27/11 2017 Wizt

Red som jag sagt innan första passet på Wizt hemma igår.

På gången var han lite uppe varv men lugnade sig snart. Kanske inte så konstigt när Boyan klipps av Mimmi bakom honom och utanför stallet är det bilar som åker förbi mm. Collin är väldigt lik Wizten. 

Provade min sadel som Boy har och den låg som det verkar perfekt. Så nöjd ryttare! Enda grejen är att sadeln är svart och träns mm som jag fick med är brunt men det går bra :) 

Lite spänd precis i början på banan men jag fokuserade på lösgjordheten och han vart snabbt mjukt och följsam. Jätte nöjd med honom för det blåser nästan alltid mycket hemma. Inga problem alls. Upplever honom mer som nyfiken på vad jag ska hitta på. 

Galopperade mycket under passet och han är så positiv hela tiden.

I traven satte jag inte alls samma tryck som jag hade när jag red honom hos ägarna. meningen är att jag ska lära känna honom sakta men säkert och trycket kommer sen. 

Han är lätt att variera formen på under passet.

Han är väldigt välriden så

jag kommer lära mig massor

på Wizten. 

Nedan avslutar jag passet geonom att låta honom får sträcka ut länga formen. 

Kommer ta det ganska försiktigt med denna killen nu för att flytta är en STOR omställning. Tänk bara på att man ändrar bl.a foder, utrustning, stallmiljö, hagar och inte minst underlag som de ska jobba på vid en flytt. 

Stort tack till Åsa & Kristina för förtroendet!

Jätte skönt att kunna backa lite med Collin nu tack vare Wizten och jobba styrka på min kronprins. De är lika men Collin är mer biffig i kroppen. 


Wizten gör att jag tryggt kan utbilda mig själv och ge Collin tiden att bli stark. Viktigast är hästen!  


Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0