8/11 2016 Lag-SM

Då har man varit med på sitt första Lag-SM och det var kul och samtidigt väldigt frustrerande.

Särö RF med lagledare Johan Falk ställde ju upp med ett lag på 5 st + 1 reserv och det är ju då ett riktigt lag, bara 2 st i ett lag känns konstigt. Regeln om bara 2 st kan bli ett lag har väl kommit till då det är svårt att få ihop lag men man kunde väl fortsatt med allians?

Särö RF elitlag på Lag-SM Nordhalland 2016
Emma, Cornelia, Elin, Moa, Sandra och Nina
 
Låg bedömning med tyvärr lite kritik som förklaring. Svårt att veta vad som ska bättras. 

Jag och Money Boy hade skapliga rundor förutom travlängningarna som jag tappade varje gång. 4 längningar med galoppinslag så trist och kostsamt på resultatet. I sista klassen (küren) då satte jag den och gissa om vi blev glada och vet ni vad jag kunde inte hålla mig utan jag gjorde en till på uppridningen bara för att :) :) :)

Vi har en teori angående detta efter mycket diskuterande;
Jag och Emma jobbar just nu mycket med att förbättra Boys grundtrav och då kanske han på nåt vis hamnar i lite lite obalans och då ramlar över i galopp. Han börjar nu förstå hur han ska länga iväg när vi gör den men han kanske inte har 100 koll på benen? Jag behöver också runda ner honom lite innan för att sen ge signal om att vi ska iväg.

Nu när jag fått lite distans så kan jag se tillbaka till våren & sommaren då jag knappt längde nåt alls för att jag inte vågade trycka iväg honom för att han då till 99,5% slog om men se nu kommer vi iväg och jag kan om allt stämmer få till en jättefin längning.  Längningar är bara en liten del av ett helt program men som sagt slår han om till galopp blir det kostsamt. Tråkigt att detta händer på en lagtävling så det tyvärr påverkar mina lagkompisar. Jag hade blivit ledsen men inte lika ledsen som nu om det bara påverkade oss, mig och Boy.
Jag har i alla fall de bästa lagkompisarna för alla stöttar!

Money Boy har hela helgen känts väldigt pigg och taggad på tävling. Han har bott som den kung han är kungligt hos Anneli och Magnus. Ja vi bodde lika fint hos dem vi också.

Måste nämna Cornelia med Hermelin och Ramses som verkligen lyft sin ridning en nivå sen vi såg henne senast i början av oktober. Bra jobbat!

Jag önskar verkligen att mina småstjärnor kommer rida i lag i framtiden och få känna på den härliga gemenskapen. Ridning är ju en annars väldigt ensam sport.

Tack till bästa Mimmi för bästa tänkbara grooming som vanligt.

 





Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0