12/1 2017 Tänkt om

Vintern är jobbig och motig för alla. Gegga eller fruset växlat och ibland snö. Irriterande och svårt att få saker gjort. Humöret är inte det bästa. Fram och tillbaka till ridhus som tar en massa tid. Som nån påpekat så här vi 2 ridhus nära men det ena hur inte ut och det andra är mycket upptaget och priser är inte klart än. Vi har ett toppenridhus att vara på som vi är så tacksamma för! 

Måste tänka om! 
Lyfta det som är bra. Vad är då bra med vintern? Nu ska vi se.... Det är knottfritt, inga fästingar älgloppor mm. Rider hästarna på hårt underlag mer än på den varmare årstiden. Täcken gör att de är relativt rena på stor del av kroppen. Vid snö kan vi galoppera i snön och få starka hästar. Vissa hästar kan vi åka pulka/bob efter. 
Jag tränar mer rakriktning denna tiden på året än annars. Rida på vägen har den fördelen. Rakriktning måste jag bli bättre på året om. Vägen och skogen är underskattad. Hästarna blir extra pigga och glada när det är kallt. Detta är bara lite av det jag går och tänker på. Positiv inställning är viktigt. 

Nyss red jag Puzzel ett pass på vägen här hemma och det gick kanon. Lite vingligt ibland men nyttigt för mig då jag ramar in bättre. Puzzel skulle varit D-ponny....han skulle jag vilja tävla. I början var han lite trippig men nu går han på fram och är härlig att rida med ett jättefint steg.  



Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0