13/11 2015 Samlad trav med mycket framben

Moa skriver:
Hej! money boy har blivit så fantastiskt fin!! Hur har du jobbat upp hans samlade trav med mkt framben? Min ponny behöver få mer luft under frambenen! Skulle du kunna ge tips på hur du har tränat och hur långt tid har detta tagit? Bra blogg!! Kram från Moa

Tack Moa för din kommentar, jag ska försöka förklara :)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag ska försöka berätta hur jag gått tillväga med Money Boy men jag vill bara påminna om att jag inte är nån expert. Vill bara påminna om att fladdrande framben kan du få fram om din häst naturligt har mycket framben men att rida bakifrån och få framben korrekt tar tid.

Bad mamma filma för det är lättare att förstå om man har ord och bild tror jag :)

Jag börjar ju värma i låg form i trav och galopp som dom flesta gör. Sen så tar jag upp honom och börjar jobba i oftast galopp. Han jobbar bra i galopp och jag kommer åt honom bra.

Sen när vi kommit igång bra så tar jag upp formen men jobbar med kvicka hjälper. Kvick kvick kvick!
Han orkar bra nu så då kan jag rida längre än ett par steg i den högre formen med tryck. 

Kvick med skänkeln så han bjuder fram, luta sig lite mer bakåt, dutta med spöt om det behövs och sist men inte minst halvhalter. 

Be nice!


Jag har haft Boyan i 1,5 år nu och vi har under denna tiden bara jobbat med grunder och styrka tills i somras då han började orka att gå i lite högre form och vara lite snabbare i benen. Sen har höstens arbete tagit oss dit vi är nu.

Jag kan inte nog påpeka att grundarbetet är superviktigt så hästen jobbar genom hela kroppen och det ska komma bakifrån. Om hästen inte jobbar korrekt så håller dom ju inte. 

Vi har galopperat alla hästar i intervaller, klättrat, hoppat och vanlig dressyrträning. Variation tror jag på och att du har kul med din häst.

Hoppas att min förklaraing ihop med filmen hjälpte dig något Moa. 
Stort lycka till med din träning av din häst!


 

Kommentarer
- K

Vilken utveckling ni har gjort! :)

Svar: Tack :)
Sandra A.W

2015-11-13 @ 09:10:51
Blogg: http://katahorn.blogspot.se

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0