14/2 2017 Måndag

Vår första dag på lovet var kul och det var full fart med hästarna :)

Valentina
Jag red ett pass på Valentina och jag tycker allt att hon var lite lugnare från start i ridningen. Riktigt rolig ponny.
Jag-Valentina och Moa-Denice tog sen en sväng ut i skogen som avslutning på passet.

Money Boy
Efter lunch var det dags att lasta Money boy och åka till Skara för träning för Emma.
Så här fin är Boy i nya sponsrade pannband från Divorseyourhorse AB.

Han hade sitt fina schabrak från dem också

Skriver mer om hans träning i ett eget inlägg.
Väl hemma igen efter ca 3 tim så fikade vi och sen var det dags att dra igång med de andra hästarna.
Emi
Emi har nu gått på lina en vecka med vilodag under den perioden också och hon är en väldigt trevlig häst.
Det blev Mimmi som satt upp först och det var bra så här i efterhand. Mimmi är ju den som har mest erfarenhet med yngre hästar. Emi lyssnar mest på rösten och Mimmi upplevde att hon inte helt 100 förstod skänklarna. Hon vill helst att man inte håller i tyglarna alls när man ska göra en övergång från skritt till trav. Mimmi jobbade på med att få henne att förstå vad hon menar med skänklarna och att hon ska gå kvar på tygeln och inte dra bak huvudet och bli spänd i övergången. Här finns lite att jobba med i grundarbetet innan vi ens ska nosa på galoppen. Mimmi utbrast "här finns det gång" när hon fick upp henne i trav och det var då bara jogg.
Vi ska fokusera på att få henne att slappna av och jobba genom hela kroppen.
Mimmi jobbar på med Emi ett tag nu så tar jag över Guling helt under tiden. Jag är bättre senare när hon kan och förstår vad vi vill i grundhjälperna. Vi ska ju låta Emelie komma hem till en "räserbil" sen.

Guling
Jag och mamma jobbade med Guling. Han är en väldigt trevlig, glad och pigg ponny. Vi börjar med att lina honom utan ryttare så att han får bränna lite energi och sen är det dags att hoppa upp. Mamma håller i linan och kan på så sätt hjälpa mig om det skulle visa sig att han blir busig. När det känns bra så tar vi bort linan och vi jobbar vidare utan den.

Jag rider med halsring (fegisrem) som ni kan se och den har jag för det blir ju lite av och på med de outbildade hästarna. När jag håller i ringen plus tyglarna så slipper jag blir ryckande i hans mun om det blir lite kommunikationsmissar.  Det kräver lite av ryttaren att rida unga hästar för är man van reagerar man oftast rätt med att ta tag i remmen och inte rycka hästen i munnen.

Just nu fokuserar jag på bjudning och när han trampar på fram bra så samlar jag ihop det i några steg och sen fram igen så att han lär sig att vänta på mina signaler. Bjudningen börjar sitta så nu ska vi börja leta efter en bra takt. Guling vill gärna gå låg i formen och bakom lod och det får jag jobba med hela tiden och se till att han får fram huvudet.

Hellre denna formen än att de kryper bakom och sen knäpper av.

Han har en härlig skritt med fin bjudning.

Igår när jag jobbade honom på banan så brakade det till från gården och jag spände mig och tänkte nu bär det nog iväg men döm om min förvåning när han höjer upp huvudet och lyssnar men inte drar iväg.... Cool kille!
Väldigt nöjd med honom och nu känner jag att vi börjar kunna ta oss mot nästa steg i utbildningen. Nu börjar det som jag tycker är det roligaste i utbildningen av hästar... Själva inridningen och sätta de första viktiga grunderna är Mimmi och Moa bäst på och jag är ok bara. Eftersom jag är lite försiktig och "feg" så är jag bättre att ta över när grunderna sitter.
 
Carisma
Carsima är en pigg gammal dam som var på bushumör igår med Moa. Härligt när livsglädjen är på topp!

Chanel och Schamoon
Uteritt med Moa och Mimmi på kvällen i mörkret.
Schamoon är rund om magen och Mimmi jobbar på flitigt med kondition mm men magen krymper inte nämnvärt :) Hon börjar få kondition och hon är nu positiv till allt arbete. Snart dags att annonsera ut henne tror jag. Hon vill komma till ett hem som är aktivt för hon trivs med att jobba varierat helst varje dag. Bra jobbat med henne Mimmi.  

 
 


 
 
 
 

Kommentarer
- Anita

Fina bilder :D

Svar: Tack
Sandra Wickström

2017-02-14 @ 12:23:07
Blogg: http://siliiins.blogg.se/
- Carola

Det är ingen fegis rem det är en sunt förnuft rem😀👍

Svar: Bra namn!
Sandra Wickström

2017-02-14 @ 12:24:35

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0