28/3 2015 Träna för tränare

Något som är väldigt viktigt tycker jag är att man tränar för tränare så ofta man bara kan. Varför? Jo jag tycker att man på väldigt kort tid lägger sig till med olater och det är väldigt utvecklande.

Vi har ju som ni vet mer än en häst var och då måste man ju få träna med alla då och då.

Ta igår som exempel då fick Moa-Chanel och Mimmi-QP träna för Eamon Hickey men inte jag. Jag åkte såklart med och man lär sig från backen också kan jag lova. Jag tränar för Emma på söndag istället och sen hopptränar jag på måndag. Jag har full förståelse för att det är dyrt.

Vissa köper en häst och håller sen på att träna hemma förutom tex nån hopplektion varannan vecka. Är det tillräckligt? Ja det är det säkert om du är lite äldre och kan ta åt dig träningen och liksom ha den med dig hela tiden mellan träningarna. Vanligt är att man köper en häst till sitt barn och dom får hoppträna men där emellan ska dom träna själva. Hur lätt är det när man är som min My och mina Emlor? Varför tränas det så lite dressyr när barnen är små? Sitsen och den egna balansen är ju så jätteviktig för att du ska nå framgång på tävlingsbanan. Om hästen arbetar rätt så undviker man ju skador pga felbelastning också.

Jag kan känna vissa dagar att Emma borde flytta till oss och vara med mig jämt. Vissa dagar flyter allt bättre och man tänker detta fixar jag. Viktigt är att man kan tala om för tränaren hur tiden mellan träningarna sett ut tror jag och det är nåt jag måste jobba med. När Emma eller Anette frågar hur det går/gått så svarar jag oftast "bra" fast jag kanske hade ett sämre pass dagen innan.


Hur tänker man som förälder på detta med träning?
Ja jag vet hästen och allt det vardagliga runt om är jättedyrt väljer man då bort den viktiga träningen?
Kan du med handen på hjärtat säga att du tränar ditt barn lika bra som någon annan? Det gör inte min mamma kan jag lova!
Pratar med mamma ofta om träningar för andra och det är nåt vi prioriterar oavsett ålder på hästen. Är den 3 och nyss inriden så brukar jag alltid få bra saker att tänka på och göra som hjälper mig vidare  träningen med hästen.

Det kan vara bra att träna för mer än en tränare för det man har svårt för hos den ena kan den andra ha en enkel lösning på.


 

Kommentarer
- Anonym

Vi har sån tur som har dig Sandra till barnen, dom lär sig såå mycket av dig ,tack för att du ställer upp. ❤💝💖🌞😎🐎

Svar: Tack. gör jag gärna!
Sandra A.W

2015-03-28 @ 14:44:17
- Michelle Petersson

Att träna för tränare är verkligen jättebra! :D
Kram

Svar: Håller med!
Sandra A.W

2015-03-28 @ 16:45:21
Blogg: http://michellepetersson.horseworld.se/
- Emelie

I och med att jag bara har en häst, och en ung sådan, så föredrar jag när det är lite tid mellan träningspassen. Annars känner jag att jag inte hinner prova och träna mellan passen. Men varannan månad som det är nu (då 4 pass på en helg) är lite i längsta laget, men så är det tyvärr när tränarna är internationella.

Svar: Jo är det svårt med tränare så... Jag vill gärna träna var 14 dag på 5-åringen tex och 1 ggr/månad på en 3 åring
Sandra A.W

2015-03-28 @ 18:07:05
Blogg: http://exaequestrian.wordpress.com
- Carolina

Jag har inte alls möjlighet att träna på den nivå jag gjorde förrförra året i min satsning då jag tränade två ibland tre dagar i veckan. Och jag kände när jag skaffade mer egen häst att man tappar otroligt mycket när man inte hade råd. Däremot tycker jag också, om man har bra känsla och mentalitet, att saker och ting kommer tillbaka snabbt när man kommer in i det igen.

För mig funkar det än sålänge iallafall. Det är svårt och nytt för mig att försöka planera ekonomin så att det räcker till allting kring hästar. Som tur var har jag Åsa som kan gnälla på mig rätt ofta om det inte stämmer på hästryggen ;-) Ni har det jättebra!

Svar: Du gör ett kanonjobb Carro!
Sandra A.W

2015-03-29 @ 11:30:04
- Jessica

Håller med om att det är jätteviktigt att barn får träna för tränare även om de har "kunniga" föräldrar både för att föräldra-barn relationen ska hållas sund och för att tränare är proffs på det de gör:) MEN sen tycker jag att man ska ge akt på vilken tränare man anliter och varför! Vad är målet? tävling eller hållbar ridning. Vad har tränaren för utbildning, egna erfarenheter etc? hur när ligger tränarens filosofi kring vad bra ridning är dina tankar? det kan skilja sig åt väldigt mycket från tränare till tränare i både filosofi och kvalite och det speglar sig inte alltid i vad du betalar för dina lektioner:)

Svar: Så sant, du har helt rätt.
Sandra A.W

2015-03-30 @ 10:28:46

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0