11/2 2015 Programtränat

I måndags eftermiddag åkte Moa, pappa, jag och mamma till Wärmagård för att träna på program med Emma. Moa red nya Lb1 på Chanel och det gick bra. Chanel är ju så grön än så man kan inte förvänta sig hur mycket som helst.

Jag hade S.Diablo och vi värmde under tiden Moa red. Han är svår att värma på litet utrymme men det gick bättre än vad jag trodde.

Värmer


Jag började med att rida hela programmet och Emma mest kollade. Jag vet inte vad det är men jag rider på i ett tempo så det ser hastigt och stressat ut :(
Det kan kännas som om han inte ska orka och då liksom rider jag på framåt.
Känslan efter det var inte så rolig :( :(  Känns som om man tappat allt och inte kan nåt.
Blir så ledsen :(

Emma hjälpte mig så jag red mer lugnt. Fattar inte varför man typ glömmer av att halvhalta och ta kontroll utan bara rider på fram. Det ser stressat ut och man hinner liksom inte med detaljerna.

Mycket förvänd galopp för att komma åt Dibblos bakben. Funkar jättebra!
Red delar av programmet sen och då var det lugnare och jag fick koncentrera mig på att ta tillbaka honom och väga över på bakbenen. Han måste använda och vinkla dom mer. Jag måste hjälpa honom med takten i galoppen för det är där han tappar mest när han inte orkar fullt ut.

Jag måste tänka på formen han går i också. Han får inte krulla ihop sig och bli lite för låg för då får inte frambenen plats som de behöver. Han väljer ju oftast den formen själv och det är så enkelt att bli i den då. Jag ska rida honom med något längre hals än vad jag brukar och lyfta upp lite för frambenen.

 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0