28/5 2017 Curre på fälttävlan

Mamma fick se att det skulle vara P60 på Dagstorps fälttävlan och anmälde in Curre...

Denna kille som inte ens gått en hel hoppbana hemma och han är också väldigt försiktig och tveksam inför vatten. När han övertalats att gå i så är det inget men det där klivet är stort.

Mimmi red honom för vi tycker att hon är den bästa att introducera allt för honom. 

Dressyr
I dressyren där han är van att visa upp sig gick han på 64% och det är riktigt bra för Mimmi har inte ridit igenom programmet på honom innan utan hon har bara tränat terräng. 

Banhoppning
Då var det dags för hoppning och det blev tyvärr lite väntan innan de kom in på banan pga att P70 banan sänktes till P60 för det var bara 2 starter i P60. Fullt förståeligt. Mimmi kom igång bra med honom inne på banan och kom igenom med 8 fel. Sista rivningen blev plockepinn och han går ändå med mod till nästa hinder! Hoppbanan på Dagstorp är mäktig och sen med alla hinder för de olika höjderna så fanns det mycket att titta på för Curre. Vi är alla imponerade av hur han tar hela dagen.

Terrängen
Det blev kanske 1,5 tim ledighet för Curre mellan banhoppningen och terrängen men när man tänker efter kanske det var det bästa med tanke på alla intryck och hans unga ålder. Curre kom igång fint i starten och hoppade lite tveksamt på hindren men det var massa saker att titta på så det förväntade vi oss nästan.Fick stopp på 2 hinder men Mimmi vände om och då hoppade han direkt. På hindret innan vattnet så blev han väldigt tveksam och stannade och det tog ett par försök att ta sig över och efter det kom vattnet. Här bröt de Mimmi men hon fick gå igenom vattnet där han tvekade och det är vi tacksamma för, alltid bra att få igenom det man tänkt utan stress. Var bara nåt hinder kvar efter vattnet och han kom alltså nästan runt. och vi är såååå nöjda och stolta över honom och Mimmi såklart som gav honom en bra första upplevelse!  Lilla Curre på stora Dagstorp. 

Massa beröm till underbara Horsemosens Coriander "Curre" som jag är övertygad om kommer bli en fantastisk tävlingskompis i framtiden. 




 

Kommentarer
- Carro

Han kommer bli riktigt bra!

Svar: 🌟👍🔝🐎
Sandra Wickström

2017-05-28 @ 14:37:18

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0