9/7 2016 Vad krävs?

Hur många vet egentilgen hur mycket som krävs för att ta sig till toppen inom ponnydressyren?

Jag vet inte men har ju tagit upp ett par stycken dit och det har inte gått på en rak räls uppåt om jag säger så.
Jag hade adrig tagit mig till toppen inom ponnydressyr om inte min familj ställt upp till 700% och att man har sponsorer som hjälper till.

Kan du inte köpa en färdig FEI-ponny med bra resultat i bagaget så kommer det ta dig år att komma någonstans.

Det är inte utrustningen som tar dig till toppen heller... eller jo rätt sadel och rätt träns måste du ha men sen spelar det ingen roll vilket schabrak eller vilka ridbyxor du har.
Vi har ju missat att Boyan gått ner 2 bomstorlekar på sadeln efter ändring i foderstaten och se hur det påverkat honom de senaste 2 månaderna! Jag är så ledsen att vi inte tagit tag i det tidigare. Jag måste lyssna mer på min magkänsla.
Nya sadeln som jag nu längtar efter att rida i hela dagarna :)

Viktigast av allt:
Sen finns det en sak som man inte klarar sig utan och det är en bra engagerad tränare som vill se ekipagets framsteg och verkligen se er! Utan stöttande familj kan du inte träna om du som jag inte har ett jobb. Jag har Emma som verkligen jobbar med hela ekipaget! Bästa investeringen är rätt tränare för dig och din häst!

Hur mycket/ofta tränar ni för tränare? 

Jag tränar flera gånger i veckan och det skulle inte gå utan att ha en familj som verkligen vill stötta min satsning mot toppen. 
 
Du som ryttare måste också ha ett "jävlar anamma" och kämpa på hela året om. Din häst måste ju såklart vila men då kanske du kan rida någon annan så du håller igång din ridning. Det går att klara sig utan eget ridhus det gör vi men vi åker flera gånger i veckan när vädret kräver det. Åter igen om du inte har stöttande familj så fungerar det inte. Det finns inga genvägar vill du bli bland de bättre och kvala in till SM, Falsterbo mm så måste du tävla när tävlingar erbjuds. Drömma går men ta sig till toppen blir svårt utan rätt förutsättningar. 

Jag har ju själv tävlat upp 3 ponnyer till FEI och det finns ingen genväg tyvärr. Hårt jobb lönar sig och en förstående och stöttande familj. Det tar år att träna upp en ponny till FEI-nivå. 

Money Boy på NM i Finland med en tryckande sadel som resulterade i att han inte bjuder fram ordentligt och vill inte upp i formen. 
 
Jag har nu skrivit detta utifrån min erfarenhet, jag har själv ridit mina ponnys dit där de är idag. Man kan ju också lämna bort dem till professionella beridare för utbildning och få träningshjälp av hästen men jag är envis "jag vill och kan själv"
Självklart kan Emma sitta upp och känna på Boy men aldrig att hon rider mer än max 10 min. 

Dröm stort men var realistisk! Allas drömmål måste ju inte vara absoluta toppen. Vilket mål har du? 


 
 
 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0