16/5 2018 Pay and ride

Igår åkte vi till Grevagården med Curre och Puzzel för en pay and ride var. 
Kommer bilder på hästarna i annat inlägg.

Puzzel, Lb1
Matilda red en Lb1 på Puzzel och här var målet att hålla honom lugn och sansad och behälla lugnet i alla gångarter. Matilda gjorde en ritkigt bra runda och vi är så stolta över ekipaget. Puzzel är en känslig ponny som kräver sin ryttare. Ordentlig ridning ger resultat om man ger det tid. Så roligt att Puzzels ägare ger honom tiden. 

Puzzel är riden i ridklasser innan och det är en ganska stor skillnad på ridning mot klassisk dressyr. tex så sitter man inte på hästarna i traven utan man flashar på fram och rider lätt. Han kan verkligen röra sig men nu är utmaningen att kunna sitta ner och kunna öka/minska nedsuttet så att det flyter. Puzzel vill gärna fatta galopp så fort man sätter sig ner i traven och här gäller det som ryttare att vara lugn och ge lugna signaler. Matilda har inte ridit Puzzel många gånger och de gånger hon ridit har det mest hoppats. Hon rider honom riktigt bra och han trivs med henne i sadeln. Skönt för honom att ha henne i sadeln i nedsittningen i traven eftersom hon väger mindre än mig. Gäller att ge honom så bra förutsättningar som möjligt. De fick ihop 62% och det är vi nöjda med eftersom Matilda inte fick tillräckligt med tid att träna hemma. Matilda hoppar ju mest så det var en ringrostig Matilda som red program men utan att rida fel, stolt tränare! i första travökningen i programmet fick de 7,5 i betyg och i sista var han matt då fick de 6. Dagens största vinst är helt klart att han var lugn, det är nåt jag jobbar med hela tiden på honom. 

Vi har ju också hoppat Puzzel en del nu det senaste och han är verkligen duktig på det. Tänk att hitta en liten tjej/kille som vill rida allround, varför inte fälttävlan? Måste prova att hoppa honom på terränghinder...

Puzzel är väldigt lätt att åka med, kliver på utan tveksamheter och man kan sadla mm i lugn och ro. Står snällt kvar när kompisen är ute mm. Precis så man önskar alla hästar kunde vara. 

Curre, La1
Efter Puzzel var det dags för mig att rida Curre i La1. Jätte nöjd med honom som alltid sköter sig när man åker bort med honom. Stod lugnt på bilen när Puzzel var ute. 

Nu är inridningn i galopp i La1 och det har vi inte ritkigt tränat så vi fick väl många travsteg ner i halten. 65% blev resultatet och då fick vi en 4a på ryggningen som inte var så bra. Curre ville inte bakåt igår om man säger så 😜
 
Programmet flöt på i övrigt men vi måste träna mer på att visa mer mellangångarter.
Curre är lugnet själv så man glömmer lätt att han är så ung som han är. En fantastisk ponny som kommer att göra nån tjej/kille lycklig framöver. 

Funderar på hur vi bäst stärker honom nu framöver, tror det får bli mycket galopp och även hoppa lite låga serier så han måste vara snabb i fötterna. 

Målet för Curre är New Forest SM i aug i år och det ser vi verkligen fram emot. Han ska gå en ungponnykombination Lb dressyr och Lc hopp plus utställning och sen tror jag att han orkar gå en la1 start också. 

Vi hade en rolig kväll på Grevagården i sällskap av Joline och Matilda. 

Både Puzzel och Curre är till salu. Vid seriöst intresse maila så kan jag se till att ni kommer i kontakt med ägarna. Mail: [email protected] 
 
 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0