17/10 2017 Clinic-viktigt att rida för en tränare

I fredags var vi på clinic med Carl Hedin.
Ämnet var: viktigt att rida för tränare 
Kan väl inte direkt säga att de höll sig till ämnet. Det nämndes inte en enda gång tyvärr. Detta är nåt som jag anser är väldigt viktigt, att rida för en tränare. Att rida för min mamma tex skulle aldrig ha fungerat för mig. 

Jag gillade clinicen ändå för Carl är underhållande. kul att titta på många olika ekipage också :) 

Många skaffar häst på ett eller annat sätt och tar inte lektioner alls utan tycker att det går bra ändå. Visst det fungerar säkert men om du har mål och vill utvecklas vill jag påstå att du måste ha en tränare för att nå målen. Viktigt är också att tänka på att inte bara ta lektioner i tex dressyr, jag gör ju gärna det men har alltid tränat hoppning för mamma har bestämt det. Jag är så tacksam för att mamma stått på sig för det har verkligen utvecklat mig.

Träningar är dyrt
Jag har alltid valt billigare kläder tex för att få mer träningspengar. Jag har inte fått månadspeng utan valt att träna istället. Mamma och pappa har alltid stöttat vår vilja att träna, tack och lov! 
Kanske kan du hjälpa till i tränarens stall med stalljobb och få nån lektion då och då som ersättning?

Vem som tränar är väl inte det viktigaste utan jag tycker detta är viktigt:
- Respekt för tränaren
  Du som rider måste respektera och verkligen ge tränaren lite tid att lära sig er som ekipage. Våga släppa det som    är invant och ge det nya en chans. Lyssna på tränaren och inte de som står vid sidan och tittar. Som tränare har      man en plan för ekipaget och man försöker fokusera på en sak i taget. 
- Ha kul 
  Du måste ha roligt tillsammans med hästen när ni tränar. Träning ska vara rolig. 
- Våga
  Du måste våga berätta om era styrkor och svagheter, om du inte förstår, om du tycker det är läskigt (tex för     högt att hoppa)
- Det ska vara lite svårt
  Du kan inte räkna med att alla träningar går på räls utan det kommer gå upp och ner. Det måste ju vara lite       svårt om man ska lära sig nåt nytt. Det du kan är lätt men det nya kan vara klurigt. 
- Tränaren måste ha respekt för dig som elev
  Jag gillar när tränaren är engagerad och följer mig på Equipe, vill boka träningar och inte låter bollen ligga     helt hos eleven. Göra det den lovar inte bara tomma löften, man blir så ledsen när löfte inte uppfylls.   
- Lika för alla
  Tränaren ska behandla alla ekipage lika. Dina träningspengar är lika mycket värda som en OS-ryttares. 
  Tränaren ska vara engagerad i dig när du rider och inte prata i telefon om det inte är viktigt såklart. Kolla Fb     kan de göra efter er träning. 
- Lånar du häst?
  Glöm inte att fråga ägaren om du får träna för tränare. Oftast tas det emot positivt för det utvecklar er som ekipage. 

 

Den bästa tränaren är inte alltid den som är populärast just nu och priset speglar inte heller hur bra tränaren är. 
Våga ge tränaren du prövar några träningar innan du tar beslut om ni ska fortsätta eller inte. 

Jag har en tränare som inte är "bokstavstränare (tex c-tränare)" och vi passar varandra bra. Jag lär mig nåt nytt varje träning och jag kan prata om det mesta med henne. 

Har du en tränare som kan följa med på tävling nån gång så är det att föredra för man gör alltid nåt annorlunda på tävling mot träning. 

Viktigt att träna ganska tätt också tycker jag för jag lyckas lägga mig till med olika saker bara på en vecka. Tänk om jag skulle träna 1 gång/månad, katastrof.  

Finns säkert 100 saker till att tänka på men detta är det jag kom på nu. 

Vad tycker du?


 

Kommentarer
- hanna

Träna för tränare är viktigt. Jag tränar för två olika tränare men de kommer bara 1 gång var i månaden. Jag skulle vilja träna oftare plus att det ibland är rörigt med två olika tränare då de säger lite olika. Men ibland är det bra då de kan ha lite olika lösningar på priblem och ser olika saker. Tränar du för flera tränare? Förut skrev du att du tränade för traudi men det var länge sen jag såg att du skrev det nu.

Svar: Jag tycker också att det kan bli rörigt med flera tränare men viktigt att du som ryttare försöker plocka det som du tycker funkar bäst på er som ekipage från varje tränare. Tänk på att olika tränare tar sig an problem på olika sätt. Finns inget direkt rätt eller fel.
Jo jag tränar för Traudi men det är svårt att få ihop det så att jag kan rida för henne. Hon är så upptagen och bor långt bort.
Sandra Wickström

2017-10-17 @ 09:01:28

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0