22/3 2018 Passet igår lever jag länge på

Igår var det dags att träna för Jaqueline Lindström för 2a gången. Jaqueline tävlar också för Särö RF så vi är klubbkompisar. .

Jag valde att ta med mig snurresprätt 

Han var ganska cool när vi kom in i ridhuset och det höll sig så under nästan hela passet. Några snurr och kast hann vi med då det kom och gick folk och hästar. Är ändå riktigt nöjd med honom då jag kunde få honom att snabbt fokusera på mig igen när nåt hände. Njöt av passet för det var det bästa passet vi haft på någon vecka. Provade att göra galoppslutor och det gick riktgt bra. Jag kunde t.om njuta nån minut när vi gjorde slutor och tänka "denna fina kille har jag utbildat själv" och han slutar aldrig förvåna mig. 

Byten gjorde han bra och jag fick flytta lite precis innan byte och det tog han riktigt bra. Collin vill gärna göra byten före mig för han tolkar allt som att jag bad om byte men detta gjorde att han väntade på min signal. 
 
Det kan vara klurigt att träna för mer än 1 tränare och det kräver att du som ryttare kan ta åt dig "det bästa" av båda. Tränarna bör träna på ett ganska likt sätt annars blir det svårt att få ihop det som ryttare. Du som ryttare har ett ansvar att lotsa hästen på det sätt som passar hästen bäst. 

Jaqueline såg snabbt hur snurresprätt bör tränas, han kan man inte "jaga på" för mycket då blir han lätt stressad utan han behöver ett lugn och man får verkligen jobba med att få honom att slappna av. 

 
 



Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0