9/12 2016 Snabbt byte

Collin
Igår började dagen med skola sen blev det kadriljträning med Collin. När jag började värma honom i ridhuset känner jag att han inte är 100% ren men att det blir bättre ju mer jag värmer. Mamma kollade över honom och ingen svullnad eller värme någonstans. Jag sa att det känns som det sitter högre upp och då hittar vi en väldigt spänd hård muskel vid bogen. Mamma masserade där och han rörde sig tydligt bättre efter. 
Detta är nog anledningen att han inte är 100 ren hela tiden. Bitvis kan han kännas jättefin sen knixar han till lite lite. Diskuterade fram och tillbaka och bestämde att pröva att köra Novafonen runt bogen på kvällen.
 
 
Efter kadriljen blev det snabbt hem för ett byte av häst till Money Boy, dags för Emma träning.

Vi var 4 st som idag skulle rida för Emma:
Jag-Boy och Moa-Valentina (samma tid)
Helena
Mimmi-Hoopy

Moa & Valentina
Moa red ju fina Valentina och hon fick bra hjälp hur hon nu ska jobba vidare med henne. Valentinas ägare Carola och hennes man var också med och tittade :) 
Det gäller att inte sitta och tjuvhålla på henne eftersom hon gärna springer fort fram och sen ska hon försöka komma till att ha nacken och huvudet i rätt position. Nöjd Moa på vägen hem. Vi sörjer lite att V är så liten hon skulle varit en stor häst för hon passar Moa perfekt! 
 

Money Boy
Jag red Boy och han var så fin igår. Jag får snabbare tag i hans bogar och jag har bättre koll på bakbenen. Försöker också tänka på att ha ner hälen bättre med tyngden där. Tror nog att Emma var ganska nöjd igår för hon var lite lugnare i allt hon säger medans jag rider i normala fall och hon sa bra bra bra ganska länge innan nåt skulle justeras :) :) Han är som en dröm att rida, stark och arbetsvillig med bra bjudning och en härlig form. 
 

Helena och hennes valack
Det var ett tag sen vi såg Helena på hennes häst och det var som natt och dag till det bättre kan jag säga! Kul :)  Helena är ju sambo med min äldsta bror Viktor. 

Mimmi & Hoopy
Vilken utveckling denna ponny gjort till det bättre! Mycket är Mimmis förtjänst som slitit med framåtbjudningen i höst och tränat mycket kondition. Han har ridits ut väldigt mycket för bjudningens skull.
"Han är stark och mycket snygg att titta på, han har fått en snygg överlinje som EQ Lotta sa och nu ser han ut som en tävlingsponny i bästa skick"
På jullovet är planen att börja jobba mer med rörelser för LaP1 och nationella klasser och det längtar jag efter. Varför inte jobba med dem samtidigt nu i höst? Vi har valt att fokusera på att han tar skänkeln och tar lite stöd på bettet än att han går in i en öppna och totalt dör i bjudningen för att det blev extra jobbigt. Nu är han stark och kan bjuda bättre in i rörelserna. Inte lätt att rida om handbromsen är kraftigt åtdragen om jag säger så.
Du är en pärla Mimmi.

I morgon kommer Pernilla och Biolightar Hoopy som lite eftervård efter EQ behandlingen för en vecka sen. 
 

Collin
Efter Emma när vi kom hem så körde vi Novafonen på Collin och hans muskler vid bogen blev tydligt mjukare och han tyckte det var riktigt skönt. Försökte flytta sig så att den hamnade där han ville ha den. Hoppas hoppas detta är det som stör honom! När Money Boy kom så satt han fast väldigt i bogarna och han var stenhård i ryggen och korset då körde vi med Novafonen och det hjälpte. Vi körde då före arbetspasset och direkt efter. Vi kan bara spekulera i vad som hänt och förmodligen har han knixat till när han busat på linan eller när han får sina ryck i hagen. Lycklig häst som busar till det ofta det vill jag ju att han ska fortsätta vara men då utan att han får lite ont då och då. Kan inte påstå att han ser lidande ut direkt utan jag tror att han njuter extra av uppmärksamheten han får av alla i stallet när man behandlar honom. 

Det är så jobbigt när hästarna har ont någonstans. Kanske ska slå in dem i bubbelplast...

 
 

 
 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0