14/4 2015 Var ska man lägga sitt fokus?

Det är inte alltid lätt att veta var eller på vad man ska lägga sitt fokus.

Fokus
Jag tror att om man fokuserar på det som är roligt så blir resultatet bäst.
Jag fokuserar alltså på att träna och tävla hästarna hemma. Ibland så glider jag iväg i tanken också med tex "hur ska jag fixa detta?" "dom är så mycket bättre"  mm. Här gäller det att tänka till igen. Det finns ingen som gör jobbet åt mig utan ihärdig träning från min sida med bra tränare så går det.

Team
Man måste trivas med alla runt sig också, hästar, familj, tränare, hovslagare, hästägare mm.

Tävla
Ta min mamma som exempel.... fick hon bestämma skulle jag inte tävla alls hon är ingen tävlingsmänniska själv. Om jag inte fick tävla då skulle jag nog ledsna lite och min motivation skulle säkert sjunka. Jag tycker att tävling är det bästa sättet att se att man är rätt i träningen, man ger förhoppningsvis hästarna bra erfarenhet från tävling så om/när dom säljs så är dom trygga i tävlingsmiljön oavsett vem som är med. Jag har ett bra team <3

Respekt för andras val
Sen måste vi respektera att alla inte vill tävla. Vissa är fullt nöjda med att rida hemma och det är ju toppen för det finns ju hästar som är precis likadana. Det finns en för alla. Deras fokus blir ju på en annan nivå men behöver ju inte vara sämre för det.

Mina tjejer
Jag vill gärna fokusera lite på mina tjejer i träning också. Det är så roligt att se dom snappa upp det man lär dom snabbt och dom vill verkligen lära sig allt. Det är kul och jag vill verkligen lära dom det jag kan och se dom utvecklas.

Bloggen
Jag vill lägga lite fokus på bloggen också precis i den  mängd jag gör idag. Det är kul, jag ser det lite som en dagbok över vad vi gör.
Kanske dumt att ta sig den tiden från annat?
Hur menar jag då? Jo man blir ofta lite ledsen om man fått någon kommentar som är mindre kul är det värd den tiden som man grubblar på vad man gjort för fel mm.? Samtidigt lyfter alla positiva kommentarer upp mig :)

Skolan
Ja här måste jag fokusera mer än vad jag gör idag.

 

 

Kommentarer
- Anonym

Emla2 längtar tills nästa träning redan i bilen hem varje gång! :-) Ditt fantastiska engagemang lyfter verkligen ridningen för en redan hästtokig liten tjej! Och hon kan ju inte ha en bättre förebild :-)

Svar: Åh va glad jag blir! Tack snälla. Hon får komma och titta när jag tävlar nån gång :)
Sandra A.W

2015-04-14 @ 17:34:39
- Lovisa Magnusson

Intressant och klokt inlägg!

Svar: Tack :)
Sandra A.W

2015-04-14 @ 21:52:13
Blogg: http://lovisamagnusson.horseworld.se/
- Emelie

Fick mig att tänka på ett citat (eller vad man ska kalla det) Går typ såhär: Om du kontinuerligt jämför dig med andra, kommer du bli bitter. Om du kontinuerligt jämför dig med dig själv, kommer du bli bättre!

Svar: Det stämmer bra! :)
Sandra A.W

2015-04-14 @ 22:56:28
Blogg: http://exaequestrian.wordpress.com
- Elin Haglöf

Du är så duktig! Du får komma ihåg att när någon kommenterar elakt säger det mer om dom än om dig! Kämpa på, imponerad av dig och ditt driv! :)

Svar: Tack det ska jag tänka på. kram
Sandra A.W

2015-04-17 @ 20:34:47
Blogg: http://elinhaglof.blogg.se/

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0