18/7 2017 My & Tian imponerade

Igår kväll kom lilla My 9 år hem till oss. Hon ska stanna tills ikväll. Alltid lika kul att ha My hos oss.

Jag började med att själv jobba Tian och jag måste säga att denna fina 5-åring växer i mina ögon för var dag! Satte sen upp My 9 år. Tian konstaterar att det kom upp en ny människa som inte var så tung och jobbar vidare. Tappade formen när My satt upp men My fick jobba på som hon gör med Matteus och helt plötsligt så ser det ut så här i traven:


Vi jobbar mycket med Mys sits. Hon vill gärna sitta lite framåtlutad med raka armar så det tjatas det om hela tiden. När hon är mjuk i armarna så söker sig Tian rätt och frustandet började.

Sen blev det galopp och Tian tar snällt galoppskänkeln men My tappar formen men inte speciellt konstigt då det är en stor ponny för henne.

Ner i trav igen och få ordning på grejerna

Varför sätter vi upp barn som är lite för små för hästen?
Vi vill veta att hästen sköter sig trots att det sitter en människa som väger flugvikt på ryggen. Vi vill se att hästen lyssnar på denna lilla ryttare för då vet vi sen vad vi ska rekommendera vid försäljning. Tian är helt fantastisk, det går fort speciellt i galoppen men hon gör inget bus. Fel galopp blir det då och då men bara att lugnt bryta av och fatta ny. Korsgalopp fick My känna på också en gång och "det kändes superkonstigt" som My sa.

I kväll provar vi lite hoppning med Nils överseende.

Tian har skav i huvudet hon har förmodligen kliat sig mot nåt men det läker fint och inget inflammerat.

 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0