27/2 2017 Träningar mm.

Igår var det Emma träningar hemma plus att vi jobbade på med de andra.

Moa-Chanel plus jag-Mazarin
Moa får dagens guldstjärna eftersom hon visade upp en ponny som hon tränat mycket bra sen Emma såg dem sist!

Jag satt upp på nya ponnyn Miss Mazarin och hon känns väldigt trevlig. Hon förstår inte riktigt vad vi vill på banan hon är mer riden i skogen och det är riktigt bra för hon har bra bjudning. Hon fick bedömningen "mycket fin ponny som kan röra sig" av Emma :)

Mimmi-Emi och jag-Guling
Mimmi red på Emi som jobbar på bra. Hon har tappat lite vikt och det ser vi som fullt normalt eftersom det är en vaken häst som kan bli lite stressad. Trivs bäst mitt i högen av alla sina kompisar. Tar stora steg framåt i ridningen.
Guling har nu bestämt att våren är på väg och han testar mig just nu. Lite ont i baken efter att jag ramlade av igår. Jag spänner mig också nu men det kommer gå bort bara han sköter sig, explosiv och väldigt rörlig är bara förnamnet.

Jag-Hoopy
Hoopy gick ett pass och han är så rolig att rida nu när han bjuder och vill jobba med mig. Mycket fokus på rätt form och att vi ska flytta honom utan att han tappar bjudningen. Han har svårt att flytta och då stannar han upp och blir seg. Nu ska detta tränas och sen ska vi träna mer styrk. Styrkearbetet tar aldrig slut...

Jag-Cristalls Moviestar "Molly"
Så var det då dags att lära känna en ny ponny, Cristalls Moviestar "Molly" 5 år.
När ägaren tog ur henne ur transporten och visade henne runt så var hon som en hingst som visar upp sig och jag tänkte "jösses ska jag klättra upp där...:" men hon lugnade sig snart som tur var :)
Jätte trevlig ponny som kan röra sig bra men för dagen hade hon en sadel som lade sig i framvikt och tryckte vid manken. Provade lite olika sadlar på henne och jag red lite i Boyans sadel och då fick hon upp frambenen och fick bättre gång. Fin ponny som är väl framme för sin ålder.

Jag-Money Boy
Sist för Emma var det dags för min kung... vi som slitit med hans lösgjordhet senaste månad kunde nu komma till bra ridning. ÄNTLIGEN!
 
Så roligt att rida honom och känna att jag kan variera formen hela passet utan att han trycker och spjärnar emot.
Nu kände jag att vi tog ett stort steg framåt och det behövde jag nu ... man börjar ju så lätt att tvivla på sig själv. Jag förstår att han måste få bli "sämre" för att ta ett steg framåt sen men det tog tid det här klivet.


Han kan dansa!

Avslutade passet med en promenad ut runt på vägarna lite. Bra med lite hårt underlag efter ett pass i sanden.


Det var alla som tränade för Emma men våran dag var inte slut här utan vi red några till.

Travare
Mimmi och Moa red/körde ett pass med travhästarna Brorsan och Tasty.

Mimmi-Schamoon och Moa-Spetan
På eftermiddagen så var det riktigt fint väder så Mimmi och Moa tog en lång tur ut och jobbade Schamoon och Spetan. Det var trötta svettiga ekipage som kom hem.

Jag-Matteus
Jag red ett pass på Matteus. Vi var ju inte helt överens om hur en galoppfattning till höger ska vara i lördags så det fortsatte jag med i går. Mycket bättre! En helt fantastisk liten ponny som jag njuter av att rida.

Trött och nöjd efter helgens arbete kröp man i säng för skola en vecka framåt.

 
 

Kommentarer

Kommentersfält:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg:

Din kommentar:

Vill du hellre skicka ett mail till mig? Kontaktuppgifterna hittar du i menyn!
RSS 2.0