8/2 2015 Svar på Era frågor!

Här kommer era frågor och mina svar:

Engla frågar:
När började du rida?
Jag satt på häst som 6 veckors bebis 1a gången, minns det väldigt väl ;) ;)
Jag började rida som 2 åring på mammas travare.

Gick det fort för dig att klättra upp i klasserna? 
I dressyren med Quest gick det relativt fort jag har aldrig varit rädd för att prova och få ett sämre resultat. Resultatet visar vad vi ska träna på tänker jag.

Har du alltid varit lite åt dressyrhållet? 
Jag var en hoppryttare från början men lite olyckor och en viss ponny fick in mig på dressyren, ja självklart kung Quest :)

Vilken av alla hästar du någonsin suttit på har haft störst kapacitet? 
Oj det är svårt att säga men jag hoppas och tror på Money Boy men underskatta inte S.Diablo! Forlan Conquest är heltr otrolig också hur mycket som helst finns i den lilla hästen!

Häst/ponny? 
Ponny i nuläget

När vill/ska du gå upp till häst, hur tänker du kring det? 
Jag vill helst ha häst och ponny samtidigt ett tag som en övergång. När jag blir 16 år tänker jag....

A,B,C eller D ponny? 
Just nu B, C och D men nästa år C och D pga min ålder. Jag hoppas att jag får möjligheten att utbilda B-ponnys trots min ålder för det är så roligt.

Ida frågar:
Skulle du kunna ge tips på hur man stärker galoppen på en häst. T.ex vad jag som ryttare kan göra för att hjälpa. Jag läste i ett av ditt inlägg och då värkar det som att jag kan stå upp i galoppen?
Här finns ju många olika vägar att gå men en bra nu i vintervädret är att galoppera i snön om du kan det. Jämna lugna språng i balans. Stå gärna upp då och då för att underlätta för hästen. Du kan göra så att när du värmer så galopperar du 5 min i varje varv utan krav på formen. Sen när du gjort det och pausat så kräver du mer i 5 min i varje varv han ska då vara på tygeln och jobba bakifrån. Dutta med spöt i takt om han tycker det är jobbigt och tappar takten. Emma har lärt mig detta och det stärker upp dom bra. När du kommer på praktik kan jag visa en annan övning på Boyan som är bra, påminn mig!

Eva frågar:
Hur hinner du med läxor på eftermiddagarna?;) Med tanke på att du/ni har så många hästar att rida?
Ja det kan man undra. Min mamma har tjatat så länge jag kommer ihåg om att vara uppmärksam och hänga med i skolan för då blir inte läxorna så jobbiga och det har hon rätt i.
Jag är inte världens bästa på att motivera mig till läxläsning men jag bara måste. Jag kan göra lite precis när vi ätit och sen fortsätta när vi kommer in igen på kvällen. Vissa dagar hnner jag helt enkelt inte. Jag gör också läxor på helgen för att få extra tid på veckan. Trök men ett måste.
Vi har också många unghästar och dom orkar och ska inte gå alla dagar.

Tack för Era frågor och intresse för hästarna och mig! 

 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0