12/3 2015 Bra grundjobb = framgång

Hemma så är vi noga med grundjobbet på en häst innan vi sitter upp. Vi och vi Mimmi är chefen och den med kunskap :)


Mimmi har lärt mig att hästen ska vara liksidig alltså du ska kunna göra allt på båda sidor utan att den blir fundersam eller springer undan. När man jobbar med dom i början och de springer bort nåt steg när man tex hoppar brevid dom så är det viktigt att hoppa efter och inte sluta förrän hästen står still.

När det på backen sitter så hänger jag på hästen och Mimmi håller i häst och mig. Alltid noga med att när vi ska skritta igång så svänger vi runt henne. Är hästen böjd kan den inte busa iväg på samma sätt som om den är rak i kroppen.

Cupid har vi ridit in och utbildat själva hemma. B Cupid kom till oss som 2-åring. Väl hanterad när han kom och det underlättar arbetet hur mycket som helst. Saknade bjudning så ut med hinderstöd och bommar och draghjälp.... hoppning va kul så då fokuserade vi på det. Nu finns bjudningen och glädjen även på dressyrpassen.
Cupid igår med Ida på ryggen:


Blomman kom till oss inriden men helt utan bjudning.
Vi började att rida med draghjälp av annan häst sen lade vi till att vara på banan och styra runt en hoppbana men bommar på marken. Mycket enklare att ha nåt att styra på än att rida runt runt och det ledsnar dom på direkt. Nu har Blomman härligt eget driv och älskar allt vi hittar på.
Blomman med My 8 år.


Hur jobbar ni?


Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0