stort nöje att samarbeta med er/Eva

2018-11-18 @ 14:27:23
- Erika Pettersson

Härlig inställning du har!! 😊👌

2018-11-18 @ 20:33:24
Blogg: http://erikapettersson.webblogg.se/

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0