5/5 2015 Blir ledsen - tappar fokus

Jag och mamma har pratat mycket om vad som hände på Willands. Vi har ju ändå startat ett par nationella jag och Boyan.

Jag vet att jag slutade rida. Han gör det han ska men inte med nåt tryck eller nåt extra att se på. Varför?
Jag bryr mig för mycket om annat runt på värmningen. Det känns som om vissa står och kollar framridningen och är kritiska...... Varför bryr jag mig? Har nån nåt kritiskt att säga om Boyan så säg det då. Vi har köpt honom för att vi tror på honom och älskar honom! Jag tror att han genom sitt sätt att vara nu visar att han är nöjd med mig som sin ryttare. Han är min nya kung, ingen kan ta Quests plats såklart kungen nr.1

Jo jag sitter och tänker " Oj där är det fina ekipaget och det och det. Vad gör vi här?"
F-n rent ut sagt vi har faktiskt kvalat in också till den nivån.
Missförstå mig inte nu jag vet att vi inte tillhör toppen i dressyren men jag kan ju i alla fall rida.... dom där minuterna på banan är ju våra att få visa upp oss. Min ponny är ju helt otrolig som kommit till denna nivån på ett år. Nu är det ju ett år sen Boy kom till mig och vi köpte honom sen i dec-14.

Jag är glad att poängen på skritten ökat från 4or upp till 6or i alla fall.
Jag tror vi kommer spy på domarnas kommentarer om att han har svag skritt.... han kan skritta fint men såfort han får ryttare på ryggen så verkar han tro att han ska samla sig maximalt och då blir skritten kort och spänd. Jag har fullt upp att få honom att skritta på med större steg och lita på att jag inte ska dra ihop honom.

Jag sköter alltid min egen framridning och har alltid gjort det. Mamma och Mimmi har märkt att jag tappar fokus ibland och då har vi använt mobilen på framridningen så nu ser det ut som om jag har med mig tränaren på tävlingar som dom flesta andra ;) ;)
Så är det inte utan vi använder det bara för att då och då frågar mamma/Mimmi nåt eller säger tex rid lite förvänd mm så jag koncentrerar mig på Boy och inte allt annat. Tankarna hinner inte flyga iväg så långt på detta viset.

Varför tvivlar man på sin egen förmåga?
Jag vet att Boy kan.... men att det fortfarande fattas styrka men det kommer. Vi får träna mycket styrka i vintern som kommer.

Bara bita ihop och skärpa till sig!

 

Kommentarer
- Eva

Du är inte ensam om att tänka så, "jag är inte så bra som de andra". Vet du, jag tror alla tänker så! Så jag brukar tänka på vad min favorittränare sa till mig. "Upp med näsan i vädret!!!" Rid som om du äger världen. Det behöver inte betyda att man går med näsan upp jämt. Det blir så mycket bättre bara man tänker positivt. Kram<3

Svar: Tack. Får tänka så nästa gång.
Sandra A.W

2015-05-05 @ 09:35:46
- Carola

Prestationsångest kallas det nog för.
Du är superduktig men vad hjälper det när man inte tror på sig själv. Det gäller att komma över det men det är inte lätt. Mental träning vore kanske nåt. Jag tror på dig och tycker du ät bäst.

Svar: Det har vi varit på och det är bra. Det svåra är att tänka rätt jämt. tack
Sandra A.W

2015-05-05 @ 10:00:08
- terese

Det är så lätt att bli "starstruck" av de äldre ryttarna och tappa självförtroendet lite grann. Det tror jag alla drabbas av oavsett ålder, sport eller andra sammanhang. Men det är bara att kämpa på och om ett par år så är det du som får nya unga ryttare att känna sig starstrucked. ;-)

Svar: Ha ha ja det hade ju varit en dröm! Tack <3
Sandra A.W

2015-05-05 @ 11:14:12
- Olivia Gustavsson

Har varit exakt likadan... Tittar bara på alla andra och ser bara på hur dåligt jag rider. Det är svårt att komma ifrån.. Det har blivit lite bättre i varje fall med Arragon, men det är fortfarande svårt. Har prestationsångest på tävling, hemma och hela tiden. Det är synd, för det ska vara roligt. Men som sagt, svårt att komma förbi. Jag är glad att det har blivit lite bättre för mig i varje fall när jag rider Arragon! Anna har verkligen hjälpt mig med det.

Svar: Skönt! hoppas det försvinner
Sandra A.W

2015-05-05 @ 11:47:52
Blogg: http://oliiviiagustavsson.se
- Ida

Heja heja!!❤️👍

Svar:
Sandra A.W

2015-05-05 @ 12:49:34
- Johan

Underbart att du delar dina tankar Sandra!Du gjorde ett jättebra jobb i lördags. Du red hela programmet vilket var utmärkt. Det syns att du strävar med skritten och du har rätt i att den kommer med styrkan (själv haft problemet). Tävlingsmässigt behöver du, om du får högre poäng när du anstränger dig i skritten, komma tillbaks till mellanskritt några meter före bokstaven (fusk) för att få en riktigt bra förberedelse för galoppfattningen. Du är grymt skicklig och det är därför det är meningsfullt att gå in på detaljnivå!
När det gäller tvivlen på dig själv så är det tack vare och inte trots tvivlen som du lyckas. Det är därför du hela tiden vill utvecklas och bli bättre och bättre. Innerst inne vet du ju att du kan:)

Svar: Tack Johan! Det ska jag tänka på med skritten. Hoppas vi ses snart. tack för hjälpen.
Sandra A.W

2015-05-06 @ 13:30:14

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0