24/11 2017 Torsdag, träning mm

Var hos tandläkaren på dagen. Inga hål men vi ska träffas snart igen för jag vill att de kollar om jag ska ha tandställning, Har haft tandställning innan men tycker nån tand åkt tillbaka som före tandställningen.

Collin
Collin har vi backat med och ska träna styrka över vintern. Hans låsning han hade i ryggen som uppkommit kan vi kanske förebygga genom att han blir starkare i musklerna runt det området. Han har en lång rygg den unge herrn. Om han inte tränas hållbart kommer han inte klara kraven i framriden. Han har kommit otroligt långt under tiden hos mig så han har ju lätt att ta till sig tränuingen det märks. Vi har varit ute med honom på mycket så han har fått lufta sig. Jag vet nu hur han fungerar :)
Tråkigt då jag önskat att starta MsvB snarast på honom men hans väl går före allt. 
 
 

Emmaträningen blev igår i ridhus. Skönt och lyxigt!

Curre
Curre gick för Emma igår och jag är nöjd med honom, som alltid. Så trevlig ponny som verkligen vill göra rätt. 
Vi tränade mycket galoppfattningar och här är viktigast just nu att han är på tygeln hela "fattningsprocessen" han kan slå ur lite och då tappar vi direkt. Han fattar snabbt och är med på allt jag ber om. 
 

Money Boy
När jag skulle värma Money Boy så kom Lina från Götene Tidning och intervjuade mig. Alltid lika spännande och lite nervöst.... Kul ändå att ridsporten uppmärksammas för den håller igång väldigt stor del av landets ungdomar. 
Vi tränade mycket galopp som vanligt och sen i slutet blev det travjobb. Klurigt arbete men svårt. 
Idag ska vi åka till ridhus och träna lite kür. 

Denice & Chanel
Moa och Mimmi skulle komma lite senare till ridhuset och då ha med sig Denice och Chanel. 
Det tog ca 25 min att åka till ridhuset men för Moa och Mimmi tog det 1,5 tim.... de körde fel och hade noll koll var de var. Stackare.
Planen var att prova 1a galoppen på Denice och det gick fint! Bra jobbat Moa galopp i båda varven!

Ridhus, åh vad jag önskar att man hade det.
Tänk vilken enorm fördel det är för de som har ridhus som jobbar som vi gör. Fördelen med de hästar som vi utbildar är ju att de är vana att jobba i storm, regn från sidan och snöfall. De rids ut i mörker med pannlampa så de lär sig att det är ok. Det är nog dock lätt att lite för ofta harva runt i ridhus när man har ett. 
Har du ridhus så ska du aldrig klaga över vädret när det gäller ridningen. 


 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0