7/4 2015 Camilla & Hedwr

Igår kom Camilla och Ida och Camilla tränade med sin fina hingst Hedwr.


Jag tränar mycket förvänd galopp på honom just nu med varierande framgång. Camilla fick känna på samma som jag. Han tror han gör rätt och byter. Kan ju inte bli arg på honom då utan bara börja om. 


Vi får se när han ska åka hem igen. 
Det är så roligt när vi träffar dom. Dom är alltid glada, positiva och har lika mycke att göra som vi ;)

Fina bästa Ida på Hedwr

Vilken härlig utveckling på denna snygga kille. Nu börjar han bära sig bättre i galoppen och framför allt känns han väldigt glad och positiv. Bra bjudning på banan. 

 
 

Kommentarer
- Anonym

Förvänd galopp är inget man ska sitta och traggla och öva på hela tiden. Den förvända galoppen är främst en check på att hästen är rak, stark och mellan ryttarens hjälper. När den väl är där kan man börja lite smått med den förvända galoppen. Det är aldrig bra att hästen själv börjar byta. Det finns en övning där man rider galopp, ex höger. när man kommer till långsidan rider man som en stor båge från hörnet, in till medellinjen och sedan ut igen mot nästa hörn (som en lång serpentin på långsidan), det är en bra förberedelse inför den förvända galoppen och en bra övning du kan testa. Ska du väl prova förvänd är det bättre du själv saktar av innan han får för sig att byta. Risken finns att han befäster det och då blir det svårt på tävling sedan.

Svar: Det är precis den övningen vi gör! Tack för omtanken :)
Sandra A.W

2015-04-07 @ 08:42:05

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0