20/11 Svar till Erina

Erina kommenterade på detta:
Jag har tränat för Anette också med Quest. Just nu befäster vi mest att han ska gå fram utan att jag måste driva hela tiden och att han är ordentligt på tygeln och mjuk.
 
Jag är lite nyfiken, hur befäster ni det? Hur tränar ni?
 _______________________________________________________
Jo jag ska försöka förklara....:
Jag rider och Anette går bakom med en längre piska och bara viftar lite så jag kan koncentrera mig på formen, min sits, mina händer/arnar och tygeltag, att han tuggar på bettet och är lösgjord. Han ska också gå i en lägre form än han själv väljer. Anette sköter på det viset drivningen och jag det andra. Jag ska bara koncentrera mig på det ovan plus att jag sitter bekvämt och hans ryggrad mellan mina sittben.
 
Quest tar detta bra med piskan som egentligen bara finns strax bakom honom och då behöver jag inte driva alls knappt, kanske smacka nån gång. Så fort Anette backar undan så får jag dutta till honom med mitt spö för att han ska fortsätta framåt. Denna träning har gett hur mycket som helst då jag innan drev i varje steg och det orkar ingen som Anette säger ;)
 
Hobbe är ganska lik Quest i ridningen men han är svårare att träna på detta sätt för han blir arg på spöt som viftar bakom honom och bara tjurar ihop. På honom får jag driva med mitt spö men inget med skänklar.
 
Jag vill påpeka så alla förstår att vi inte slår fram hästarna med spö utan det bara viftas strax bakom hästen.
 
Hoppas ni fattar nåt av min förklaring. Jag är dålig på att uttrycka mig då jag rider på känsla.
 
Här är en bild när Quest söker sig lite nedåt i en lägre form än han vanligtvis vill gå i.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0