19/3 2015 Vem är det egentligen som vill?

En fråga som ofta poppar upp när man är ute på tävlingar är: vem är det som vill det här?

Jag tror att mer än en förälder försöker leva genom sitt barn.

Vad hemskt det skulle vara om det var mamma och pappa som vill och inte jag själv. Hur orkar man då hålla på? Finns inte det egna drivet måste det vara otroligt motigt att gå ut i snålblåst och regn te.x

Mina föräldrar ställer lite krav på oss såklart om vi ska ha detta, Djuren ska skötas och man tävlar inte om man inte tränar. Träningen kan inte bara bestå av lektioner utan man tränar själv däremellan.
Min mamma hade nog helst sett att jag inte tävlade alls för hon är ingen tävlingsmänniska. Tack o lov får  jag tävla!

Quest är den häst som vi lärt oss allt av runt träning och tävling. Tack!

I många fall ute på tävling så undrar jag hur barnen orkar hålla på när det mest verkar vara föräldrarna som vill. Tänk att komma ut från tävlingsbanan och bara få kritik... du skulle gjort si eller så istället.... Då hade jag slutat.
Vi som rider vet oftast vad som gick fel och vi är väldigt duktiga på att påpeka för oss själva hur dåligt det var. Det som var bra får aldrig lika stor plats tyvärr.

Vad säger ni om detta? Upplever ni samma som jag?

 

Kommentarer
- Neapocalypse och tinkerhästen Clooney ・゚♥

Jag tycker det är en lika viktig fråga att ställa sig "Vill hästen tävla eller är det bara jag?" Det är vårat ansvar att ta hand om hästen och lyssna på den när vi har den i våran ägo, anser jag. Och att göra något som hästen inte vill tycker jag känns fel (om man bortser från t.ex veterinär och hovslagare som är nödvändigt). :) Ingen pik mot dig men värt att tänka på! jag har nyss kommit in på dessa tankebanor och nu ser jag hur hästen pratar med mig hela tiden <3

Svar: Ja det har du helt rätt i. Vill inte hästen talar den om det.
Sandra A.W

2015-03-19 @ 09:05:36
Blogg: http://neapocalypse.se
- Josäfin Andersson

Håller helt med, blir aldrig bra om det är mamma eller pappa som bestämmer vilken sport man ska hålla på med! Håller också med Linnea ovan om att man måste fråga sigsjälv om hästen också vill, ser allt för många hästar ute på tävlingar som bara blir sparkade runt banan och stannar varje chans de får för att de inte vill! :)

Svar: Håller helt med ♡
Sandra A.W

2015-03-19 @ 11:44:16
Blogg: http://jossanamigo.blogg.se/
- Jessica

Som ponnymamma så får jag ofta frågan om jag ger min dotter min egen barndomsdröm eller hennes och det är en svår fråga faktiskt. Matilda vill rida och har högt ställda mål inför framtiden men hon är bara 8 så jag ställer inte så höga krav på henne vad det gäller stallsysslor. Hon gör det hon känner för när hon vill, resten gör jag och tänker att det kommer med tiden. Hade hon haft ponny hemma på egen liten hästgård om jag inte var hästintresserad? Nej antagligen inte. Hade hon rididt för tränare flera ggr i veckan om jag inte varit medveten om hur viktigt det är? nej antagligen hade hon rididt en gång i veckan på ridskolan och ett och annat ridläger då och då. Hon hade med största säkerhet varit nöjd med det. så svaret är kanske att jag ger henne min barndomsdröm eller så ger jag henne förutsättningar för att utveckla sin fulla potential för att jag vet vad som krävs. Får också frågan hur vi skulle agera om hon helt plötsligt vill sluta med hästar. Ja då skulle vi sälja eller hyra ut dom och låta henne sluta. Det behöver inte vara svårare än så. Om jag lever genom min dotter? nej det tror jag inte men jag kan ibland bli oerhört kärleksfullt avundsjuk på hennes utvecklingskurva!:)

Svar: Ha ha du är lik min mamma!
Matilda kan inte ha det bättre!
Sandra A.W

2015-03-19 @ 12:41:43
- Noomie Sundell

Jag vet precis vad du menar! Tror tyvärr att det är många barn och ungdomar som har det så. Synd att föräldrarna inte kunde granska sig själva och se det bara. >.<

Svar: Det tror jag också tyvärr :(
Sandra A.W

2015-03-20 @ 06:14:25
Blogg: http://lexx.blogg.se/
- Pernilla W Ödlund

Jag håller med dig Sandra och jag känner ganska mycket som Jessica ovan. Fast min dotter är så mycket äldre och kan nu på allvar verkligen själv välja. (Inte för att jag har tvingat henne tidigare på något vis) Men jag ska absolut inte sticka under stol med att jag är otroligt glad över att hon VILL. Jag stödjer henne helhjärtat i hennes satsning (som faktiskt inte skulle vara möjlig utan mig). VI satsar på hennes karriär.
Jag kan också hålla med om att man måste känna om hästen vill - lära sig läsa av dem på ett bra vis. Vissa hästar vill inte tävla alls och då får man, som vi har gjort flera ggr, sälja dem till någon som inte vill tävla heller. Andra hästar kanske oftast vill men även hästar kan ju ha en dålig dag och då är det inte så mycket mer med det. Och så finns det vissa individer som faktiskt blir bättre på en tävlingsplats, skärper till sig och och trivs :D
Man ska vara ödmjuk mot hästarna och man ska ge dem rätta förutsättningarna för att klara av det som vi vill med dem och om de inte vill så får man lämna över dem till andra som vill annat!

Svar: Helt rätt. Det kommer gå bra för er :) ♡
Sandra A.W

2015-03-20 @ 11:41:07
Blogg: http://pernillaodlund.se

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0