16/6 2015 Ta emot andras hästar

 Tar ni emot andra hästar för utbildning?

Vi gör ju det och det är så kul att man får ta hand om andras guldklimpar men det är ett stort ansvar och man måste vara ärlig! Det tar tid att utbilda en häst och vi vill göra det på hästens villkor. Hästen ska tycka det är roligt att jobba och bjuda fram. Stor del av tiden i utbildningen läggs på att få dom att gå fram. Har man inte bjudningen så är det nästan omöjligt att göra ett bra jobb.

Ta Blomman som exempel, när hon kom gick hon inte fram det tog månader att komma förbi och sen kan man börja utbilda. Hon nosar ju på La-rörelser i sin utbildning nu och det är ganska snabb utveckling tycker jag. Det är lätt att sitta vid sidan och ha åsikter om hur långt en häst bör ha kommit under en viss tidsperiod.

Roligast är nog att få hästen inriden och skötsam och jag tar vid och utbildar vidare. Jag är INTE en tuff ryttare så jag vidareutbildar hellre. Har ju Mimmi och Moa som hjälper till också.

Vi har en svår nöt att knäcka hemma nu det är Mimmis Nogge. Han är den trögaste häst vi träffat på. Han vill ingenting. Får man in en sån häst i träning är det viktigt att ägaren inser att det är svårt att komma någonstans på kort tid. Ska bli intressant att se när Nogge släpper och börjar bjuda.

Nijebert´s Cupido

Garbos Glader och Moa


Micks Delight
En lyckad inridning och vidare utbildning som sen såldes av mamma till Annica och Felicia i Falköping
 
Hur gör du? Tar du emot andras hästar?
 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0