6/12 2016 Matteus 683 "Lilleman"

Matteus fick jobba ett pass igår, fantastiska ponnyn...jag vet att jag säger/skriver det ofta men jag kan inte låta bli! Han försöker alltid göra det jag ber om oavsett hur svårt han tycker det är så försöker han.

Framåtbjudning
Just nu fokuserar jag på att få Matteus ordentligt framför skänkeln och att han direkt ska svara fram om jag ber om det. Han jobbade på riktigt bra det märks redan att jag började jobba med det i helgen mer ordentligt. Mamma är med när jag rider och förstärker min skänkel med ett spö bakom om han inte svarar fram. Behövdes inte speciellt ofta.

Länga steget
Svårt att få Matteus att länga på steget i travlängningarna och det är det ofta med unga hästar, de har inte styrkan och de förstår inte riktigt vad de ska göra. Igår kom vi på att mamma hjälper till precis i början av längningen och också noga att jag då gör likadant hela tiden. 2 gånger hjälpte mamma till sen så provade jag själv och då hade polletten trillat ner på Lilleman. Vi är alltid noga att göra allt lika i båda varven.

Flytta (påbörjad skänkelvikning)
Lilleman är ju snart inne på sitt 6e år och då måste man kunna flytta undan skänkeln. Skänkelvikningar ingår ju i La-program och det ska ju en 6-åring kunna om man är med i utbildningen.
Jag tycker att det går riktigt bra för att vara 3e gången vi ordentligt tränat på det och första gången var mindre lyckad.
 

Efter att vi flyttat åt båda håll ett par gånger så provade jag mig på en längning igen och han visste precis vad jag ville. Älskade Lilleman.

Har du kanske en unghäst hemma som ligger ungefär likvärdigt med Lilleman i utbildningen? Vad jobbar ni med nu?

 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0