11/3 2015 Fortsättning på förra inlägget

Diablo är en väldigt speciell herre som tar stor plats i hjärtat.
Min prestation i Nordhalland var jag nöjd med även om man alltid vill ha högre procent det vill väl alla men som sagt man får ta en tävling i taget. Helst vill man väl alltid som ryttare leverera ritter på runt 75% ;)

Glöm inte hästen blir aldrig bättre än piloten och i Diablos fall är det jag. Jag har B-ponny erfarenhet och klivet är stort till D-ponny som jag sagt innan och sen tävla mot de bästa på ponny....
Inte Diablos fel att piloten är oerfaren!

Bara att fodra upp honom till önskvärd vikt tog sin tid sen ska man träna för fullt på det. Har dom inget att bygga muskler av står det ju still och dom tappar tom vikt.

Massor av saker ska klaffa om man ska vara framgångsrik.
Är det bara vinst eller placering som räknas som bra?
Om det är så så tänker vi hemma inte likadant som ni andra. Hemma är måttet på bra ritt det man sätter upp som mål för sig själv och sen får man väga in dagsform, motstånd mm.
Sist men inte minst behöver man tränare som tror på dom hästar man har och ger alla en chans.

Både Money Boy och Diablo har utvecklats fort i vinter och dom kanske egentligen skulle ligga snäppet under och tävla nu, alltså LaP1-nivå (kvalprogrammen för nationellnivå)
Emma påpekar att detta året borde vara LaP1-nivå och hur fort det gått till FEI-nivån.
Så svårt att komma med på nationella tävlingar för de blir ofta fulla på 20 sekunder så vi kommer säkert tävla mer på nivån under. Vi behöver tävlingsrutin.

På senaste träningen för Traudi Björling så frågade jag om detta med att rida i en högre tävlingsform och då påpekade hon att man får rida på det man har på banan den dagen. Formen efter individen, lösgjordheten och dagsform. Alltså tolkar jag det som att rider man i för hög form och hästen inte är lösgjord mm då kommer han till sist gå så högt så att han stanna på banan och inte bjuda alls. Vad ska man då göra? Att träna om en häst tar sån tid. 

Formen var en del av kritiken från nat.starten. Dom gick lite för lågt i form och brister i orken i samling. 

Här tränade jag på att ha Boyan lösgjord med bjudning i en något högre form på regional La1 i helgen som gick. Svårt men roligt :)

Här tränade jag på detsamma en stund under passet i måndags hemma själv på Diablo. Han hade mycket att kika på när vi tränade. En ny hingst som kommit i helgen på ett håll, grannen kom förbi med sina hästar på ett annat håll och sist så går Ascot och Glader i hagen brevid lilla banan och de lekte förfullt.

Garbos Glader en avkomma till Diablo. Visst har han härliga ögon?! samma som sin far <3
 

 





Kommentarer
- anonym

jag undrar bara om du sminkar dig??

2015-03-15 @ 16:12:01
- Elsa

Lätt att folk och man själv stirrar sig blind på procent. Men man kan ha gjort en enorm prestation att rida ett program på en istadig, busig ponny på mindre bra procent. Prestation kan inte mätas i procent utan vad man har genomfört och förutsättningarna man hade innan programet😄

Svar: Håller helt med dig!
Sandra A.W

2015-03-16 @ 16:08:06

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0