26/9 2018 Lappen

Fina Laphriog eller Lappen som vi kallar honom är 5 år i år och ligger tyvärr efter i sin utbildning. Denna kille har kapacitet och ett väldigt bra psyke så han hade säkert klarat unghästklasserna i hoppning utan problem. Vi hinner nog knappast få honom klar till 6-års klasserna då vi precis påbörjat inridningen. 

Han är snäll och busar inte alls. Har lite svårt med styrningen men det kommer komma. 
Igår kastade han sig 1 gång då han fick se ett band fladdra i vinden, det kan jag inte bli arg för. Han tog sig samman direkt och vi kunde fortsätta. 


Ja jag har en "fegrem" för om han skulle fara omkring kan jag hålla i den utan att rycka honom i munnen.


Denna kille passar mig fint känns det som. 
 
Han har en härlig stor mjuk galopp.
 
Nu behöver vi sätta mål för denna killen så vi vet vad vi ska jobba mot. Jag blir lite osäker just för att det är en fint stammad hopphäst men tänker som jag gör på de andra (dressyrhästarna) att vi ska utbilda dem lika i dressyr hoppning och terräng så ser vi hur hästen tar utbildningen. Dumt att låsa fast tanken på tex hoppning pga stam om den är mer lämpad som fälttävlanshäst tex. 

Tack ägare Eva Berg för förtroendet att få utbilda din fina häst. Eva äger ju också fina Matrix som förövrigt var med mig hela passet igår så det lever vi på idag :) :) 

 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0