5/3 2018 MsvB-debut på en "spooky" Collin

Ja då var det då dags att starta Collin i en MsvB2, debut i MSvB.klasserna. Kändes spännande att se hur detta skulle gå. Var mest rädd för att han inte skulle bjuda fram och bli galopperande med korta steg nästan på stället men denna gången fungerade inte framridningen alls.
 
Just nu är han lättare att rida i MsvB än MsvC-programmen, för er som undrar varför vi debuterade MsvB nu så här tidigt. Kanske inte helt redo men man måste våga prova, det är inte på liv och död direkt. 

Jag började trava och nåt varv gick det bra och sen helt från ingenstans kastar han sig runt och blir spooky för nåt... det fortsätter så hela framridningen så jag fick skritta, Trång framridning då ville jag inte försöka mig på trav och galopp för man stör andra väldigt mycket om han far omkring. Fick göra det mesta av skritten som bara gick. Han är lite mötesskygg också. 

Dessa känsliga hästar där det då och då snurrar till det är verkligen en utmaning att rida. Collin kan man inte bli arg på utan man får jobba extra med att få honom fokuserad på mig. När det snurrar till blir han mer mötesskygg upplever jag det och då kan han bli rädd 20 meter från det ekipaget, ibland skulle jag behöva säkerhetsbälte när jag rider honom. 

Bjuder på film, be nice!


Han satte bytena (betyg 7,5 på båda) och det gör mig riktigt glad och stolt över honom. 

Domarkritik: 
Rör sig trevligt men tappar stundtals bjudningen i travarbetet och är lite sänd. Bättre i galoppen och fina byten!

Resultat 64,186% och nu är han kvalad till nationell start, så glad och stolt. 

Tänk att han som är riden i ca 1,5 år i sitt 7-åriga liv nu är kvalad till nationellnivå i MsvB och det med den uppvärmningen, vilken häst! 

Grattis till min tränare Emma som red 3 ritter på 2 hästar och placerade sig i en klass. 

 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0