9/2 2015 Fame på träning

Fame var med på Emma träning i lördags.

Först linade Mimmi henne och hon lekte rodeohäst kan man säga. Hon hade vilat ett par dagar och jag tror det hade räckt med nån dag i vila. Vi var lite rädda för att vi arbetade lite för mycket med henne men det var ingen fara :) Jag är ingen tuff ryttare och är väldigt glad att Mimmi sitter upp när hon far runt så på lina..... hon skötte sig perfekt under ryttare. Skönt ändå!

Vi har tagit bort Nova bettet och satt på vanligt rakt för hon fick början på lite brännsår i mungiporna.
Hon lindades för 1a gången och det är lite meckigt men det går. Hon gillar inte att man grejar på bakbenen men det är ju ovana.


Vårt mål med Fame är som vi sagt innan att hon ska söka sig framåt nedåt och ta lite stöd i bettet.
Inte det lättaste men med tålamod så kommer det komma. Vi vill ju inte att hon knäpper av.






Hon ska ha haft dålig bjudning men det upplever inte vi alls. Hon stannar av när man tar i tygeln och det är nåt hon måste lära sig. Man kan inte rida med bromsen i liksom. Nu måste hon få förtroende och söka sig rätt i form och med stöd.

Igår söndag så var hon ute och galopperade i snön i sällskap med Moa på Taisan.

 
 
 
 
 

Kommentarer
- Nathalie

Jag funderar, är hon verkligen framme ordentligt med riktig bjudning om hon blir så extremt känslig i munnen? Dom flesta hästar brukar av sig självt ta stöd på bettet när dom har en ärlig bjudning framåt.

Svar: Helt ärligt framme är hon såklart inte men hon bjuder och det är viktigast just nu formen o fram till bettet jobbar vi med. :)
Sandra A.W

2015-02-09 @ 13:52:50

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0