15/10 2015 Att utvecklas

Detta med att utvecklas i sin ridning och samtidigt utveckla sin häst är inte det lättaste. Alla som utbildat en häst från inridning upp till FEI-klasser vet vad jag pratar om.

Jag upplever att när jag måste gå från det invanda och bekväma i min ridning till att utveckla ridningen så känns det först fel. Jag är ju inte så gammal heller så jag blir då och då osäker på om det ska kännas så.

Jag måste våga att ha mer i händerna om jag ska kunna rida upp en aktiv ponny i formen och få med hela kroppen. Jag tycker att det är bekvämt att ha lite i handen och ratta runt i den formen dom klarar av gå i utan mer av mitt stöd.


Diablo är nog den hästen som krävt mest av mig i ridningen. Vilken utveckling han har genomgått sen han kom hit. Han var i 3 delar att rida och saknade styrka att sitta ihop. Ta stöd i bettet och bjudning saknades. Har lite svårt att förstå att jag som 11,5-13 åring lyckas rida honom och faktiskt få tillbaka honom till snart den ponny som han en gång var. Han har inte varit lätt och är en utmaning varje dag. Jag provred honom när jag var 10 år så jag vet hur fin han varit. En liten klapp på axeln till mig ;)
Min prins! Tack Agnetha för att jag får rida och utvecklas ihop med din fina hingst!

Money Boy har utvecklats i raketfart (kom 1/5-14) och blev upprörd så fort man bad om att han skulle ta i med bakbenen. Nu kan jag snart göra små galoppiruetter och traven är så fin när jag får till ridningen. Skritten har gått från bedömningen 4 till 6 eller en 7a
Igår påminde Emma mig om denna utvecklingen och att det förklarar att våran formkurva ser ut som vågor med täta mellanrum om ni förstår vad jag menar. Boy har på 1,5 år gått från Lb-styrka till FEI och utvecklas hela tiden än..... normalt vore kanske att det tog 3-4 år om man tränar kontinuerligt.
 
N.Cupido "QP" Har kommit långt också :)
Han hoppar banor på 70-80 cm, tävlat fälttävlan och vunnit ungponny-SM för 6-åringar i grupp 1
Vi har äntligen lyckats få honom att lägga på sig och trots träning gå upp i vikt.
Vi började igår att introducera öppnor och slutor. Slutor var lättast.
Tack Boximporten AB, Familjen Terese Fernberg för att jag får utbilda och tävla er fina hingst!


 
 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0